v 39

___________________________________________
FörslagspaltenVad vill du ha med i tidningen?
Mer rapporter?
Mer intervjuer?
Mer information om allianser?
Längre beskrivningar av allt som sker?
Mer koncis alt. kortare beskrivning av vad som sker?
Mer/mindre färger?
Mer krönikor (gästkrönikor också?)
Annat ni kan komma på?
Fler bilder?
___________________________________________

I dagens nummer!
# Del 1
-Händelser i RR vs PDA-kriget
-Dwimmfruq: Intervju om maxad Hjälte
-So you wanna be a pop-star?
-Rapporter
-Top 10

Händelser i RR vs PDA-kriget

Helt plötsligt försvann stora delar av PDAs ledning och återsamlades i VVV. Det har varit svårt att få några officiella kommentarer om det. Polaris klev in som ny ledare i PDA men ska man tro på Ryktas så har han lagt ner igen. En offensiv pågår i skrivande stund från PDA mot RR, jag har inga rapporter ännu.

Edit: Jag har hört ryktas om en väldigt snygg off från Rolf PDA|A som bl a innehöll 87K yxor som ramlade in tillsammans med ett antal andra svep hos sHm.

Det går fortfarande mycket bra för RR och det är ingen som kan förneka att det är snygga och välplanerade offensiver. Nu kommer det väl att muttras om Rospropaganda men får vi inte in något från övriga kvadranter så är det lite svårt att skriva något. Och de som gjort något bra ska äras oavsett allians.

//Safiren

*****

Klippt från RRs forum i torsdags

Det var en offensiv precis innan påskfriden. Det gick faktiskt riktigt bra. Okej, 20 bombade huvudstäder, 12 bombade resursbyar, ett och ett halvt offby-övertagande och en väggning totalt sett för nattens anfall. Alla som deltog har varit så sjukt duktiga!

Vi har hitintills bombat 65 PDA-huvudstäder, om jag räknat rätt. Några flera gånger. PDA har just nu 219 spelare. När jag räknade förra veckan fick jag det till 234. Det innebär att 15 spelare har på ett eller annat sätt gett upp. Det innebär också att vi har bombat 30% av PDA:s huvudstäder, eller 28% beroende på om vi räknar med 219 eller 234. Och allt det där trots att PDA ligger i nordöst, vilket är ganska långt ifrån oss.

Vi har också bombat minst 23 resursbyar, förmodligen många fler. Det är rapporter på dem som sällan uppmärksammas lika mycket som rapporter på huvudstäder.

Under den här tiden har vi dessutom bara väggat 2-4 svep, blivit av med kanske 3 på nåt annat konstigt sätt medan PDA verkar förlora offar varje gång de anfaller – och varje gång vi anfaller dem.

*****

Real Shmrg/VVV

Jag hade totalt tappat gnistan att spela Travian och jag övertalades att inte radera kontot. Det är därför jag sitter i VVV och inte i PDA idag. De faktorer som fått mig att tappa spellusten har inget att göra med kriget, utan har att göra med helt andra orsaker.

Vad som sker på servern nu är att “PDA-unionen” och “RR-unionen” bränner offar och deffar till höger och vänster och dom som sitter med matjord i fickorna är “A.A-unionen”

I själva verket har det knappast så stor betydelse. Ett antal VU:n kommer att byggas i norr och ett antal i syd. Därefter handlar det som alltid, om vem som kan få flest VU:n att rasa och att ett antal VU:n kommer att ta stryk är ingen högoddsad gissning. Frågan är bara hur många VU:n kan vardera sidan plocka ner? Sitter släggorna orörda ute i pereferin? Skulle tro det.

I EG spelar det ju faktiskt ingen som helst roll om en tillräckligt stor slägga får vandra i 30 timmar eller 3 dygn. Och var finns dom största släggorna i EG? En sak är iaf viktig att komma ihåg och det är att en slägga bara kan användas en gång mot ett VU.

Jag ser inte alls fram emot att ägna sommaren åt att skicka vete istället för att jobba med hus och trädgård. Somliga vill kanske bada, men eftersom jag är badkruka kan jag därvidlag tänka mig att skicka en och annan vetekärve istället. Jag tror att vi kommer få se extremt mycket avhopp från s2 i juni och jag tror tyvärr att vi kommer att få se ett långt utdraget EG med väldigt få deltagare.

*****

Zarlo/PDA|TF

Zarlo var och hämtade ett par skor hos Torgrim. Ett tilltag som utlöste en del suckande hos RR men oxå applåder för att en PDA visade att någon kunde. En del tur hade han oxå eftersom Torgrim hade IRL-förhinder och ingen hade en aning om att Zarlo var på intågande. Jag bad honom berätta om övertagandet och spelarna på kontot.

-Jag hade lite tråkigt, inget direkt planerat. Ibland måste man chansa helt enkelt. Ibland går det, ibland inte.

Vem är du?
Vi är två st som spelar här, möttes på Travian.

Hur kom det sig att du började spela travian?
Man måste pröva saker 

Vilka servrar/konton har du spelat på?
Spelare#1 S4, spelare#2 denna,

Vilken prestation är du mest nöjd med i travian?
Att vi är online så ofta.

Vilken prestation är du mest missnöjd med i travian?
Samma här, att vi är online så ofta 

Vad för slags musik lyssnar du på när du spelar Travian?
Den ljuva musiken av ett mus och tangentbordsklickande.

Guldar du mycket?
Nej, tycker vi inte. Lagom.

Hur tror du kriget mellan RR och PDA kommer att gå?
Till AA´s fördel.

Har du haft ett personligt vendetta med någon?
Nej

Vad tycker du om servern så här långt?
Tickar på lagom.

Övrigt?
Skulle finnas en server som var helt guld-fri.

*****

Dwimmfruqs maxade Hjälte

Jag är inte tillräckligt bevandrad hurvida hjältar har funnits sedan travians begynnelse eller ej. Vad jag däremot vet är att dom nån gång under förra server-2 omgången klev ut ur ljuset i och med de statstikvisnings-uppdateringarna som genom fördes då. Sedan dess kan man se vem på varje server som har den suprigaste av alla superhjältar på servern. Detta förändrar ju inte deras egentligen betydelse och funktion. Men en till sak att tävla och skryta om är ju aldrig fel. I och med att artefakterna kom i spelet har dock hjältarnas betydelse ökat lite mera.

För en tid sedan blev folket på DwimmFruq först med bedriften att maxa sin hjälte, dvs först upp till nivå 99 på sin hjälte. Dom är fortfarande i skrivande stund ensamma om en färdig hjälte. Vi på FN tyckte därför det var på sin plats med en intervju med dwimmarna och fruqarna om deras superhjälte.


Vill börja med att gratulera er till er hjältes bedrifter samt fråga den ultimata efter-imponerande-prestationer-frågan: hur känns det?

Jotack, det känns oerhört fint. Dock aningen frusterande att man inte kan få dela ut de poängen man har över till mer behövande hjältar.

Har det varit nåt slags uttalat mål för er att ha serverns hårdaste hjälte eller har det bara varit nån slags följd av ert spelande?

Från början var det aldrig ett uttalat mål men dock har vi hela tiden varit noga med att få med honom i alla anfall som gav nånting så att säga. Så man kan säga att att det är en följd av vårt sätt att spela men efterhand blev målet tydligare att få första maxade hjälten….

Er hjälte har om jag minns rätt gått igenom nåt slags könsbyte stämmer det?

Jodå, han har genomgått könsbyten ett flertal gånger. Det gör henom numera könslös likt alla gudar.

Vill ni ytterligare kommentera ert val av namn på hjälten (och era byar) något kanske?

Ja, varför inte. Vi visste inte riktigt vad vi skulle köra för tema innan servern startade. Vi valde skådisar som sedan snabbt blev porrskådisar. Vi skulle ha manliga def/supportbyar och kvinnliga offbyar, som ni ser på namnen så har vi inga defbyar .
Kan också bero lite på att vi av nån konstig anledning var bättre på den kvinnliga delen…..

Hur valde ni att fördela hjältepoäng till er hjälte innan allt var maxat?

Det var i princip bara off% i början, men ett lätt inslag av reg. När off% var maxad tog vi off och sedan reg, numera är han renodlad defhjälte.

Hur stor roll tror ni innehavandet av Unika Titanskor har haft för er hjältes framgång?

Det har självklart haft oerhörd betydelse, dock skall man inte glömma att han låg högt redan innan vi hade dojorna. Men efter dojorna så har vi kunnat göra ett å annat överraskningsanfall på nätterna som gett fin frukt.

Har ni några ytterligare kommentarer kring er hjälte?

Nja, det vet jag inte. Men troligt är att han kommer genomgå ett å annat namnbyte till innan servern är slut.
Vi tycker också han borde få nån sorts medalj för sin insats. Det hade varit nåt för Travianteamet att tänka på. Med alla dessa medaljer och dasspapper man kan få så borde första maxade hjälten också kunna få en liten medalj eller annan fördel. T.e.x 1/2 veteåtgång på trupperna på det konto han tillhör.

Vill ni säga något om saker och ting i övrigt på server 2?

Kul att det tagit fart igen med kriget mot PDA. Var ju livrädd för nån sorts Simcity under flera månader.
Känns som utgången är oviss och det är naturligtvis roligt.

Vi tackar er för alla fina och trevliga svar ni bidragit med på våra frågor om er pornografiska superhjälte.

DwimmFruq har dessutom förärat Filosofiska Nyheter med in bild som visar hur det, enligt dom själva, ser ut i deras Hjältens Egenom.

 

So you wanna be a pop-star?

Hej alla

Safiren har bett mig skriva en liten guide till hur man får ett topprankat konto utan att bli svettig.
Efter en stunds funderande tog jag mig an uppgiften som faktiskt är både lätt och svår samtidigt men jag ska börja med att poängtera att det är lite olika hur man bör poppa beroende på vilken stam man spelar men att i det långa loppet är Romare nog det konto med bäst förutsättningar, om man undviker alla de minor ett romarkonto måste undvika för i mitt tycke är det också det svåraste kontot att spela.

Ruta 1: Du har nu reggat dig på servern, och tänker växa ohämmat, Vad göra?

Resurser min vän, Travian är ett spel om resurser i mångt och mycke så fälten ska upp så fort det går. En romare kan lugnt strunta i murar, trupper och annat skräp, två grottor duger utmärkt för du tror väl inte att du kan logga in ett par gånger om dagen bara?
Germaner ska farma, och de resurser de får in går till fält och trupper, den som bygger en vapenkammare t ex bör pryglas med ankarkätting för det ger intet i starten.
Galler kan slappa med sina grottor och bygga på fälten precis som romare för i det här skedet finns inga katas ännu.

Ruta 2: Ny by ska upp så fort det går så när fälten närmar sig 8-9 ska residenset/palatset börja växa, när det är klart följer en tids vaka då man får passa sina nybyggare som en hönsmamma så att ingen slår ut dom. När man har tre glada nybyggare skickas dom ut och spelet börjar på allvar med by nr 2.
Den byn lär bli din framtida huvudstad så välj noga, ska du tokpoppa är ödemarken att föredra då centrum lämpar sig bäst för konstanta krig och plundringar vilket kommer att betyda att oerhörda resursmängder går åt till trupper. Resurser du inte har råd att förlora just nu om du inte farmar ihop stora summor.

Ruta 3: Ditt kluster börjar växa fram, du har din HS med resursbyar runt omkring, och det är samma regel där som i startbyn. HS-fälten ska upp så bygg inget skräp där från början utan koncentrera dig på Palats, fält, mags och silos, inga jädra stenmurare och annat tingel tangel ännu.
Men nu ska vissa truppstyrkor tas fram, katas är bra för du måste kunna slå ut andra som lägger sig i närheten av dig.

Ruta 4: Nu börjar allt växa, byarna blir fler och du glömmer inte att bygga stadshus i dina byar för du måste festa, festa och åter festa. Din HS skjuter i höjden pop-mässigt och kommer att förse dig med livsviktiga råvaror, typ vete!
Grundplanen är enkel, upp med fälten, sedan nybyggare, när det är klart byggs allt det övriga upp i byn och avslutningsvis fylls byn med trupper.

Ruta 5: Nu börjar du ha resurser att ta fram snackisar typ senatorer och stamhövdingar, då kan det gå fort om du har lämpliga offer i närheten med byar du kan sno.

Ruta 6: Du är nu ett topp 10 konto och alla hatar dig, i ren paranoia så anpassar du din dygnsrytm till kontot. Du kliver upp tidigare på morgonen för att titta till kontot, du har en Iphone så du kan se om du är attackerad på jobbet eller i skolan, datorn sätts på direkt du kommer hem och stängs av när du lägger dig så att du kan gå förbi och bara “kolla” vad som händer.
Var 6:e timme sätter du dig ner och sköter kontot, köpmän skickas till olika byar, fester startas direkt när de är slut och du svär över att vetet aldrig verkar räcka till pga dina truppmängder..Kort sagt, du har nått toppen

Så, det låter väl inte så svårt? Men ett varningens ord mina vänner, ett marathonlopp är också enkelt, det är bara att springa tills du når målet.

Mvh
M13

*****

Rapporter

Sture: PDA etc har mass-fejkat mej i tre dagar, för att komma med denna skarpa:

 

PDA* väggar mot RRs inaktivaste spelare som inte bett om deffhjälp

 

Liten GG ler förnöjt när stor AA kom på besök

 

RR hälsar på hos VVV

VVV försöker slå ut en offby

 

Filosoferna väggar mot PDA

http://www.travian-reports.net/se/rep…

*****

Top 10

 

 

 

Denna vecka syns utvecklingen i RRs krig mot PDA-blocket tydligt i listorna. Och det är onekligen så att det är Rosorna som är allra blodtörstigast. Men man ser också i deffdelen av statistiken att många av deras trupper dött utanför murar i nordost. Ris har trots kriget lyckats knipa åt sig plundringsmedaljen före AA som kanske borde kunna roffa åt sig mer när dom jobbar i lugn och ro. Spelarna i B med faglin i spetsen ska ha all heder för att de lyckas ta medadalj på alliansnivå med så extremt få spelare. Vi på redaktionen får erkänna att vi faktiskt har lite för dålig koll för att säga vilka det är Syntax krigar med och får så passa höga poäng på tre dagar.

– – – – – – – – – –
Vill ni komma med egna åsikter och kommentarer? Kontakta Safiren eller Filosoferna så kanske just ditt uttalande eller din rapport kommer med. Detta var s2’s senaste Filosofiska Nyheter.Nytt blad varannan Tisdag klockan 22.00, ehmm… Edit: Den kommer när eller kanske lagom Filosofiskt inte alls någon vecka.Redaktionen: Charleston och Safiren

Tjänstlediga:
Tellus, Polipero, Jonate20, Brali & Lugna Copyright © 2008-2009 Filosoferna
All Rights reserved

Leave a Reply