Sez9 v11

Tredje årgången

Ett blad av en nyfiken ädelsten

Medarbetare i detta nummer: Påskharen/Brennus och SilverLi/Plojkonto

___________________________________________

I dagens nummer!

# Del 1
– Safirens spalt
– EG-enkäter
– Top10 och Rapporter

Safirens spalt

Ytterligare ett nummer på sez. Det är kul. Största förtjänsten för det har Påskharen och SilverLi som så gärna villle ha mera FN att de ville vara medarbetare. Det är roligt att vara flera. SilverLi och jag spånade ihop några frågor om EG och Påskharen tog på sig att skriva runt till spelare på Top10.

Det är kul att komma tillbaka. Nu ser jag lite mer av vad som händer och vet vilka som spelar var. Inte bara ett stort sammelsurium av spelare och allianser längre. Men jag har fortfarande mycket att lära om sez.

Och vad har hänt sen sist då? TBWE ser fortsatt starka ut. Rom ser ut att klämmas åt lite. N[E], spelarna från vårt grannland har börjat pressa på främst MYGS! och det verkar krigas en del fast ingendera parten vill vidgå att de fått några smällar. Nu har jag hört så mycket om hur alla de bästa spelarna på denna server finns i SMYG! med vänner så kan jag få se lite av det nu då? =) Eller ska ni låta dessa sötnosar till norrmän ta hem det här?

I SV fick jag höra talas om interna bråk i DD. Det väckte min nyfikenhet förståss men jag har inte hunnit mer än nosa på det. Klart är iaf att det verkar finnas en hel del upprörda känslor där.

Jag såg i mina morgontidningar att det var en hel del spelare som började röra på sig från DD. Så vitt jag har kunnat pussla ihop det så skulle visst den gamla ledningen i DD dra sig tillbaka. I den nya ledningen ingick spelare från tidigare sammanslagningar.

En av den nya ledningens åtgärder var att ta bort rättigheterna från de gamla ledarna. Det uppskattades defenitivt inte av grundaren av alliansen, Salko Dinamitas som gav de som inte gillade läget 24h på sig att lämna alliansen. De inblandade har avböjt kommentarer förutom detta som jag fick av Salko Dinamitas:

“Vi i ledningen hade inte kunnat samsas i vissa ärenden så jag tyckte att vi lägger ner sammanslagningen och återuppväcker våra allianser”

Och sen har de varit tysta som musslor därifrån. När några spelare från DD gick till .Nemesis upptäckte jag att Lord Nevyn anslöt sig till dem. Nu har han förlorat en by. Jag har inte lyckats få någon kommentar.

Och varför ligger inte Evil Knievel etta på plundringen?

Jag har stängt av skype på jobbet för husfridens skull men jag går alltid att nå via igm.

Så går vi vidare till EG-enkäten. Jag önskar er en trevlig läsning och hoppas ni ska hitta något intressant!

Safiren

*******************************

Befolkad by/Bäst

Herrarna på Bästkontot har många rekommenderat mig att prata med. Av någon anledning har det bara inte blivit av förrän nu. Det visade sig vara två trevliga killar som gärna bytte några ord med en nyfiken jag. Befolkad by svarade på vår enkät.

1. Vilken allians är din favorit till vinnande VU?

Skulle tro att TBWE kan avgöra, om de ställer sig på NE, N[E], [TSPS], eVil’s sida så är det troligt att de tar hem detta. TBWE har många starka offensiva konton och vad jag minns från de spelarna från föregåeende rundor så bör de ha gott om deff stående också. Tätt gäng som visserligen har mycket mindre krigserfarenhet än SMYG/MYGS men jag tror inte att de är så långt efter. Skulle gärna vilja se vad de kan prestera.

2. Blir det en tvåblocksserver som vanligt?

Nej, jag tror att det blir 3 eller fler.

3. Vilka allianser kommer att ingå i vilka block tror ni?

SMYG, GYMS, PP, SG
NE, N[E], [TSPS], eVil
~DD~, Awa, H&H, D
Fler block kan skapas, jag tror att TBWE ligger och väljer emellan SMYG och NE blocket men är inte säker.

4. Tror ni det kommer att bryta ut något större krig eller liknande innan EG? 

Nej, alla sitter och väntar på EG, det är för få spelare, för lite trupp och ingen intresserad av att strida om det inte spelar någon roll. EG krävs för motivation just nu. Det är dock lite stridigheter mellan NE och SMYG, dock inget som är nog för att göra långvarig skada på allianserna.

5. Har någon allians levt upp till dina förväntningar eller som ni har tappat respekten för?

En hel del som har visat sig över förväntningarna. Jag gillar inte flera av spelarna, men de som har byggt upp NE har gjort ett bra jobb och de har faktiskt byggt upp en allians från scratch. Nu säger jag ej att deras spelare är grymt bra, mest att de är engagerade, vilket är en frisk fläkt.
Detta är en perfekt runda för nya förmågor att lära sig spela och bygga upp nya sidor som kanske kommer att bli en maktfaktor kommande rundor. Ser många allianser jag hoppas på; DD, AWA, NE med flera.
Flera stora spelare har varit väldigt inaktiva och har varit lite av en besvikelse. Speciellt när man lämnar kontot efter några anfall. Man kan nästan alltid bygga upp igen, tillfoga sin motståndare skada och forstsätta spela.

*******************************

SilverLi/Plojkonto var den som skickade de flesta enkäterna och en del, som svaret nedan, riktade sina svar till honom.

charger/H&H

1. Vilken allians är din favorit till vinnande VU?
Om ni nu ska köra ett VU så kan det mycket väl vara så att ni vinner (låter lite dumt då du är med i TBWE).
5. Har någon allians levt upp till dina förväntningar eller som ni har tappat respekten för?
5. Där ligger ni också i topp. Förra rundan så var ni en toppallians och ni har bevisat att ni klarar av att vara det denna gång med.

Det är dom 2 frågorna jag kan svara på just nu iallafall.

Mvh Charger
H&H

*******************************

Alliansombildningarna har varit många. Har Awa funnit sin form nu?

Fjutt/AWA

[b]1. Vilken allians är din favorit till vinnande VU?[//b]
Har ingen favorit men TBWE är värdiga vinnare.

2. Blir det en tvåblocksserver som vanligt?
Japp det kan tom bli tre block i början men i slutet två.

3. Vilka allianser kommer att ingå i vilka block tror ni?
Svårt att säga när de inte har blivit så mycket krig på denna runda som de annars skulle ha blivit, typsikt sommar runda.
De flesta stora allianser är så larviga och har en del smygIap´s och allieringar med andra. Då är de svårt att kunna ens gissa vilka block de kan bli.

4. Tror ni det kommer att bryta ut något större krig eller liknande innan EG? 
Nej, de är små krig överallt så många förlorar en massa trupp på vägen och får bli veteskickare till Vu sen

5. Har någon allians levt upp till dina förväntningar eller som ni har tappat respekten för?
Har inte så stora förväntningar av andra allianser utan mer av min egen. Finns en som inte ens är värdiga att respektera och har de allianserna något samvete så vet de redan vilka de är!

/Fjutt
Ledare i Awa

*******************************

Oblivius/N[E]

Jag måste säga att jag tycker de är söta de här norrmännen. Och de verkar ha roligt. Oblivius gav sig ut på tur och norpade ett par titanskor. Han var dessutom vänlig nog att svara på enkäten.

Allians-status
Vi kjører stort sett med individuella attacker på flera fronter, med noen seiere og noen tap, men – kan vi vel se att alliansen har begynt å fungere bedre – och det er flere som fejkar och går for gemensamma mål. Det er bara ett aktivt konto vi har mistet i krigingen selv om noen supportbyer och spelare med 7-8 byer iblandt er rammet hardt av attacker… Vi har selv kjørt litt fejk- aktioner mest som en alliansøvning, men med en riktig treff natt till i dag da vi tok ut en MYGS- off by.
Det var ikke givet att det skulle bli MYGS-metaen vi kom till att anfalla – de er inte den enda alliansen som har attackerat våre spelare, men det blev dem eftersom de har flere spelare som ligger nærmere flere av våre spelare. område som har attackerat våre spelare. som har stått på fejklistan en så lenge, og valget av spelare som ble rammet var til dels tilfeldig, men vi er jo tacksamme før att fått låna ett par titanskor…..

http://travian-reports.net/se/report….

***

1. Vilken allians är din favorit till vinnande VU?

Jag kan vel inte se att någon har posisjonert seg godt nok til vinnande VU ennå. Och eftersom vi kommer att gjøre vårt for å stødja vinnande VU så er vi nog vår egen favorit.
MYGS, PP & SG-alliansene kommer nog att vara en stark kandidat til att vinna…. De fleste spelarne der ligger jo godt utanfør ”krigssonen” och det finns flere erfarne spelare der som kun har byggd for EG… even om de har ett lite gjeng som har krigat rundan genom….

2. Blir det en tvåblocksserver som vanligt?

Det blir det – det er icke flere spelare på sez enn at det bare er plats for 2 block i en sommarrunda. Men det brukar vara et par allianser som vil forsøke å holde eget VU utenfor de 2 blocken… men som aldrig klarar å deffa det tillreckligt.

3. Vilka allianser kommer att ingå i vilka block tror ni?

Tror inte jag skal svara på detta – det er ennu tidig, men vi hoppast att det kan bli 2 starka block så vi får et spennande EG efter en travian-sommer uten så mye action och spenning. Tror det finns grupperinger av spelare som tror dom kan stå utanfør något block och skicka trupper på det VU de ønsker, och bara få credit for sina snygga sleggor, men vi hoppast alla er med på å ta ut de spelarna så tidig i EG som møjligt.

4. Tror ni det kommer att bryta ut något större krig eller liknande innan EG?

Jag hoppast det blir mer krigande de nesta veckorna – det vore tråkig om vi skal ha ett EG der alla sitter med sina sleggor och kan drøja ut EG. Det begynner å finnes veldig godt om båda off och deff i olika legrar och någon er jo alltid ivriga efter å kunne slå ut lite trupper…

5. Har någon allians levt upp till dina förväntningar eller som ni har tappat respekten för?

Detta er jo en sommerrunde, så det er nok mange som har sløspelat even i allians ledningen. Vi har ennu inte sett någon allians gjøre noe som helst annat en deffning. Møjligt andra har andre uppfatninger – jag ser jo det her bare fra vår allians och vi har inte sett något tecken på spesielt god alliansledning i noen allians så langt i rundan… (inklusivt egen allians – hehe??). Men – vi har sett enkeltspelare som har gjort det bra.
Den enda alliansen som har utmerket seg på något sett er vel den som har utmerket seg med desidert flest kontoer straffade av MH for regelbrott – det er jo inte någon merit…
Tycker også att man ser det samma som på andra serverar jag har spelat – det finns enkeltspelare som njuter altfor stor respekt… Det er ikke ofte enkeltspelare kan gjøra stor innverkan på utfallet av en server – det må en allians till før att kunna gjøra det.
Tappar også litt av respekten for allianser/spelare som altfor tydligt bruker spioner flittig for å ta ut motstandere selv om jag accepterar att spioner også kan vara en del av spelet.
Det er også endel spelare som har fått noen ekstra off-poeng fra å attackera kontoer som har varit inaktiva i perioder på grund av semester – det har ingen stor betydning for spelet, bara att någon har fått noen ekstra off-poeng litt lettere enn normalt….

***

Oblivius var raskt ut och provade sina titanskor, Jag fick detta ikväll.:

http://travian-reports.net/se/report/…

Ja, skoene er suverene 
Bare tog startbyen fra en MYGS spelare…och tok ut ca 40k deff….

Och en kommentar från hovis:

Väntat att bli av med första byn. Har alltid blivit av med den eftersom jag flyttat ut så långt ut på “landet”, omöjligt att försvara den själv.

*******************************

P4f/TBWE

En av de intressanta allianserna – och fåordig.

1. Vilken allians är din favorit till vinnande VU?

Hoppas vi ju att vi vinner.

2.Blir det en tvåblocksserver som vanligt?

Vi tror att det blir fler block.

3. Vilka allianser kommer att ingå i vilka block tror ni?

Den vill vi inte svara på.

4. Tror ni det kommer att bryta ut något större krig eller liknande innan EG?

Stor möjlighet till det, men vill inte gå in på det.

5. Har någon allians levt upp till dina förväntningar eller som ni har tappat respekten för?

Vet jag inte.

P4f

*******************************

Sir Fartalot/AAA

1. Vilken allians är din favorit till vinnande VU?
SMYG

2. Blir det en tvåblocksserver som vanligt?
Inte som det ser ut i nuläget, tror mer på tre stora block och ett fjärde som blir lite mindre än övriga.

3. Vilka allianser kommer att ingå i vilka block tror ni?
1 SMYG GYMS SG PP
2 N[E] NE
3 EVIL DEVIL TSPS
Tror att dessa tre block kommer att dyka upp och övriga toppallianser kommer att ansluta sig till någon av de sidorna .
4 AAA vi kommer att köra ett eget race. Det har vart så mycket skit med spioneri/falskspel/svek denna runda i toppallianserna så vi kände att vi kör vårt eget race för att vi i AAA spelar för att ha kul och ovannämnda faktorer tar bort en del av glädjen

4. Tror ni det kommer att bryta ut något större krig eller liknande innan EG? 
Ja SMYG-NE kommer att köra igång å kriga snart skulle jag tro.

5. Har någon allians levt upp till dina förväntningar eller som ni har tappat respekten för?

Tappat respekten har jag denna runda gjort för NE/TSPS/EVIL/N[E] dessa allianser har placerat spioner hos oss brutit löften om vapenvila eller bara allmänt betett sig svinigt. Tycker överlag att det är mycket falskspel i kulisserna denna runda mer än vanligt iaf.

/Sir Fartalot
AAA

*******************************

The Crazy Ones/eVil

1. Vilken allians är din favorit till vinnande VU?
eVil

2. Blir det en tvåblocksseerver som vanligt?
nNa, snarare tre eller fyra block. många vill ha chansen nu då många av storspelarna som styr upp är borta under sommaren.

3. Vilka allianser kommer att ingå i vilka block tror ni?
Det är så mycket rackarspel i kulisserna och folk vänder kappan värre än i en orkan, så det går inte att förutsäga något nu.

4. Tror ni det kommer att bryta ut något större krig eller liknande innan EG? 
Nej

5. Har någon allians levt upp till dina förväntningar eller som ni har tappat respekten för?
Kan bara konstatera att vi blivit svikna av samma ledare ett flertal gånger som vi ändå har velat ge nya chanser, men nu börjar det att se hopplöst ut att kunna samarbeta.

The Crazy Ones
eVil

*******************************

Top10 och Rapporter

 

 

Påskharen/Brennus tog på sig att skriva och samla in rapporter & kommentarer från dem som låg på Top10 denna vecka.

****

Furioso/shalala/MYGS!

http://travian-reports.net/se/report/…

Den offen vi svepte hade anfallit våra allierade natten innan så vi bestämde oss för att jaga den och hittade den .

****

Nicko/MYGS!

Oki här är väl de 4 största deffrapporterna å 2 anfall mot honom.

deffningar
http://travian-reports.net/se/report/…

http://travian-reports.net/se/report/…

http://travian-reports.net/se/report/…

http://travian-reports.net/se/report/…

Lite offensiver.

http://travian-reports.net/se/report/…

http://travian-reports.net/se/report/…

Sen skulle ja kunna trötta ut dig med massa skit deffningar på 100-500 katts från honom men dessa är väl viktigast till topp 10..

Men kriget höll på mer än en vecka å va väldigt intensivt å slutade med att presson raderade, finns mycket roligt att prata om där =)

*****

Killertim/DD

Historien börjar med att en top 20 spelare har scoutat mig flera gånger. Jag har visat lite motstånd varje gång som att döda lite trupper för honom, men eftersom han bara fortsatte ändå så tog vi över en by för honom senaste gången:

http://www.travian-reports.net/se/rep…

Det resulterade i att han skickade lite attacker mot mig.
Först kom den här:

http://www.travian-reports.net/se/rep…

följt av:

http://www.travian-reports.net/se/rep…

och:

http://www.travian-reports.net/se/rep…

Sedan scoutade han lite och såg att byn var tom. då kom en attack upp som tog lite över 2h att komma fram. Jag frågade då min fina allians om deff och 3 spelare hann med att komma till mig innan attacken kom fram. Det gick så här:

http://www.travian-reports.net/se/rep…

Senare lyckades han ta tillbaka byn jag tog från början på grund av att jag klantade mig lite med mellandeffning, men det känns ändå som en seger då en top 20 spelare och top 10 farmare förlorat över 160k trupp, det mesta off, på en dag. Han blev också av med en by till lite senare.

Det är historien om min förstaplats på defflistan.

***

En rapport och en kommentar.

NE spelaren följde sin lednings order och bombade en support by med ca 100 pop…. 24h senare kom vedergällningen då offen sveptes i off byn, ett större antal klubbor som utplacerats i fiendens övriga byar sveptes med, sammanlagt ca 90k trupp!

http://travian-reports.net/se/report/…

***


kärlek/EDDHS[E]

Jag höll ett öga på Top10 under kvällen och såg att kärlek tappat sin guldplats på offrankingen. Jag kunde inte låta bli att gå och retas lite med honom. Senare såg jag att han tagit tillbaka den.

Safiren: Åh, tittade på min print nu, du tog offguldet, beslutade dig för det eller?
Alex<3:: Du kan ju inte komma med uttalanden om sånt där. Fick ju värsta orken att scouta och allt då.
Safiren: ?
Alex<3:: [2010-09-05 20:52:22] Safiren@Filosofiska Nyheter: Du får visst nöja dig med silver på off den här veckan, Bäst har gått om dig .

<<<
Alex<3:: 😛
Safiren: Haha, vem gick du på nu då?
Alex<3:: Ett par spelare i området, bodde nära och bra.
Safiren: Kan man få rapport?
Alex<3:: Finns helt seriöst inget att se, bara massor som denna:

 

Alex<3:: Va ju tvungen att hitta sånt som var nära.
Safiren: Haha, så alla dina grannar kommer att ge mig onda ögat nu bara för att du skulle få ditt offguld.
Alex<3:: Havisst.

Leave a Reply