Sez10 v10

NR 14 sez10 v10 Tredje Årgången
___________________________________________

I dagens nummer!

# Del 1
– Chang har ordet.
– Artefakterna samt artefaktintervjuer

# Del 2
– Exklusiv intervju med Castor
– Intervju med Vereor Bellator
– Intervju med Psycho
– Olympen
– Topp 10

Chang lånar Safirens spalt.
Hej och God Fortsättning alla travianspelare.

Har fått den stora äran att gästskriva i Filosofiska nyheter… Vilket kanske passar bra då det inte är någon nyhet att jag är filosofisk?
Det kan också vara så att jag bara tror att jag är det men då jag här kan skriva oemotsagd så fastslår vi detta.

Som gästskribent har jag blivit ombedd att vara objektiv vilket är synd, hade sett fram emot att sabla ner alla som inte spelar i TP och få vara hur orättvis och dum som helst!!!
Nåväl, skämt åsido så ser jag det som en självklarhet då det bara är ett spel och alla spelare spelar ju på den “rätta” sidan i sin egen uppfattning. Jag förbehåller mig därför rätten att ÄVEN HÄR vara så neutral jag kan utan restriktioner… Men jag förstår redaktionens oro… Jag skulle ju kunna vara elak!… Vilket är en uppfattning som vissa också har.
Tänker istället rikta en subjektiv kritik till spelet i sig självt och ställa mig i raden av kverulanter utan att trampa någon enskild på tårna.
Vad tänker jag då på?… Jo, enligt min mening är det tre saker som försämrar spelet:

1. Artefakternas för höga värde
2. Autoduck
3. Gulda hem trupp

Om vi börjar med artefakterna så anser jag att de har för stor betydelse. Många tycker nog det är en extra krydda men jag menar att de ger de redan stora spelarna ännu större fördelar, och de redan stora allianserna ännu större fördelar. Saker som dietkontroll, starkare murar, titanskor och annat påhittat skit.
Det är i.o.f.s roligt med artefakterna men de påverkar spelet för mycket. Hade inte haft något emot att de försvann så att själva krigandet kunde utföras utan dessas påverkan.
Spelet blir nämligen ännu mer statiskt. Redan från början måste nu en allians som satsar på endgame avdela folk att inte bara bygga släggor för att smiska andras VU:n utan nu också speciella offar som ska ta byggplaner och artefakter. Detta medför att alla sitter och tjyvhåller på trupp och alla krigen blir mer av skärmytslingar = en del av det roliga försvinner!
Folk är så rädda om sin trupp att ingen vill riskera något, och ja, då blir det tråkigare.
Ska man dessutom försöka se realism i detta spel? Ja, vad är då en tramsig artefakt?… Då bygger jag hellre kyrkor i byarna och låter guds ord flöda över spelet…*lol*
Det enda religiösa som passar in är dock “vänd den andra kinden till” som alla de som farmas får efterleva. Jag leder med dem alla… Och utnyttjar så många av dem jag kan!

Autoduck då?….ja, det är ju lika dumt som det låter och bara ett hinder för seriöst krigande/plundrande. Ska vi inte ha auto-tömning av mag/silos också? Så att de som guldar rejält absolut inte kan drabbas?
Eller varför inte autouppbyggnad av bombade byar?… Auto-kilar?…eller auto-skickande av attacker?…Visst tusan, det sistnämnda har ju många redan!
Shame on you!
Realismfaktorn på autoduck då?… LÅG!!!

Gulda hem trupp?… Tramsigt och ännu ett instrument för de mer välbeställda.
Realismfaktorna på detta då?.. GLOCALNET!
Så, nu har jag spytt min högst personliga galla över saker jag anser förstör spelet. Jag kan naturligtvis uppfattas som reaktionär och bakåtsträvande och i detta fall anser jag att det var bättre förr… Och ju förr desto bättre!… (att det försvinner alltså)
I övrigt tycker jag spelet rullar på som väntat och inte sett några särskilda skrällar men det kan ju bero på ovanstående. De flesta samlar kraft inför EG och tror inte vi kommer att se några större aktioner innan dess.

Jag önskar er därmed lycka till i spelet såväl vän som fiende och passar även på att önska er alla ett gott nytt 2011!
Tack för ordet.

med vänlig hälsning
Chang/TP

Ps. Jag vet en sak till som faktiskt gör spelet mer statiskt och tråkigt… Och det är alla vi “gamla” ledare som sitter i vägen och som känner varandra inbördes för mycket.
Det finns en uppsjö av hemliga dealar och folk som inte går på den för att de känner den… osv osv…tyvärr är det en del av spelet och även om jag inser att det är ett hinder för Travians utveckling så finns det inte mycket att göra åt detta…
För vi gamla uvar tycker också det är roligt att spela!…”dra dig tillbaka då din gamla skitstövel” kan man tänka!.. Men tyvärr jag tycker ju det är kul! och det är jag nog inte ensam om.
Problemet får nog lösas i varje allians för sig… Släpp fram så många nya ni kan och dra nytta av de erfarna.

*********************

Artefakterna

För er som inte sett någon rapport om vad som står i en natarby.
Liten
http://www.travian-reports.net/se/rep…
Stor
http://speed.travian.se/berichte.php….
Unik
http://www.travian-reports.net/se/rep…

Nordöst +/+
Av Gästskribent i samarbete med FNredaktionen

Kommentar:

Det faktum att TP förbereder inför EG som vanligt är väl ingen jättechock. De bulkar upp med katasskydd så gott de kan för att skydda sina Världsunder.
SatansRocken tog unika artefakten. Tror att det bara är vänta och se vart den hamnar, tvivlar på att den sitter på sitt slutliga ställe. Kan ju vara så att han samarbetar med TP. Med tanke på att han fick/tog skor och tränare av TP. Kanske att han ska slägga för TP eller något. Är ju inte omöjligt så det är definitivt ett antagande man kan göra.

Ville han bygga upp en slägga i skydd så hade han haft större användning av ett öga i så fall. Tvivlar på att han har någon som helst användning för unika arkitekten nu. Det ska vara om han under EG byter HS till sin släggby och skyddar den med unika artefakten.
Olympen är ganska sugna på att ta sig upp på fötterna igen efter sitt.. oturliga utspel av artefaktövertagningen som misslyckades tidigare. Liten tränare är riktigt bra och tror att det kommer att komma en del trupp ut därifrån, Sen om det blir slägga eller off återstår att se. Hon är ensam nu men det finns väl flera som vill ha henne på grund av tränaren.
Portal King i NÖ i T.W har en liten diet, kontot skriker slägga, ligger man så pass långt ut har man inget att göra med krig som utspelar sig inom 100|100. Liten diet kommer nog att ligga säkert rundan ut, Han har nog en del deff att hämta vid behov iallafall, och annars så tvivlar jag på att man orkar gå ut så pass långt för att hämta den. Han ser lite mysko ut. samarbetar han med någon/tagit den åt någon? Blev osäker nu. Något att luska i alltså.
Klostret skaffade sig ett öga. Mer ta för att ha än för att fylla ett behov. Stora ögon är självklart jättebra! Något alla större offkonton skulle behöva, Sen vet jag inte riktigt vad Klostret har hoppats att uträtta med det. Då Klostret inte är en allians som kan stå på egna ben vare sig i krig eller under EG. Jag försöker komma på något vettigt, Men sådana där allianser och deras planer har inte riktigt någon inverkan på spelet för övriga. Men för kontot dobberman så kan det säkert hjälpa då han kan skydda sig själv och nyttja det för sin egen vinning. Artefakterna har rejäl dragningskraft tror dock den är tagen för egen vinning och inte för alliansen.

SG är deff. De tog ingen artefakt alls men de ligger centralt och centralt finns bara unika och dem har de största allianserna och spelarna redan laddat för i flera veckor. Svårt att knipa en då.
VV är större, de vet hur man gör när man kniper sina artefakter. Det blev lite som förväntat. Studion/VV/Disney plockade det bästa. Som väntat, men jag tror inte alla är nöjda, det saknas små tränare/skor/dieter. Men med så pass få konton, och ligga så pass centralt så är det svårt att ta små som låg flera timmar bort och tyvärr även de unika hade VV svårt med, de låg helt fel till. Även om de låg väldigt bra för dåren, som de inte tog, förvånade mig. Den var ju som serverad åt VV.

TP-AAA: Liten arkitekt, diet, förvirring. 2 stor arkitekt, byggnads.
AAA-TP: Liten dåre.
Satan: Små skor och tränare (båda tagna av TP-AAA) Unik Arkitekt
TheCrash: Liten arkitekt. Stor byggnads (tagen av H-Master)
V.V : Litet öga, byggnads och förvirring. Stor diet och tränare.
Klostret: Stort öga
T.W.: Liten diet.
Mol: Liten tränare.

***
Keep Moving/V.V.

Vi hade planerat noga inför när AF skulle släppas. Vi hade flera stycken varav en stor inom bara 1h med katas. Men man kan säga tre stycken vi var intresserade av. Vi tänkte från början gå mot den stora bredvid oss, och var helt säkra på att det vore bäst. Problemet är med lång tid att planera att vi trodde oss ha närmare till en liten tränare än någon annan utanför vår allians, en AF som passade oss bättre. Vi hade nästan rätt.
Det var såhär att vi skulle egentligen ha en liten diet i vårt område liksom en liten tränare, men tyvärr fick vi inte paxa två afs inom området så vi valde tränaren och började titta på en liten diet på större avstånd. Beräkningar visade att vi kunde ta både den och tränare utan större motstånd, åtminstone om man är optimistisk när det gällde dieten. Några timmar gick och när det bara återstod minuter till vi träffade vår första AF så hann en annan kille före. Från TP alliansen.
AF nr 2 såg mycket bättre ut, fram tills 50 minuter innan vi anlände, då hade vi vandrat i 9h ungefär till en plats mitt ute i ödemarken. Men den blev också tagen mitt framför oss, kan inte minnas men tror detta också var från TP alliansen. Efter frustrationen ville en av mina cos ge upp, han som drev på om att vi skulle ha AFs i första taget, och jag bestämde mig för att prova på en stor diet 12h därifrån som stod ledig.
Vi hann nästan dit dock, efter natten och precis innan våra trupper anlände så tog någon annan den med.

Historien kan ju inte sluta olyckligt så vi gav oss än en gång ut på nytt. Denna gången efter en mindre intressant dårens af som låg bra till. Vi såg till att skicka trupperna i god tid och som alltid har man ju maxad tornerplats för att få den lilla edge som får en att hinna före…
Tyvärr försov vi oss den morgonen, och skickade ut trupperna 30 minuter försent. En enkel miss och allting gick ändå bra, fram till 15 minuter innan trupperna landade. Då kom någon annan och tog dåren.
Vi kämpade för att vara redo redan från första start på sez10 och har gjort allt vi kunnat. Detta var vårt mål. Fast det är ju klart, den stora tränaren som låg nära oss och den lilla diet vi ville ta från början blev båda två tagna långt in på dagen och hade blivit våra om vi gått på dem.
Verkligen ingen lycka.
Förresten fick jag reda på tiderna för våra missar.
Första var 13min, andra 50min, 3:e 3h, 4:e 15min
Restid med katas 6h, 10h, 12h, 6h

****

Sydöst +/-

Kommentar:
Studio54 fick nog de de var ute efter om man ser till unika, De knäppte de som gick vad det ser ut som. Saknas lite små/stora artefakter, men S54 ligger såpass centralt att det är svårt att ta de som landar en bra bit utanför 100|100. De fick tag i 3 unika, diet, skor och öga. Ingen dålig skörd av unika. Sedan har det plockats lite smått här och där som har gått att få tag i och fördelats ut vad det ser ut som. Har en känsla av att det ligger en del planering och samarbete mellan deras artefakter. 2 små + det unika ögat… Farligt. Men gissar att det inte är färdig plockat på långa vägar därifrån.
Alla stora + unika skor passar bäst för deffspelare, kunna flytta deff snabbt är jätteviktigt. Samma sak med stora + unika tränaren, Deffspelare har större användning för den då de bygger i flera byar (ofta nästan alla)
Efter den lilla utvikningen är vi framme vid 176, små skor, diet bygg o dåre. Borde vara en bra kombination. Med tanke på hur få de är borde de vara de som lyckats bäst i artefakt-tagandet. Det är stora spelare, Känns fortfarande som släggbyggare. De har lyckats hålla sig bra hemliga men en gissning är att alla allianser kan ha skäl att vara vaksamma när trupper därifrån börjar vandra mot VU. Det kan komma någon rekordslägga därifrån.

VBPL. Släggor, tränare och skor. Bara vänta till EG och se vad Kronblom kommer med. Kronblom aka the släggbyggare har ju tagit sig en tränare. Den försökte S54 sno, de drog upp 2 byar inom 10×10 från lilla tränaren men det gick inget vidare, det upptäcktes vad S54 försökte med och byarna nollades.
!: Cindy’s tränare, föga förvånande, Stor tränare, Flera offar. En riktigt bra offbyggare. Han hade nära till stora titanskor men tog dem inte. Tränare passar honom bäst, det kommer att komma många fina anfall från det kontot. Både ! Och S54 verkar iakta en viss försiktighet gentemot varandra. Minnen från förra sez kanske?

Jerks då? Är inget att oroa sig för, Kommer inte påverka spelet. Dom tog det dom fick tag i. Men inget speciellt med det. Alla spelare vill ju ha artefakter. Med tanke på vad som sägs om ! och Jerks! med många norrmän/danskar så kan det finnas fog för att anta att de har kontakt med varandra.
Ally tog en liten dåre, Ingen som egentligen vill ha dom. Små dårar tenderar att vara till mer strul än dom hjälper.

Studio54: 2 små ögon, byggnads (tagen av TWO), förvirring och dåre. Stora skor, Unika skor. diet och öga.
VIP: Stort öga.
176: små skor, diet, bygg och dåre.
VBPL: Liten tränare.
Ally: liten dåre.
Jerks!: Stor diet och bygg
!: Stor tränare. Unik förvirring.
Ohhh: Liten arkitekt
***
Kommentar: 176-716 små skor

Tack så mycket

Rapport.. det är ju samma deff i alla små, vill inte visa då det går att räkna ut hur stor min off är om jag visar förlusterna.

Trupper 9202 4955 7393 242 4798 5112 2753 944 1 1

Men den dök upp precis bredvid mina byar, så det var bra

Kommentar: Anonym:/S54: Vi återkommer möjligtvis med ett uttalande från krogchefen senare.

Kommentar: Baard/Cindy: Vi valgte å gå for stor trener – den gir jo litt ekstra fart i troppeproduksjon – samtidig som den ikke er så attraktiv som kapringsmål som de små eller den unike er. Det var mye mer deff i Natarbyene denne runden enn tidligere, men -vi hadde jo fått litt ekstra tid til å bygge tropper også så vi tok den uten å miste for mye, eftersom man bare kan ha en stor valgte jeg tropptreneren….

***

SydVäst -/-

Kommentar:

NöN och evil fick dela på vad som fanns. Ingen av dom kommer kunna uträtta några underverk med vad dom än fick tag i. Tror att större allianser som Disney/S54 eventuellt V.V kommer att plocka några artefakter av dom under rundan. D fick en liten dåre. ingen annan som vill ha, Man tar det som finns.
NÖN har blivit hårt åtgångna. De gör vad de kan, men det har gått väldigt hårt åt dem från flera håll. Någon gång måste musten gå ur dem. Singelspel under samma flagga nu i stort sett. eVil kommer nog göra vad de kan med det de har. Men förväntar mig inte för mycket. Mer aggressiva allianser kommer att försöka ta deras artefakter. De har ju skor, diet och tränare. Sånt som alla större allianser vill ha.

eVil: 3 skor (skor tagna från TWO), öga, tränare, 2 bygg, dåre. Stor arkitekt.
TK
PRIX/TK fick en stor diet. Kommentar: Den låg vägg i vägg med mina byar så den låg fint till så jag tog den inom en timme från dom släpptes.
D: liten dåre
NÖN: Öga, tränare och 2 dårar. Stor arkitekt och skor
manlove (allianslös): Liten diet. (Tagen från eVil) Kort inhopp i S54.

***

NordVäst -/+

Kommentar:

Walt, Disney och Double E är samma allians, men pågår en del förflyttningar och namnbyten där.
De är starka och förväntades plocka lite. Hade förväntat mig lite mer kanske, men de har plockat det som behövs. De kommer göra försök på att få TWO’s artefakter utan tvivel, Så det är inte klart i NV än på ett tag. Kanske söker dem sig ner emot eVil/NöN och försöker plocka vid behov också. Kan bli kul att se vad som händer. Det finns ingen arkitekt i den kvadranten men kan kommas att plockas framemot EG. Artefakterna är ju inte färdigflyttade på långa vägar än så.
Disney delade på sig efter att Knatte fick besök och Knatte sägs inte ha tagit besöket med jämnmod till skillnad från Nordisk Stenfot, i alla fall utåt. Hur kommer det att påverka Disney? Klart är det är destruktivt för en allians när sådant händer. Hur det spelar ut sig går inte att svara på, Beror på hur starka övriga ledare i Disney är. Man får helt enkelt se vad som händer nu. Finns alltid en risk att det faller samman, Men jag tror att Disney är långt ifrån klara denna runda. Dom kommer fortsätta trycka emot TWO och förhoppningsvis hämnas för attackerna emot deras ledare.
TWO Psycho gick från BS!, först till egen ally med en annan, tog in Olympen, övergav henne utan att säga nått, har nu två artefakter. Han fick hjälp att plocka små skor, hur han kommer nyttja dom återstår väl att se, Gissar att det inte kommer ske några underverk. Vilket det inte heller gjorde. Kontot är utslaget och raderat.

TWO: Liten bygg och dåre. Stor bygg.
Disney: Liten diet, öga, tränare (tagen av FE), bygg och dåre. 2 stora skor, öga, 2 tränare,diet. Unik dåre och tränare.
DOUBLE E: Små skor och diet.

****

Sammanfattning
I NÖ kommer TP att gå för VU och är väl så att säga favorit där. Men de har inte direkt några vänallianser förutom alla småallianser de är allierade med. De kan räkna med att övriga allianser i kvadranten kan göra sitt bästa för att störa, SG håller ju på för fullt. Men TP kommer att krångla sig igenom rundan fram till EG där dom tar VU och kör dit allt deff som vanligt. Disney vill förmodligen också sätta käppar i hjulen för TP. TWO, eVil och NÖN lägger sig knappast i det. De kommer att ha fullt upp ändå.
Allianserna i SÖ som bryr sig om EG kommer säkert ha en slägga eller två ämnad för TP. Men annars kommer man nog låta dom vara fram tills EG. Fortfarande är det SÖ som är den mest osäkra kvadranten. Inte styrkemässigt då, men osäkert vilka som tar VU och vilka som bara kommer förstöra för andra. Gissar att S54 inte tar ett VU, men de kommer säkert att vara med under rundan och förstöra både Världsunder och släggor. Övrigt så finns ju 176 som kanske tar VU? Vem vet. VBPL kanske allierar sig med någon och plockar ett. Återstår att se vilka som allierar sig med vilka under VU. ! och ? bör väl ta ett VU , kanske är ett hot i EG om dom gör det. Det kommer ju komma VU i SÖ och någon måste ju lägga vantarna på något, beror på hur de hamnar, men 4 stycken där kommer inte att ligga helt orörda. Kan ju vara att någon tar ett bara för att och bara bygger efter det man kan utan större ambitioner, Sådana finns det ju varje runda.
eVil och NÖN kommer att försöka med varsitt VU, sen finns massa andra allianser där, jag tror de flesta av dem kommer at stötta eVil. NöN har försökt köra på att klara sig själva och kommer nog fortsätta med det. Evil kommer köra vidare som dom brukar och plocka ett VU och försöka hålla det bäst dom kan, Men knappast några EG favoriter. NöN är nere för räkning och har svårt att se några underverk från deras håll efter så här lång tid utan några lyckade attacker. Men de kan bli farliga med stora mängder deff och VU bygge i EG. Förhoppningsvis så visar de vad de går för under EG.
I NV är Disney favoriten, TWO kommer väl att försöka med något i EG. Men tills dess är dom bara där för att ta stryk.
Men de stora EG allianserna kommer ju lägga vantarna på ett. Disney, TP, eVil, NöN och TWO bör ju iallafall göra sitt för att få tag i det.

*********************

Intervju med Castor

Bävrarnas Stolthet

Kärt barn har många namn brukar det heta och det kan väl stämma även här. Under namn som Abbadon, Iwind, Hattifnattarna, Amaranth, Taijitu och LeCar har han spelat de svenska speedrundorna men det var under hans första speedrunda hans mest kända namn ploppade upp i hans skalle, Castor.
Castor, som i den normala världen heter Tobias, bor i Uzbekistan. Just denna dag kom tidskillnaden att inte bli ett hinder eftersom Tobias tog sovmorgon till klockan 17.00 Uzbekistansk tid. Dock kom intervjun att ske senare, klockan 01.00 Uzbekistansk tid. En pigg Tobias och en trött Petter påbörjade då sin två och en halv långa och episka intervju där er syn av denna man kommer att vändas helt upp och ner!

Spionage är något Castor har fått uppleva och i sin empiriska studie på Svenska speedservern nummer sju. Då kom han fram till att det inte var en bra grej. Spionaget, som innebar användning av någon annans skypekonto, är även det Castor ångrar mest inom Travian och han anser att det var ett grovt övertramp från hans sida. Under runda sju spelade Castor under namnet Amaranth och var ledare för alliansen Ceres där han under diktatorliknande former ledde sin allians till seger vilket även är det han är mest stolt över under sin traviantid. Castor är mycket väl medveten om hur människor i travians värld ser på honom och även den negativa uppfattningen man fått utav honom. Han menar också att den inte är missvisande och att folk får ta honom som han är. Han har kört över många spelare och är inte rädd att ta en strid. Komiskt nog vill han inte att folk ska veta var han spelar för att han är rädd för att bli nollad eller ska jag säga, vetskapen om att bli nollad. Var han spelar har jag inte fått ur honom, inte ens med min listiga teknik genom att snabbt fråga olika frågor och mitt upp i allting ställa frågan ”Var spelar du?” ( Jag vet nu att denna metod man ser i filmer inte funkar när man skriver och eftersom att jag inte har i åtanke att slösa pengar på ett samtal i Uzbekistan kommer att jag fortsätta stå frågandes om filmvärldens metod fungerar).

Efter lång diskussion om Castors Travianspelande kom jag fram till min sista Travianrelaterade fråga vilken jag tyckte var den mest intressanta efter hetluften som har förekommit på forumet. Vilken är egentligen Castors favoritförsvars trupp? Eftersom jag själv tror på att det är klubbor som Castor har sin läggning åt, vilket gör att jag är på ”Team Klubbor”, blev jag självklart besviken över att svaret från honom var praetorianer. Dock är jag fortfarande inte övertygad om att det var ett sant svar jag fick och fortsätter att vara på ”Team Klubbor”. Låt mig förklara lite mer ingående vad som menas med ”Team Klubbor”. Lika väl som det finns ”Team Edward” och ”Team Jacob” i Twilight finns det ”Team Klubbor” och Team”Vilken försvarstrupp som helst, bara det är en försvarstrupp” i Travian. Jag, som jag nämnde, är ”Team Klubbor”. Vem tillhör du?

Vår Uzbekistanske vän är bakom travians fasad en god pappa till två söner, som tyvärr inte har introducerats till Travian. En vanlig dag för Tobias ser åt så att han stiger upp och väcker sina barn för att dom ska till skolan. Dagarna spenderas sedan i hemmet där han pysslar med hussysslor eftersom att han tyvärr inte har ett jobb idag. När barnen kommer hem skjutsas dom till diverse träningar.
Tre Snabba:
Ditt favoritgodis?
Chips om det räknas som godis, äter inte så mycket av den varan.

Ditt bästa minne?
Mitt bästa minne är när min äldsta son föddes, min andra sons födsel vart lika omvälvande, men
första gången man satt med en nyfödd bebis i famnen är lite mer speciell.
Hårt eller mjukt toalett papper?
Hårt, den billiga sorten, Lidl och Ullared dass papper, fast drömmer om att ha mjukt papper med små
rosa kaniner på
Rosa kaniner finns inte, men kan du nöja dig med blå ekorrar?
Det funkar det med

Det var under den sista frågan jag ställde mig ifrågasättande. Eftersom jag inte ville visa min skeptiska sida framför Castor så tog jag nu fram den skeptiska i skrivandets stund istället. Låt mig måla upp en bild för er. Jag sitter under en filt, i en fåtölj, i ett gammalt hus med en kakelugn sprakandes framför mig. Snön virvlar omkring utanför och vinden slår mot rutorna. Det ända som fattas är en tobakspipa. Paranoian slår till! Tänk om någon sitter utanför, och väntar på det snedsteg jag kanske kommer ta när jag kommer fram med dessa anklagelser. Kan det vara så att vår uzbekistanska vän inte kommer från Uzbekistan? Nog för att jag vet att priserna är väldigt låga i Ullared, eftersom även jag har råkat zappa förbi detta hemska program, men är det ekonomiskt hållbart att åka till Ullared för att köpa toalett papper när man bor i Uzbekistan? Jag överlåter dom resterande spekulationerna till er läsare.

Efter Befolkad Bys öppenhjärtliga intervju försökte jag även mig här på att få fram någon intressant fakta, dock utan framgång. Den här gången gick jag rakt på sak med en fråga som inte kunde misstolkas, ” Kan du säga någon snaskig fakta om dig som skulle vara i klass med aftonbladets nyheter? Något snuskigt kanske…”. Med ledsen min måste jag meddela er läsare att svaret blev ” Ja, men inget för dig att frossa i.” Dock har jag ett citat från ett tidigare skede av intervjun, ”jag ställer upp på det mesta”. OBS! Citatet kan ha tagits ur sammanhanget.

För att inte avsluta denna intervju så tråkigt så ställde jag även samma frågor till Castor som jag ställde till Befolkad By, Hur skulle jag platsa på Aftonbladet?

[20:55:54] Petter: Skulle jag passa som journalist på Aftonbladet eller är jag överkvalificerad?
[20:56:27] Castor: För Aftonbladet passar min dammråtta som journalist!
[20:56:47] Petter: Tolkar det som att jag är överkvalificerad?
[20:56:59] Castor: Tolka det efter egen vilja.
[20:58:40] Petter: En gissning på vem jag är på forumet?
[20:59:11] Castor: En ”pain in my ass” förmodar jag
[20:59:56] Petter: (flushing)

Där har ni honom damer och herrar, Castor! Jag hoppas att intervjun har varit till ert intresse men avslutar med ett citat från Herr´n själv som kan vara till nytta till kommande intervjuer, ”Har säkert missat en väldans massa, och jag har nog minst lika mycket att säga, men avstår.”

EXTRATILLÄGG

Jag kom över en liten sak som Castor ska ha sagt till Safiren i vår lilla FN-chatt:
”För er info så har Castor skällt ut mig och sagt att han ska se till att vi inte får nått till tidningen från SÖ.”
Jag tog genast på mig uppdraget att få fram något från SÖ och mina äventyr slutade lite i utkanten av SÖ där jag kom i kontakt med en trevlig spelare. Rädd för att råka illa ut, för att spelaren fått höra vad Castor sagt, kommer spelaren inte nämnas vid namn. Här har ni konversationen:

Petter: Hej
Spelaren : Hejsan
Petter: Jag går rakt på sak, hur går det i SÖ?
Spelaren: Ja… sådär. Jag började för några dagar sen och direkt när spelarskyddet gick ut började jag bli attackerad. Det här är min andra runda på Travian.
Petter: Jaha, så tråkigt 
Spelare: Men nu har jag grottor så det nästan täcker.

Intervju med Vereor Bellator
Vereor Bellator/Crash hade byggt upp en snygg off som var avsedd att hämta en unik artefakt med. Den blev tagen innan han hann fram så truppen kom hem igen. De hoppade med några av sina gamla kompisar nu när offen ändå skulle bort och vandrade mot Knatte/Disney, tänkte vara trevlig och bjuda på lite offpoäng till vännerna. Det stod betydligt mindre deff där än vad som förväntades. Så då tänkte de göra ett nytt försök och vandrade mot NöN ihop om att dom skulle stoppa den. Men där tog det inte heller stopp, Så de gör ett nytt försök.

Tanken var väl att gå emot NöN en runda igen, med exakt samma planering bara ett annat mål och fortsätta så tills den var borta. Men CO’s tyckte det var tråkigt med NöN och slängde upp lite andra ideér. Till sist föll valet på Callidus/VV, det fanns leksaker där.
Det ligger någon sorts.. förbannelse över den här offen, Där av det vackra bynamnet. Och vill man vägga så kan alliansen Våga Vägga vara ett bra mål för att se om de lever upp till namnet även vid deffning. Denna rundan går man runt med ett leende på läpparna oavsett hur det går mot Callidus.
Strax före innan attacken skulle landa kom det ett meddelande till Callidus:
Eftersom det är 6 minuter kvar och du är off , kan jag berätta varför detta kommer faila så hårt.
Min CO som jag planerade tillsammans med, sa att det fanns ett litet öga i en av byarna som vi skulle attackera, Och att vi skulle fejka med hjälten. Så utan att bry mig mer om det så gjorde jag som han sa. Senare på kvällen kom en annan CO in och skrev “Ni vet att ögat inte är aktiverat än så det kvittar om ni fejkar med hjälten eller inte?”
Så det blev väldigt fel , och vi kommer förhoppningsvis bli väggade mot er HS och kontot kan gå i pension:>

Callidus fick tag på rapporten från föregående attack mot NÖN och deffade upp båda sina leksaker för att stå till tjänst med den önskade väggningen.
Disneys rapport: http://travian-reports.net/se/report/…
NÖNs rapport: http://travian-reports.net/se/report-…
VVs rapport: http://www.travian-reports.net/se/rep…

Intervju med Psycho

[b]1. Who are you?[b]
I’m mike, 30, US. I preserve historic buildings and make them natural disaster proof. I’m in new orleans right now, saving pump stations from 1899.
[b]2. Why and when did you start playing travian?[b]
I started about 4 years ago, I’ve played on more accounts then I can count.
[b]3. Which accounts have you played on before?[b]
I was on scorpian king on ukx last server, That set records. Played with ravi, he’s a multi hunter too. We have crusaders there now. #1 account and its roman.
Account names: Crusaders, scorpian king, losthope, yerbo, sonica, daxincredible, coreyincredible, aristo, death squad….
Crusaders I don’t do much though. I took a break from betng so strict with the account.
[b]4. Which of your travian performance are you most pleased about?[b]
My fav account was on aux. I had my yerbo account and was made a leader of rebels. I became friends with the main leader of wall ally. I ended up using my account to clear and take arte for losthope account (who I made friends with) and switched to their account. They were the leader of wall.
Funny thing is I did a server before that one where I smashed rebels with a gaul account. I was sonica on the .org in com servers, you can see the stats for it on traviandope.com still. It was one time server. Some reaserch thing. But we burned rebels so bad twice in a row. It was craig and eman that I met on aux that had lost hope account.
[b]5. Which of your performance are you most are you most dissatisfied with?[b]
The worst server was that one too. Cause after all was said and done he got mad over political stuff and deleted a +300k hammer. I was so hot about that, I deleted my account for no reason.
[b]6. What kind of music do you listen to when playing travian?[b]
And when I play travian I usually watch tv or listen to it. Not music.
[b]7. Do you spend alot of money on travian?[b]
I usually buy 600 gold a week, but if I need to I get more.
[b]8. Can you tell your story on this server?[b]
This server…hmm. Well. It was just for fun try some things out. See quality of players.
9. Anything else you wanna tell or comment?
It’s a group effort to play this game and I wish noobs would understand that. Like the TWO meta here. Trying to tell us how to play and they have never won a WW. Trying to make tax hammers. That was our only mistake this round. Joining them.
Anything else.. Oh my current dual, he is amazing. This guy will play 70 hours straight. I saw him do it on eex. His name is antti. I want to do a fix account with him cause he’s from there. He knows people.
We started a little late here, I would like to see a server with +50k players, I could farm like mad. Make a massive account. Need to get a group of people to set up deff and all that. Places for us to store troops
Antti is the man though cause I have been doing this from my blackberry cell phone for almost 3 weeks due to computer going up and trying to buy a new one and it being christmas. Played all new years for him since he bailed me out with my lack of computer. I still bought the gold every week like clock work. I think that’s it. But I love my new dual. He’s fun to talk to also.

*****

Olympen

Vi ville veta varför Olympen nu kör solo och bad dem berätta om det.
De beslutade sig för att gå ur TP. De hade inte samma syn på strategin för alliansen när det gällde offensiven mot SG. TP stressade hela tiden att de skulle anfalla och det dygnet runt. Och att Chang väl tyckte att ett så stort konto som de skulle offra mer för alliansen än vad de gjorde.
”Vi förklarade att vi ansåg att så tidigt med små offar så är det lättar att deffa bort det då. Så rent krigstaktiskt var det inte bra i våra ögon. Att fejka en hel allians dygnet runt så pass tidigt i servern ger ingen något direkt. Det sinkar bara utvecklingen av kontot. SG växer så vet inte om TP gjort någon större skada.”
De var i ally med två st från BS! ett kort tag. De två lämnade plötsligt Olympen och nu är de mol allena – igen..
“Ensam är stark” Vi är ensamma men trivs med det. Vi har fått erbjudande från flera allianser att gå med men den vi ville gå med i vill inte ha oss. Och då är vi hellre ensamma, vill inte hoppa runt bland allianserna om man inte trivs ,, hade inte själv litat på ett sådant konto så.
Kajsa: Brukar stanna men det funkade inte alls.
Jackz: Det är väl så… efter många rundor så har man fiender både här och där. Och folk ska tycka och tänka saker när man nämns… En del har svårare än andra att ena stunden kriga på varsin sida och stunden efter ska man samarbeta.

Så var det Olympens artefaktövertagning/försök.
Tränaren låg 26 rutor ifrån, tror den unika låg något sånt med från centrum byarna men där vart det lite fail från min sida.
Jackz: Pga tidspress så var tanken att skicka hjälten för att hämta en, samt att ta över en natarby med talare, och på så vis snabbt sno två…
Kajsa: Jag fick info om att det inte fanns residens. Av två stycken. Men sådant som händer och den var tagen en 20 min efter att våra talare vänt så vi hade inte hunnit deffa upp den i alla fall. Första gången att ett konto som jag e på jagar artefakter med egna svep så nu vet jag att jag kan så bättre plan nästa gång.
Jackz: Vi är inte missnöjda med vad vi fick… och servern är inte på långa vägar slut.

*********************

Topp 10

Vecka 10 har flugit förbi på den tionde svenska speedrundan. Det börjar äntligen hända lite och en hel del fina rapporter har kommit fram denna vecka. Denna vecka tar Blixtkrieg ”offdödaren”, från eVil, hem den åtråvärda förstaplatsen på veckans anfallare. Som tur är har även Blixtkrieg åkt på mindre smällar denna vecka också. Tyvärr inte stora men som man säger, ”Stora bäckar små gör en stor å”. Andraplatsen denna vecka går till Psyche, Studio54, som gör en bra insats hon med. Tyvärr började hon inte vecka 11 lika bra…
Tredjeplatsen denna vecka går till inte mindre än Cruella De vill. Grattis till er tre!
Veckans Försvarare är den bästa vimpeln man kan få, framför allt första och andraplatsen och båda går den här veckan till NöN. Fyra_Z tar hem andraplatsen och Hivefive tar hem andraplatsen. Man kan undra vilken deff det stod hemma hos Fyra_Z deffade då den som anföll inte ens är med på Topp10 listan över veckans anfallare. Tredjeplatsen denna veckan går till kontot Callidus som gjorde en fin insats mot Vereor Bellator (som för övrigt har tilldelats priset för den som byter mest allianser under en kort tid för att dom tydligen beter sig illa).
Veckans Plundrare går till Psyche, följt av Cruella De Vill och Spökplumpen. Tänker inte ägna så mycket tid åt denna del då det känns onödigt. Men grattis för att ni lyckas plundra mindre spelare och i vissa fall lite större spelare.
Veckans Klättrare går till Juristen följt av James Dean och Korvkiosken. Grattis!

Vecka 10 har till mestadels handlat om eVil och NöN som fortsätter sin kamp om SV. NöN tog hem förstaplatsen på veckans Försvarare och eVil tog hem andraplatsen på Veckans Anfallare. Det har bombats hej vilt i båda lägren men av poängen denna veckan så ser det ut som om NöN har lyckats bättre genom att inte stöta på några eVil-väggar och eVil har inte lyckats undgå NöNs Väggar.
Studio54 tog hem förstaplatsen på vekans anfallare. Jag vet tyvärr inte vad dom har bombat men grattis. Vi ser även att kriget mellan TP-AAA och SG fortsätter i vanlig ordning. Den här veckan ser det ut som att TP-AAA tog hem fajten.

Veckans plundrare och Veckans klättrare är inte ens värt att nämna…

*****
Jag hoppas ni kan ha lite översyn om inte tidningen ser ut som den brukar riktigt, jag har ju inte en sådan erfarenhet av detta som våran allas Safir har. Men jag har gjort mitt bästa för att ni skulle få läsa tidningen även denna tisdag.

-Birk

*********************

– – – – – – – – – –

Vill ni komma med egna åsikter och kommentarer? Kontakta någon i redaktionen så kanske just ditt uttalande eller din rapport kommer med. Detta var ett nummer av Filosofiska Nyheter för sez10.

Nytt blad varannan Tisdag klockan 22.00, ehmm… Edit: Den kommer när eller kanske lagom Filosofiskt inte alls.

Redaktion: Safiren, Petter, Påskharen, Sannen.

Ansvarig utgivare: Birk

Copyright © 2008-2011 Filosoferna
All Rights reserved

Leave a Reply