Sez10 v17

NR 18 sez11 v17 Tredje Årgången
___________________________________________

I dagens nummer!

# Del 1
– Safirens spalt
– Intervjuer med VU/BP-hållare

# Del 2 osv

– Fortsättning..

Safirens Spalt

Så har EG kommit igång och det är bara några veckor kvar av den här servern som åtminstone jag tycker har varit väldigt rolig. Nu återstår bara att se vem som tar hem den slutliga segern på denna jubileumsserver. Från början var det inte många som gav sig ut efter ett VU men de ÄR svåra att hålla fingrarna borta ifrån – även om man inte tänkt sig att ha ett VU, så nu är alla plockade, det sista idag.

Byggplanerna var däremot betydligt mer eftertraktade och tog raskt slut. Det ställer till det för en del av de som var inställda på EG och som fick endast en BP. Sen har vi dem som samlar på sig byggplaner bara för att ingen annan ska få dem, vilket inte gör det lättare för dem som gärna vill ha fler.

I dagsläget är det fyra allianser som har förmågan att bygga sitt VU till 100 – och en av dem, Studio54, håller än så länge fast vid att de inte ska bygga på sitt (jodå, nu gör de det/red). Så just nu är det D, TP och TWO som kan nå ända fram. D är en outsider, inte tippade att ta VU. TP är favoriten till seger, ska de lyckas nu äntligen? TWO förväntar sig inget annat än att bli nerbombade och bygger därför raskt för att se hur högt de kan nå.

Evil och NÖN saknar en BP i var. NÖN såg länge ut att bli utan alldeles men fick så småningom en av Hobban i SG. Tillsammans med dem som har tagit VU och inte har några Bps alls (fast de inte tänkt ta något) kommer de att göra vad de kan för att få tag på den nödvändiga artefakten.

Kommer EG att bli mer långdraget på grund av detta? Vad betyder det för servern att så många av de bästa artefakterna ligger i händerna på sådana som säger att de inte bryr sig om EG? Vilken av dem, i första hand Disney och S54, kommer att så småningom när de visat upp det de lyckats gömma att utropa sig till dem som korade segraren på denna server? Och vad kommer segraren att tycka om att få höra att de inte vunnit genom egen kraft? På sez9 tog MYGS åt sig äran av att eVil vann och förringade deras seger.

Jag ska sluta babbla om vad ni redan har sett själva och övergå till intervjuerna, pga det delvis stressade läget med hög efterfrågan och låg tillgång på BPs så har jag inte hunnit få in svar från alla VU/BP-hållare.

Till sist – och det kanske verkligen är det sista FN jag gör det här. Det beror på hur långt EG blir. Till sist så vill jag tacka alla er som stått ut med mig, jag har alltid känt mig välkommen med mina frågor och jag har fått motta mycken uppskattning för det arbete jag lagt ner på detta som började som ett botemedel för min travianabstinens. Dagens nummer motsvarar 23 A4sidor för att ge er något att jämföra med.

Jag vill tacka er som släppt in mig i era allianser och på era konton, det har varit intressant och lärorikt att få se hur germaner fungerar från tre olika sätt att bygga kontot. Jag har faktiskt börjat tycka om att vara german fast jag från början inte kunde tänka mig något annat än galler. Romare är jag dock fortfarande ytterst skeptisk emot. Det har varit jätteroligt att få spela en hel server en sista gång.

Pussar till er alla, spelare på servern och chattare i Lekstugan! Jag kommer att minnas er länge och om jag inte beslutar mig för att stänga av mitt skype så ses vi väl där.

Och till er som nu dansar runt av glädje, ni får väl se till att servern tar slut snabbt om ni ska undslippa ett nummer till 

Safiren.

*********************

Intervjuer med VU/BP-hållarer

Oftast går jag medsols så för lite variation börjar vi den här gången i NV. Där finns det två VU. TWO har ett och Double E det andra. Av dem är det bara TWO som kan bygga på sitt. Än så länge får man väl säga. Double E vill gärna komma igång med sitt. Vi får väl se om deras allierade Disney kommer att vara dem behjälplig med detta. Klart är att TWO lär få kämpa hårt. Sega har de varit hittills och de kommer säkert att göra sitt bästa servern ut. Jag har sett att det förekommer en del småbråk mellan TWO och TP. Vi får se vad det utvecklas till.

Safiren

Excom/Double E

____________
Excom skrev:

Spelarintervju: 
Comanche Excom

1. Vem är du? (Ålder, hobby, i spelet, på forumet)
Ledare Dubble E/ 18 år,

2. Hur kom det sig att du började spela travian?
Började när jag var 9 år på en slöservrer. mina kompisar spelade

3. Vilka servrar/konton har du spelat på?

Comanche,och alla speed serverar.

4. Vilken prestation är du mest nöjd med i travian?

Några runder sen på sez, rank 5,

5. Vilken prestation är du mest missnöjd med i travian?

Aldrig varit missnöjd.

6. Vad gör du medan du väntar på att de farmande trupperna ska komma hem och uppgraderingarna ska bli klara?

Har alltid trupp hemma att skicka ut på farming så bara att skicka ut

7. Guldar du mycket?

Så jag klarar mig.

8. Ska du spela T4?

Ser barnsligt ut .

9. Vad tycker du om servern?

Gillar travian

10. Övrigt?

Sen angående BP.. Så tog jag ett rejält snack med XJX om att dvi i dubble E gick på Ett och ni skulle låta det vara. vilket ni inte gjorde , så vi small en off sen kom ni och tog den innan våran andra off kom..

/ Comanche


Safiren skrev:

Jag blir nyfiken. Du säger att du spelat travian sedan du var 9. Då måste du börjat på utländsk server? Jag tror att svenska travian började 2005? (nov 2006 säger Amaris, jag har inte fått svar från Tyskland/red)

Sen det där med BP, det var ju tråkigt att höra. Vem tog den ni var ute efter?

Ni hör ju till Disney och Disney själva har sagt att de inte ska ha VU. Så varför har ni tagit ett?

Safiren
____________
Excom skrev:

Har spelat travian sen 9. Speed började 2005 tror jag. och har spelat på utlänska servers med så kan hända jag gjorde det när jag var 9 men hade inte så mycket kunskap vid den åldern. utan det kom efter hand med åren.

Disney och dubble E är helt olika allianser. vi har allians men vi är helt olika allianser. Fanns en allians vid namn walt. den var som disney men jag och en annan gjorde om hela systemet.

Den som tog vårt BP var Ni i TP. XJX sa att Ni ej skulle gå på den.
Men jag har fått info om att det var just ditt konto som tog den .

/ Comanche

____________
Safiren skrev:

Ajdå. Sorry för det. Var en som undrade om jag inte skulle gå på den BP jag hade bara 3h bort på morgonen, så jag frågade i allychatten om nån ville hänga på och hjälpa till att rensa. Det var ingen som sa något om att ni ville ha den.

Jag lämnade den vidare på direkten eftersom jag inte var intresserad av att hålla BP.

Safiren

***

Jackie/TWO

Jackie skrev

Hej

Vi tog Vu och bp så som vi hade planerat efter hur de kom och låg i förhållande till våra spelare. Allt gick enl. planerna och smidigt på alla sätt.

Att vi började bygga så tidigt som vi gjorde är för att vi vet att vi kommer att bli bombade så det är ingen ide att förlänga plågan för någon, varken de som kommer eller vi som bygger. Finns ingen plan bakom det hela vi bara bygger för att det är kul och någon ska ju vara först så att säga, alla kan inte vänta på alla .
D är duktiga spelare och vi har full respekt för dem, ser inget hot i att någon ligger före i detta läget, då alla förr eller senare får smällar på sig.

Vill du veta mer får du höra av dig.

Jackie

*********************

Så var det dags för SV. D har avstått från att kommentera/låta sig intervjuas och NÖN med två VU hade för mycket att göra för att hinna med mig.
När D tog sitt VU uppstod en del turbulens. Det hade varit bra att få med deras sida av vad som hände egentligen men vi får nöja oss med Sannens historia och eVils syn på saken.

Safiren

Sannen The Masochist

Sannen:Ja, jag lägger ju ner nu, blivit tvingad att backstabba, och sedan blivit backstabbad utav den som tvingade mig, tur att jag har bildbevis, dom skall då fanimej inte backstabba mig utan att få känna på samma sak
Safiren: Vad har ni pysslat med??
Sannen:okej såhära. Jag skulle hjälpa eVil att adla ett VU, dom använde off, jag adlade , dom kom typ 20 minuter senare och adlade VUt av mig, jag skulle få ett tack i slutet utav rundan utav dom.
Men, min ledning sa åt mig ”Backstabba dom, efter allt vi gjort för dom , så tog dom all cred själv förra rundan.”. Sedan så vart jag tvingad att backstabba, eller lämna allyn, jag var ju inte så smart, så jag backstabbade. Sedan backstabbade D mig, eftersom att jag då helt huxflux helt random hade backstabbat deras systerally, inte så att dom sa till mig, nene , det är borta nu!.
Så nu ligger jag emellan 2 allianser som tycker att jag backstabbat dom båda.
Safiren: Och på vilket sätt har du backstabbat? Jag hänger faktiskt inte riktigt med ^^
Sannen:hmm.. eVil kommer med en off emot ett VU och rensar, jag kommer med 6 hövdingar tar över Vut. Sedan skall jag släppa det till eVil direkt. Men nej, mina ledare säger ”deffa VUt, vi behåller det”. När jag då sagt till eVil , att jag skall hjälpa dom , inte att jag skall behålla Vut. eVil blir sura på mig. Sedan tvingas D utav eVil att ta bort mig ifrån allyn och allt. Just nu svälter dom mina trupper, och skickar ju dom som deff 20 timmar bort. Samtidigt som dom skickar alla mina köpmän med råvaror 12 timmar bort, x3.
Safiren: Har de tillgång till ditt konto? Och med dom menar du D?
Sannen:Ja, de har de haft, hurså ? Dom har ju tom. loggat in på mitt acc och bytt sitters osv.
Safiren: Är det du som äger kontot?
Sannen:Japp, min e-mail
Safiren: varför byter du inte bara lösen då?
Sannen~: Spelar ingen roll, var i skolan då ändå.
Safiren: Om du har gett dem ditt lösenord så är det du som gjort fel
Sannen:Men dom har väl gjort fel, som har varit inne på 2 konton ? Inte som att jag tvingade dom att gå in på mitt acc som ägare, dom var sitters med.
Safiren: Varför lämnade du ut ditt lösenord till dem?
Sannen:Dom skulle hjälpa mig att byta sitter på morgonen, då jag inte har något internet.


Spelarintervju:

1. Vem är du? (Ålder, hobby, i spelet, på forumet)

Jag hetter Erik, är 14 år, Spelar travian, och även ett nytt intresse för Yu-Gi-OH , I spelet kallas jag Sannen, på Forumet heter jag Kilabo.

2. Hur kom det sig att du började spela travian?

Min IRL Bästis rekryterade mig , utan honom, hade jag aldrig haft denna underbara värld!

3. Vilka servrar/konton har du spelat på?

SeZ 4 (?) Kilabo

SeZ 5 Kilabo

SeZ 7 Kilabo , sedan Sannen [Vinst]

SeZ 8 SverigeLeden

SeZ 9 blandat, först sannen sedan skalman sist Pegasus85

SeZ 10 , Sannen sedan The masochist

4. Vilken prestation är du mest nöjd med i travian?

Min ”första runda” SeZ 7 , då spelade jag bra, och lyckades vinna !

5. Vilken prestation är du mest missnöjd med i travian?

Denna rundan, att jag gick med på att backstabba ett gäng lirare, som jag egentligen gillar. Även om jag är lojal för min allians, så var jag här lite för lojal, , men ja, jag lär mig den hårda vägen.

6. Vad gör du medans du väntar på att de farmande trupperna ska komma hem och uppgraderingarna ska bli klara?

Guldar dessutom så kör jag antingen på konton där det inte tar slut på trupper, eller så har jag för många byar

7. Guldar du mycket?

Ja, jag slösar guld rejält, lägger dock in mindre guld

8. Ska du spela T4?

Har ett konto, namnet är dock hemligt tills vidare, eller ja, varför inte. Kilabo heter jag.

9. Vad tycker du om servern?

Denna servern sålänge, Uselt. Jag spelade bra, fram tills ett misstag, men gottgör det så gott som möjligt , gav eVil en tjing på mina byar.

10. Övrigt?

Jag skulle vilja tacka för min tid på de svenska speedarna jag spelat!

Dear Greatings Sannen

*****

Sabina&limpan/eVil

Safiren: Kort så kom han överens med er om att ni skulle röja ett VU som han sen skulle ta, och så skulle ni ta över det. Men kommet så långt sa hans ledning att de skulle behålla VU, och att ni tvingade (begrep inte det där riktigt) D att kasta ut honom så nu var ni snea på honom bägge två.

Sabina: 
Om man blir backstabbad så blir man inte glad. Och ja han skulle ta det åt oss, allt har varit rätt rörigt.
Kan väl säga så mycket som att det han skriver i början stämmer , han erbjöd oss sin hjälp. Efteråt ställde jag krav på D att de skulle se till att The M lämnade D och att någon i D skulle ta över VU. Det var ju ingen idé att hoppas på att vi skulle få det VU som vi hade rensat. Innan bilderna kom så trodde vi att det endast var sannen som backstabbat oss, men efter bilderna insåg vi att att det inte riktigt var så. Efter bilderna kontaktade jag en av ledarna och talade om att vi efter detta kommer att bryta samarbetet med D. Har du sett hans bildbevis ? Är en del i det hela liksom.
Safiren: Ja det har jag, inget jag kan använda i FN dock. Men när jag läser dem så framstår inte Sannen som oskyldig direkt.
limpan@bob: Enligt mig, jo om du har sett bilderna, så ser du att han inte tvekar någon gång.
Safiren: Men iaf, ni säger att början av hans historia stämmer. Ni kom överens om att han skulle ta ett VU som ni rensade och som han sen skulle lämna över till er? Vad hände sen då? Nu vill jag höra storyn med era ord.
limpan@bob: Vi sprang in hans vägg.
Safiren: Så när ni kom med stammisar så stod det deff där? Vad gjorde ni då?
limpan@bob: Ja vi försökte väl få tag i någon på kontot och i ledningen i alliansen. Dom läste inte ens våra meddelanden förens sent på kvällen. Tror inte dom svarade något vettigt heller.
Safiren: Vad har du för åsikt om vad som hände då?
sabina: Min åsikt är att han backstabbade oss under press från någon annan i D. Det som har hänt, har hänt, vi förlorade på det eftersom vi rensade två VU.
limpan@bob: Ja och vi förlorade en dag på det med.
sabina: Det som hände var tufft för oss , men jag har personligen valt att lägga det hela bakom mig.
limpan@bob: Japp samma här
sabina: Vi kan inte älta det under hela EG, vi måste gå vidare och se framåt.

Safiren: Bra inställning. Så vi går vidare till något annat fast det hänger jo oxå ihop. Det finns 3 VU i den här kvadranten och 4 byggplaner. Både ni och NÖN behöver en till i var för att komma vidare. Något ni vill säga om det? Det är ju D som har det ni båda behöver, (Tekniskt sett finns det 4, men jag räknar studions till SÖ). Både studion, Satan och 176 kommer nog att göra vad de kan för att ta BP med mera från dem som behöver det till sina VUn.
sabina: Ja du, vi sitter i en låst position, men hoppas hitta en lösning
Safiren: Diplomatiskt eller med krig?
sabina: Så långt har vi inte kommit ännu.
Safiren: Hur många BP gick ni emot, och med hur mycket missade ni?
limpan@bob: Vi gick i mot 3, Fick en, missade en med cirkus 30-60 min och den andra kommer jag inte ihåg.


Spelarintervju:
 limpan

1. Vem är du? (Ålder, hobby, i spelet, på forumet)
18, Dator och polarna, ? , Vill jag ej svara på

2. Hur kom det sig att du började spela travian?
– Ja du kommer inte ihåg riktigt var väl igenom min kompis bror om jag inte minns helt fel.

3. Vilka servrar/konton har du spelat på?
-Servrar jag spelar på: Bob@sez, clx, se5(test), Spelade för 2½ år sen på sez och se1 minns inte vilka rundor det var då men Woogy hette vi.

4. Vilken prestation är du mest nöjd med i travian?
– Vet inte, inget jag kan komma på nu på raka armar.

5. Vilken prestation är du mest missnöjd med i travian?
– Finns nog rätt många små saker men inget jag kommer på just nu, sånt som händer alla.

6. Vad gör du medans du väntar på att de farmande trupperna ska komma hem och uppgraderingarna ska bli klara?
– Rullar tummarna och snackar med skönt folk på Skype.

7. Guldar du mycket?
– Blir en hel del, som mest i början och nu i slutet av rundan

8. Ska du spela T4?
– Jag tänker testa, många roliga nya saker att göra, men det lär gå åt mer guld p.g.a. silver mynten.

9. Vad tycker du om servern?
– Varit en bra runda tycker jag, kul att ha någon som NöN som vi har slagits med i stort sett hela rundan. Det är rätt så jämnt vi får se vilka som vinner.

********************

Det är dags för SÖ, den kvadrant som hittills varit svårast att få något material från. Här finns det ingen som tänker bygga på sitt VU, säger de. Fast de ökar i pop.. Och jo S54 har börjat på ett fuskbygge…

Safiren

Androoz/Cougar/S54

Safiren: Vad håller du på med? Tar VU och blir kickad och tagen till nåder igen?
Androoz: Haha.Vi var ett gäng på 2-3 konton som kände för att ta ett VU. Så vi tog ett VU. Sen blev vi kickade, joinade VIP. Skapade egen allians allierade oss med Disney, joinade VIP, joinade studion. och nu är allt som det ska. Det var mer en rolig grej mellan oss och några polare i Disney. Vadå, trodde inte du vi satsade på EG ?

***

Izora/LadyMcBeth/S54

Safiren skrev: 
Jag undrar om du har någon kommentar om hur det gick till när du fick dig en BP.

Izora skrev

Kommentaren till den va.. dejt + BP-övertagning rekomenderas ej! Dock så fick sig studion 3st. Så vi kan fortsätta parta runt som den Studio vi är!

Spelarintervju:

1. Vem är du? (Ålder, hobby, i spelet, på forumet)
Izora är mitt nick och har varit det sedan jag började spela runda, jag heter dock Camilla och jag är 33 år gammal. Jag har väl snarast jobbet som hobby numer då det tar upp all fritid mellan barn o kärleken.

2. Hur kom det sig att du började spela travian?

Jag pluggade på distans via datorn och snubblade över en länk till travian.. började lira och runda 2 ledde jag Dweomer där jag fastnade rejält för spelet. Var med o vann den rundan och sen var det väl mer el mindre kört.

3. Vilka servrar/konton har du spelat på?

Sez 1: Izora ♥ Opus
Sez 2: Izora ♥ [D] S
Sez 3: Alrik ♥ Gosu/Vendetta
Sez 4: Baron Guppo ♥ DoW
Sez 5: Pandora ♥ TDS
Sez 6: Aziz ♥ Mupp
Sez 7: TravezHilton ♥ Mupp
Sez 8: Dårfinkar ♥ VC & Ken ♥ Bittra Retards!
Sez 9: Kaffe ♥ The End?
Sez 10: Ladymcbeth ♥ Studio54

4. Vilken prestation är du mest nöjd med i travian?
Det måste vara Mupp-allyn, både vad gäller kontot – TravezHilton, där vi skapade blogg, tre släggor, hade två vu.n, duckade rekordslägga som kontrades, underbart EG, underbart samarbete med offplanerare osv osv.. Hände så mkt saker den rundan så när man nostalgiskt tittar tillbaks kommer jag nog aldrig att vara med om en sådan händelserik runda som då.

TDS-rundan var oxå riktigt rolig men på ett helt annat sätt då allyn var mkt mer planerad, allieringen var förberedda och spioner utplanterade innan rundan ens startat. Det var verkligen The Dark Side.

5. Vilken prestation är du mest missnöjd med i travian?
Alla gånger jag tagit saker personligt, vilket är det stora problemet för många när man spelat lite för länge. Spelet blandas med personer och en del har svårt att se skillnaden däremellan vilket jag tycker är jättesvårt. Sen har jag svårt att plocka ut en specifik prestation som jag ser som ett misslyckande. Självklart är alla EG man förlorat en förlust då jag verkligen älskar att spela just EG. Att sitta och styra släggor, anfall på Bps osv är det klart roligaste i själva spelet för min del. Diplomati <3

6. Vad gör du medans du väntar på att de farmande trupperna ska komma hem och uppgraderingarna ska bli klara?
Tjötar skallen ur folk i chatter antagligen.. men mest troligt så..
Guldar jag :O … otålig som få .. så svaret på nästa fråga blir

7. Guldar du mycket?

Urk JA!! way way to much :S

8. Ska du spela T4?
nope .. nu äre slut för denna bruden. 

9. Vad tycker du om servern?
Upp o ner hela tiden.. inbördeskrig är inte o förrakta..  Men annars så ser jag fram emot att få kora vinnaren denna rundan. Ska bli skönt när det är över.
[B]
10. Övrigt? [/B
]Se spelet för vad det är.. ett spel!
Det finns helt underbara personer där ute som korsat min väg genom åren jag spelat och jag har funnit vänner för livet här. Detta är något som jag tacksamt tar med mig som en lotto-vinst när jag tittar tillbaks på alla timmar man spenderat här. Blev nånstans värt allt slit när frukten av det är att man hittar underbar vänskap mitt bland allt krigande.
De flesta har dessutom startat som mina motståndare. Jag vill skänka alla dessa underbara personer en stor kram för att ni finns och även en stor kram till alla duktiga och kämpande ledare där ute. Ni gör ett hästjobb som få förstår sig på att uppskatta. En sista stor kram till alla spelare som jag genom åren haft att göra med. Överlag har ni varit helt underbara och stöttat, hjälpt, gnetat och varit extremt roliga att ha göra med!

***

Gasen/-_-/S54

Safiren: Ja det var det här med BP som ni hämtade hos Städ. Studions tredje, tänker ni samla på er många?
Gasen: ja så många vi kan, fast dom är till salu. Små titanskor, så får man BP. Finns ingen anledning för oss att ha 3 men var framför allt för att NöN inte skulle få några som vi rensade.
Safiren: Nön fick en av SG, eVil har bara en de med.
Gasen: mm måste kännas surt. spelat hela rundan för endgame å sen inte lyckas få bp som man vill.
Safiren: Det beror väl på att D helt plötsligt gav sig in i leken.
Gasen: Mjo men tycker de är kul, bara inte NöN vinner å ja glad ^^
Safiren: Vad ska ni göra med ert eget VU då?
Gasen: bygga det till lvl 100 å vinna. Nej så klart inte. Vi använder vu:et som parkering för offar eftersom dom bara äter 50% vete. Kontot som tog en byggplanen kontrollerades i hemlighet av Studio54. Sen ansåg vi att det var bättre å ställa den hos -_- då vi har närmare till deff samt har örnöga så vi ser om de kommer hjälte.
Safiren: Har ni stort öga?
Gasen: Ja, inte dumt alls (sun) har sparat oss väldigt mycket anfall denna rundan tror jag.
Safiren: Så om ni inte vill att NÖN ska vinna, vad ar ni för favoriter till segern då?
Gasen: Studio54 ofc, det viktigaste är som sagt att inte NöN vinner sen tycker jag att de inte spelar nån större roll, fast borde nästan va dags för chang att vinna. Han har ju försökt 1k ggr nu så.
Safiren: Enligt alliansprofilen har Studion blivit flowerpower och ska leva i fred hädanefter, måste säga att jag inte riktigt tror på det ^^
Gasen: Jo det är faktiskt helt sant men de beror nog mest på att vi inte har några trupper kvar.
Safiren: Haha, och det ska jag tro på?
Gasen: (nod)
Safiren: lol
Safiren: Jaja, den som lever får se, heter det ju
Gasen: Exakt, å kan erkänna att ja ljög nyss. Vi har trupper kvar.
Safiren: Har du något mer du vill slå i mig om EG o VU o BP?
Gasen: Nää de tror ja inte. Du får fråga om de är nå speciellt du undrar.
Safiren: Vad var det som hände när Cougar bestämde sig för att ta ett VU? Det såg lite livat ut ett tag. Han åkte ur, bildade ally med Disney – och sen var han tillbaka i studion igen. Och ni tog in folk från !
Gasen: Allt är som vanligt ett sätt att bryta mönster och få folk å undra på vad vi håller på med. Då alliansen ! var på nedgång beslutade vi att ta in dom konton som hade krafter kvar.

Spelarintervju:

1. Vem är du? (Ålder, hobby, i spelet, på forumet)
20 år…hobby jaru får väll säga travian. Spelar på -_-, heter Gasen på forumet.

2. Hur kom det sig att du började spela travian?

Hittade spelet av en slump. va under sez 1 reggade ett litet konto å på den vägen är det.

3. Vilka servrar/konton har du spelat på?
Har bara spelat hela rundor på sez….under namnen
Gasen,Xaintz ,Schakus, MAD MAX , The Tafser och : -_-

4. Vilken prestation är du mest nöjd med i travian?
Jaru bra fråga…..väljer nog när vi var med i tog knattes släggby denna rundan.

5. Vilken prestation är du mest missnöjd med i travian?
Då får vi gå tillbaka så långt som till sez4….. Låg i krig med minns inte vilka allys å ja lyckades klanta till så en stor bräckoffby blev nollad utan förluster för anfallaren.

6. Vad gör du medan du väntar på att de farmande trupperna ska komma hem och uppgraderingarna ska bli klara?

Hmmz tjatar hål i huvudet på folk via skypen

7. Guldar du mycket?

Guldar rätt mycket

8. Ska du spela T4?

Kommer att testa

9. Vad tycker du om servern?
Lite för lugn för tillfället.

10. Övrigt?
Well är ju de att vi säljer vårann bp för små titanskor
jo å sen tycker jag de ä dåligt av 176 alliansen att ja inte fick vara med i deras tävling.

***

Trulsa/TrulsasPatrask/FSCO

Safiren: Jag undrar om du har någon kommentar om hur det gick till när du fick dig ett VU. Naturligtvis är jag oxå nyfiken på varför ni sa upp IAPen med TP när VU kom – för att sedan återuppliva den. Och så har jag sett att ni och Double E har VU-union nu.
Trulsa: Vi skulle inte ha ett vu, vi har sagt hela rundan att vi tänker inte ta i ett VU med tång – och skulle någon vara dum nog att plocka ett VU i alliansen så skulle vi verkligen inte sitta på det…
Men så poppade det ju bara upp ett VU mitt ibland oss. Och då kunde vi inte låta det bara stå där helt ensamt. Double E hade nog ungefär samma tankar som vi om VU så det föll sig naturligt att slå sig samman med dem. Samt att vi är goda vänner med många av dem sen många rundor tillbaka
Sen vet jag inte om vi sa upp IAP med TP, den har vi haft hela rundan och vad jag vet fanns inga planer på att säga upp den, kan bara vara nått missförstånd där… vad jag vet så upphörde den aldrig på riktigt…
Safiren: Så vad ska ni göra med era VU nu då? Ingen av er har en BP
Trulsa: Truppförvaring? Sandlåda? Leta diamanter? Nej men vi planerar ju att försöka ta en BP iallafall… Får se lite hur det går… Men lyckas vi inte så är det sånt som händer, ingen av oss ville ju ha ett VU ändå.
Safiren: Har du någon åsikt om hur det kommer att gå för de andra som går för EG?
Evil och NÖN saknar en BP i var t ex
Trulsa: Tror NÖN kan få tag på en till, vet inte hur det ser ut med Evil… Men det är nog de två som jag tror mest på, studion har skaffat sig för många fiender den här rundan för att vinna.
Safiren: Tror du studion kommer att bygga på sitt VU?
Trulsa: Vete fåglarna, de sitter på 3 BP men om det är för att jävlas eller för att bygga vet jag inte
Safiren: TP då? de betraktas som favoriter.
Trulsa: Ja kanske det… Tror de klarar sig långt iallafall…
Tycker det har varit lite tråkigt att det har varit så få läger när det gäller endgame. Lite bättre den här rundan men inte bra fortfarande.

Spelarintervju 

1. Vem är du? (Ålder, hobby, i spelet, på forumet)
Jag heter Helena och är 25 år. Mammaledig och har två döttrar, 9 månader och 2.5 år. Har spelat travian sen andra svenska speeden. Är ultranörd – spelar rollspel, brädspel, figurspel osv.
Är inte reggad på forumet, för mycket skitsnack känns det som.

2. Hur kom det sig att du började spela travian?
Jag spelade utopia och de hade reklam för travian.

3. Vilka servrar/konton har du spelat på?
Mest svenska speeden, alla omgångar från andra rundan förutom förra. Började spela på S2 som Trulsa. Har spelat lite på .dk .com och på .us
Spelat på: Trulsan, Trulsa, Väringagardet, Wind of Trulsa och Trulsas patrask
Mest på Trulsa. Har nästan bara spelat solo, 3 rundor totalt med co spelare.

4. Vilken prestation är du mest nöjd med i travian?
Har inte några specifika, de största höjdpunkterna är när man lyckas deffa ut en riktigt stor off tillsammans med sin allians. Då blir man stolt över att vara i en så härlig allians som verkligen ställer upp för varandra.

5. Vilken prestation är du mest missnöjd med i travian?

Jag är inte så missnöjd med prestationer på travian, snarare på personliga relationer man skaffat sig på travian som visat sig vara totala floppar

6. Vad gör du medans du väntar på att de farmande trupperna ska komma hem och uppgraderingarna ska bli klara?
Tar hand om mina barn, lagar mat, städar osv

7. Guldar du mycket?
Alldeles för mycket  En normal runda försöker jag klara mig på ca 1200 guld men det har vi passerat många gånger om den här rundan…

8. Ska du spela T4?
Det får vi se lite, får se hur mycket jag hinner med två små barn…

9. Vad tycker du om servern?
Jag tycker som sagt att det är för få läger, i slutändan är det bara några få unioner och det finns inga småallianser. Jag tycker att det borde finnas en begränsning för hur många man ska få lov att vara på ett och samma konto, det är inte roligt när det går ihop 10 personer och skapar något slags superkonto. Annars tycker jag att det har börjat fungera bättre sen det inte längre går att använda script och inte längre går att skicka för mycket råvaror. Artefakterna känns orättvisa mot de mindre spelarna då de gynnar de som är många på kontot och guldar samt har väldigt mycket erfarenhet.

10. Övrigt?
Jag hoppas att alla spelar med rent mjöl i påsen, det tänker jag göra iallafall!!

*********************

Då var vi framme vid NÖ där TP-blocket dominerar med förgreningar både in i SÖ och NV. Här har vi två VU på samma konto nämligen Changs. Här togs det sista VU av natarerna och en kort kommentar fick jag om det.

Safiren

Kajsa/Olympen/Mol

…bara att vi scoutade sista vubyn på morgonen, såg att den va tom, drog dit hövdangar…
…men kommer inte att liera mig med någon allians som redan har en BP.

***

Chang/TP

Jadu, att det finns 2 Vu på mitt konto tillhör väl inte vanligheterna varken hos mig eller i Travian. Men det var en praktisk lösning som valdes av ledningen.
Att vi har 4 VU totalt är en blandning av planering och tillfälligheter, kan inte fördjupa mig i sådana här saker utan att röja vår planering.
Byggplanerna är alltid en krydda i spelet och det blev även denna runda en jakt mot klockan. Det kommer säkert också som vanligt att skapa nya allieringar och förbund man inte väntat sig.
Vad det gäller den byggplan som ska ha varit “tingad” av Double E så är det inget jag känner till men håller på att utreda. Att skriva om detta skulle
dock kunna störa relationer som redan försvagats av att Linken lade ner. Jag förstår inte heller riktigt deras inställning då de inte skulle ha ett VU egentligen?
Hur som helst så tittar jag på det. Men detta med Double E är inget jag vill diskutera i en nyhetstidning…det tar jag med deras ledare.
Om studion kommer att bygga?….ja, det tror jag…varför bränna trupp annars?…kan ju vara en singelgrej i.o.f.s?
SV känner jag till alldeles för dåligt för att uttala mig.
Många allianser som är ute efter att störa?…ja kanske fler än vanligt och visst kan det påverka tiden på EG men det korrelerar ju inte till en ekvation som skulle innebära att det därför finns fler släggor?
De är väl i så fall bara lite mer “piratbetonade” än vanligt.
Jag ser fram emot ett intressant EG där jag önskar alla lycka till och tror att vi kommer att få se mer bus och rävspel än vanligt.

Chang

***

Wiccen/TP

1. Vem är du? (Ålder, hobby, i spelet, på forumet)
Wiccen, 20årig traviannörd och numera skåning.

2. Hur kom det sig att du började spela travian?

Fick tips av Zonrad som nu co-spelar med mig på detta konto,

3. Vilka servrar/konton har du spelat på?
Wiccen sez 1-4,6-10 Lews Therin sez 5 har spelat till och från på andra servar men alldrig orkat med en hel.

4. Vilken prestation är du mest nöjd med i travian?
När jag tog en BP på sez 4

5. Vilken prestation är du mest missnöjd med i travian?
Att jag alltid kommer tvåa i EG *lol*

6. Vad gör du medans du väntar på att de farmande trupperna ska komma hem och uppgraderingarna ska bli klara?
Läser en bok eller skickar de andra trupperna på farmning.

7. Guldar du mycket?
*ingen kommentar*

8. Ska du spela T4?
Det får vi se, troligen på något konto, någon gång. Svårt att hålla sig borta.

9. Vad tycker du om servern?
Småseg, har inte varit nån riktig action.

***

Zapp/AAA

____________
Zapp skrev:

Den låg där ensam utan vänner så jag tog den för skoj skull men har ej BP så dom får jag ju sno senare .
Det brukar vara ett himla liv om VU så jag var nyfiken på varför . Men det var ju ingen svårt att ta den för sig själv.
Så jag bygger lite på den men vill nog rasera den till 0 får se hur jag gör .____________

————–

Spelarintervju:

1. Vem är du? (Ålder, hobby, i spelet, på forumet)
En gubbe på 50 plus. Har en WiNGA båt så e mycket på sjön och vad det innebär.

2. Hur kom det sig att du började spela travian?
Min gudson lura ut mig på detta.

3. Vilka servrar/konton har du spelat på?

Trycker lite här och där.

4. Vilken prestation är du mest nöjd med i travian?

HMMMMM

6. Vad gör du medans du väntar på att de farmande trupperna ska komma hem och uppgraderingarna ska bli klara?

Kör vagnar och bygger hela tiden.

7. Guldar du mycket?

Jepp.

8. Ska du spela T4?

Vet ej e där nu.

9. Vad tycker du om servern?

Typ ok men finns mycket att förbättra EJ FÖRSVÅRA.

*******************

– – – – – – – – – –
Vill ni komma med egna åsikter och kommentarer? Kontakta någon i redaktionen så kanske just ditt uttalande eller din rapport kommer med. Detta var ett nummer av Filosofiska Nyheter för sez10.

Nytt blad varannan Tisdag klockan 22.00, ehmm… Edit: Den kommer när eller kanske lagom Filosofiskt inte alls.

Ansvarig utgivare: Safiren

Copyright © 2008-2010 Filosoferna
All Rights reserved

Leave a Reply