Sez10 v16

NR 17 sez10 v16 Tredje Årgången
___________________________________________

I dagens nummer!

# Del 1
– Allianserna förr och nu och inför EG

Och så många delar som det går åt pga alla kartor. (Vilka verkar vara totalt försvunna)

Allianserna förr och nu och inför EG

Allianserna förr och nu.

Nu när jag äntligen kommer igång med det här så utgår jag från Topp10-allianserna v 14. Undrar vilka av dem som fanns v2 när allianserna började formera sig? Så jag tar med de kartorna oxå. Jag har ambitionen att hålla det här på en sån nivå att jag hinner bli färdig före EG och inte börja på något som kan ta ett par veckor. Det är alltid problematiskt här på sez där allt går så mycket snabbare än på slow och “nyheterna” får inte bli inaktuella. Det var främsta orsaken till att jag gav ut FN förra veckan trots att den inte var färdig. Vem som fått stryk är sällan aktuellt länge.

En övervikt åt NÖ-hållet blir det. Det är synd att min redaktion ballade ur och inte orkade hela servern. Men det är väl med det som med kontona. Folk lägger ner av diverse orsaker. Speed är så hetsigt så det är svårt att hinna med överallt och ta åt sig all informatio. Planen var att ha någon som kunde hålla ett öga på vad som hände i varje kvadrant. Och det gick ju iaf halva servern. Det krävs en hel del envishet för att få ut FN varje vecka – eller varannan som det varit under andra halvan. Så ni får hålla tillgodo med vad jag har lyckats/hunnit samla ihop även om det inte är så heltäckande som man kunde önska.

Det är bäst att jag påminner om att det här som vanligt är en massa spekulationer från min sida och inte ska tas på blodigaste allvar.

Allianserna däremot är mer stabila och hinner sällan ändra sig mycket på en vecka. Det mest remarkabla som hänt sedan förra numret är väl V.V.s snabba fall. Men mer om det nedan. En uppstickare värvar folk till EG, Satans Rock Fest. Men nu ska jag inte gå händelserna i förväg..

Safiren

*********************

NÖ +/+

NÖ har tillsammans med IAPS och allierade de flesta på Topp10-listan så jag börjar där. The Crash och TP-AAA fanns med v2, nu har även AAA-TP tagit sig dit. Intressant att notera är att det finns en IAP med DGDF likaledes ”nykomling” på topp10. Med fyra allianser på Topp10 får det här väl betraktas som det största blocket.


Och så har vi den andra delen av TP som växt sig upp på Topp10.

Genomgåemde när det gäller alliansernas placering den här rundan är att väldigt få har flyttat ut jämfört med förra. Det är betydligt tätare på starka allianser I centrum.


De flesta allianser samlas i samma kvadrant runda efter runda, jag tror att det gör att spelet stagnerar.

Den främsta alliansen i NÖ är TP. Tillsammas med sina allierade – och det finns det många,

Allians:
TP-AAA
DDD-TDW
PPN
N.E
Vaf
TP2-AAA2
AAA-TP

IAPs:
DGDF
CrashII
TheCrash
Ohhh
I krig mot:

Övriga intressanta allianser i NÖ är:
SG
Klostret
VV
Satans Rock Fest

Artefakter: TP-blocket 4 st små arkitekter, 2 små skor, 2 små dieter, 2 små förvirringar, liten dåre. 2 stora arkitekter. Stort öga, stor bygg.
Satan: små skor, 2 små tränare. Stor förvirring, stor bygg. Unika arkitekten.
VV: litet öga. Stor tränare.

Jag önskar jag hunnit med att kolla upp hur artefakterna vandrat. Det finns en hel del intressant att hämta där. TP har många AF. De har lagt beslag på många arkitekter. Jag skulle tro att de gärna hade velat ha någon tränare, att sakna sådan gör det svårare att få ihop tillräckligt med släggor för att skicka mot motståndarnas VU, bland annat. Små byggplaner saknas oxå, nog så nyttiga när det gäller att kunna lagra vete över natten och för vetet vid deffning. Den stora är jobbigare att flytta runt.

***

Kommentar: Redan innan sez10 hade startat sas det att den som borde få vinna den här gången var Chang med TP. Under serverns gång har jag fått höra det igen. ”Det är Changs tur nu”. Och hur ser läget ut då? Min erfarenhet av den här typen av allianser är att de alltid ligger bra till men sällan når ända fram. Enligt min mening för att de ofta jobbar på i samma spår med mängder av allierade och sällan förnyar sig när det gäller strategi och teknik. En annan fara i en allians som går på rutin är att ledningen blir passiv. Nu verkar ledningen i TP ha ett gott grepp om vad som krävs i form av organisation och en stark kärna av medlemmar. Helt klart är de inställda på att vinna.
TP satsar mycket på diplomati och det verkar vara effektivt. Nu har inte jag sådan där jättebra koll, men visst lyser de flesta andra allianser med en märklig frånvaro av attacker mot TP?

Det inofficiella kriget mot SG och KLOSTRET där till en början SG lyckades deffa bra mot TP har långsamt nött ner dem. Trots detta står de fortfarande. Vi får se om de orkar servern ut.

Kriget mellan V.V. och Crash har tagit en annan vändning. Crash som av en viss elit betraktas som en farmallians hade i början inte mycket att sätta emot V.V.s framfart. JerryViking, offgeneral i Crash har dock lyckats samla sina små oerfarna medlemmar till en ilsket stingande myggsvärm. Övning ger färdighet och med en accelererande hastighet faller medlemmarna i V.V. och deras vinge WM ifrån. Mycket beror på något som tyvärr är vanligt, ledningen i V.V. föll ifrån. IK-kontot som TC berömmer sig av att ha demolerat må kännas som en stor seger för TC men eftersom kontot varit obemannat under en längre tid har det inte varit speciellt svårt att åstadkomma. En bidragande orsak anser jag är att V.V. inte har lyckats freda sin deffally och att V.V har varit för oorganiserade, för många starka profiler som går sin egen väg. Det är dock roligt att se att en ally med oerfarna spelare klarar av att stå emot ett gäng erkänt skickliga spelare, även om mycket beror på omständigheter – men så är det ju i spelet.

Så har vi en uppstickare inför EG. Satans Rock fest som många har utgått från skulle samarbeta med TP men som nu vill starta en egen EG-ally och därför skickat ut en massa värvningsigm. I skrivande stund har han fått in två medlemmar. Sånt här brukar sällan fungera men lär väl ge oss en del intressanta följdverkningar. Vad har han lyckats bygga upp där ute i lugn och ro?

Den här gången har jag skickat ut mina kommentarer kvadrant för kvadrant och bett om egna åsikter. Jag är bortskämd med att de flesta av svarar, så även denna gång. Det är möjligt att en del svar inte hinner in innan jag är klar. I så fall kompletterar jag med dem senare.

Safiren

***

Chang/TP-AAA

Jag tycker du själv får stå för din analys som enligt mig nedvärderar den utveckling som finns i TP.
Alltför många tror sig veta allt för mycket om TP…och alltför många är självutnämnda analytiker av andras strategi och taktik. Självklart kan jag inte avslöja vår “röda tråd” men att det är vår tur att vinna är inget vi sitter och väntar på precis.
TP får vara sin egen lyckas smed. TP har en utmärkt ledningsgrupp och att vara flexibel istället för statisk i ledningsarbetet ser jag som en självklarhet. Det är inte bara andra allianser och spelare som utvecklas och det faktum att många både söker sig till oss som spelare och allierade tyder inte på att det vi gör är att följa samma spår. En sanning med modifikation dock….TP är känt för sin starka sammanhållning och ett starkt medlemsengagemang…och så även denna runda.

***

Hobban/SG

Det är ju inte TP som malt ner oss, om vi nu är nermalda. Vi tog ju en hel del färska deffpoäng förra veckan igen så uppbart är att vi fortfarande lever. Crash har ju en stor del i att vi har den deffrank vi har, dom har gjort mkt av arbetet. Det var också tack vare det som VV fick hålla på som dom fick till en början, Crash var upptagen av oss….inte så att dom inte kunde mobilisera off…den vara bara på annan front. Dessutom tycker jag dom nog att dom skötte det ganska fint mot oss. Äras den som äras bör helt enkelt

Jag måste få skryta lite över “mina” spelare också. Jag hade lätt kunnat rekrytera in nya gröna spelare och sett till att fylla på med spelare i en snabbare takt än vad det fallit ifrån men avstått. Delsf ör jag tycker det är att utnyttja gröna oerfarna som förhoppningsvis istället har hamnat i en allians där dom fått en chans att lära sig spelet och tycka om det, inte bli sönderbombad eftersom tp hela tiden siktat mest på småspelare. Och de som varit med oss hela vägen är fantastiskt tappra, inte ngt tjafs och gap om deff utan man tar det med en klackspark och hjälper varandra så gott man kan. Och just ja, att jag inte valt att rekrytera är också att jag tycker det är vår kamp och lite kul o se hur mkt vi kan stå emot och räkna med att vi är några som kommer slå händerna i kaklet … och det här är inget beslut jag tagit själv utan alla är överens om att hålla det litet.

***

Jerryviking

Tjena! Har inga direkt invändningar förutom detta med IK,mycket har sagts med lite livlig fantasi på forumet från V.V håll men om någon från TC sagt att vi ligger bakom IK´s fall så får det stå för den personen, några plockade ett fåtal byar för honom bara och en slog ut halva hans off, det är inget man kan skryta över.
Sen har vi aldrig tackat ja till ett officiellt krig,vi har bara försvarat oss.
Om SG kan jag säga att dom har kämpat hedervärt då många varit på dom, vi gick ut hårt mot dom men släppte det när vi kände att dom inte var något hot längre, i samma veva så förklarade V.V krig så vi koncentrerade oss på det då.

*********************

SÖ +/-

Det är dags att ta en titt på nästa kvadrant på kartan. Där finns det två allianser med på Topp10, ! och DGDF, v2 fanns det ingen med. Studio 54 låg på Topp10 ett bra tag men har åkt ner lite. Nu ska man kanske inte lägga så stor vikt vid placering eller inte på Topp10, det finns så många andra faktorer att ta hänsyn till. Men jag måste begränsa mig för annars skulle det här ta en månad att få ihop.


Sen jag började skriva det här har en del hänt. Men jag väljer att inte ändra I mina kommentarer. Jag tar upp det i sammanfattningen istället.

Arkitekter: Studio54 (inkl VIP): 2 små ögon, liten tränare, liten bygg, liten förvirring, liten dåre. Stora skor, stort öga, stor diet, stor bygg. Unika ögat, unik diet.
EDDHS[E]. 2 små dieter, liten tränare. Unika skor,
176: små skor, liten dåre. 3 stora förvirringar.
!: liten bygg. Stor diet, stor tränare,
Ally: liten dåre.
Rädda: Unik förvirring.

Man får ju säga att det finns gott om starka AF i denna kvadrant. Jag har medvetet lagt även EDDHS[E] här även om tre av dem ligger i SV. För att vara en allians där hälften av dem påstår att de knappt loggar in på kontot så verkar det finnas mycket som behöver vete ^^

Kommentar: Den här kvadranten har det inte hörts så mycket ifrån, de har varit återhållsamma med information.! har så småningom visat sig inhysa vår söte norrman som friskade upp spelet förra rundan. Den här gången har han hållit sig mer i skymundan. Det ska bli intressant att se vad de hittar på när det är dags för EG. Det finns inga officiella bindningar i profilen.

DGDF vet jag faktiskt inget om annat än att de tidigare hette VBPL. En allians som jag antog skulle bli farmallians till S54 men som verkar ha överlevt och stadigt växt. Inga officiella bindningar här heller.

Man kan väl gissa att de här kommer att ta VU båda två.

Studio54 som har haft en så hög svansföring har blivit mer lågmälda på sista tiden. Även om de påstår sig inte ha lidit någon större skada av attackerna mot dem förra veckan så har antalet spelare minskat på deras konton vilket i sig ger en lägre aktivitet. Något som händer i många allianser vid den här tidpunkten på servern. Det har ett par gånger föresvävat mig att sådana här alliansbildningar av vad jag brukar kalla ”tokuta germaner” som har mer som mål att kriga än att vinna servern – och därigenom saknar ett gripbart mål – har lättare att tappa folk än de där det finns ett uttalat mål att samlas kring. Men återigen, det finns så många andra faktorer som t ex den stadga som erfarenhet ger och den finns det ju gott om i studion. När det är dags att ”bestämma” vem som ska vinna servern så ska det bli intressant att se vad S54 har för åsikt om saken.
Den lilla alliansen till antalet men stora i pop, 176, visade så småningom färg och gav sig på Studio54, vilket fick dem att raskt bli mindre, men förmodligen har vi inte sett det sista av dem än. Med reservation för att de får för sig att pensionera sig lite raskt.
SÖ är en kvadrant utan officiella diplomatiska bindningar. Vi vet nu att det inte råder någon kärlek mellan S54 och 176. Mellan S54 och ! har för det mesta relationerna varit försiktigt avvaktande från båda håll och DGDF har bindningar till TP-blocket vilket syns i TPs profil om än inte i deras egen.

Safiren

***
Här väntar jag fortfarande på att få in kommentarerna.
Och nu kom en *ler*

Bröderna Djup/DGDF

Har svårt att förstå varför den genomgående åsikten om DGDF är att vi skulle vara en farmallians.
Vi har funnits som allians under 8 sez rundor och, sez 4 undantaget, alltid stått med fanan högt när rundorna slutat.
Vi har aldrig blivit sönderfarmade någon runda.
Visst, vi har haft dåliga starter ett par rundor, men det har löst sig under resans gång.
Kan vårt rykte måhända bero på att vi har en annorlunda spelstil?
Vi ligger alltid lågt, lägger oss oftast inte i krigen utan sitter o myser i vårt lilla hörn av kartan.

*********************

De som inte finns kvar på Topp10

Eftersom det inte var så många bilder I den här kvadranten passar jag på att lägga in de som fallit ner.


DBA var den alliansen (inkl vingar) som Herman använde sig av för att poppa. Nu har han gått vidare till TWO. Ihopp om att det finns tillräckligt med deff där?
H-Master var alldeles för utspridda för att kunna bli något annat än en farmallians. Stora i början pga sitt antal men långsamt krympande eftersom de inte klarar av att stå emot de större.

*********************

SV -/-

Så tar vi ett steg åt väster där NÖN och eVil håller till. Båda två fanns med på listan v2 och dessutom en NÖNvinge.


Här har det varit hård kamp om herraväldet i området. Evil bildar en kil in i NÖN som pressats ut mot kanterna av kvadranten. NÖN ligger bra klämd där mellan eVil och studion.


NÖN samlade på sig många medlemmar I början vilket gjorde att även vingen låg på Topp10.

Allians:
=A-NöN=
=[NöN]=
=[NöN1]=
IAPs:
Double E
Disney
I krig mot:

Allians:
eVil
666
LMO
14A-A41
Enix 2
The Enix
liVe

IAPs:
AB2
[E]AB
AAA-TP
T K
D

Arkitekter: eVil-blocket: små skor, litet öga, 2 små tränare, 2 små bygg, liten förvirring, 2 små dårar. Stor arkitekt, stora skor, stor diet, stor tränare.
CG: liten diet. Stort öga.
NÖN: litet öga, 2 små dårar. Stor arkitekt.
Evil-blocket har samlat på sig fler artefakter än jag var medveten om. Allt som behövs för att satsa på EG. Jag undrar om det är medvetet att NÖN har avstått från detsamma.

Kommentar: NÖN var rätt sturska i starten och försåg oss med många goda travianäventyr. Det innebar att de drog på sig uppmärksamhet från många håll och de blev illa åtgångna ett tag. Vid det här laget lär de ha byggt upp sig igen och med den mängd erfarenhet som finns där så ska det bli intressant att se dem under EG. Med en IAP med Disneyblocket har de två huvudsakliga fiender kvar, med Studio 54 på ena sidan och eVil på den andra lär det till att de har byggt mycket deff till sitt blivande VU.

Evil har i vanlig ordning knutit vänskapsband med många allianser. Något som har både fördelar och nackdelar. Under EG finns det många som kan skicka deff och resurser men under tiden före finns inte samma tillfällen att öva krig och att växa genom farmning. Just den här servern då har det funnits rikliga tillfällen till att öva medlemmarna i både försvar och anfall genom NÖNs existens. Jag tror att eVil får svårt att upprepa sin seger från förra rundan.

Tittar man på off och deffranking så ser NÖN ut att ha ett bra övertag spec på deffsidan där eVil ligger rätt långt nere. Även om man tar i beaktande att NÖN fått många av sina poäng från annat håll så tyder det på att NÖN är det starkare laget. Men man vet aldrig, det kan svänga fort i det här spelet.

Safiren

***

Kardac/NÖN

Med facit i hand är det S54 som är det större hotet där även om de är få. Som spelare är de flesta av dom duktiga. eVil har väggat off på off på off hos oss i många konstiga manövrar, så rent tekniskt sett är de inte lika stort hot, även om också de kan bygga många trupper.

Vad som helst kan hända, må mest råvaror och deff vinna VU.
Fast vi har nog inte tänkt sluta fightas för denna server ännu, det var ju riktigt kul att bomba både här o där så det skall vi fortsätta med så länge vi orkar.

***

Joooe/eVil

I dunno much of how eVil ended up in the so called war against NöN. I was away and then I get back online to hear this delightful news. I have a feelin’ that the primus motors that started this war have now left eVil though so can’t ask ‘em the reasons and the king idea behind it …but anyways lil’ action is always good cos this is after all a war game not simcity.

Yeah it’s a double edged sword with many allies. Durin’ the game you don’t have that many to farm or take towns but in EG you have more to send deff and resources. NöN well they bombed some we bombed some they have taken towns we have taken towns from ‘em too….both alliances still exists.

Last rounds winning was bit of a luck too for some reason I decided to check our VU and saw wow level 99 is queued level 98 getting’ ready in seconds so I checked ‘round fix resources and the annoyin’ crop was gone in split second but then my co logged in and I wrote her empty our towns from crop so I can start level 100 cos I heard we are losin’ our other BP which happened like 10 minutes later and after winnin’ we heard that a hammer missed by 6 minutes… as you see sometimes it’s a bit of luck you need to win…anyways sorry for all whose hammers just burned home due super fast EG.

About the rank lists I think only rank horny less experienced players stare at ‘em with eyes gloomin’.
cos most don’t understand the mechanics behind the points. Human mind is simple on listin’ things the one that is #1 is for most automatically the best.

But what comes to the off and deff lists there applies the ugly truth.

A lie…a fat lie…statistics.

The deff points it depends how big off you wall like this simple example shows….
there comes off size 500k …you have deff wall of 3 million = you get 500k points
there comes off size 400k …you have deff wall of 5 million = you get 400k points.

Which has more deff … well the one that had 3 million cos he gets more points.

So as you say NöN has gotten others that attacked ‘em as well not only eVil and to me it seems that NöN has just drawn bigger offs hittin’ to their deff walls…
then if the NöN deff is bigger than eVil deff … no one knows except the travian gods

Off list it’s ‘bout same doesn’t really tell who is actually the best warrior out there
you blast a not so deffed town to atoms you get lil’ points or no points if they use autoduck.
Y.ou hit a big off in the deff wall you get a lots of points … dunno which is smarter blast town or wall off =/
Ofc if the ally coordinates a big off action that someone hits wall and rest break thru with cattas it’s good… but I seen some not so experienced players sadly sendin’ their off in single man kamikaze attack to some capitol and later brag of how much points and rank climbin’ they did on off list and ain’t they good off players now blabla….like GAAAAAAAH it was just pure idiotism a total waste of troops if no one followed with cattas waves and sadly most only stare the list and make the narrow sighted assumptions the #1 is always best and keep on wallin’ their troops in order to gather lots of off points to get “respect” on bein’ in top of the off list…

The robber list is only one that works in the way that the #1 robber is for real the best robber .

The climber list …well who cares of the pop list except Herman winner of sez8 and 9.

And in the end a tip to climb up fast on off and deff list
wall your off on your own deff (Al-Qaida) and WOHAAAAA you are respected big warrior cos you’re #1 on those lists.

Joooe the Finnish warrior

NV -/+

Så var det dags för den sista kvadranten. Tre allianser på Topp10 här, samma som v2 och ändå har de legat i luven på varandra från början.


Disney avvaktade ett tag med att offentliggöra sitt namn även om det inte var oväntat med tanke på hur konsekventa medlemmarna varit I valet av namn på sina konton.


Om det här är samma vinge som då låter jag vara osagt. Det har möblerats om ett par gånger.


TWO ser lite delat ut på mitten så det är väl där Disney är starkast.

Allians:
Disney
Double E
IAPs:
=[NöN1]=
=A-NöN=
=[NöN]=
I krig mot:
TWO I
TWO E
TWO D
TWO

Allians:
TWO I
TWO D
UA
T.V.
F.E
TWO
TWO E

IAPs:

I krig mot:

Arkitekter: Disneyblocket: liten arkitekt , små skor, litet öga, liten diet, liten bygg, 2 små dårar. 2 stora skor, stort öga, stor diet, 2 stora tränare, Unika tränaren, unik dåre.
TWO-blocket: liten bygg, 2 små förvirringar. Stor bygg, stor förvirring.

Även i den här kvadranten har en allians samlat på sig de flesta AF. Den samlingen borde man kunna ställa till mycket oreda med.

Kommentar:
 Disney började storstilat servern med 4 guldmedaljer. Mycket skräppande har det varit från det här hörnet men glorian hamnade lite på sned när Studio54 bestämde sig för att leka lite. Under en tid såg åtminstone för omgivningen alliansen ganska rasslig ut med diverse ommöbleringar hit och dit. Så småningom verkar dock Disney ha hittat tillbaka till en fungerande organisation. I alla fall utåt säger de sig inte vara intresserade av EG. En officiell krigsförklaring är utfärdad men den har inte erkänts av motparten.

TWO har det inte lätt med sina grannar men de visar en seghet som sägs vara bättre än på tidigare servrar. Fler offensiva spelare och en bättre defforganisation vilket syns på deras placeringar. TWO har uttalat sin avsikt att delta i EG. Vi får se hur det går för dem denna gång.

Safiren

***

Gizmoduck/Disney

Tycker det ser bra ut, och som du hört så planerar inte Disney att hålla eller stötta ett VU! Vi vill slippa allt vete lassande m.m. Som kommer till när man håller VU!
Rundan ska sluta som den börja, vi ska fortsätta leka med TWO in i det sista, och håller med om att TWO är sega som in i!
Dom är så många och håller samman väldigt bra, vet inte hur många konto vi nästan nollat men ingen effekt!
Ofta brukar effekten av så massiva anfall vara att konton flyr fältet men inte i denna allians!

/Piffe

***

Jackie/TWO

Disney har varit mycket bra och jag som ledare för TWO respekterar många i Disney och tycker det är ett härligt gäng, vet att det har varit mycket skitsnack om deras ledning och kaoset där, men alla som har varit ledare vet att det inte alltid är enkelt att få folk att gå den riktningen som man vill så all heder åt dem att de har fixat det och att de har varit så bra som de är.
Studio 54 har även de en bra ledning så det är inte oväntat att när de väl sätter fart så händer det saker.
TWO har haft det jobbigt och som alla andra allianser har vi haft våra problem, men känner ändå att rundan har varit bra och rolig på alla sätt och ser framemot vad resten av servern har att erbjuda i både VU och krig framöver. Att vi inte har mottagit krigsförklaringen är en liten grej från främst min sida, varför måste man det?! Bara för att ngn lägger en krigsförklaring innebär inte att jag måste ta emot den om det inte är för att jag vill kriga mot dem. Det kanske inte har slagit ngn att jag kanske inte vill kriga Hahaha det var lite sjuk TWO humor där.

All ära till Disney och kriget, men jag lägger MYCKET VARMA känslor till mina kära medlemmar som är både envisa och lojala och har en kämpar glöd som gör mig stolt. Vet att många anser att TWO är skit och en massa annat, men jag vill säga att jag har aldrig strävat efter att bli ngt stort eller ens komma i närheten av att vara en elit allians, vi är här för att ha kul ihop och spela, träffas irl goda vänner emellan vilket vi gör. Offen har varit härlig denna rundan och vår offgeneral ihop med flera härliga spelare har gjort ett bra jobb och jag är stolt över dem.

Tackar även Piffe för hans trevliga dikter och alltid lika positiva sätt Han får mig alltid att le. Han spelar på Gizmoduck och till hans ära fick jag en badanka av mina medlemmar på vår senaste träff mycket uppskattad av mig och gav härliga skratt på träffen.

Må bäste man/kvinna, vinna.

*********************


Sammanfattning: 
Sen jag började skriva det här har en del hänt. I NÖ har Chang med TP fått en medtävlare. Satans Rockfest har samlat ihop sina vänner verkar det som. Artefakter har vandrat på en del oväntade sätt. Tack för senast har scoutat igenom många TP-byar med en scout. Det klassiska för att ha en insider som läser rapporterna. Det verkar ha åtgärdats då flera har lämnat (kickats?), frågan är väl om man hittat alla. Det är omöjligt att förhindra sådant här i större allianser.

Även om TP är favoriter till segern så lär de få kämpa för den nu när de fått en fiende på hemmaplan, och kanske i andra hörn med?

I SÖ tar jag tillbaka alla gissningar om VU. ! Har tappat en hel del medlemmar till AAA-TP, och jag tror inte på någon större aktivitet från vare sig dem eller DGDF under EG. Studion är inte heller intresserade. Ska SÖ bli en kvadrant utan VU? Eller tar någon ett bara för skojs skull? Och jag har hört att 176 börjat blicka norrut.

I SV och NV har jag inte så mycket att har jag inte så mycket att tillägga. SV verkar kunna bjuda på mer spänning än NV.
Och nu är jag framme vid min sista fundering. Vad innebär det för spelet när så många allianser klart uttalat att de inte siktar på EG? Grovt räknat så är det hälften/hälften. TP, Satan, NÖN, eVil och TWO går för EG. Disney, Studio54, EDDHS[E], 176 och VV gör det inte utan vill bara skapa kaoz.

Vilka kommer att stötta vem? Disney har bindningar till NÖN och det finns en frånvaro av attacker mot TP av vad man kan se i off/deff-listan., VV är ute men rörde aldrig TP dit flera av VVs medlemmar drog. eVil har anknytning till TP genom AAA-TP.

Studion med vänner har varit på de flesta utom TP. 176 gillar inte studion och har visat ett litet intresse av TP som scoutades av Tack för senast. Som i sin tur lämnade vidare de skor han hämtade hos VV så att de så småningom hamnade hos Satan. Tack för senast har den Unika förvirringen – och hur var det nu? Skröt inte studion med att de hade alla unika nästan förut? Jag har som sagt inte hunnit kolla upp den biten.

Allt prat om att Chang med TP är favoriter till segern kanske har gjort dem till ett utsökt mål för kaozfolket.

Det verkar som om jag fått ett bra boende för min redaktion under EG *skratta*

Safiren

Topp10

*******************

– – – – – – – – – –
Vill ni komma med egna åsikter och kommentarer? Kontakta någon i redaktionen så kanske just ditt uttalande eller din rapport kommer med. Detta var ett nummer av Filosofiska Nyheter för sez10.

Nytt blad varannan Tisdag klockan 22.00, ehmm… Edit: Den kommer när eller kanske lagom Filosofiskt inte alls.

Redaktion och Ansvarig utgivare: Safiren

Copyright © 2008-2010 Filosoferna
All Rights reserved

Leave a Reply