Sez10 v6

NR 13 sez10 v6 Tredje Årgången
___________________________________________

I dagens nummer!

# Del 1
– Safirens spalt
– Allianserna i SÖ +/-

# Del 2
– Allianserna i SÖ +/- forts.
– Spelarintervjuer
# Del 3
– Topp10
– Rapporter

Safirens Spalt

Luften verkar ha gått ur min redaktion och, måste jag medge, även ur mig. Det har varit en kamp för att komma igång och göra det här numret. Det är dags för juluppehåll. Nästa nummer kommer preliminärt den 11 januari. Kommer min redaktion igång igen så fortsätter vi med varje vecka, blir jag ensam kommer jag att dra ner till varannan vecka.
Nordisk Stenfot och hans gäng verkar gå en tuff tid till mötes i vår fyrkantiga travianvärld. De har låtit tala om sig och visat en tuff attityd. Vi får hoppas att de håller ut och fortsätter att visa kämpatakter fast deras ledare och flera blivit hårt åtgångna. Det är endast en kvadrant som inte visat sig fientligt inställda till NÖN än, NÖ. Ganska naturligt geografiskt förståss. Jag har sett sammandrabbningar med både Disney och TWO där de gränsar mot NÖN. Att eVil och NÖN har börjat fajtas lite mer är spännande. Vem ska få herraväldet i kvadranten? eVil har många både dolda och öppna vänallianser i SV. I eVil ryktas det om ett samarbete mellan dem och Studio54, något som intensivt förnekas ifrån detta håll. Vi vet i alla fall att det fanns ett stöd från SÖ till eVil på förra sez. Har folket i NÖN varit borta för länge från sez? Känner de till för lite om de grupperingar som finns? Gaddar resten av servern ihop sig mot ”nykomlingarna”? Vi vet att det finns en hel del namnkunniga spelare där, det lär finnas flera från travianteamet med. Från slow vet jag att en sådan här konstellation kan lyckas även om de kan synas ha oddsen emot sig. Men fungerar det på speed?

För övrigt har Hermans senaste krumelurer väckt en viss nyfikenhet på forumet. Han ger oss nya insikter i konsten att poppa genom att ha en kompis bygga upp byar som han sedan kan överta. Lär väl påpekas att det bara är ett rykte då förståss. I NÖ verkar det lugnt medan TWO och Disney leker David och Goliat.

Till sist vill jag önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!!

Safiren

*********************

 

Allianserna i SÖ +/-

Det är glädjande att se en sådan fin berättelse om Studio54s äventyr i Travianvärlden i rapportdelen av forumet. Mer sådant vill vi se! Desto mer passande efter som jag hade tänkt titta lite närmare på SÖ denna gång. Denna kvadrant har hållit sig för sig själv utan att delta i Filosofiska Nyheter, det har hänt på tidigare slowservrar att en kvadrant gjort så. Lustigt nog även förra gången i SÖ. Det komplicerar det hela att jag önskar hålla mig anonym och inte kan skicka igm, annars hade jag säkert lyckas få kontakt med några av de andra allianserna där.

Så vad vet vi om SÖ? Det blir en massa gissningar förståss men jag tänkte att en titt på kartan kan vara lämpligt att börja med.


Störst i SÖ är Studio54. 4 på pop, 2 på off samt 22 på deff. De har högsta genomsnittspopen bland de stora allianserna och har endast 21 medlemmar.

Den nyss genomförda offensiven mot Nordiskt Stenfot och hans deffare Viking verkar ha gått till på så sätt att man först tog 2 av Vikings deffbyar och sedan tog över 4 från Nordiskt Stenfot. Om antalet rapporter på forumet motsvarar samma antal byar så lär ytterligare några byar fått sig ordentliga smällar. Mycket snyggt genomförd offensiv.

Nästa allians som har seglat upp i SÖ är ! De senaste dagarna har de plockat över en hel del medlemmar från ? och därmed klättrat upp till rank 8, deras medelpop är bland de högsta, 24 medlemmar. Kvar i ? finns 33 medlemmar med låg medelpop.
Det är många som anser att ! och ? är dolda partners till Studio54. Ingenting kommer ju att medges förståss.


När man börjar titta efter så finns det en hel del allianser i SÖ som det kan vara värt att hålla ögonen på. 176 till exempel bara 4 medlemmar och den högsta medelpopen borträknat enmansaallianserna. Långt ut har de byggt och i SÖ. Om vi visste vilka som satt där så kunde vi börja gissa vart släggorna ska gå.

*********************
# Del 2 
– Allianserna i SÖ +/- forts.
– Spelarintervjuer
*********************

Detsamma gäller för ally och VIP med 4 resp 3 medlemmar. Liksom 176 har de raskt flyttat ut i samma riktning och ligger där och poppar.

Sedan kan man undra över VBPL då. En liten ally som flyttat ut och ger bra farmningsunderlag för trojkan till deras stora otur eller en stödallians till de tre?

Och vilka finns kvar? För vi kan ju inte gissa att alla i SÖ hör till samma block eller hur?


Jerks! blandningen av norrmän och danskar som vi fick en intervju med i förra numret. Kör sitt eget race, leker och har kul.

Jag måste säga att det var fasligt många utropstecken i denna kvadrant. NB! Av formen på alliansen att döma har de reggat ganska samtidigt, ett litet gäng på 11 pers som jag inte har en clue om.


Kvar är NGU(SCA), eller fanns får man väl säga. Förmodligen SÖs farmallians har de väl varit hårt ansatta av övriga. Alliansen har splittrats och många har gått över till VBPL vilket väl besvarar frågan om vad det var för typ av allians.

Så vad kan man då sammanfatta kvällens gissningslek med, när det gäller tillståndet i SÖ?

Studio54 är den dominerande alliansen – inte helt oväntat. Som understöd har de ! medan ? får stå på tillväxt. Välfunna alliansnamn. Så finns det en trojka ute på landet som hör eller inte hör dit. Och övriga allianser lär inte kunna påverka tillståndet i kvadranten. Så grattis Studio54 till en säkrad kvadrant, fin sandlåda att leka i *skratta*

*********************

Spelarintervjuer

sennabannen!/eVil

Jag fick mig en kontakt förmedlad, NÖN har varit ute och bombat bort byar för en eVilspelare. Men Toobah på sennabannen! är rätt nöjd ändå för de hade tänkt på att flytta ett tag. När de först flyttade ut så var det inte NÖN-område, så småningom blev det sådana grannar och en del bråk dem emellan. Toobah tror att det var deras vetebyar det tittades snett på.

Efter att det varit lugnt ett tag så blev det livat. Första natten nollades fyra byar. Jag undrade om de inte hade varit tillräckligt stora för att övertas istället och det var väl en del av dem. Men varför, den frågan fick jag ställa till motparten. Åtminstone en av dem har tagits över med nybyggare.

Natten efter var det dags för främmande i den sista kvarvarande byn. Den här gången var gästerna väntade och sennabannen! fick nöjet att vägga fiendens styrkor.

Safiren: Även om det nu var en tjänst att få KP frigjorda så måste det väl ända vara lite tufft att börja om?
Toobah/sennabannen!: Absolut inte, vår kära allians har vår rygg i vått och torrt.
Safiren: Hur tycker du det det går då mellan er och NÖN? Är det jämt eller övervikt åt någon sida?
Toobah/sennabannen!: Servern är fortfarande i ett tidigt stadie, omöjligt att säga. Det är långt till end-game och mycket kan hända på vägen. Detta vet alla som har spelat ett tag. Får jag lägga till en liten hälsning ?
Safiren: Så gärna.
Toobah/sennabannen!: Jag skulle vilja tacka min vapenbroder & co Psc – hans upptåg håller ständigt travian-gnistan vid liv.

****
Här skulle det varit ett par intervjuer till, vi får väl se om de dyker upp senare.

*********************
Topp 10

Av sabina och Toobah från eVil.

Vi tackar så mycket dör att ni ställde upp!


Top 10 allianser

Först av allt ett stort Grattis till alla som kommit med på listan!

Det första som tar pockar på min uppmärksamhet är Studio54 med två andraplaceringar och en fjärdeplats. Detta visar vilken kapacitet de har, trots att de bara är 21 spelare i alliansen. Att de inte fick någon medalj som veckans försvarare kan ju bero på flera saker:

1. De har inte blivit anfallna
2. De har inga egna deffspelare

Studio54 är en allians vi säkert kommer att få se mer av på topplistorna.

Disney knep fyra medaljer, varav två förstaplaceringar (veckans anfallare och klättrare) Snyggt jobbat!
=[NöN]= kom på tredje plats som veckans försvarare och NöN2 på fjärde – undrar varför…
Samtidigt har =[NöN]= – imperiet tre av sina allianser med på veckans anfallare. En mångfacetterad allians som verkar vara i krig.
BS! blev, inte oväntat, veckans plundrare – de kan det där med att plundra. Jag väntar med spänning på att se dem som veckans anfallare – tror de kommer igång snart.
Sist men inte minst så vill jag nämna eVil med tre femteplaceringar (anfallare, försvarare och plundrare) samt en tredjeplacering som veckans klättrare. Nej vi poppar inte.

Top 10 playermedals:

Som vi ser så har det hänt en hel del under veckan som gått. Offar och deffar har förlorats friskt till höger och vänster och detta skildrar medaljlistan.

Off:

Som vi ser kniper Psyche ifrån Studio54 förstaplatsen. En första plats som känns ganska ohotad, fint offat!

Därefter har vi två Disney-gamers, en för övrigt hårt pressande allians. Krig ligger uppenbarligen i deras natur.

Ett lite oväntat namn är XJX ifrån Thunder som pressar sig in på en 6:e plats.

På 4:e plats ser vi vår käre Finalstand som plöjde till sig 4:e platsen.

Deff:

På veckans försvarare ser vi Sieur Aramis som kastade sig över folk upp till 1:a plats.

Pest & Kolera är fortfarande hårt ansatt och får även denna veckan en deffmedalj.

Vårt eget konto kniper en 5e plats efter en trevligt väggad NöN-off.


Veckans klättrare:

Helt ointressant lista.

Veckans plundrare:

Psyche får sina andra medalj denna veckan utdelad efter fullpackade lager hos sina farms.

Autobotsen paxar en vimpel tack vare Bumblebee (är det inte meningen att autobots ska vara snälla ?

Bob-killarna kniper ännu en vimpel åt eVil med sin 10:e plats
.

Top 20 Alliances:

Det har hänt lite sen förra top20 listan.

Disney ligger stabilt kvar på första platsen.

Däremot har eVil och TP-AAA bytt plats.

Studio54 hänger på i toppen trots markant mindre accounts.

Intressanta placeringar +/-

+1 | Studio54

-3 | =[NöN]=

0 | TWO

-3 | TheCrash

+8 | !

-3 | DBA

Det händer alltså en del i alla väderstreck. Servern har kommit igång på allvar och dom närmsta veckorna kommer samtliga allianser att få bekänna färg.

En sak som är säker är att nästa veckas top20 kommer att se annorlunda ut.

*********************

Rapporter

TWO bjuder på rapport denna vecka. Ett nollningsförsök av en Disney som inte gick hela vägen. De får räkna bättre på antalet katasvågor till nästa gång. Det känns dock skönt för dem att få ge igen lite granna.

http://travian-reports.net/se/report/…

*******************

– – – – – – – – – –
Vill ni komma med egna åsikter och kommentarer? Kontakta någon i redaktionen så kanske just ditt uttalande eller din rapport kommer med. Detta var ett nummer av Filosofiska Nyheter för sez10.

Nytt blad varannan Tisdag klockan 22.00, ehmm… Edit: Den kommer när eller kanske lagom Filosofiskt inte alls.

Redaktion: Birk, Felle, Greeny, Petter, Påskharen, Sannen.

Ansvarig utgivare: Safiren

Copyright © 2008-2010 Filosoferna
All Rights reserved

Leave a Reply