Sez10 v18

NR 19 sez10 v18 Tredje Årgången
___________________________________________

I dagens nummer!

# Del 1
– VU/BP v17 och 18
– Spelarintervjuer

# Del 2
– Topp10

VU/BP v17 och 18

Eftersom jag inte hann få med Topp10 i torsdags så sparade jag så jag fick med Topp10 för denna vecka oxå. Nu har vi ju fler intressanta listor att titta på så det blir till att dela upp det på flera delar, max 6 stycken bilder på en sida får det vara.

Ett efter ett blev varje VU plockat fast det inte skulle tas något sas det från flera. Men de är ju oemotståndligt söta de där natarbyarna och så kliade det i fingrarna på flera och till slut var alla tagna. BP var något ojämt fördelade från början men det har så småningom rättat till sig. och nu bygger alla som förväntats göra det.

 

BP v17

BP v18

 

VU v 17

 

VU v18

En del intressanta förbindelser har skapats under veckan. Speciellt nyfiken är jag på vad som hände i studion egentligen. De skulle absolut inte blanda sig i det här med VU, nu verkar de delade i tre läger. Vi har VUmotståndarna med Psyche och & CO. Cougar som gett sig i lag med TWO – efter det att TWO tappat en BP och fått stopp på sitt bygge. Och Cougar bygger fint på sitt VU – som inte skulle vara seriöst? Undrar jag hur man bygger ett VU oseriöst? Jag har sett VU med fällor, med hjältehus och med trupp. Undrar vad det månne bliva hos Cougar? Evil hade ju inte fått mer än en BP, det kanske inte är så förvånande att LadyMcBeth gav sin till dem. Izora satt ju på eVils VU förra rundan.

NÖN var det som tog BP från TWO och kunde börja bygga. Sedan har de fått en tredje från 176. Inte heller så förvånande kanske med 176s uttalade avsky för studion och studion som har som mål att inte NÖN ska vinna. Fast jag undrar om inte NÖNs flyttningar av sin då enda BP kan ha kostat dem segern tidsmässigt. Det är många VU som måste bombas ner innan NÖN är i topp – under förutsättning att de själva inte blir nedbombade.

D har ingått ett samarbete med DGDF som fortfarande har en allians med Double E. VU-unionen mellan de två senare är upplöst.

TP då? Ja med den konkurrens som finns i SV lär de där ha fullt upp inbördes. Några blickar lär de väl kasta åt NV men annars ser det största hotet mot TP för närvarande ut att vara SKÄRP ER! (fd Satan). Roligt där att få bekräftelse på var neo spelar. Jag har faktiskt inte haft en susning, men varje gång jag har sett kontonamnet Enola gay har det känts som en väldigt passande plats. Chang ligger i topp och borde därmed vara den som de första släggorna går mot. Vi får väl se om det är mot detta SKÄRP ER! går eller om Cougars VU är ett för frestande mål.

Så får vi inte glömma Disney. Kommer de att blanda sig i någonstans?

Hur som helst så det det ut som att vi får ett spännande EG 

Safiren

*********************

Spelarintervjuer

Jag tänkte jag skulle fylla ut vad som skulle vara del 3 i förra numret med någon intervju eftersom Topp10 bara i princip är bilder. Men med bilder även från VU/BP och följande 5 intervjuer – och jag har fortfarande inte kommit till Topp10 – så inser jag att det blev tillräckligt med material för ett nummer, bara fem dagar efter att det förra kom ut. Är det här sista numret nu då? Det beror som sagt på hur lång tid det tar innan ett VU når 100.

En kort förklaring hur jag räknar tidningsnumren. Första årgången är den som Filosoferna gjorde på s2 08/09. Andra årgången är den där jag kom in och så småningom satt med den själv, s2 09/10. Tredje är denna årgång som började i mitten på juli förra sommaren. Så nr 1 gjordes på s1 och nr 19, detta här på sez10. 36 veckor 19 nummer, räkna bort de fyra veckor jag hade ledigt runt jul så snittar det ett nummer varannan vecka. Kan ju inte låta bli att fnissa över “Den litet” som orkade tre nummer eller var det fyra. Roliga var de, vi saknar dem. Med det gamla alliansnamnet så finns det en serie om Satansfolk som ju hade passat att göra något av.

Lite svammel från mig, nu går vi vidare till intervjuerna.

Safiren

***

Stradi/D

1. Vem är du? (Ålder, hobby, i spelet, på forumet)
Jag heter Oscar, kallas Stradi (som kommer från Stradivarius) för att jag spelar violin. Jag är 22 år ung. Min hobby är travian såklart, violin och piano. I spelet heter jag just nu trim119 och i forumet bara Stradi.

2. Hur kom det sig att du började spela travian?
Min kusin och flera kompisar spelade det så jag testade det en server men kunde (tyvärr) aldrig sluta.

3. Vilka servrar/konton har du spelat på?
Jag spelade förr mycket på engelska speeden men kommer inte ihåg nicken nu. Just nu spelar jag också på S5 men håller nicket lite hemligt än så länge. Sedan har jag hoppat in på min kusins konton på sez, kanske runt 7an? Spelat själv på speeden sen sez9, då spelade jag på Slowdive och nu på sez10 tog jag över kontot trim119.

4. Vilken prestation är du mest nöjd med i travian?

Förra rundan med Slowdive, vi fick ihop en ganska fin slägga på ett ganska stort account så jag är riktigt nöjd med det faktiskt.

5. Vilken prestation är du mest missnöjd med i travian?

Denna runda helt klart, haft alldeles för lite tid att spela. Skolan går före allt.

6. Vad gör du medan du väntar på att de farmande trupperna ska komma hem och uppgraderingarna ska bli klara?
Sitter väl mest i skypechatterna och övar lite på fiolen och pianot.

7. Guldar du mycket?
Jag guldar inget alls faktiskt, har försökt nån gång men kommit fram till att det inte går, vet inte vad det är för fel när det bara stannar av med att göra något. Tycker själv också att det är roligare att spela utan, haha.

8. Ska du spela T4?
Har redan spelat på 2 betaservrar samt spelar ju lite på S5 också så kan det T4an ganska bra nu. Jag tror inte att jag kommer att fortsätta spela så länge till, kanske om det ännu finns classic servrar då så spelar jag väl på dem. Men har lovat att Co spela med några nästa runda så måste väl hålla det.

9. Vad tycker du om servern?
Tycker det artar sig riktigt bra faktiskt, får se vem som vinner!

***

Kaosflickan/Disney

1. Vem är du? (Ålder, hobby, i spelet, på forumet)
Är mest känd som Kaosflickan, är en 18årig Halmstad-tjej som håller på med djur, natur och estetämnen på fritiden. Pillar förnuvarande runt på Aladdin-kontot i Disney. Är inte aktiv på forumet något, läser om det finns ngt värt att läsa som nämns i chatterna på skype. Nickar Jessebelle10 på skype.

2. Hur kom det sig att du började spela travian?
Började sez1 med att hata spelet då det tog tid från mig och min dåvarande pojkvän som spelade. Tillsist fick han mig prova på det i alla fall och som många andra har man bara inte kommit loss från Travian-träsket.

3. Vilka servrar/konton har du spelat på?

Har hållit mig på sez alla 10 rundor. Jag har emellanåt hjälp vänner och bekanta att passa lite på deras konton på olika speed-servrar runt om i världen, så spelat lite på dkx,nox, comx och liknande. Aldrig spelat något aktiv på slowservrar, har lite för lite tålamod för det.

4. Vilken prestation är du mest nöjd med i travian?
Sez9 utan tvekan. Det var min bästa runda då jag kände att jag lyckats med spelet efter många rundor som liten, farmad spelare i okända allianser till vara Världsunder-ägare, en mindre slägga och tillsammans med TBWE kom på en andraplats trots många släggor och vi i TBWE var väldigt få och aningen inaktiva och oseriösa utan vare sig union eller guld på kontot i slutet. Kontot hette Ravenheart och slutade på top 20 ranks i varje möjlig kategori utom off där vi hamnade strax utanför efter alla släggor landat. Där växte den lilla flickan upp till stor spelare.

5. Vilken prestation är du mest missnöjd med i travian?

Jag har aldrig varit spec missnöjd över mina konton, jag har alltid kämpat på trots att kontona mest sett ut som plundrade vrak, och lyckats få i land de flesta. Vad jag ibland tycker är jobbigt är att jag ibland med olika personer har hamnat i konflikter och trångmål, något jag oftast försöker undvika.

6. Vad gör du medans du väntar på att de farmande trupperna ska komma hem och uppgraderingarna ska bli klara?
För det mesta farmar jag inte. Kan vara ibland jag känner för göra någon extra glad. Men vanligast är att slå på musiken eller läsa en bok. Om man självklart inte får möjligheten att slå på en av alla underbara Disneyfilmer som finns. Är ett Walt Disney fan ända in i märgen.

7. Guldar du mycket?
Jag guldar inte mycket. Men alltid av andras guld. Därför rätt sparsam. Har aldrig lagt in ett endaste guldkorn på något konto någonsin under någon server.

8. Ska du spela T4?
Som många andra sagt före mig, detta blir min sista runda. Sen får vi se om jag lyckas hålla mig borta. =) Men har inga planer att lära mig ett nytt Travian. Jag må inte ens fyllt 20, men att lära gamla hundar sitta funkar inte om du kört detta gamla Travian i snart fyra år i sträck =)

9. Vad tycker du om den här servern?
Den har varit sådär. Väldigt händelselös i spelet för mig efter sez9 med allt som går att ha koll på mitt under näsan på mig, men har lärt känna många spelare som jag inte känt förr och kommit väldigt bra överrens med. Och sålänge man har sällskapet blir vad som helst roligt.

10. Övrigt?

Har fått lära mig känslan att sitta på staketet denna rundan. Å ena sidan är det min allians med Disney med många mysiga kompisar, å andra sidan alla mina vänner från flertalet forna rundor i TWO. Älskar er alla och jämnlikt, sen får ni slåss som ni vill. Är stolt ägare av Kaos, och så får det förbli!

***

Fras/VV


1. Vem är du? (Ålder, hobby, i spelet, på forumet)

26, fyller 27 om 1 ½ vecka.. Hobbyn är träna, simma samt styrketräna, spela lite diverse onlinespel, och allt som alla andra gillar, bio, film, vänner, fika, festa osv osv osv.. Panthera, speed 10.. Holk! på forumet

2. Hur kom det sig att du började spela travian?
2006 så hade jag besök av en kompis som lirade, jag var tvärt emot det! Men jag ringde han 3 dagar senare o sa att jag reggat mig o ville se vad det var, and i was stuck.. Lirat oavbrutet nästan sen dess, ett uppehåll på 4 månader då jag separerade med dåvarande sambon..

3. Vilka servrar/konton har du spelat på?

2006-2007 server 6, min första runda, slutade alliansen som vinnare, jag var en av VU hållarna utav 4 VUn inom alliansen, mitt var inte vinnande, men drog mest släggor(how come? )
2007-2008, server 7, Cookie, ville åstakomma nåt, så skapade dåvarande bräckrekord för slowserver, lite drygt 14000 bräckor..
2008, speed 7, hade ett projekt som sket sig liiiiite, men endå lyckades till viss del..
2009-2010, Server 2, körde CO konto med Remuz i alliansen Ros.. Här var uppehållet med..
2010, speed 9.
2010-2011 speed 10

4. Vilken prestation är du mest nöjd med i travian?
Server 7, Cookie, GOS alliansen, enda offkontot inom alliansen, mycket rabalder denna rundan..
Trots nollade N19 fält så höll vi ALLA trupper i Bräck-släggan levande på egen hand tills den skickades..

5. Vilken prestation är du mest missnöjd med i travian?
2009-2010 Server 2 i alliansen Ros, tror inget gick som vi ville med vårt konto då. Starten sög totalt, vi startade om efter 1 månad, kom efter endel, fick inte de 2 första 15c vi ville ha, vilket vart fördröjning som tusan för att få en HS, så ca 2 månader efter starten hade vi en 15c HS..
Första rundan för oss båda på kontot med Artefekter med, vårt mål var VU, så vi tog en Stor Arkitekt.. men VU vart det aldrig ens..

6. Vad gör du medans du väntar på att de farmande trupperna ska komma hem och uppgraderingarna ska bli klara?
Inte farmat ett skit på speed iaf, inte medvetet mer än de attacker man gjort som man ville åstaomma skada..
Slow, farmade på s7, i övrigt ingenting faktiskt.

7. Guldar du mycket?
NPC i HS vid behov, i övrigt i nödfall.

8. Ska du spela T4?
Jag reggade konto på beta-servern för T4, loggade in 3 ggr o skakade lika mycket på skallen varje gång, så Nej.
T4 är gjort för 6-10 åringar alt förvuxna småbarn som gillar cartoons..

9. Vad tycker du om den här servern?
Travian i sverige är tråkigt i min åsik, har inte spelat någon annats lands travian..
Men svenska servrarna är för många.. 1 slow, 1 speed.. för antalet spelare sett så är det mest optimalt..
Travian var som roligast 2006-2007 då jag var mest aktiv o intresserad, idag är det tråkigt o utvecklarna pissar på spelarna.

10. Övrigt?
Har aldrig i hela mitt liv haft så roligt som jag haft den senaste veckan på travian då TheCrash äntligen ger igen litegranna för vad V.V. gjort med dom i 2 månader.
Vi köttade trupper, byar o härjade fritt, dom rörde inte många fingrar, sen började dom äntligen kasta lite sten!
Vissa deffa, vissa sket i det, vissa radera, vissa stanna.. TheCrash hade vi infekterat med spioner redan sen starten, i samtliga vingar hade vi flera konton..
Nu i skrivande stund är det Callidus och Panthera(Jag med COs) kvar i V.V.
Vecka 18 så hade Panthera mer deffade veteenheter än vad en av VU-hållarna hade, vilket jag ser som en sjukt skojig bedrift då vi inte utgör ett hot på nåt sätt och TheCrash samarbetar med flera allianser o hade kunnat hjälpa dom offensivt, men väljer att köra emot oss, ett enskilt konto, vi deffade 415k trupper under vecka 18 =)

***

Awilia/TP

1. Vem är du? (Ålder, hobby, i spelet, på forumet)
Alex heter jag 22 år, min hobby är väl datorn på kvälltid då mina barn sover, i spelet går jag under nicket Fanta hoppade in efter ett par veckor efter start tror jag ingen cool. Forum? nej tack läser bara det viktiga för mkt påhopp.

2. Hur kom det sig att du började spela travian?
En vän skicka priv i WoW att han hittat ett skönt spel på internet där kom ja in o testade, kämpat mig framåt sen dess.

3. Vilka servrar/konton har du spelat på?

Minns inte många rundor, dåligt minne, tror det var sez7 på Awilia fort rookie då, (lär mig än idag). Sez8 bollsjuk om jag inte minns fel, förra rundan hemligt, kollade bara hur EG gick. Nu Fanta.

4. Vilken prestation är du mest nöjd med i travian?
Blir nog denna runda även fast jag inte gjort så mycket, man blir alltid bättre och bättre, nöjer mig inte i första taget.

5. Vilken prestation är du mest missnöjd med i travian?
När man är ett gäng och planerar och folk är med på alla noter och gör tvärtom, gör mig sur. Sen finns det inte så mycket och vara missnöjd med. Spel är ett spel allt kan hända.

6. Vad gör du medans du väntar på att de farmande trupperna ska komma hem och uppgraderingarna ska bli klara?
Bra fråga, guldar väl lite och kör samma veva, annars surfar runt, drar ett lir i HoN eller nått liknande.

7. Guldar du mycket?

Jadå, sånt händer med på kontot.

.8 Ska du spela T4?

Blir väl och testa, allt är värt en chans.

9. Vad tycker du om den här servern?
Den är mysig, skönare än vanlig tycker jag. Vanlig server är för slow, skulle nog behöva minst x5 om inte x10 gillar speed och action.

10. Övrigt?
Må bäste VU nå nivå 100.

***

Bananen i Pyjamas/på besök iTWO 

1. Vem är du? (Ålder, hobby, i spelet, på forumet)
Jag är 12 år och gillar att läsa, tränar bowling och går på scouterna. I spelet kan jag heta lite vad som helst men brukar heta Will eller Doom Fish. På forumet är jag Will98.

2. Hur kom det sig att du började spela travian?

En kompis började spela och tyckte att jag skulle spela så jag skapade ett konto och sen var jag fast.

3. Vilka servrar/konton har du spelat på?
Sez 9 i The- unionen på hej hajen
sez 10 började i The-unionen tills jag hamnade i bråk med NöN och de mördade min lilla off och då var jag på Ford Prefect och nu kollar jag VUna på O_CanoN_O.

4. Vilken prestation är du mest nöjd med i travian?
Öööhh att våga sluta gömma mig i slutspelen och börja köra off, annars så har jag inte spelat tillräckligt länge för att ha gjort nåti.

5. Vilken prestation är du mest missnöjd med i travian?
När jag lämnade The Enix denna runda som slutade med 2 byar övertagna av allians kompisar offen dödad när jag anföll NöN också vidare… har nog lite att lära mig.

6. Vad gör du medans du väntar på att de farmande trupperna ska komma hem och uppgraderingarna ska bli klara?

Kollar efter fler farmer och leker med kattas (wasntme)

7. Guldar du mycket?

Nej guldar icke.

8. Ska du spela T4?
Ja jag spelar just nu.

9. Vad tycker du om den här servern?
Kul mycket bra spelare och lite kul bråk där jag hamnade.

10. Övrigt?
Ja lycka till på sez och tack för intervjun. nu ska jag nog sova men först ska jag nog läsa lite.

***

 

Topp10

Och så var vi framme vid det här som jag alltid tycker är så svårt, Topp10. Egentligen tror jag att det är bara för att det är så segt att börja om igen, när man redan klickat på den där Skicka svar-knappen. Naturligtvis spelar det oxå in att jag nästan aldrig förberett den här delen heller..


Spelare Topp10

 

V 17 ser vi Psyche på off och plundring guld, Deffvimpel har kontot oxo fått. Man får gratulera – igen Bixtkrig fortsätter att skaffa sig offpoäng han med. SG ställde till med mycket bus runt TPs VU och snodde dessutom åt sig en BP. Hämnden införskaffade HD deffguldet. Grattis! Bäst klättrade den här veckan en hjort.

v18 säger jag bara Psyche så vet ni. Spökplumpen tar silverplundring denna vecka med. Chang med två stycken VU erövrar lätt deffguldet denna vecka. Förste klättrare är en krussidull. Grattis allihopa!


Allianser Topp10

V17

 

Här har jag inga kommentarer (läs orkar inte hitta på något). Ni får grunna själva.

V18


*******************

– – – – – – – – – –
Vill ni komma med egna åsikter och kommentarer? Kontakta någon i redaktionen så kanske just ditt uttalande eller din rapport kommer med. Detta var ett nummer av Filosofiska Nyheter för sez10.

Nytt blad varannan Tisdag klockan 22.00, ehmm… Edit: Den kommer när eller kanske lagom Filosofiskt inte alls.

Ansvarig utgivare: Safiren

Copyright © 2008-2010 Filosoferna
All Rights reserved

Leave a Reply