Sez9 special del 4

# Del 4
– Allianserna i NÖ (+/+)

 

Allianserna

I mitt tycke så är NÖ rejält överbefolkat. Här finns en himlans massa allianser med bindningar både hit och dit. Det ska bli intressant att följa utvecklingen.

NE
58 medlemmar 313K pop

Artefakter: små skor, tre ögon, liten byggnad. Stor tränare.

Alliansintervju: Oblivius

Safiren: Jag skulle fråga dig om NE, tror jag, rätta mig om jag har fel. Hemma o sjuk och virrig och inte haft en bra dag, skulle göra rent akvariumet, blev strömavbrott mitt i, och sen få igång servern igen o nätverket funka inte o lyckades överfylla akvariumet, vatten överallt, rann längs ledningarna o proppen gick. Helt slut nu…
Oblivious: Hva kan jag beretta om NE….Vi er en nybildad allians denna serveren…. ett lite gjeng spelare fra nox som egentlig bare startet kontoer på sez for å sløspela i sommer och alliansen ble grundat før att fullføre oppdragene….
Etterhvert var det fler som ønsket å spille med oss og vi gjorde et par allieringer og har senere merget med TIF / E
Vi har en god blanding med erfarne spillere i semestermodus och mindre erfarne spillere som er aktive….
Safiren: Ni har varit väldigt aktiva de senaste dagarna, ett drygt tiotal byövertagningar och några nollningar.
Oblivious: ja det stemmer nok…. Det er nok en tilfeldighet at det skjedde nu…. men artifacts er jo kapret så da er det mange som har ventet med attacker till efter de har sikret seg artifacts…. Vi kriger ikke mot noen spesiell allians, selv om det kanskje har gått mye ut over GYMS de siste dagene men det er tilfeldig på grunn av beliggenheten til spillere….
Safiren: och Ronin
Oblivious: ja…. men – det er som sagt ikke noe organisert krig mot noen av alliansene…
Vet ikke helt hva jeg kan si mer om det… det er stort sett snakk om overtakelser av supportbyer i nærområdet og ingen organiserte attacker for å ta ned spillere…
Eftersom vi ikke har noen historie på sez har vi heller ikke gjort oss noen oppfatning om villke allianser vi evt. skal samarbeide med frem mot sluttspillet… eller hvilke vi skal krige med….
Safiren: Ni har lyckats ta en del artefakter. Många säger att de inte bryr sig om EG, men jag tror ni gör det
Oblivious: Vi har tatt det vi hadde planer om å ta av artuifacts… så får vi se om vi også skal gå for noen fler i dagene som kommer – det står mange artifacts med dårlig med deff…. .. Vi skal definitivt gjøre vårt for å vinne EG… Det er jo hele poenget med travian…. uten å gå for seier er det jo inget å krige om… Klart det finns spillere som bare går for størst mulig slegga – eller størst pop – eller flest byovertagninger… men som allians er det bare å vinne EG som gjelder…
Safiren: En sommarrunda som den här måste vara ett bra tillfälle att komma utifrån och ge servern nytt blod.
Oblivious: ja – tror det – har jo erfaring med att det blir mye samme allieringer om man spiller på samme server hele tiden… I en sommerrunde er det mange som ikke spiller like seriøst og det er helt sikkert mer rom for å gjøre endringer i fraksjoner enn det er i en vinterrunde. Det gjør det også litt mer spennende att ikke alle spillere kjenner alle motspillere – og ikke vet helt hva de kan forvente av sine motspillere.
Samtidig så er vi nok mer utsatt for å ha spioner i alliansen eftersom vi ikke spiller med en kjerne av kjente spillere… og det er sikkert vanskeligere for oss å få tilgang på egne spioner om vi skulle ønske det….
Safiren: Ja och spioneri är en del av spelet, extra mycket på sez, tror jag.
Är noz lika fullt av spelare som bara spelar speed runda efter runda som sez är?
Oblivious: Ja – vet ikke om det er ekstra mye på sez, men det er som du sier en del av spillet som vi ikke blir av med samme hvor mye vi forsøker… Ja – det er mange spelare som går igjen runde efter runde… skulle egentlig varit roligt med en runda der fler byttet server og man fikk se litt nye allianser och fler toppspelare på samma server.

Spelarintervjuer: SIEGFRIED&ROY

1.Vem är du?
Siegfried.

2. Hur kom det sig att du började spela travian?
Roy övertalade mig. Började tämja tigrar runt mitten på Sez 1.

3. Vilka servrar/konton har du spelat på?

Ok, får se vilka jag kommer ihåg.
Sez 1 – TommyKnockers (Opus Dei)
Sez 3 – Karamellkungen (Vendetta)
Sez 4 – Yoda (AiCi)
Sez 5 – Mau5 (FK|Knox)
Sez 7 – Björnligan (Unknown)
Sez 8 – Ziu (TR Stars)

Även kört ett par slörundor, mest S3, Galax (60) senast.

4.Vilken prestation är du mest nöjd med i travian?

Yodarundan va kul. Tog ett VU helt själva. Bra gäng som spelade också. Slutade rätt bra på alla rankings också.

5. Vilken prestation är du mest missnöjd med i travian?

De flesta misstag begås nog när man inte är online.

6. Vad för slags musik lyssnar du på när du spelar Travian?
Deep house, minimal tech och dubstep.

7. Guldar du mycket?

Det går väl en del tyvärr.

8. Vad tycker du om servern så här långt?

Behaglig fast samtidigt ganska slö, men det är nog de flesta sommar-rundor. Därför vi kör galler och deff också. Nästa kommer bli mer action.

9. Har du haft en personlig vendetta med någon?
Inte självvalt, men kör man deff så kommer man automatiskt att dras in i battles med offspelare.

10. Vilka tror du vinner?
Beror mkt på vilka samarbeten det blir i endgame.

11. Övrigt?
Så tycker jag att Comanche är en grym ledare, Apti borde hoppa in i matchen (ingen action utan dig=) och Befolkad By är inte Bäst, men bra. =)

12. Har du någon rapport ifrån när du fick din medalj som du skulle vilja visa, förutom de som ligger i “rapport” tråden på forumet?
Nja, kolla själva. Vad gör man inte för att försvara sin by? Tack alla i T.I.F [E] och NE.

***

NE är allierade med:

~ONE~
16 medlemmar 21K pop
http://travian.ws/analyser.pl?s=sez&a…

Intervju: Sannen@Skalman1

Sannen@skalman1/ONE

Jag träffade Sannen på sezchatten. Han spelade då på Kilabo i pAin, men kommer tidigare från kontot Kalle Anka i TIF[E]. Där var han en av 3-4 st som bildade alliansen. TIF[E] har en del medlemmar dels från TIF som funnits några rundor och dels från *LIT*.

Efter att Kalle Anka blivit av med all sin off och dessutom blivit vetebombat så sattes kontot på radering och Sannen startade ett nytt konto i månadsskiftet. Han körde utan guld, började en torsdag , 23:45 och kom sjua. En ny allians har bildats, pAin, systerallians till TIF[E] och defensivt inriktad.

Safiren: Hur länge har du spelat?
Sannen: Jag har spelat travian några år… Ungefär 6 Speed rundor , på raken, om man då räknar in denna…
Safiren: Ingen slow?
Sannen: Jovars, spelade förra Se2’an med Hamzic, hade en liten bräcka där , var rätt skoj.
Safiren: Vad är största skillnaden mellan slow och speed?
Sannen: Vetet , defenitivt ! Man går minus mycket mera vete , om man har alla fälten i 18 på en slow, än om man har alla fälten i 18 på en speed. Sedan solklart hastigheten , och +10% off bonus / +10% deff bonus som man kunde gulda för att få förra Se2.

<<< Tur det måste jag säga , Annars blir det som så , vill du vara bäst, måste du ha ett jobb och kreditkort !

Safiren: Vad är dina bästa resultat på speed?
Sannen: På speeden… oj..jag sparar inte mina resultat ^.< Men har dock aldrig kommit för långt. Jag är lite väl slö för att komma långt , och spelat de flesta servrarna själv, så haft kanske 8/6 account
och kommit ca rank 500 förra rundan… vad jag minns.
Safiren: Så vad är huvudorsaken till ditt spelande?
Sannen: Är nog mestandels , att fördriva tiden , ha skoj , träffa nya personer, sedan är det ju inte helt fel att komma bra till ^.<
Safiren: Men du har inte den där driften att ligga på topp? Utan du kan slöspela?
Sannen: Nej, egentligen inte slöspelar nästan varje server ^.<
* Safiren har svårt att begripa hur man gör för att slöspela.
Sannen: Haha, det är nog den ädlaste konsten på travian… man använder inte guld, man farmar så lite som möjligt, gör alla glada , osv (think)
Safiren: Och bygger långt ut på landet?
Sannen: Ja det med. Fast man kan ju solklart slöspela i staden också ^.<
Safiren: Men då blir man väl farmad?
Sannen: Nej, inte om man gör rätt, och har slöspelat innan , och då skaffat sig kompisar ^.< En slöspelare gör inte allt för att skaffa sig fiender , även om det kan vara skoj att retas :

Safiren: Om man kommer in på speed som noob då? Och inte vet nånting.
Sannen: Då skulle jag råda att inte slö spela , och solklart ta kontakt med några som ser bra ut i början , i sitt närområde , fråga om man kan sammarbeta , och även fråga någon som bor rätt så långt bort , om han / hon kan lära dig , om hur man spelar , eller , så läser man alla regler , alla guider, och solklart – bygger grottor , senare är det bara att bygga upp sig , göra många försvarstrupper , och även söka till en bra allians. För när man väl kommer in i alliansen , skall man försöka vara så trevlig , och rolig , som möjligt – få nya kompisar , och ta varje tillfälle att komma med i ledningen för när man blir diplomat , så rullar kompisarna in på löpande band ^.< Och även kolla om det finns några speciella skypechatter , eller MSNchatter , där man kan prata med andra på samma server , be om goda råd , få hjälp , med mera.
Safiren: Om jag förstått rätt så är spelandet mycket tuffare på speed än på slow Det är vanligare med nollningar av farmer som inte vill vara farmer?
Sannen: Ja det är det, men du måste stå på dig om vi säger att du har hittat … 10 vänner första veckan, andra veckan är 2 utav dessa farmade, 1 på toppen , sedan några bara lite medel , sedan vecka två har du fått ytterliggare 20 kompisar, som nästa vecka , 10 är farmade , 2 börjar arta sig , resten lite medel så du måste hålla dig på medel. Men solklart , hela tiden satsa på top !
Safiren: Man måste socialisera en massa alltså, går inte att gå in som ensamvarg?
Sannen: Jo, det går ju , helt klart Men då bör du ha erfarenhet, om inte utav travian , så utav andra liknande spel Och då bör du även , för en större överlevnads förmåga , Inte satsa för högt, och även då söka dig till en mindre bra allians , med bra ledare, Men om man vill stå helt ensam hela spelet – Guld , Använda markadsplatsen , Försvars trupper viktigare än off ! , sedan även gärna veta hur man bygger….
Sannen: Så läsa guider = Inte helt fel !
Safiren: Många noobs är väldigt dåliga på att ta åt sig info
Sannen: Då kommer dom antagligen förbli noobs

Safiren: Läste i din profil, du räknar upp kompisar. Får man lättare vara ifred då?
Sannen: Beror på om detta är bra kompisar, eller ”noobs”
Safiren: Eller skrämmer det bara de mindre farmande spelarna för de större lär väl inte bry sig?
Sannen: Jovars dom större bryr sig också. Jag menar om du har , 40 k klubbor och jag kan frambringa 50k deff, utav mina kompisar. Är det värt risken , för några k råvaror ??
Safiren: Vad har du för åsikter om allianserna denna vändan? Vilka kan man vänta sig kommer att ta flest artefakter?
Sannen: Tror att DeM Kommer kollapsa väldigt snart, T.I.F[E] kommer , med NE, att ha en chans i slutet , då jag varit lite utav en diplomat så vet jag att vi har goda vänner ! Sedan så har vi BTI / ZTI Xzagt , dom är riktigt bra spelare bör inte underskattas ! eVil , bra spelare , många nya ansikten, dock är inte SiD där …. TSPS, bra spelare, suverän ledare! Jag tror att eVil , NE , TBWE AAA och ~DD~ Kommer ta artefakter….

Sedan så farmar SMYG! Väldigt mycket, och folk kommer nog gå ihop för att ta bort dessa spelarna, Herman , en väldigt väldigt bra spelare ( 1:a pop rankningen SeZ 8 ) Kommer att ha en chans , Han satsar antagligen väldigt deffensivt… så han vill nog många ha !

Några dagar efter intervjun har Sannen bytt konto, nu ska han spela på Skalman!

***

One är allierade med:

 


TLO (SV)
25 medlemmar 100K pop

Här hamnade jag oxå en kväll, det var inte många online men det blev massa prat om sez. TLO brukar normalt ligga i NÖ fast denna sommarrunda varierar de sig lite. De har förvillat sig bort till SV och blandat upp sig så de får träffa nytt folk och ny ledning. Vi pratar en hel del om om att sez har blivit statiskt. Mycket handlar om lojalitet och gör att man stannar i samma allians runda efter runda. Trevligt att få diskutera lite mera på djupet .

Alliansintervju: Faerie topia

Grunden till The Lost Ones grundades redan under förra rundan då fyra stycken spelare (Faerie topia, Pepesbodega, Hatshepsut & Minimajs) i den dåvarande alliansen TP funderade över sin sommarrunda. Många olika ingredienser fanns till att beslutet om alliansen togs, men i huvudsak ville vi spela på annat sätt än tidigare och ta en lugn runda, långt bort från värsta striderna och civilisationen, sade vi.
Vi planerade att bara bli en liten grupp som bosatte oss tillsammans, max tio stycken som känner varandra sen förr i spelet. En extra ingrediens skulle vara att under denna runda lära upp ett par nya, en son och en syster till en av spelarna, passa på under sommarrundan.
Vi bestämde också att vårt HQ skulle placeras runt -300/-300.

En av oss grundare, Faerie topia har under tre tidigare rundor haft samarbete med spelaren PoodetanG som annorstädes spelar i alliansen The Crash, vilket började slumpmässigt med nära startbyar och gemensamma fiender och sedan har samarbetet fördjupats. När denna runda nu började så visade det sig att PoodetanG hade någon tidigare allianskamrat som tyckte vår ide till sommarrunda lät bra och så kom The Crash tidigare ledare med i alliansen. Efter detta ramlade det in den ena gamla The Crasharen efter den andra och så kom till sist halva alliansen att bestå av gamla TP:are och halva av gamla The Crashare med något undantag.

Ledningen som består av hela 6 stycken personer försöker bestämma de flesta beslut tillsammans och demokratiskt, i alla fall de stora viktiga. Där har vi också både medlemmar från de bägge förra allianserna för att vi känner olika medlemmar och då kan ena alliansen på ett bra sätt.

Rundan började lugnt för oss, vi startade upp och när vi kom upp till vårt Hq var det lugnt och fint tills det började ploppa upp några byar lite varstans runt oss som visade sig tillhöra en norsk allians vid namn -NAV-. Vi plockade bort några av deras småbyar och gruffade med deras ledare lite som sedemera lade ner kontot och därefter avstannade den största krigslusten och numera råder det fred mellan oss bägge allianser, förseglade i en IAP. Nu bidar vi vår tid och riktar oss mot andra mål.

Våra framtidsplaner är lika fantastiska som hela rundan har varit. Vi har inga bestämda! Likt gäddor i vassen lurar vi… och dyker upp någonstans framöver… ingen vet var!

Spelarintervju: Poodetang


1. Vem är du?

Hej, Patrik heter jag, är 34 år och bor i Jönköping. Är sambo och har 2 barn + ett i bonus. Uppvuxen i Norrköpingsregionen med omnejd men flyttade pga av jobb.

2. Hur kom det sig att du började spela travian?

Jag har många fd arbetskamrater som spelar detta lätt vanebildande spel och tyckte detta var bättre än tribalwars som jag spelade några rundor på innan. Fastnade direkt och man lär sig nya knep varje runda. Även fått mig en god vän Nilla genom detta spelet som håller mig sysselsatt.

3. Vilka servrar/konton har du spelat på?

Har enbart spelat på speed servrar, tycker de andra blir lite lätt sega till en början.

4.Vilken prestation är du mest nöjd med i travian?

Förra rundan hade jag en DEFF-klubba som jag sprang runt med i vårt HQ på 150 000 trupper från min huvudby som åt upp “lite” fiendetrupper.


5. Vilken prestation är du mest missnöjd med i travian?

Det största misstaget var när jag och min co sprang in i en vägg av deff pga av en fel kordinat.

6. Vad för slags musik lyssnar du på när du spelar Travian?
Jag lyssnar mestadels på Killswitch Engage, även Volbeat, Disturbed, In Flames, Godsmack och Shinedown får vara stand-in ibland.


7. Guldar du mycket?

Mycket är en tolkningsfråga, köper Guld en gång i månaden kanske, men det är det helt klart värt om man vill hålla sig däruppe i listorna.

8. Vad tycker du om servern så här långt?

Jag tycker det är förhållandevis mycket folk på servern, trots sommar-travian i höstregnet.

9. Har du haft en personlig vendetta med någon?
Man har nog lyckats få en vendetta nångång varje runda.
Men för det mesta får man goda kontakter.

10. Vilka allianser tror du på i EG?

Detta har jag ingen kommentar om, men vi får väl se vad T.L.O har funderat ut i solstolarna.

11. Övrigt?

Vill tacka alla i vår härliga allians så här långt och önska oss lycka till i endgame och vägen dit.

*Peace out*

Dagens visdomsord:
WHEN THERE IS NO MORE ROOM LEFT IN HELL.
THE DEAD WILL WALK THE EARTH.

MVH. PoodetanG

***

TLO är allierade med

AAA-lfi Allierade med AAA, AAA-2
18 medlemmar 56K pop
http://travian.ws/analyser.pl?s=sez&a…

AAA-2 Allierade med Æ som i sin tur har ally med 14 andra och iap med 7
53medlemmar 58K pop
http://travian.ws/analyser.pl?s=sez&a…AAA

48 medlemmar 120K pop

Artefakt: Liten dåre

Freedom
3 medlemmar 4K pop

HoT Allierade: SG
17 medlemmar 30K pop


IAPs

Nav
8 medlemmar 28K pop
IF
9 medlemmar 2K pop

***

DeM, den allians med 6 vingar som i mitt tycke såg ut att ha en sämsta sitsen av alla allianserna, började i princip falla sönder samma vecka jag kom in på sez. Att få tag på någon ledningsperson som ville uttala sig var svårt. En del av alliansens svårighet verkade ligga i kommunikationsproblem då ledaren var engelskspråkig och med en egen minskande aktivitet på kontot. Jag har försökt följa DeM och ombildningen till RØNIN. En del försvann till NEX-Awa. Andra säger sig blivit utkickade och bildade THC. Oavsett vad så fortsätter RØNIN att falla sönder och det är omöjligt för mig att hinna hålla detta up to date.

(i skrivande stund)

RØNIN
29 medlemmar 77K pop
http://travian.ws/analyser.pl?s=sez&a…

Allierade:

DeM-N 5 st iaps
7 medlemmar 5K pop

DeM-Dev
12 medlemmar 8K pop

Leave a Reply