Sez9 v16 Del 1

NR 7 Tredje årgången

Ett blad av en nyfiken ädelsten
___________________________________________

I dagens nummer!

# Del 1
– Safirens spalt
– Intervjuer med VU-hållare

# Del 2
– Intervjuer med VU-hållare

# Del 3
– Spelarintervuer
– Topp 10


Safirens spalt

Jag hade tänkt ta FNledigt ett tag. Lyckades hålla mig borta från forumet i 4 dgr..

Jag ber att få bjuda på intervjuer från VU-hållare och några till. Har inte kollat mig själv på artefakterna så kan ha missat nått där. Intervjuerna ligger i den ordning jag har fått in dem, ingen ranking och i vilket väderstreck de ligger har jag knappt koll själv.

Det är väldigt roligt att ni svarat så bra på denna intervjuomgång. Jag hoppas att läsarna ska uppskatta det lika mycket som jag.

Safiren

***************

Ravenhart – Sagoslottet

Allians:
TOK
2 BP

Allierade med:
TBWE
Liten arkitekt, diet, tränare, byggnads och rival.
Stor arkitekt, diet och tränarens unika.

Teddy på Ravenheart


1. Var det planerat att ta ett VU eller blev det bara så? Kan du berätta något om det?

Det var planerat men till en början tänkte vi ta ett själva bara för att, sedan ställde sig alliansen bakom oss och så blev det som det blev.

2. Har du haft VU förut? Vad är det bästa du/din allians har hamnat förr?

Du är ett relativt begrepp när man är många som vaktar ett VU, vi har varit sitters på VU konton förut men aldrig hållit ett eget. Hur de allianser jag spelat i presterat minns jag ärligt talat inte runda för runda men jag vet att jag vunnit 3 vändor på SEZ.

3. Till skillnad från de andra är ni bara en allians om detta VU. Hur kan det komma sig?

För att vårt väderstreck visade sig ha stor brist på bra samarbetspartners, sen är ju TBWE alltid TBWE, vi gör saker på vårt sätt.

4. Vilka tre VUn tror du har bäst chans? Motivera. 
Jag motiverar ingenting, jag spår i kaffesump istället.
Vi tror naturligtvis på vårt eget, vi är en allians, vi må inte ha de andra unionerna spelarantal, men vi är tätt sammansvetsade och slipper oroa oss över internpolitik.
Förutom oss själva gillar jag WHO och The allianserna, stora och med rutinerade ledare både i WHO och The eVil. Kärlek vore jävligt roligt att se i slutspurten bara för kärleks skull.

5. Har du någon rapport jag kan få? Är du tillräckligt modig för att publicera en bild på ditt VU?

Svar ja och nej. Nog skulle jag (Kaosflickan) kunna lägga upp en bild på mitt Världsunder, men jag har aldrig förstått tjusningen av att stirra på ett hål i marken. Och rapporter är aldrig roliga att få från ett WW. All deff är redigerad och eftersom inga släggor än har börjat rulla så finns det inga andra trupper som kan visa sig intressanta nog att visa.

——-

Teddy – co-spelare, spelarintervju

1. Vem är du?

Hej Bullen, jag är en grabb på 28-jordsnurr som… nej vänta. Åldern stämde i alla fall. I övrigt heter jag egentligen Björn men har kallats Teddy i evigheter eftersom jag är den minst kramgoa människan min vänner känner. Jag bor i vår vackra huvudstad och jobbar heltid och lite tilll.

2. Hur kom det sig att du började spela travian?

Inte den blekaste, det var någon gång under universitetstiden på SEZ1. Det verkade som en bra idé vid tillfället, sen dess har jag hunnit med ett dussin speedrundor både på SEZ och utländska servrar.

3. Vilka servrar/konton har du spelat på?

Samtliga SEZ, ett par NOX, COMX & DKX också. Kontonamnen har varierat men Thumpers, The Thumpers, Lejon & Lamm och Pain Train är några av de namn som passerat på servrarna.

4.Vilken prestation är du mest nöjd med i travian?

Att döda TBWEs ledares samtliga katapulter samt nivå 98-hjälte strax innan EG var ganska roligt. Jag fick en alldeles egen tråd tillägnade mig på TBXX forum och blev dessutom vän med den olycksalige ledaren vilket ledde till att jag hamnade i TBWE.
En annan sak jag är rätt nöjd med är att lyckas sno en grym CO från TWO, bästa plundringen jag genomfört i alla fall.

5. Vilken prestation är du mest missnöjd med i travian?
Att oväntat springa in i en jättevägg hos TWO tillhör väl i alla fall de ögonblick som fått mig att höja på ögonbrynen lite.

6. Vad för slags musik lyssnar du på när du spelar Travian?
Det beror på vad jag gör. Farmar jag har jag en lång spellista med allt från Dire Straits till Sabaton och Toy Dolls i, annars inget särskilt.

7. Guldar du mycket?
*rys* För mycket.

8. Har du haft en personlig vendetta med någon?
Nej egentligen inte, jag tar inte travian särskilt personligt och glömmer i regel föregående runda så snart den är över. Några av de jag krigat som mest med ser jag nu för tiden som goda vänner.

9. Vad tycker du om servern så här långt?
En runda, vilken som helst, blir inte roligare än man gör den. Vi har legat på topp 20 anfallare så gott som från vecka 2 så jag skulle väl säga att vi är ett av de 20 konton som haft roligast.

10. Övrigt?
Jag har alltid gillat Brysselkål, även som barn.

*******

Kaosflickan – kontoägare, spelarintervju

1. Vem är du?
Jag heter Jessica, också känd på skype som Kaosflickan. En rätt udda nybliven 18åring som spelat sedan Svenska Speed startade och gått den hårda vägen från farm till top20 konto.

2. Hur kom det sig att du började spela travian?
Min dåvarande pojkvän spelade och jag skapade ett konto för bomba sönder hans för det tog tid från oss till spelet. Men jag fastnade med katapulterna i leran och suttit där och väntat på lift sen dess 😉

3. Vilka servrar/konton har du spelat på?
Hela rundor har jag bara kört på sez. Spelat halva rundor och rundor bestående av 1-4 veckor på Nox och Dkx.

Jag har spelat på rätt okända konton i början. Spelade som ledare i TWO2 sez3 på pallendro, men har bytt en hel del namn genom tiderna. Senaste omgångarna har det varit Wierdos (TWO) Outsiders(Fraggel) och Lejon & Lamm (DGDF).

4.Vilken prestation är du mest nöjd med i travian?

Min egen envishet faktiskt. Att jag inte gav upp trots 4½ rundors farmade konton och att jag faktiskt visat för andra och inte minst mig själv att man inte behöver ha ett stort namn och ett tjusigt konto från start för göra skillnad.

5. Vilken prestation är du mest missnöjd med i travian?

Jag vet inte om jag är speciellt missnöjd med något faktiskt. Jag har väggat trupper, krigat med spelare och haft mina groll, men det tillhör ju spelet. Är faktiskt väldigt nöjd med min travian karriär.

6. Vad för slags musik lyssnar du på när du spelar Travian?
Jag har en lista på spotify med all typ av musik. Pop, oldies, flowerpower, lugna, rock, emo, schalger… En salig röra =)

7. Guldar du mycket?
Mja… har hittills inte betalat ett enda guld, men det guldas lite grann på kontot.

8. Har du haft en personlig vendetta med någon?

Ja, kom i kant med en ledare sez7. Inget som jag gråter blod över, men det hade ju definitivt varit bättre om vi kom över det tillsammans.

9. Vad tycker du om servern så här långt?

En sak har varit jobbig. Och det är alla som sagt att rundan är skit. En runda är vad man gör den till. Klart att det inte blir roligt om man gnäller i sitt eget hörn. Är själv väldigt nöjd med den. Är min bästa runda någonsin. =)

10. Övrigt?
Anses som ledaren på kontot. Jag äger kontot (dvs reggat på min e-mail) men anser mig personligen som jämnställd. Men skriv till mig om det är ngt. De andra kommer ändå referera er till mig för det mesta ^^

***************

kaffe – Kaffe med vänner

Allians: The End
1 BP, unika arkitekten.

Nacl – The D : p
Liten diet och tränare

Allians:
The D
1 BP

Allierade:
The PP
The RoM
The Enix
The eVil
The End?
Städ AB
The LMS
1 BP, en liten bygg och två små dårar.
Stor diet, tränare, byggnad och rival.

Sid@kaffe


1. Var det planerat eller blev det bara så? Kan du berätta något om det?

Det var inte alls planerat, jag har suttit på VU 3 rundor i sträck, så jag startade mest kontot på skoj, skulle inte spela seriöst och kanske radera efter 2 veckor, ville bara kunna se lite vad som hände i början. Hamnade dock i en ally med massa gamla vänner och raderingen drog ut på tiden tills det vart för sent. Sen kom Iz in på kontot, och så fick hon för sig att vi skulle ha VU … så .. jag skyller på henne! Jag hade egentligen tänkt att vara helt anonym och inte dra till mig någon uppmärksamhet alls.

2. Har du haft VU förut? Vad är det bästa du/din allians har hamnat förr?
Ja, 3 gånger, bästa är väl en 2a plats har jag för mig. Vi har slutat som högst på nivå 96 eller nått sånt. (är gammal, kommer inte ihåg)

3. Du har en drös allierade. Något du kan berätta om dem?
Alla verkar vara härliga spelare, en är ju “min gamla” allians, eVil, som jag lett i 3 rundor, eller, 2 iaf, första rundan hette vi inte eVil.
D spelade jag i denna runda som vilket fotfolk som helst. Dom andra har jag inte så bra koll på, men dom bidrar, allihopa väldigt bra, och har både trevliga spelare och ledare!

4. Vilka tre VUn tror du har bäst chans? Motivera. 
Det skulle väl vara vårt, nått av BAS eller WHO. Dom som har mest deff att tillgå, iaf efter de senaste rapporter jag sett.

5. Har du någon rapport jag kan få? Är du tillräckligt modig för att publicera en bild på ditt VU?
Jaa, vi har ju bara fått standard natar-anfall i stort sett, inte direkt nått att se än iaf.

——-

Sid – kontoägare, spelarintervju

1. Vem är du?
Jag är den man kallar Sid, och har lett eVil som sagt. Har alltid varit galler, utom denna runda då jag testade romare.

33år gammal, bor i Trosa (Jag har hört alla skämt redan), men är född i Kiruna. Har även bott och pluggat i Karlstad. Jobbar i Sthlm. Är en “typisk” norrlänning som inte säger så mycket, och tar det för det mesta väldigt lugnt.

2. Hur kom det sig att du började spela travian?
Men det var den där id*oten zappe21 som fick mig börja, och så har han själv mage att sluta sen

3. Vilka servrar/konton har du spelat på?
Sez5: PekkaSteele – 11th Rule (total n00b, spelade bara sista veckorna)
Sez6: PekkaSteele – Legion X (förvirrad ledare)
Sez7: Sid – 4 eVil Monkeys (i stort sett lika förvirrad ledare)
Sez8: Sid – 4 eVil Monkeys (fått för mig att jag hade liiiite koll iaf)
Sez9: Kaffe – Diktaturen – The End? (slackade till EG när VUt landade hos mig, då fick jag vakna till och börja bygga)

4.Vilken prestation är du mest nöjd med i travian?
Det var väl sez6, det var den första hela rundan jag spelade, hade bara spelat sista halvan av sez5 innan. Jag blev tvungen att leda allyn med spelare som jag spelade med förra rundan, för att alla gamla ledare slutade. Vi slutade som en top10 ally och hade ett VU som slutade på nivå 90.
Gillade denna rundan för att det gick helt ok, fast jag hade noll koll på vad det innbar att vara ledare.

5. Vilken prestation är du mest missnöjd med i travian?
Inget jättestort, har väl varit när man missat nått BP, gjort felklick och skickat som förstärkning när man ska göra byövetag, eller nån annan liknande klatighet … ja, jag brukar göra några sånna då och då, men säg det inte till någon 😉
Sen är det ju surt att man inte vunnit än såklart…

6. Vad för slags musik lyssnar du på när du spelar Travian?
Så mycket olika vet inte vart jag skulle börja, men på sista tiden, mest rock …

7. Guldar du mycket?

Det är väl relativt … men, lagom

8. Har du haft en personlig vendetta med någon?

Njae, det har jag väl inte, inte nått som kan kallas vendetta, bara lite utdragna krig, men det slutade oftast på ett bra sätt.

9. Vad tycker du om servern så här långt?
Den har väl varit rätt lugn för min del, och har inte haft så stora krig, vad jag sett, men har inte varit så insatt denna runda faktiskt.

10. Övrigt?
Jag skyller på Iz …

”””””””’

Izora – co-spelare


1. Var det planerat eller blev det bara så? Kan du berätta något om det? 

Det var inte alls planerat.. Jag har inte spelat på länge men hoppade in för att slöblippa på Kaffe.. Sedan kom diskussionen om VU upp och well.. jag tycker väl att det är ganska kul med EG. De som känner mig tycker nog jag är en EG-nörd helt enkelt. Sid vill påstå jag körde över honom men _egentligen_ så jublade han över att få sitta på VU.et.. he löves it!

2. Har du haft VU förut? Vad är det bästa du/din allians har hamnat förr?

Jag har haft VU.. hmz.. 5-6 rundor tror jag.. minns inte riktigt. Har vunnit 2 gånger med unionens men inte med det jag suttit på.

3. Du har en drös allierade. Något du kan berätta om dem? 

Den biten får nog Sid förklara. Mestadels är det hans gamla allierade el dyl. Någon deffally har tillkommit via mina kontakter.

4. Vilka tre VUn tror du har bäst chans? Motivera. 
Alla har en chans så länge de har BPs och kan levla.. går inte att plocka ut några som har bättre el sämre chans. Men självklart har jag ett stort hopp till vår egen union!

5. Har du någon rapport jag kan få? Är du tillräckligt modig för att publicera en bild på ditt VU?

*sneglar på Sid* han får fixa isf.. 😛

——-

Izora – spelarintervju


1. Vem är du?

Nickar Izora och det har jag gjort sedan runda 1. Har spelat alla omgångar av Sez.. dock inte så aktivt under de senaste två rundorna. Jag heter Camilla, är 32 år, jobbar som lärare och politiker. Bor uppe i skogen i norrland och är en allmänt ganska glad o skämtsam typ. Jag trivs rätt bra med spelandet men framförallt med att prata med folk på skype. Tjötandet är roligaste biten tycker jag.. + EG då som är höjdpunkten under rundorna.

2. Hur kom det sig att du började spela travian?

Halkade in på spelandet när jag pluggade till lärare. Pluggandet var på distans så hade massa dator-tid.. Hittade någon länk någonstans o satt mig o byggde byar.. trupper var överskattat. Var nog en av de större popparna första rundan. Minns än hur förvånad jag blev när jag förlorat en by.. :O

3. Vilka servrar/konton har du spelat på?

Sez 1: Izora ♥ Opus
Sez 2: Izora ♥ [D] S (ledare för Dweomer)
Sez 3: Alrik ♥ Gosu/Vendetta (ledare för Gosu)
Sez 4: Baron Guppo ♥ DoW (hjälpreda i DoW)
Sez 5: Pandora ♥ TDS (ledare TDS)
Sez 6: Aziz ♥ Mupp (chill-runda med friends)
Sez 7: TravezHilton ♥ Mupp (ledare Mupp)
Sez 8: Dårfinkar ♥ VC & Ken ♥ Bittra Retards! (chill-runda med friends, första deffrundan på Ken)
Sez 9: Kaffe ♥ The End? (Hade en kort start på Lex Peidolon innan sommaren också)

4.Vilken prestation är du mest nöjd med i travian?
TDS och Mupp-rundan… TDS för att den var så jäkla komplicerad med alla allys som vi hade under oss, alla spioner och allt vi presterade krigsmässigt och sedan släggmässigt.
Mupp-rundan eftersom det var nog den bästa ally jag haft och sedan gjordes det spektakulära grejjer hela rundan. Kontringen av skärpningssläggan efter att vi tömt VU-et kommer jag aldrig att glömma.

5. Vilken prestation är du mest missnöjd med i travian?

Att vi inte fick vinna under ovan nämnda rundor.. Hade varit pricken över i.et. Sedan finns det småsaker som man alltid är missnöjd med. Allieringar som blev fail, beslut man tagit som blivit knas osv osv..

6. Vad för slags musik lyssnar du på när du spelar Travian?
Väääldigt olika. Är totalkass på att ta fram musik själv. Men brukar få till mig spellistor el länkar av andra som har bra mkt mer koll än vad jag har.

7. Guldar du mycket?

Ehum.. ja.. Beror på konto.. Men tar vi Travezhilton kontot så tja.. är löjligt hur mkt guld som gick åt där varje vecka.. Vu- och släggkonton har det ju ofta så. Och Travez, där vi satt på 2 VU.n, 2 artefakter, BP och 3 släggor.. så tja.. guldet flödade och vi gjorde tyskarna glada.

8. Har du haft en personlig vendetta med någon?
Personlig.. tja.. Man har personer man inte riktigt kan med efter saker de gjort i spelet. När det går över till IRL, hot el att man utnyttjat personer på sätt som jag tycker är vedervärdiga.. Då har man dem som självklara mål i spelet sen också.

9. Vad tycker du om servern så här långt?

Då jag hoppade in efter att ha varit borta någon månad så har jag inte någon åsikt direkt. Tycker den verkar alldeles för lugn och jag hoppas på ett roligt EG nu bara.

10. Övrigt?
Hoppas alla haft en trevlig runda och att vi nu avslutar med ett roligt EG med någon twist här och var som det ska vara!

””””””””””

***************

Leave a Reply