v 37

En ensam Filosofisk Redaktör
___________________________________________
FörslagspaltenVad vill du ha med i tidningen?
Mer rapporter?
Mer intervjuer?
Mer information om allianser?
Längre beskrivningar av allt som sker?
Mer koncis alt. kortare beskrivning av vad som sker?
Mer/mindre färger?
Mer krönikor (gästkrönikor också?)
Annat ni kan komma på?
Fler bilder?
___________________________________________

I dagens nummer!
# Del 1
– RR går i krig mot PDA*
– Vad hände hos Ostbollarna?
# Del2
– Sånt som hänt
– Tio i topp

RR går i krig mot PDA*

Servern är inne i ett intensivt krigande igen. Den här gången är det RR mot PDA*. Men vad händer i PDA*? Strax efter min intervju med polaris går han ur PDA|E och nu har flera tunga spelare från PDA* bildat en ny ally VVV. Jag har inte tid nu att få fram några fler intervjuer så vi får väl se under veckan som kommer vad som blir PDA*s motdrag.


Pax@Eirene/Ros angående RRs offensiv 

“Vi ville hämnas för de anfall PDA skickat mot våra nordöstliga byar och nu vill vi fortsätta. PDA började anfalla Matte Nördarna och några andra av våra nordöstliga byar (huvudsakligen startbyar). Servern har varit lite stillsam sedan förra kriget så vi tyckte att PDAs anfall var en bra ursäkt att hämnas, och hämndoffensiven ledde ju till kriget. Det är ju viktigt att se till att hålla uppe aktiviteten och ha lite kul också. Inte så superskojigt att inte kriga, även om det givetvis är väldigt jobbigt ibland också.

I första offensiven förlorade vi inte en enda hel off och de förlorade vetefält i sjutton huvudstäder och typ nio andra resursbyar, vi tog dessutom två offbyar och dödade två andra offar i bombningarna. Tycker det låter som en lyckad operation.

Detta skrev vi till några PDA-ledare när vi förklarade krig:

Hej!

Vi, -Ros- och -Ris-, förklarade nyss krig mot PDA (d.v.s. de allianser som har PDA i namnet och inte enbart den som bara heter PDA utan något tillnamn).

Vi tycker servern har gått in i ett tråkigt läge och skulle vilja ha lite mer fart. Ett roligt krig med många fina anfall hoppas vi på!

Lycka till och må bästa allians segra!

Mvh ledningen för världens finaste rosor och världens ätbaraste riskorn (nej, det handlar inte om smiskande ris, tur för er va .)”

*****

Real Shmrg/PDA

Vi var mycket väl medvetna om att RR skulle starta en offensiv mot oss och det blev en massiv uppstart. Vi lyckades gissa lite rätt, så vi väggade väl ungefär 1,5 off.

Två byar övertogs, men en togs omedelbart tillbaks. Flera fick byar vetelockade.

Någon större skillnad blir det väl inte om man attackerar utan krigsförklaring eller med. Det är ju bara ett ord på alliansprofilerna som är skillnaden. Jag måste nog tillstå att jag aldrig har förstått vitsen med att man ska krigsförklaringar som ska accepteras eller inte. Blir det någon större skillnad om man i alliansprofilen inte accepterar en krigsförklaring?

*****

Polaris/PDA|E om kriget

Safiren: Jag behöver nått till nåsta FN om vad PDA* tycker om Ros offensiv.
…tyvärr verkar det inte som om det finns någon lyckad deffning att rapportera om,
…så något rent allmänt?
polaris: finns väl rätt många fler än mig o prata med då antar jag
Safiren: King Kong hänvisade mig till dig.
polaris: en rent allmän kommentar kan ju vara att ROS ändrade sin anfallstaktik från tidigare ops de gjort och körde på kaos. Det gjorde att avläsning till stor del misslyckades och de som väl lästes in korrekt fick tyvärr inte den uppbackning de skulle haft.
Safiren: så Ros bröt sitt mönster?
polaris: Överlag är jag extremt besviken på vissas insatser , framförallt på min egen då jag var vikarierande deffansvarig vid tillfället.
polaris: Det mönster de visat upp tidigare ja.
Safiren: Ni har alltså en del att jobba på inom alliansen?
polaris: Sedan vet jag inte om de alltid använt samma taktik men man får gå på magkänsla och tidigare anfallsmönster.
…Det finns alltid saker att förbättra i en allians.
Safiren: Hur kommer PDA att reagera på Ros offensiv?
polaris: Vi har haft på känn i en vecka att den varit på väg och vi reagerar väl som vi brukar göra på anfall, lugnt o sansat
…finns ingen anledning till panik
Safiren: Min erfarenhet är att PDA är låmgsamma på att reagera men sega. Ni fortsätter så?
polaris: Finns inte mycket som kan döda en allians som PDA.
…Vi har blivit snabbare sedan sist faktiskt och sega är vi sedan länge.
…Vi kommer att vara ca 2 veckor snabbare denna gången än sist.
Safiren: Ok, och från när ska jag räkna dessa två veckor då? Så jag vet när det är dags att hålla ögonen öppna =)
polaris: hmmmm, du bör kanske eventuellt ha fått koll innan nästa FN skulle jag misstänka (angel)
Safiren: Var korta två veckor det *chuckle*
polaris: Sa ju att vi var 2 veckor snabbare.

polaris:: okidoki
…var sista interviun i PDA kläder.
…Jag skall ansöka till LNB
…bästa alliansbeskrivningen någonsin
… “LNB är för de små spelare
som det är ännu mer synd om.”
…de är så söta att man dör.

*****

Lackeringen/Ros

Safiren: Du har varit utsatt för en del attacker från PDA?
Lackeringen: Tja. jo några har det väl blivit på startbyn men läget är ganska under kontroll.
Safiren: jag tänkte på före offensiven, visst var det en del då?
Lackeringen: jo wille har legat på som ett litet plåster. lyckades vägga ett par hundra kattas för honom med kilar men visst han har ju plockat en del fält och byggnader. Men eftersom det låg innan kriget så tyckte jag faktiskt att det var ett mycket trevligt initiativ från honom. Så all creed till honom för det. Det var skoj. 
Safiren: Och sen gick RR på offensiv för att hämnas bl a attackerna på dig. Hur gick det för dig i kriget då?
Lackeringen: Ja vi har ju hållt oss lite på vår kant ett tag för att se lite vad som händer på servern.
Men efter att PDA tydligt har deklarerat att dom vill leka med dom stora killarna, genom en massa småinsatser, så planerades en större offensiv.

Vi rullade ut våra styrkor på tisdagsmorgonen och på natten mot torsdag small det rejält i öst. Själv lyckade jag ju ställa till det bra i både bly_fot och Miclj´s huvudstäder…. så jag är nöjd med utdelningen. och äntligen fick man stöta på lite deff med. I gamla kriget mot B lyckades alltid mina mål vara odeffade….
Safiren: Vad tycker du om att RR har förklarat officiellt krig mot PDA* nu?
Lackeringen: Jo det var väl ett trevligt initiativ. Anfall är ju bästa försvar som det känns.
Safiren: Hur tror du det kommer att gå för PDA?
Lackeringen: Som det känns nu så måste jag säga att jag trodde mer om dom. Än så länge har dom inte visat upp någonting i stort sett. Kanske sitter dom och sparar på krutet, kanske har dom inte så mycket krut. Så om jag ska tro hur det går för PDA så tror jag det går dåligt för dom.
Safiren: Mm, samtidigt blir det svårt att slå ut dem helt. Jag tvivlar på att PDA faller som Cosa Nostra och B. De är helt enkelt för många
Lackeringen: Jo dom är ju runt 250st så det blir väl svårt att krossa dom i spillror. Men lyckas vi tömma deras nyckelspelare på släggor inför EG så är mycket vunnet.
Lackeringen: Dessutom hade vi nog inte orkat vänta till EG med att kriga.
Safiren: nej, det är krigardags nu.
Lackeringen: Ja verkligen. det är ganska tråkigt att bara bygga trupp i ett halvår utan att få öva på anfall. sen blir det EG och då kanske man är helt kall och känner sej som en nybörjare när man ska anfalla. Nä, man måste hålla lite tempo nu.
Lackeringen: Risken är väl bara att AA blocket tjänar på att vi och PDA inte kunde hålla fingrarna i styr… Men det får väl framtiden utvisa. Jag tror stenhårt på seger i denna rundan.
Safiren: Tack.
Lackeringen: Varsegod. hör av dej om du behöver nåt mer.

*****

mikethegranis/PDA

mikethegranis: Har stund över, skjut så ska jag försöka svara.
Safiren: Du förlorade över 2000 pop på Ros offensiv. Jag antar att det inte är så kul att se sitt konto smaschat.
mikethegranis: Nä, kunde haft roligare. Var ju så att fick attacker på alla byar i skarpt läge, har aldrig varit med om det förut. Brukar inte vara så att folk går ihop och anfaller alla skarpt utan fejkar hälften och koncentrerar attacker för att avsluta jobbet. Nu blev det ju vetelock på de flesta byar som ligger i -136 området.
Safiren: Hur många byar bombades? Och hur gick det med hs?
mikethegranis: Då är det typ alla som ligger i det området kan man säga. Vetelock på samtliga byar utom en som vi hade rådeffat. Nu är det en spelare som ligger granne med mig som håller på och småbombar hela dagarna och jag bygger upp . Hs var klantigt, den klarade sig skapligt i riktiga attacken. Vi var väl slarviga och fyllde inte på med försvar direkt utan grannen kom och hälsade på en tom hs och kunde bomba fritt, vet inte vad vi tänkte på.
Safiren: Den ni deffade, lyckades du ta offen som kom mot den eller var det fejk?
mikethegranis: Vi deffade hs och en 15c som inte är huvudstad och där blev det vägg, kom igenom lite i hs men var inte allt för farligt. Skador på fälten i hs nivå 17 fält till 12 eller så. Dyrt men byn var operativ i alla fall. 15c som inte var hs klarade sig helt förutom muren som försvann och ett lerfält försvann.
Safiren: Och sen kom grannen? Vad tog han då?
mikethegranis: Han har bombat på de vanliga supportbyarna, i anfallet som alla var med i anföll han min scoutby så han kom ju lindrigt undan och sedan klantade vi oss med hs där han kunde komma in och bomba ner nästan alla fälten utan motstånd, därefter hade vi fixat en lagom vägg när han kom på nytt och skulle ta ner byn.
Safiren: Så då fick ni stopp på det då?
mikethegranis: Ja hs men han anfaller alla vetelockade byar och bombar på dem, plundrar oasen för att komma åt vete i hs. Lite småjobbigt. Känner sig mer än trött på honom *ler*
Safiren: Kan ju tänka mig det. Vad tycker du om RRs offensiv och PDAs försvar?
mikethegranis: RRs off är imponerande och PDAs försvar taget på sängen, kommer dock lösa sig bättre. Var ju en stor offensiv som man inte brukar se. Vi har suttit och pillat för mycket navelludd.
Safiren: Orkar du bygga upp ditt konto igen?
mikethegranis: Ja det ska nog gå, nu börjar stöd komma in. Utan andra hade det varit kört men tillsammans kan man åstadkomma något. Har ju min off undanstoppad så gäller ju att hålla hs levande så jag kan plocka hem den senare.
…Får vi bara stopp på Siannas störningstrupp så ska det nog bli lite lugnare.
…Det känns som det blivit lite lugnare i alliansen och alla är på tårna så ros får nog passa sig så de inte blir av med sina trupper. Nu lär vi ladda för eg och det kommer att bli tufft.
Safiren: Jag tackar för intervjun, skickar över ett godkännande sen *ler*

Rapporter

************************


Vad hände hos Ostbollarna?

Jag fick en rapport från Dwimmfruq:
http://www.travian-reports.net/se/rep…
Den attacken skulle få efterverkningar Hätska röster har höjts på forumet och spelare har även varit på mig om detta privat. Jag beslöt mig för att se om jag kunde få någon ordning i vad som hänt, vilket ju inte var det lättaste förståss. Det som mest slår mig i hela historien när jag följt de olika trådarna är hur väl många spelare känner varandra över alliansgränserna. Och vilka som är sitters åt vem. Det underlättar inte direkt säkerheten som jag ser är bristfällig på många håll. Min egen uppfattning i hela historien är att mer talar för att Hannah är oskyldig än att hon är skyldig.

Hannah har avböjt att publicera min intervju med henne för hon säger att vad hon än säger så lär hon få mera skit. Jag har lyckats intervjua några stycken om detta. Ni får läsa och bestämma själva vad ni vill tro.

***

Först gick jag till Ostbollarna för att få grundinformationen från den drabbade parten:

Ostbollarna (Arsene): Det började först för några månader sen, då jag hade tänkt sluta, men blev övertalad från många olika håll att inte göra det. Det värsta men roligaste var att en skulle komma och våldta mig.

Så ja jag sökte co-spelare febrilt under en tid, och jag fann osv. Sen så började det hända mera saker IRL för mig som gjorde så jag hade det svårt att ens logga in på mobilen. Nu under veckan fick jag en ny co vilket jag blev väldigt lättad över då jag hade fått ännu mer problem IRL. Detta ledde till att jag var borta från dator och mobil. Olyckligtvis så kom även anfallet då, och plötsligt så försvann en hel del kastare för mig plus en del infanteri.

Jag vet inte ännu vem som förrådde mig på kontot, kan ha varit ngn som lyckats hacka sig in, who knows, men snacka om no lifer isf, eller så var det ngn sitter, men det tvivlar jag på då dessa e lirare jag litar fullkomligt på.

Men men, det e bara fortsätta kämpa vidare, synd att runt 5,5k kastare skulle gå ett sånt är öde till mötes då dom hade en lovande framtid *ler*

… sen kan du med kontot dwimmsfruqs tillåtelse skriva att vi hade en pers. iap som dom oturligt hade glömt bort.

Ostbollarna Så kort och gott, det här var en jädra otur för mig.

***

Min nästa anhalt gick då naturligtvis till Dwimmarna eftersom det var de som attackerat.

Safiren: Jag behöver prata med dig.
(Dwimmer/KingWest): Shot.
b]Safiren[/b]: Varför gick ni på Ostbollarna när ni hade en personlig IAP?
(Dwimmer/KingWest): Det hade vi inte
b]Safiren[/b]: Det säger de.
(Dwimmer/KingWest): Arsene säger att vi hade det. Ingen av oss 3 spelare på DwimmFruq har nåt som helst minne av att vi skulle haft en personlig IAP.
b]Safiren[/b]: Ok.
(Dwimmer/KingWest): Hade vi haft det så hade vi inte skickat på dem. Enda gången vi skulle bryta en personlig IAP är om våra respektive allianser skulle vara i krig, men det är dom inte.
Har endast haft en personlig IAP under denna runda, det var med spelaren Garion i början av servern.
b]Safiren[/b]: Varifrån fick ni infon var ni skulle gå på?
****
Och det fick jag inte publicera, men det verkade stämma delvis med det Arsene sa.
****
(Dwimmer/KingWest): Men kan säga att överlag är det ganska många som vet i vilka byar/oaser PDA gömmer sina offar.

***

Efter det här traskade jag vidare till Grieferkontot men där blev det avslag på att publicera så vidare till nästa….

Efter att läst på lite konstaterade jag att TjabZ inte officiellt tillhör RR-ledningen och jag fick tag på Pax. Pax hänvisade mig vidare till Byggmark, men vi har rätt olika tider så det tog ett tag innan vi hann prata. Under tiden kom polaris med ett öppet brev han ville ha in i FN. Efter att ha läst igenom det var det bara att konstatera att det skulle ha censurerats av modsen på direkten, så jag sa att det fick vi nog försöka skriva om men att jag skulle fortsätta att rota i saken.

Inte vet jag om det var min refusering av polaris brev eller ett sätt att visa missnöje med mitt val av pojkvän här på s2 men senare på natten fick en by hos Gifti besök av 22K vackra blixtar. Nå, besöket kostade honom mer än mig. Polaris har valt att publicera sin omskrivna story själv men det som upprör honom mest är att enligt hans uppfattning anfölls Ostbollarna trots att anfallarna borde ha vetat vad som höll honom borta. Och det tycker inte polaris är rent spel.

***

Ahapp, detta ledde mig tillbaka till Dwimmfruq och jag berättar för Dwimm om Ostbollarnas irl.

Safiren: Men det verkar som om PDA tycker ni borde känt till det.
(Dwimmer/KingWest): Jo, men hur i h*lvete skulle jag veta det?
…Hade jag vetat det hade jag inte anfallit.
Safiren: var det du som skickade?
(Dwimmer/KingWest): Min co, men vi var lika insatta båda två.
…Fanns överhuvudtaget ingen info om att hans vän skulle gått bort och därför offline.
…Då hade vi ju inte skickat 02:30 på natten och landat strax innan 05. Det gjorde vi för att minimera risken av att dom skulle vara inloggade
…Hade vi lika gärna kunnat skicka mitt dagen och sluppit suttit uppe halva natten för att fixa anfallet.
…Väldigt tråkigt naturligtvis irl, men rent krasst ändå inget man kan ta ut över ett anfall i Travian.

***

Och så till slut stötte Byggmark och jag ihop i natten.

Safiren: Jo, det där med Ostbollen,
…var finns sanningen?
Byggmark: Ingen aning,
…jag fick info,
…valde att tro på den,
…skickade anfallstips till Dwimms.
…Hannah hade inte ngt med infon att göra tror jag.
Safiren: Varifrån kom infon?
Byggmark: En annan allians.
…(tänker givetvis inte berätta vem).
Safiren: Till dig personligen?
Byggmark: jepp,
…men jag VET inte att de inte har scoutat
…jag har bara fått det berättat för mig 
Safiren: ok
… nästa fråga, det som verkar uppröra rätt mycket. Vad visste du om orsaken till att Arsene var borta?
Byggmark: Nope,
…visste inte alls att han var borta,
…men får kontinuerlig info om att PDA har noll nattäckning,
…vi har ju failat typ 6-7 offdödarförsök nyligen hos PDA,
…så inte direkt nån nyhet att vi skickar anfall.
…och klart vi lyckas nån gång.
Byggmark: Vi har scoutat arsenes hs med.
Safiren: Vad gav det då?
Byggmark: Ingenting,
…så oasen det stod i var vår första gissning,
…när sen info kom om så var fallet så.
Safiren: Nära?
Byggmark: lite sådär fint placerad närmst offbyn.
Safiren: Mm, inte så ovanligt *ler*
Byggmark: Nope.
… Jag tycker inte jag gör ett bra jobb som offjagare om jag inte använder info som jag får – och det skulle inte vara rättvist mot övriga alliansen att särbehandla en som enbart kan ses som fiende för att jag tycker han är trevlig eller för att offen kanske hamnar på en annan allians.
Safiren: Eller för att den har det tufft irl?
Byggmark: Jag får tonvis med info om de flesta allianserna på alla sätt utan att för en stund eftersöka det. Och vet att konton som polaris också får det.
…som jag sa så hade varken jag eller någon annan, mig veterligen, någon info om att spelaren ifråga hade IRL-problem.
…Men som sagt – man måste komma ihåg att det är ett spel utan personliga anknytningar.
Safiren: Tack.
Byggmark: Vassego.

Och längre än så här kommer jag inte på den här historien. Information sprids både för lätt och når ändå inte alltid fram får bli min sammanfattning.

*******************

Sådant som hänt

sdfy/SPECTRE

sdfy: Mig bråkar man tamejfan inte med*skratta*
Safiren: Vad är det nu då?
sdfy: zubaro (någon troja kille) nollade en nygrundad by av mig, han kanske inte gillade läget..
…Var ju ingen stor förlust för mig, men förbannad blev jag, folk kan ju inte bara gå runt och bomba som de vill och tro att de är bäst..
Safiren: mm
sdfy: Så jag drog hem offen från alla 12029 byar jag har den i och..

***


Gråkappan/Syntax

Gråkappan: Här får du en liten rapport.
http://travian-reports.net/se/report/…
Safiren: Man tackar, jag hade tänkt fråga.
Gråkappan: Gti blev av med HS och 3 resbyar
Safiren: Ahapp, vad hade du mot honom då?
Gråkappan: Erövrar o snor för mycket byar i vår omgivning o droppen rann verkligen över när han besatte en inaktiv spelares HS som vi nollat, tog oss flera dygn trots 3k katts, från nollning tills våra byggare var på plats var det 2-3 timmar, på den tiden byggde han på platsen.
…Så vi tänkte det var dags o visa vem som bestämmer.
Safiren: Var det bra plats att bygga på eftersom ni tog er jobbet att först nolla byn?
Gråkappan: Den spelaren hörde till A.A. Kontot bytte ägare till en spelare som vi kände sen tidigare. Fast aktiviteten var dålig, så vi bad väl honom att meddela om han inte tänkte spela mer.
…Han skicka ju offen på Eirene för ett tag sen, o då börja vi farma kontot, ledde till han sparkades ut ur A.A.
…O sen har Gti varit på o snott i stort sett alla byar, dom här byarna räknade ju vi som våra ligger ju helt rätt för oss.
…Vi hade inte KP ledigt så vi kunde inte agera snabbt nog.
…Så vi har blivit mer o mer irriterade…
…Allteftersom gti har plockat by efter by.. han orkar visst inte bygga några själva utan snor ju allt han kan även om dom inte ligger så bra till för honom.
…Men man kanske tänker sig för en gång om man klampar in i någon annans intressesfär. Borde han ju kunnat räknat ut med arslet att vi inte var nöjda med den här utvecklingen.

***

Klocka/Eden

Klocka: Lite från vårt forum i Eden
[kl. 20.34.46] Archi/Klocka/Co Frebbos: Allt började med att jag och mina kära grannar Devs Demon och Kralle slöt upp hemma i min huvudstad Stockholm för lite förfestande. Vi drack upp mjöden mina 100 svärdsmän hjälpt till att brygga under veckan. Vi var många som njöt av den – inte så goda men – väldigt starka mjöden mina män bryggt till ära för det här festliga tillfället.

Devs Demons soldater drack lite för mycket. Det resulterade i att de gick berserk i palatset när det inte serverades mer mjöd. Kralles modiga män visade en annan sida än vad vi är vana vid. Mer än hälften av dem blev rädda för Devs Demons galna soldater och sprang och gömde sig i vetekvarnen.

Min soldater som tog detta på stort allvar höll sig nyktra för att agera förare åt oss tre och mina gästers följe. Vi begav oss rätt snart mot Klockas huvudstad för att fortsätta festandet.

På vägen hittade vi Runpräst skedandes med Tobsan i ett dike, även där tycktes det tidiga alkoholintaget påverkat lite för mycket. Trogna alliansvänner som vi är bjöd vi upp Runpräst och Tobsan att åka med vårt följe.

Halvägs till byn stötte vi även på felleflonkan och lolp. Dessa spiknyktra (hävdade de). Tobsan som låg och sov i en av vagnarna vi hade med oss för att frakta vete som gåva till Klocka vaknade till och tog fram sin fickplunta.

Nu blev det genast livat igen, så pass livat att vi störde tomte1000 som bestämde sig för att kasta bråte och sten på felleflonkan. Återigen slog vi ned honom och övertygade honom om att man inte jävlas med någon i Eden.

Väl framme i Klockas by togs vi emot av Tjockaberta, Klocka, Buris, Aleec, XRuneX och Gluggen. Dessa överförfriskade precis som vi andra.

Vi samlades på samlingsplatsen för att lyssna på musik framförd av Punschan på sin lyra. Vi skrålade med i musiken och intog – om möjligt – ännu mera mjöd.

Kvällen fortsatte framför lägerelden i god stämning. Vi avrundade kvällen och blev inhysta på bekväma och obekväma ställen i Klockas by.

Felleflonkan återfanns dagen efter i stallet tillsammans med Aleec och XRuneX. Vi tog oss hem utan större missöden och släppte av en något trött Felleflonka på vägen.

******************

Tio i topp

Vecka 36

Vecka 37

– – – – – – – – – –
Vill ni komma med egna åsikter och kommentarer? Kontakta Safiren eller Prick så kanske just ditt uttalande eller din rapport kommer med. Detta var s2’s senaste Filosofiska Nyheter.Nytt blad varje Tisdag klockan 22.00, ehmm… Edit: Den kommer när eller kanske lagom Filosofiskt inte alls någon vecka.VD, sekreterare, receptionist, redaktör, journalist, tryckare & utgivare: Safiren
Filosofiskt frånvarande:
Challe
Tjänstlediga:
Tellus, Polipero, Jonate20, Brali,

Leave a Reply