Sez10 v12

NR 14 sez10 v12 Tredje Årgången
___________________________________________

I dagens nummer!

# Del 1
– Safirens spalt
– Ett gäng spelares tyckanden

# Del 2
– Ett gäng spelares åsikter forts.
– Intervjuer med Blixtkrig, Smartizz och Spader.
– Disney vs TWO
– Rykten Tävling!!
– Topp10

Safirens Spalt
Så var det dags för ytterligare ett nummer av Filosofiska Nyheter. Jag måste erkänna att jag ser fram mot serverslutet, det går trögare och trögare att göra FN. Min redaktion är nästan stilla avsomnad förutom Birk som visar lite livstecken ibland. Två till tre nummer till, beroende på hur länge EG håller på, hoppas jag få ihop ork till.
Vår gästskribent i förra numret har jag inte hört ett ord av sen vi var färdiga med hans kommentarer. Undrar varför jag får en sån deja vu? Detta har jag varit med om förr..
Roligt har jag haft åt alvings serier och har sett fram mot ett nytt avsnitt denna vecka. Men inget än *snyft* Visserligen är det passande att serierna kommer sist som brukligt i tidningsvärlden, det brukar ändå vara dem man läser först *skratta* Herr alvings uthållighet kanske är sämre än min?
Ett stort fniss blev det av denna spelares påhitt oxå. . Ett gott skratt fick jag.

 


Och servern? Disney har förklarat krig mot TWO. Roligt med ordentliga krigsförklaringar. Ännu roligare hade det förståss varit om de gått emot Studion som har orsakat dem så mycket besvär. Men ett mycket svårare mål. Detsamma kan väl sägas om V.V.s krig mot Crash. Även om det var 17 spelare mot 140 från början så är det inte ett krig mellan två jämbördiga parter.
De oannonserade krigen då? TP vs SG? Det verkar puttra på men ett underläge för SG som tappat spelare och förlorat byar till TP. Även Klostret verkar ha blivit indraget i konflikten nu. Där är det AAA som är på.
Mellan NÖN och eVil verkar läget vara ganska jämt, dock med en övervikt för NÖN .som den senaste veckan ägnat mycket intresse åt The Enix, en vänallians till eVil.
Man kan undra om Studio54 börjar ha tråkigt. EDDHSE har ploppat upp och roar sig med att låtsas vara i krig med S54. Lär inte vara något att ta på allvar.

Så får jag hoppas att ni finner nöje i att läsa huvudämnet denna vecka. Vad ett utvalt gäng spelare tycker om allianser, spelare och artefakter. Det är naturligtvis inte ett statistiskt säkerställt material men att Studio54 och Psyche anses vara de bästa på servern lär inte förvåna någon.

En fråga, om man hade något rykte att dela med sig av, har jag brutit ut och lagt i en egen avdelning i form av en tävling. Nu brukar inte svarsfrekvensen vara så stor i sådana här tävlingar även om det önskas sådana inslag. Vi får väl se hur det går denna gång.

Nästa nummer kommer preliminärt den 8 februari.

Safiren

Ett gäng spelares tyckanden

Jag har skickat ut fem frågor till spelare runtom servern. Totalt har jag skickat ut eller sökt upp via skype 36 st. Hittills har jag fått in 19 st av de mest skiftande svar. En del har tagit fasta på min uppmaning att vara personliga, en del tänker mer seriöst och en del får man väl ta med en nypa salt.
19 svar är jag väldigt nöjd med. Jag tackar och bockar för er medverkan. Här ska oxå sägas att jag skickar ut frågor även till sådana jag vet inte kommer att svara – så de vet vad de inte svarat på *skratta*
För att ni inte ska behöva se frågorna upprepade i varje svar så inleder vi med dem.

1.Vilken allians är din favorit på servern? Motivera!
Du får inte utnämna din egen. Du ska motivera dig med t ex: Därför att de är roliga/mystiska/slår på allt och alla/trevliga att spela mot, eller vad du nu kan komma på.
2. Vilken spelare tycker du är den främste på servern? Motivera!
Nu kan man vara främst av olika orsaker. Bäst på diplomati, krigande, hjälpsam, roligaste profilen osv.
3. Vad är din åsikt om artefakterna? Är de bra eller dåliga för spelet?
5. Till sist: Vill du säga något om din allians/servern/de pågående krigen? Eller skicka en hälsning? Ordet är ditt.

***

Acpro – Expro TWO

1. Måste säga Studio54… varför de attackerar våra fiender…. man tackar inte nej till oväntad hjälp.
2. Finns ett par riktigt vassa och jag har träffat på många. Hade en kille som jag hade turen att varit Co med från Saudarabien en gång. Han har spelat under många namn men det främsta var han Special Forces. Otroligt att en kille från utlandet lär sig mycket svenska och hjälper spelare som han knappt känner. Suverän offspelare också. Han spelar tyvärr inte denna rundan. Denna runda verkar det som Psyche är duktig.
3. Både och de är ett roligt inslag men tyvärr är det bara toppspelare som kan ta dem. Ibland kostar det mer att ha dem än man drar nytta av dem. Vi i TWO har inte prioriterat dem, fast vi försökte ta några.
5. Det verkar hända en hel del denna runda, och man ser vilka allyn som drar nytta av det. De tysta allyn som inte krigat kommer säkert gå långt men är så klart inga värdiga vinnare.
***

Baard/Cindy 

1.Vilken allians är din favorit på servern? Motivera!
Favorit er jo svårt att utpeka – Har sett at det er noen allianser som har gjort det bra i perioder for så å forsvinne litt igjen. NøN hadde jo en god start, Disney har haft en bra period – eVil gjorde det bra med å kapre mange artifacts…. De som verkar rulla bra på vidare er vel TP-AAA…
2. Kan vel fremheva StayUp som den beste spelaren – en trevlig spelare som holder fokus på målet hela vegen, holder alliansen sammen och bygger allians som har som mål å vinne EG….
Kan jo heller ikke komme bort ifra at Psyche nu har en setup som gjør kontoet imponerande.
3. Samtidig som artifacten får folk till å være med forsiktige før artifactene dyker upp, provoserer de frem mer action senere. Artifactene kan ge de beste truppbyggerne en stor fordel – og det ger ekstreme fordeler om man er flere kontoer som samarbeider om å utnytte dem maksimalt… Med det er vel allikevel så att den beste alliansen er den som klarer å bygge VU till nivå 100…
5.Nu har inte vår allians krigat ennu, men det er jo igen et litt annorlunda scenario med en stor grupp spelare som inte har som mål att vinna…

***

Carebear

1. Studio54, jag väljer “S54” för att de har åkt iväg och busat hos lite olika “topp allianser” samt att de är lite mystiska. Det är underhållande läsning. Gillar även V.Vs krigsförklaringar och rapporterna de sedan lägger ut.
2. Eftersom jag inte har sett några andra spelare än dom i min allians så väljer jag två ur min egna, Grentz och Hobban! De stöttar en i alla väder och lyckas väldigt fint med “snajpningar” och annat viktigt.
3. Jag tycker artefakterna är bra. De gör spelet lite roligare. Dock så fick jag inte tag i någon egen.
5. Får lov att tacka min egna allians SG för en trevlig runda. Slänger även in ett tack till TP/Crash för att de har gjort denna omgång till min roligaste speed-omgång hitils 
/ Floppa – Lord of DOOM – CareBears grundare

***

Cruella de Ville

1.Jag personligen beundrar allianser som med bra organisation klarar av att ta sig igenom servern med spelare som av allmänheten betraktas som lite ”sämre” än sina fiender och som trots detta aldrig ger sig och lyckas bjuda upp till en lustig dans med övermakten trots att oddsen från början var dem emot. Mina nominerade är NöN som jag personligen anser bevisar att de är en makt att räkna med trots att de från början var lite halvt uträknade av övriga servern.

2. En lite löjlig fråga om jag får säga det själv. Det finns så mycket kompetens på denna server att det är löjligt. Dock vill jag nominera alla de som klarar av att stå stadigt på egna ben utan att plocka på sig en massa steroidpumpade artefakter. Jag vill även nominera de som har styrkan att aldrig ge upp, trots att oddsen tycks vara dem emot.

3. Ännu en i mina ögon väldigt svår fråga. Jag läste här om dagen ett intressant inlägg gjort av Chang där han prickade rätt på väldigt många sätt. Artefakterna skulle göra spelet mer intressant, visst blir det intressant, för de som redan är stora och mäktiga. I dagsläget är det busenkelt att ta död på offar, allt du behöver göra är att lägga dig ute vid 400 400 och bygga upp en jäkla massa blixtar eller för den delen imperieriddare ifall du är romare (dessa två trupptyperna är de bästa för spökoffar) tillsammans med en hög tornerplats. Sedan plockar du på dig ett par små skor och kanske en liten tränare. Sedan kan det roliga börja. Har du tornerplatsen i 20 och ett par skor kan du springa runt i över 300 rutor i timmen. Vem blir lidande av detta? Inte är det de stora aktiva råkrigande spelarna. Istället är det de mindre spelarna som kämpar för att bygga upp sina små släggor och är stolta som tuppar över varje liten katapult de lyckas krysta ut.
Sammanfattningsvis kan man väll konstatera att det för en stor spelare som jag är är hur kul som helst med artefakter. Men för den mindre spelaren är det många gånger bara en pina. Jag anser att artefakterna på många sätt har förändrat krigandet också. Var har oldschool offarna tagit vägen med en väl balanserad nivå av infanteri och kavalleri? Numera är spökoffar, eller så kallade ”kärleksoffar” högsta mode på servern. Vart försvann alla andra offar? Nog för att de finns kvar där ute någonstans, men otroligt många bygger spökoffar, och det är i grunden inte supermånga som kan använda dem, eftersom du behöver ett örnöga för att kunna leta upp offarna du ska smälla in alla dina fina hästar i.

5. Lycka till i era åtaganden allihop. Det börjar arta sig till en av de mest högkvalitativa omgångarna sedan sez 6. En passande avslutningsrunda för alla gamla (och för den delen nya) rävar som jag vet med mig inte kommer lira version 4.0 för allt guld i världen.

***

Cykelslang PPN

1.Hmm, borde väl svara TP-AAA här, annars kanske Chang blir gramse på mej. Men bortsett från våra allierade så tycker jag att V.V. är dom det svänger mest om i våra krokar i alla fall.
2. Får man passa på den här frågan? Har ärligt talat inte så stor koll på andra spelare än dom i min egen allians, å dom kan jag ju inte ta med här. Det vore förmätet av mej.
3. Artefakterna är väl inte så kul, men det säjer jag bara för att jag inte har nån själv 😉
5. Åhå, ordet är mitt. Då passar jag på att önska alla lycka till. Så innovativ är jag.

***

El Muerte (Spelaren har raderat)

1 id say 14a-a41
2 im the best player here
3. sucks ofc

***

Fras/Panthera

1, 176 alliansen med motiveringen om mystiken runt dom..
2, Psyche, vansinnig med sina hästar, skor och onlinetiden han verkar lägga ner på farmningen..
3, AF tycker jag är riktigt bra på alla sätt, Förvirringen dock är ett meningslöst skit.. samt att antalet artefekter är lite i underkant i antal..
5, Skojig server där min idé om att paja för andra verkar funka, snart avverkat 4 allianser på servern, trots att vi är endast 15 spelare i alliansen.
***

Hellumi/H-MASTER

Om jag säger så här: det är mkt folk som sitter dygnet runt och det är omänskligt.

1. De bästa är de som inte anfaller oss.

2. Mig själv.

3. ingen aning, krävs dom för att vinna spelet?

4. Att våran allians kommer vinna nästa runda, kanske som stödallians.

5. Att vi är bäst och jag tycker alla servrar borde dra ihop sig till en.

***

Kajsa Kawat

1.Har ingen favorit allians tror att den inte är bildad än .
2. Herman så klart ,, leder popligan
3.Kommer inte ihåg om det fanns artefakter på sez 7 men känns som om de e en fördel för den större guldande spelaren och sämre för de de andra
5. Till sist: Har den intressantaste runda som travian spelare någonsin ,, ska bli kul och se vart reasan för oss

***

Gizmoduck

1.Studio54, det är ett erfaret gäng spelare och många av dom är mycket trevliga <3 vi på Gizmoduck tycker ju lite extra om vissa av dom!
2. Herman, Förstår inte att man orkar lägga ner så mycket tid med att försöka spela Sim City när detta faktiskt är Travian men ska vi inte skoja så måste jag säga Psyche att vara uppe i 870817 off poäng inger en viss respekt!
3. Tycker att Artefakterna är en skoj del av spelet, alla väntar på att dom ska släppas! Man sitter och planerar in för släppandet och spekulerar i när dom ska släppas m.m. har haft minst en artefakt dom runder dom funnits och dom har bara gjort gott.
5. Då vill jag börja med att tacka Travian Games, utan er skulle vi alla spelat tribal wars 
Sen vill jag ge ett hjärta till alla dom jag känner på Speed <3 och en stor blöt puss till alla underbara tjejer här i spelet som jag har haft äran att få prata med!
Måste också skicka en hälsning till alla motståndare och tacka för alla offpoäng ni gett oss… TACK!
/Piffe – Gizmoduck

***

Kramner 

1. Jag har sällan favoriter angående allianser, erkänner att jag innan rundan var rätt nyfiken på NöN men har inte sett några enorma prestationer därifrån, ännu iaf.
Dom bästa allianserna är dom som kan samarbeta trots sina olikheter & övervinna allt smågnabb som alltid uppstår i allianser på mer än 5-10 medlemmar.
Det viktigaste är inte att vinna utan ha roligt rundan igenom som jag ser det.
2. Spelare ja, i starten var där tyvärr några bot-konton som lekte men får nog svårt att säga ett annat konto än Psyke nu. Trots en tög start är dom helt enorma i sitt farmande & med offpoäng som får en annans lilla bleka konto att skämmas näst intill.Räds ingen.Finns givetvis många duktiga spelare på många konton men Psyke sticker ut.
3. Tyvärr får jag nog hålla med vår käre Chaang i frågan angående artefakter, visst är dom roliga & triggar igång mycket extra bang bang, MEN, det separerar spelplanens konton i överklass & kastlösa.
Hur man på bästa sätt får en jämnare spelfördelning har jag inget direkt svar på men kanske man kan begränsa antalet ip-adresser till varje konto.
5.Saknar den gamla tiden då officiella krig utlystes titt som tätt.
Alla ni små som stora allianser, släggor är inte roligt, tjuvnyp & rackarspel & officiella krig mellan jämnstora allianser.
Eller t o m mindre allianser som ger sig på de större, mer riktigt krig tack.

***

kronblom skrev:

tja, vi har faktiskt inte direkt några svar om det, ingen uppfattning om andra allianser, sämsta alliansen kan jag väl säga är våran egen iaf,

***

Lucifer@GriM

1.Disney,Walt och Double E för att dom bjuder på så gött motstånd.

2. Black Jack och Starone för att dom aldrig ger upp och för att dom alltid stöttar mej och Leia som Ledare.

3. Bra ger en ny effekt i spelet och kan vara minst lika svåra att ta som ett VU heller en BP.

5. Må bäste man,kvinna och Allians Vinna och hoppas det är TWO,f ör detta blir min sista runda efter 10 stycken i rad.

***

Mattsson/Balkongus (KKED)

1.Det finns ju alltid allianser där det är få spelare men väldigt starka, det är en del av spelet tycker jag, finns sån på varje server. Men de blir jag inte så imponerad av, jag gillar mer såna som lär upp spelare som knappt spelat och när de ändå lyckas att vägga en del stora spelares offar eller liknande, det blir jag mer imponerad över för att de lyfter upp spelet och de nya lär sig snabbare och får en större chans att komma in i spelet tycker jag, visst att alla inte behöver de, men de som gör det är det väldigt bra.
Just nu har jag inte någon koll över de allianserna. Men när man är i en vinge som jag som spelar i TP2-AAA2. det är inte samma sak, för det är det att TP-AAA ligger 1 och det är nog många som är här för att få skydd, dock inte därför jag är med. så här är de tomt… inte kollat runt och vart i alla chatter tillräckligt
2.Här har jag inte heller så stor koll, jag är ju inte så imponerad över alla dessa topkonton med 24/7 täckning och 9 spelare.. det är lite tråkigt.. inget att skryta med. Men ändå så är ju Psyche den som tar de för mig, han har unik och liten arti, finns ju fler som kanske har det men de verkar gå bra för honom och att de flyter på bra där.
3. Hehe personligen tycker jag att de är roliga, men det blir ju en väldans jagande efter dem och de gör det bara svårare och svårare för nybörjare att klara sig. Men det är alltid kul att leka med massa blixtar + titanskor… men nästan lite väl stort focus på dem..
5. Jag skulle då önska alla lycka till resten av server och vi får la hoppas på att ingen av er raderar när jag rider fram över slagfältet!

***

Nilla (fd Fairetopia)

1.Min favoritallians just nu är Ohhh… från en helt partisk sida.. De är en liten men naggande god allians med världens trevligaste ledare Bonnie & Clyde som tog emot mig med varm famn då jag behövde en och som varit trevliga och hjälpsamma grannar nere i centrum denna rundan…
2. Jag tycker det är svårt att utse EN spelare som är främst… Men den spelaren som ståndaktigt mest spelar sin egen stil är sig själv måste iaf vara Millpark10. Han spelar varje runda fredligt som handelsman, han har varje runda bara en by , han är alltid otroligt hjälpsam och en hejare på diplomati.. ja att han är den har är alltid gör honom till en hjälte i mina ögon i alla fall och värd att nämnas här.
3. Artefakter är verkligen inte min grej… de är säkert väldigt bra på sina sätt…ägde en artefakt ett halvt dygn eller så i slutet av förra rundan som vi snodde i rent taktiskt syfte, men annars har jag inte mkt erfarenhet av dem. Vi i The Crash har inte gjort några gemensamma ansträngningar för att ta några denna rundan.
Känns som det är mkt trupp som slösas på artefakterna, ja med andra ord, jag tycker inte de är så spännande som jag trodde de skulle vara för spelet.
5. Det har varit en riktig röjarserver här mer centralt mot förra rundan då vi avnjöt vila och ro i solstolarna i ödemarken
Lycka till önskar jag alla med- och motspelare! Tack och puss till världens bästa Safir för att jag fick vara med!

***

Nordisk Stenfot

1. SG, för de är så fruktansvärt seglivade! Grym deffpoäng!

2. Ingen åsikt.

3. Tillför variation i omgången och orsaker till att slåss. Måste ju bara vara bra?

5. Tack alla för en hitintills rolig omgång. eVil; vi får dricka mjöd i Valhall tillsammans när servern är slut!

***

 

***

Overrated

1.Här finns det ju bara ett självklart val, SG. Att krossa en allians som TP under alla dessa veckor utan att tröttna och radera. Det finner jag ytterst tappert. För det är väl så att de krossar oss?
2. Även här finns det bara ett självklart val, Gud. Men då det är så uppenbart så känner jag nog det är bättre att lyfta fram någon annan. Någon som verkligen förtjänar det, någon som varken glömmer eller är långsint. En spelare som alla stora allianser vill ha. Ödmjuk, underskattad, begåvad, fåordig och hundägare. Visserligen uppfylls få av de kraven som krävs för att vara den främste på servern, men som alla vet är det att ha kul som räknas. Det har den här killen, och vill man så kan man?
Nu kanske du vill att jag ska komma till vem det är jag pratar om. Då får jag ursäkta att du är lite efter och inte förstår vem denna prominenta spelare* är. Självklart är det jag, Overrated
3. Skulle jag dividera fram och tillbaka så är jag ganska säker på att jag skulle komma fram till att de är dåliga, gör de bra bättre. Även om jag är för klyftökning (vem vill inte ha klasskillnader?) i det verkliga livet.
5.Nej, får önska alla en trevlig runda. Må bästa man vinna! Får även hoppas frugan orkar stå i köket hela EG och bre mackor. Fast hon är van. Något mer känner jag att jag inte har att säga just nu.

***

Titus/PILENMAN 

1. Just nu är nog klostret en favorit om jag inte får utnämna mitt eget block.
Av den enkla anledningen att dem livar upp stämningen ute i vårt område, kul att få träna vår relativt oerfarna allians på någon som kan bita tillbaka…
2.Här kan jag tyvärr inte ge dej något riktigt svar. Av den enkla anledningen att jag inte är tillräckligt insatt i vad som händer utanför våran bubbla.
Får jag nämna någon i min egen ally så blir det zapp, vi lärde känna honom när han drev en liten 2 mans ally och startade krig mot oss, övertygad om att vinna. Det kostade oss mycket att sätta honom på plats och slutade med att vi slöt fred Sez7 tror jag det var.
Vi har samarbetat sen dess och detta är första gången han är med i alliansen.
Jag har ofta problem med att förstå vad han menar och han bjuder ofta till skratt. Anfallsgalen är han oxå, vilket kan liva upp i anfallsloggen…
3.Jag tycker att dem livar upp. Vi brukar köra med dårens vilket vi gör även denna runda. Den gör spelet betydligt mer intressant.
Svettiga dagar äter trupperna dubbelt upp, nästan lika krävande är det när den minskar träningstiden och man vill köa så mkt trupper som möjligt…
Överlag är ju artefakterna något att strida över och det behövs i ett krigsspel som annars handlar mycket om personliga dispyter som upprepar sej runda efter runda.
5.Kul att det händer något. Roligaste servern jag spelat på sedan jag började för nästan 2 år sedan.
AAA är på väg åt rätt håll. Vi får varje runda in nya duktiga spelare och behåller många av dem gamla, det är skoj att vara en del i det.

***

Skäggödlan

1.Studio24, Jaken lirar ju där? Nej men de är den enda alliansen som jag faktiskt anser är duktiga. De är bra på offensiven och bra på defensiven. Sen är de väldigt roliga att skicka igms till med! Till skillnad från tjurskallarna i “!” som tror man utför en onlinecheck -.-‘
2. Iom att jag spelade deffspelare till Spökplumpen innan Pea bytte konto så är jag mest insatt i vad det konto har gjort denna servern, men om jag ska välja spelare så har jag ingen aning och får säga Pea bara för hon är gullig (nod) Dock så spelade hon ju i disney, vilket drar ner på det hela -.-‘
3. De är värdelösa, folk sitter och bygger offar fram tills artefakterna släpps så de kan plocka så många som möjligt. Därför försvinner krigen helt innan artefakterna. Iom att jag för det mesta bara är en startspelare så påverkar ju detta mig enormt, får ju inget att göra. Så ja, de är helt värdelösa, gör mer skada än nytta.
5. Jaa, såklart så vill jag hälsa till din skypechatt, gulligt folk som man kan ha flame-wars med (nod) Samt till Pea, Kajsa och Kaos :* Vill du ha mer utförliga svar får du gå till någon annan ödla :^)

***

Sötnöten

1: Har bara en allians som jag kan nämna. Detta är LMO. O min motivering: Dom är klantiga o kassa på sina anfall.

2: Den främsta spelaren på servern ser jag nog som Dextar. Då han leker Katt o råtta med de som tar hans byar mm

3: Jag har blandade känslor för artefakterna. Både för o nackdelar med dom.

5: En hälsning. Vi Norröner är bäst helt enkelt =)

*********************

Spelarintervjuer

Jag har fått några önskemål om spelarintervjuer. En del går inte att genomföra eftersom den önskade inte vill ställa upp. Men här har vi dem jag fått som förslag till detta nummer. Vi inleder med Blixtkrigs två spelare.

Blixtkrig

1. Vem är du? (Ålder, hobby, i spelet, på forumet)

Nickar Asen inom travian. Utanför travian och jag en liten skolpojk som pluggar andra året på gymnasiet inriktning teknik.

2. Hur kom det sig att du började spela travian? 

Blev indragen av en vän för längesen, tror han ville ha 20 guld eller nåt från en reggningslänk efter det var man fast.

3. Vilka servrar/konton har du spelat på? 

Har spelat sez sen runda 2, på bla [Adria DoW], [Wraith shade Nescio], [Snuttekudden LF], [Amaranth Ceres], [Superheroes BR!] och Perseus som vi var lite överallt och ingenstans. Har dessutom nyss spelat en halv server på com6 på Mamboo.

4. Vilken prestation är du mest nöjd med i travian? 

Mja vet inte, Det är klart kan nog snacka för alla oss på Amaranth om jag säger att vi är ganska nöjda med dom släggorna.

5. Vilken prestation är du mest missnöjd med i travian? 

Finns många tabbar man gjort när man har bettet sig som en idiot, Sez8 slutade väldigt tråkigt när det blev inbördes bråk.
Men det största failet var väll när vår slägga vart svept på Perseus förra rundan. Tack btw Kärlek <3

6. Vad gör du medan du väntar på att de farmande trupperna ska komma hem och uppgraderingarna ska bli klara? 

Smider ondskefulla planer .

7. Guldar du mycket?

Nae sätter sällan in, först på senaste rundor jag börjat gulda, innan det hade jag co som betalade åt mig (big smile)

_________________________________________

1. Vem är du? (Ålder, hobby, i spelet, på forumet)
Nickar Skeletor i de flesta onlinesammanhang, var bara någonting jag hittade på och det var först nått år senare som jag insåg att det fanns en He-Man karaktär som hette samma. Coolt tyckte jag så jag har hållt mig till det. På fritiden tränar jag mycket men det blir även en hel del tid framför datan :P. 19 år btw.

2. Hur kom det sig att du började spela travian?

Några kompisar upptäckte det sez1, dock tröttnade de flesta i början med jag och en till fortsatte till sez3 innan han också blev less. Själv har jag bevisligen inte kommit mig för att sluta än. Tror detta ska få bli min sista runda dock.

3. Vilka servrar/konton har du spelat på?
Har kört sen sez1 men var egentligen först sez7 som jag riktigt fattade hur man gjorde. Det blev TP två rundor, sen försökte vi oss på slägga på Perseus förra rundan men det gick ju åt helvete, haha.
Sez7 – Bollgrym | TP
Sez8 – Öltältet | TP
Sez9 – Perseus

4. Vilken prestation är du mest nöjd med i travian?

När man lyckas döda off på hemma eller bortaplan är alltid lika skönt. Är en ännu bättre känsla när man lyckas göra det tillsammans med sina allykamrater efter att ha planerat en del så nått sådant tillfälle under TP tiden skulle jag säga.

5. Vilken prestation är du mest missnöjd med i travian?
Att få släggan dödad förra rundan. Fan vad mycket guld och timmar av hårt slit som gick om intet där. Dock var det helt vårt eget fel för att vi klantade oss men ändå, sjukt surt var det.

6. Vad gör du medans du väntar på att de farmande trupperna ska komma hem och uppgraderingarna ska bli klara?
Bah, hatar att farma, gör det bara första veckan för att det är en nödvändighet sedan får det vara, har inte ork till det. Blir en hel del tid på Youtube under tiden man väntar på att byggnader ska bli klara osv, eller så får man försöka köa upp lite så man kan gå ifrån och göra annat.

7. Guldar du mycket?

Mina konton brukar väl ligga på runt 600g i månaden och då jag aldrig spelat själv utan alltid delat på kostnaden blir det inte så farligt. Gick dock mycket mer förra rundan och den här har det nog blivit 600/3veckor men det funkar.

8. Berätta lite om ditt nuvarande konto.
Den övergripande planen var väl att vinna offranken såhär sista rundan. Ser ju dock ut att bli tufft med Psyche som gör ett strålande jobb.

9. Vad tycker du om servern?
Som alla andra antar jag, dock har vi hållit oss mer isolerade och på vår kant än vad jag är van vid så det har inte riktigt blivit samma allians-krigs-aktion som det var t.ex sez8 TP mot BR! Och det saknar jag lite grann men i övrigt har jag ingen riktig uppfattning om hur servern är. Kanske pågår det sånt nu också på sina håll bara att jag personligen inte är inblandad i det.

10. Kan tillägga en sak, förbannade j*kla autoduck!

@Blixtkrig

Blixtkrig gör skäl för sitt namn, denna rapport från mitt förra konto hittade jag imorse. Naturligtvis bad jag om en kommentar:

Safiren skrev:

Igår diskuterade vi om han skulle kickas ur alliansen pga inaktivitet. Det som räddade honom kvar var hans off 😛

Får väl gratta även om det var att skjuta på sittande fågel ^^

Har du någon kommentar?
Blixtkrig skrev
Verkar ha haft fett flyt då han var vaken några minuter efter attacken, internetkrash eller vad han sa.
Hade ingen aning om att han var inaktiv, vi scoutar bara på måfå

/skel

Smartizz

1. Är en quinna i mina bästa år….man ska ju inte fråga en quinna om åldern, som du vet Kommer från en liten by i närheten av Borås och är till yrket Ambulanssjukvårdare.
Hobby? tja….har en hel del husdjur som tar upp den mesta tiden, Huskyhundar, katter och fåglar och självklart sitter jag vid datorn och pillar på tangentbordet lite åxå hihi.

2. Började spela Travian av en slump, då min systerdotter invigde mig i frestelsen. Det var första sez servern som jag trillade dit i beroendet.

3. Har spelat de flesta sezservrarna men även på en av de andra, tror det var S2, men där höll jag på att dö av tristess, då jag är en person som gillar att det rör på sig, lite av en yrkesskada tror jag

4. Den mest nöjda prestationen tror jag var när jag spelade i ACE/KING den första sezservern och vi drog oss ur unionen precis på målsnöret pga. att vi tyckte Union sa en sak och beslutade en annan. Är mycket för ärligt spel och gillar inte när man fifflar bakom ryggen på allianser och spelare.

5. Mest missnöjd för ca 1½ år sen då jag var tvungen att avsluta mitt konto pga sjukdom

6.Jag sitter på Facebook, matar djur, städar, tvättar, stryker, handlar mm. för har juh Iphonen med mig så kan spela travian i affären åxå

7. Guldar en hel del

8. Rätt Ok med mitt nuvarande konto…kom juh in en månad sent i spelet men klarat mig relativt bra ändå Förvånad över mig själv att jag ligger kvar på samma kartbild denna servern hihi

9. Än så länge tycker jag servern funkar bra…..

10. Hoppas jag på ett roligt slutspel och framför allt att Bäste man vinner

Spader

Safiren: Jo, det var det här med att man undrar hur det funkar för en som ofta byter konto. Och jag har för mig att du brukar göra så? Och sen om du vill prata om det *ler*
Spader: Joo denna runda har det blitt några konton . Det var ju så denna runda ja skulle spela med charger i two han som ville ha mig som co spelare .. men som vi fatta lite tycke för varandra funka inte spelandet så bra så jag bytte till ett annat inom alliansen spela me ac …
Sedan så vart det nått strul så jag hamnade på deffkontot danko. Därifrån kicken från two av nån orsak som att jag gick med info till disney .. nått jag inte gjorde ..och jag fick aldrig chans att bevisa motsatsen.
Jag började spela i evil men som sabina där har ett ont öga till mig så gav hon ett ultimatum till dom att endera så kickar ni ut spader eller lämnar evil .. Nu så var det ju så att dom ville att jag skulle spela kvar under dold flagg eller så lämna dom .. Men jag beslöt att lämna för att inte dom skulle utsättas för nått dumt .. Så jag spelade med tarzan i disney .. Det hoppade jag därför att det fanns en där som jag vet jag kommer ryka ihop med .. Så nu spelar jag på ett stort konto lite då och då, detta kommer jag att hålla i till slutet. Men hur det känns? Skit ärligt .. Jag önskar att jag startat ett eget konto, nått jag kommer göra nästa runda ,har redan skaffat medspelare så .. men synd det ska bli så där.
Safiren: Är det bara tillfälligheter som gjort att det blivit så många byten, eller har du svårt att finna dig till rätta?Det blir många lojalitesbyten när du går mellan konton i olika allianser.
Spader: Ärligt denna runda har jag inte fått ro alls och att byta allians och konto är inte alls skoj .. det känns inte bra alls .. så får man ett rykte som hoppare fast inom two var hoppen inte så utan där för att alliansen skulle hållas ihop ..
Safiren: Mjo, att byta co inom alliansen är ju en sak. Jag får väl önska dig lycka till med att stanna på det konto du är nu då.

 

*********************

Disney vs TWO

Jaha, då har det ytterligare blivit ett sådant här krig som kommer flyta ut i sanden? Det var i alla fall vad jag trodde då jag fick reda på detta krig.
Det är klart att detta krig kommer bli som alla andra krig som hitintills varit, svaret står som skrivet i sten vilka som ska vinna. Eller gör de det?
Jag tog kontakt med både TWO’s ledare och även med en utav Disneys off ansvariga (Gangsta med lite Asmo hjälp). Efter att ha pratat lite har jag nog lyckats samla ihop tillräckligt med information för att kunna få ert intresse och ge er lite information om detta.

Jag började med att kolla runt på forumet för att se vad som fanns ute redan, hur mycket som är värt och nämna, samt hur folket verkar reagera på detta. Man får ju känslan av att de flesta tycker att Disney är klara vinnare, men att det är roligt att man startar krig officiellt, för 3:e gången denna server? Tidigare officiella krig har varit V.V. vs Lerb Fri (patetiskt krig enligt mig), V.V. vs TheCrash. ( vad som sägs enligt forumet höll detta krig i hela 5 dagar, bra jobbat!) TP och SG har ju krigat mot varandra rundan genom, men inget officiellt krig på pressarna har funnits om detta. Det har även varit ett flertal inofficiella krigsoperationer, bland annat Studio54 som attackerade Disney.

Så, vad ska vi tro om Disney’s krigsförklaring mot TWO? Hur många dagar kommer detta ”krig” hålla på? Jag ställde frågan till Gangsta i Disney. Svaret jag fick gjorde mig lite förbryllad, han sa nämligen att kriget handlar mer än att bara nolla? Att detta kommer vara två sorters krig, vad menar han med detta? Han nämnde något om att det ena är psykologiskt och det andra består av nollningar/bombningar/övertagningar. Enligt det Meddelande som skickats ut till hela TWO’s ledning sägs att kriget ska hålla på tills en sida har vunnit.(Meddelandet finns på forumet, länk dit längre ner.) Hur ska Disney tillsammans med deras vän Double E spöa upp TWO med sina vingar och allierade?

Totalt har Disney’s sida ca 72 spelare och endast TWO allianserna 184 spelare, och då har de dessutom 3 andra allierade vid sin sida.
Jag frågade Jackie hur TWO kommer handla i denna situation, svaret blev att om Disney vill ta ner dem, då är de välkomna att försöka. ”Det värsta som kan hända är att vi får lägga om våra planer lite inför EG, men det är inget jag tror kommer påverka speciellt mycket” Men samtidigt säger båda sidorna att de har respekt för varandra, så kanske kommer detta krig att bli serverns roligaste?

Det finns inga funderingar på att försöka förhandla om ett avtal eller liknande, allianserna står för långt ifrån varandra och enligt Disney kommer kriget pågå tills ena sidan har tagit ner den andra.
Vi ska inte glömma att kriget mellan TWO och Disney har pågått en längre tid, skillnaden är att det nu är officiellt utlagt, vilket innebär att man sätter högre pris på kriget, om man inte vill skämma ut sig och bara sluta skicka attacker.
Rapporter kommer självklart komma upp, om kriget håller i sig länge och det blir fina saftiga attacker kommer de nog komma med här, i övrigt hänvisar jag till den skapade forumstråden för rapporter mellan Disney vs TWO:

http://forum.travian.se/showthread.ph…

Länk till meddelandet som skickades ut till alla TWO ledare finns att läsa här:

http://forum.travian.se/showpost.php….

Skribent: Birk

*********************

Rykten Tävling!

Här kommer då den saknade fjärde frågan och jag fick för mig att man kunde göra en tävling av det. Para ihop rykte med spelare. Alla har inte gett mig ett rykte så ni har 19 spelare – 15 rykten att välja på.
Så, den som har flest rätt, men minimum sju rätt, vinner 100K vete. Jag lägger in ett minimum eftersom jag tror på en låg svarsfrekvens och inte vill dela ut vinst till någon som bara lyckats gissa rätt på enstaka. Lite granna får ni som vill försöka anstränga er.

Sista svarsdatum 31 januari!

A. Acpro – Expro TWO:
B. Carebear
C. Cruella de Ville
D. Cykelslang
E. El Muerte
F. Fras/Panthera
G. Hellumi/H-MASTER
H. Kajsa Kawat
I. Kramner
J. Kronblom
K. Lucifer
L. Nilla
M. Nordisk Stenfot
N. Overrated
O. Piffe – Gizmoduck
P. Skäggödlan
Q.Sötnöten
R. Titus|PILENMAN

***

1.Det ryktas att en ny allians kommer att bildas och ställa allt på ända,
denna allians kommer att ta hem segern med ett fåtal väl valda allierade .
2.Det ryktas om att vår off börjar ta slut efter en intensiv avslutning på veckan… detta är dock bara ett rykte och jag dementerar till 100%.
3. Jo, förresten det ryktas visst att BP-tjuven kommer att slå till även denna runda. Vad som menas med detta har jag ingen aning om, bara ett rykte som plötsligt började cirkulera.
4. Det ryktas väl i så fall att jag just fått i mina ögon världens bästa co-spelare på EcheloN kontot… på delad plats med min gamla co Swedish Wolf förstås!
5. Att våran allians kommer vinna nästa runda *ironi* kanske som stödallians.
6. Rykten…? Så som att jag har längst skägg möjligen? Eller att disney är kassa.
7. Det ryktas att alliansen TWO styrs av en hård diktator vid namn Kim Jong il, detta rykte måste vara sant då TWO hatar Disney och alla vet att Kim Jong il hatar allt som har med USA att göra.
Sen finns det alltid dom som är lite smyg Amerikaner och tycker om Disney, och dom tackar vi för all hemlig information vi får!
Kommunisten Kim Jong il ska störtas och folket ska bli fria från tyrannen, länge leve dom tecknade gubbarna!
8. Det ryktas att Karlson&Larsson sett för mycket på filmen 300 och staplar kroppar utanför sina stadsmurar.
9.Nej, tyvärr får jag ingen information och spenderar dagarna med att läsa i ryktestråden så jag iallafall får ta del av lite som händer här på travian. Fast det ryktas att blixtkrig har skaffat sig nya skor, jobbigt att man ska behöva fejka dom dagarna i ända.
10.hell yeah
11. Ty rykten är en gränsdragning mellan sanning & fiktion, de skall ej komma till gemene man/kvinnas öra då detta lätt förvrängs i ett virrvarr av spekulation de flesta ej klara av att hantera.
De rykten vi behöver lyssna till är våra inres starka röster som talar om för våra egon att trupper måste matas, att gödning skapad av döda trupper måste fylla våra vetefält. Att kärleken segrar den dagen vi kan visa våra alliansmedlemmar ödmjukhet & våra fiender den totala avsaknad av hänsyn som dom förtjänar.
Ty bara några få kan med stolta anleten stå högst upp på barrikaden & stoltsera med den segervissa sötma i mungipan som bara en sann krigare kan ha.
Det ryktas att med rätta kanaler vi skola finna den kärlek som oss rättmätigen är det högsta priset, en dag skall våra efterlevande ta över & föra kärleken vidare.
Må Travian skapa alla dessa arvingar, må vi mötas man som kvinna, låt Travianträskets kärlek & lustar kunna föra vidare dessa små marodörer som kan hantera både off & deff.
12. Det ryktas att det är en fördel att se till så att du har sitters när du ska gå och sova, annars blir man lätt av med sin offby!
13. Det ryktas om att Disney filmer ÄR bättre än Pixars eller Dreamworks lulliga strunt.
14. Ja… känner till många rykten… (kanske startar ett par också ) men vi funderar mest på när disney splittras vart deras spelare kommer hamna.
15. Att Castor styr sin allians med Demokrati denna runda.
16. Rykte o rykte, men sägs att det byggs monstersläggor här o där.. ovanligt va?

*********************

Topp 10

 

Och så var vi framme vid slutet. Av någon anledning lyckades jag ta samma print två gånger så ni får nöja er med spelartoppen denna vecka. Grattis till Psyches tre guld, du borde vara blasé vid det här laget 

Själv har jag fått roa mig ordentligt med famning denna vecka. Vilket sjå.. Samma arbete på slow hade gett medalj. Det är kul att få ut och resa och se om ängarna är grönare någon annanstans på spelplanen. Full av upptäckarluster som jag är ska jag leta efter nya ängder  Killarna lyckades inte förvalta vår placering på offlistan eftersom de inte lyckades bestämma sig/det blev försent (läs natten hann bli morgon)/whatever alla tillfälligheter.

Klättrarguldet som de flesta inte bryr sig om innehas för tredje veckan i rad av Juristen

Kommentar:

Jag valde att flytta ut i bushen då jag såg möjligheten att få igång ett starkt konto efter vissa missöden i centrum som ledde till ett par nollade byar och en fin offrank.

Jag la mig medvetet bredvid Enola Gay då jag antog att det inte skulle finnas så mycket deff där. Mycket riktigt, drog snabbt upp lite klubbor för att sedan börja farma. Därefter var det att lira som en vanlig start, farma 24/7, konstant festande och komma igång med kontot.

Nu är målet att få upp en fin slägga och slå Hermans pop, dock utan att skapa en allians som bygger byar åt mig som jag kan ta över.

Det finns ju en hel del AF’s här ute, så kommer nog ta en byggnadsplan för huvudstaden och en tränare för att få lite extra fart på trupperna.

*******************

– – – – – – – – – –
Vill ni komma med egna åsikter och kommentarer? Kontakta någon i redaktionen så kanske just ditt uttalande eller din rapport kommer med. Detta var ett nummer av Filosofiska Nyheter för sez10.

Nytt blad varannan Tisdag klockan 22.00, ehmm… Edit: Den kommer när eller kanske lagom Filosofiskt inte alls.

Redaktion: Birk

Ansvarig utgivare: Safiren

Copyright © 2008-2010 Filosoferna
All Rights reserved

 

 

Leave a Reply