v 34 del 1

 

Ett blad av en nyfiken ädelsten

Medarbetare i detta nummer: Sannen
___________________________________________

I dagens nummer!

# Del 1
– Inledning
– Ragnarök vs Nulli Secundus
– Maximum/Exq vs The Apostles/Kaos
– ServerIntervju med Tiberius@Duo Consul/Kaos

# Del 2
– Spelarintervju med Orcas/Kaos
– Serverintervju med Nullfinder@Rasputin/Spetsnaz
– Spelarintervju med terrorkossan/Outlaws
– Spelarintervju med Drunk Santa F.F
. Spelarintervju med Ydolem/T-Röd

# Del 3
– Serverintervju med Khulashack
– Spelarintervju med elidil/1337!
– Rapporter
– Tio i topp


Inledning

Det är roligt att vara tillbaka på S1 och få se hur läget är här. Det här är vad jag kallar ett normalt nummer. Det gör inte anspråk på att täcka allt. Jag och min medarbetare Sannen har försökt prata med så många som möjligt under veckan som gått. Ibland har det blivit en intervju, ibland inte för att onlinetider inte passat ihop typ. Jag vet att ett nummer som mest innehåller skypeintervjuer inte är lika uppskattat, men det har mycket att göra med tid. Vilket som ni alla vet ofta är en bristvara.

Så finns det flera där ute som vill bidra med något till FN så hör gärna av er, så kan vi kanske få ut tidningen oftare.


Ragnarök vs Nulli Secundus/F.F

Under veckan som gått så har Nulli Secundus fått besök av Ragnarök vilket gav henne veckans deffguld. Nulli har avböjt kommentar men Mossherren som var en av planerarna av offensiven har gett oss sin syn av saken.

Mossherren: “Den stora röran”

Ja nu råkade man visst va med om en rörig händelse igen. Ursprunget till denna händelse ur min synvinkel är som så här:
Jag kom till insikt att jag helt enkelt är trött på travian, man har helt enkelt inge roligt längre.
Bakgrunden är väl som så att man har redan varit med och gjort/vunnit det mesta som lockar en så den drivkraften saknas. Nivån på chatter numera i allianser är inte den trevliga tilldragelse det var förr när man prata travian och hade en allmänt trevlig stund utan numera är det mest att klanka ner på varandra, prata irl problem som om det hade varit dr phils blogg.
Och ett allmänt språk som ens morföräldrar hade fått en stroke av att läsa. kort och gott inte ens trevligt att läsa gentemot förr då man mer än gärna gick in för att läsa ikapp vad som hänt och kunde få sig ett gott skratt.
Jag var ganska less på travian efter förra se5 och se1 då det var så mycket tjaffs, förtal etc. Sånt som inte hör hemma på ett spel som man borde spela för att ha det trevligt och har man lite sunt bondförnuft så kan man respektera motståndare med trotts att man krigar mot varandra även om man blir överlistad etc. Men men det är en annan historia men bakgrunden till varför man känner sig lite less på spelet.

Så med den bakgrunden så kom jag till insikten om att nä nu har man spelat detta spel nonstop sen 06 och mer än ofta på minst 2 servrar samtidigt och inte helt sällan som ledare för större allianser på fler än 1 server samtidigt. Så nu fick det va nog, spelglädjen lyser med sin frånvaro och jag vill ha mig en brake.
Så jag fråga min co hur han skulle se på att lägga ner s1 och han delade min syn, vi har även fått ett intressant erbjudande om att va med på com med löftet om att det ska bli något utöver det vanliga, det ska bli kul helt enkelt. Så i förhoppning om att vi skulle kunna döda av vår off och sen ta en brake innan en ev com så började vi diskutera vad för mål vi skulle ta och både kände väl att vi har en fin off och nog är det roligare att anfalla någon man tycker lite mindre om.

Men iom att det mål vi ville anfalla tillhörde en union som hade förbindelser med kaos kunde vi ju inte va kvar om det skulle va genomförbart, man vill ju inte sabba för de vänner som är kvar. Och när vi gick i dessa tankar så råkade det vädras med någon i ragnarök som tydligen också gick i samma tankar pga av oförrätter som gjorts mot dessa och inte blivit betalda.
Så vi bestämde att vi kunde smida våra planer ihop och så blev det men först informerade vi på greeken ett ledar konto i Kaos om vad vi hade för planer, även om orden var lite vaga så var hintarna om vad vi bestämt oss för inte speciellt svåra att luska ut om man läst vad jag skrivit och dessutom har lite bakgrundsinfo om vad som ex hände på förra se1 och se5, vilket denna ledare hade.

Så vi lämnade kaos med gott samvete, vi hade ju trotts allt som vi sett det informerat i väldigt god tid.
Sen tog vi lugnt i någon dag innan vi tillsammans med de i Ragnarök som ville va med la upp en plan hur vi skulle gå tillväga.
Ingen som var med skulle va rädd för att tappa offen, det var lite grundtanken.
Vi kollade upp lite vart vårt utvalda offer hade sin största off och sen var planen klar. Några till som fick veta vad vi hade för planer ville va med och från att varit två-tre så blev vi 5.
Sen varför var och en var med, ja det får man tala för sig själv för. Bakgrunden till varför jag och smurfen ville göra detta har ni ju och mer än för oss kan jag inte tala.
Vi försökte inte “ragga” folk till vår aktion utan dem som var med anmälde sig frivilligt till oss.

Sen var det dags att efter 2 veckor att skrida till verket, och offarna å fejksen hade börjat vandra. Sen kom påhopp från kaos ledare “Jag antar att det är du som roar dig med att sabba vad du kan då ni tänkt lämna serven….

Jag hade ändå väntat mig att ni skulle visa respekt för era gamla vänner. ” trotts att man i mer än god tid informerat, men bakgrunden var väl att man helt plötsligt fått hot från F.F som inte var önskade. Då en av dem som var med fanns kvar i kaos, vilket var mindre genomtänkt och inte något vi som hade planerat detta hade reflekterat över och den inblandade hade tyvärr inte heller trott sig att detta skulle skada kaos diplomati, det var ingens avsikt.

Så nej detta var ingen konspiration eller försök att sabotera mellan de två block som finns.
Men men det spelar ingen roll vad man säger eller gör så får folk för sig vissa saker och börjar sprida detta oavsett om man vet sanningen eller ej. Man kunde ju iof ha trott att det skulle ha räckt till med att informera 2 veckor innan och om det varit så skadligt för “diplomatin” att man hade reagerat då?..

Men nog om dessa personliga reflektioner, finns nog andra som har helt andra tankar om det hela, som vanligt på travian så bildar folk sig sin egen verklighet bedömd på det man själv vet/tror sig veta och därmed grundar sig sin “sanning” med modifikation.

Här kommer iaf några av dem efterlängtade rapporterna som folk tjötat sig hesa om.

http://travian-reports.net/se/report/…
http://travian-reports.net/se/report/…
http://travianreports.com/se?img=08/D…
http://travian-reports.net/se/report….
http://travian-reports.net/se/report/…

(kan va någon rapport som saknas, så det får komma in i efterhand i sådana fall)

Inte helt misslyckat från någon sida sett skulle jag tippa på, man räddade ju trotts allt en off och hs går ju att gulda upp igen, bra jobbat alla inblandade både offensivt som defensivt.

Och förhoppningsvis kanske detta livar upp servern och stärker banden inom de allianser som på något sätt blivit inblandade.

Och härmed tackar vi på Greeken för oss på denna server och hoppas att inget ond blod kvarstår genom sanningar som blivit till genom förvanskad hörsägen eller annat påhittat nonsens som folk roar sig med för att försöka smutskasta folk med. Och heder åt Ragnarök som visade att trotts man inte är högst rankad så jäklar kan man sätta sig emot dem som försöker jäklas med dem oavsett storlek.

Författat av Mossherren “den onde”…

Mossherren: räcker det?
Safiren: Jaaamen jättefint! Man tackar så mycket.

************************************

Maximus//Exq vs The Apostles/Kaos

Så kan vi väl fortsätta med hur det gick till när Maximum tog veckans offguld.

Maximum

Safiren: Hej!
Rio Trix -Maximum S1: Tja
Safiren: Jag undrar om det skulle gå bra att få rapport och nån kommentar till dina offpoäng?
Rio Trix -Maximum S1: Ja jo.. Offpoängen hade vi kanske inte räknat med, trodde faktiskt att vi skulle gå igenom när vi skickade, sen så fick vi veta ett par timmar senare att det stod rätt mycket deff i just den byn, av alla byar som vi tittat ut. Typiskt. Men det blev ju en rätt bra smäll och roligt var det *poff* så var offen borta. Bara att börja om på ny kula
Rio Trix –Maximum S1: Fast lite surt är det måste jag säga.
Gick på en av spelarna i Kaos och var ute efter lite snabbare skor. Men nu blev det som sagt var inga skor och det gick åt en hel del deff för Kaos så helt bortkastat var det inte.
Safiren: Hur tycker du läget på servern är?
Rio Trix-Maximum S1: Jovars. Just nu är det rätt segt tycker jag och jag engagerar mig sådär lagom. Blir nog lite roligare sen när det börjar att dra ihop sig för slutspel, som vanligt. Bara glad att kontot överlevde semestern då vi som spelar här styrde kontot med varsin lilltå. Men nu har vi ju inget stort att leka med så vi får väl helt enkelt se till att bli ett konto som delar ut lite småstick här och där bara för att vi kan.
Safiren: Ok, tack. Jag tycker det ser bra ut. Kan du ge ett ok för FN på detta?
Rio Trix -Maximum S1: Kör på.

****

Apostles

Safiren:Hej! Var det dig Maximus fick sina offpoäng hos?
Pellekuling | The Apostles: Japps
Safiren:Har du rapport och kommentar till mig?
Pellekuling | The Apostles: Haha det ska vi nog kunna greja
Ämne: Ager anfaller 02: Psaltaren 76:6
skickat: fm 23.08.10 vid 04:27:53 Klockan

Anfallare Maximum från byn Ager

Trupper 0 0 34000 0 1700 11961 711 550 0 0 1
Förluster 0 0 34000 0 1700 11961 711 550 0 0 1
Info Jordvall skadad från nivå 20 till nivå 12
Info Skattkammare förstört
Info Stor silo förstört
Byte 0 | 0 | 0 | 0
0/0
Försvarare The Apostles från byn 02: Psaltaren 76:6

Trupper 9494 0 0 400 918 6674 0 36 0 0 1
Förluster 9142 0 0 385 884 6426 0 35 0 0 1
Försvarare Förstärkning

Trupper 0 11450 0 0 0 0 0 0 0 0
Förluster 0 11025 0 0 0 0 0 0 0 0
Försvarare Förstärkning

Trupper 68408 0 0 0 9474 0 0 0 0 0
Förluster 65871 0 0 0 9123 0 0 0 0 0
Pellekuling | The Apostles: Kommentar: Riktiga män försvarar med klubbor. Ngt mer?
Safiren:Det var bra precis Hur tycker du servern går?
Pellekuling | The Apostles: Lite väl mycket fientlighet men gillar verkligen att mer eller mindre ingen tycks spara på släggor utan det mesta är ute och rör på sig. Med fientlighet menar jag då att folk inte direkt är vänliga mot varandra vilket man ju kan vara även om man inte är på samma sida i ett krig.
Safiren:Mera aggressioner mellan spelare menar du?
Pellekuling | The Apostles: En hel del onödiga ord verkar slängas runt. Men överlag är det en bra server tycker jag, mycket action, attacker och krigande vilket e bra.
Safiren:Tack.
Pellekuling | The Apostles: np

************************************

Alliansintervju med Tiberius@Duo Consul/Kaos

Nu började jag undra hur Kaos hade det egentligen, var de lika störiga som förra gången när de skulle smacha allt och alla. Har de gått iland med sin föresats? Klarar de av att köra utan att sikta på EG? Jag har hört att de kanske inte är alldeles så ense.

Tiberius

Safiren:Så, din åsikt om läget på servern?
Duo Consul | Tiberius: Nu ska vi se, det är en väldigt bred och öppen fråga. Serven är väl ganska delad. Vi kör ju helt enligt planen och skapar kaos åt alla håll. Just nu slåss vi säkert mot 6-8 gånger så många som vi själva är. Viljan att gömma sig hela serven för att få ett bra läge i EG är fortfarande stor, men vi kämpar och har lockat fram ganska mycket. Exq och spetznas har väggat över 600k offtrupper hos oss denna veckan.

Sen kommer antagligen folk gadda sig samman vid EG, många tycker nog det viktigaste är att vinna. och det spelar ingen roll hur man gör det. Dock kommer vi i Kaos fortsätta att jaga alla som gömmer sig för att bygga släggor.
Safiren:Jag har hört att det råder delade meningar i Kaos hur ni ska göra i EG.
Duo Consul | Tiberius: Vad har du hört?
Safiren:Att en del vill satsa på ett VU och andra inte
Duo Consul | Tiberius: Hur vi bäst skapar kaos i EG vet vi inte, men det står klart att Kaos inte kan vinna, då vi knappt har något som kan kallas VU-slägga. Möjligtvis har vi en.
Safiren:Och att en del inte är nöjda med hur alliansen fungerar.
Duo Consul | Tiberius: Vissa kanske inte riktigt kan hålla sig till Kaos mål, och de är fria att lämna.
Safiren:Som Ragnarök?
Duo Consul | Tiberius: Ragnarök är en egen allians vi inte kan bestämma över.
Safiren:Flera från Kaos har gått dit och sen anföll de Nulli.
Duo Consul | Tiberius: De som lämnat Kaos har lämnat för gott, och vi i Kaos ledning visste inte att de hade planer mot F.F.
Safiren:Någon skvallrade om offensiven sägs det så att t ex Nulli kunde deffa upp.
Duo Consul | Tiberius: Säkert, många i kaos känner folk i Ragnarök. Men jag och Kaos i helhet har helt tagit avstånd till det där. Vi i Kaos är bättre än att vi styrs av hat och hämnd.
Safiren:Många anser att Ragnarök är en vänallians till Kaos pga deras läge.
Duo Consul | Tiberius: Ragnarök ger oss en del info och deffar sina vänner i Kaos, så vi undviker att slåss med dem, men det händer ibland. Men de är inte en underallians eller annat till oss.
Safiren:FF då? Det har framförts att orsaken till att det gavs info om offensiven beror på att ni vill ha vänskapliga förbindelser med dem.
Duo Consul | Tiberius: Både anfallen och den påstådda infon har inte Kaos i helhet att göra med, utan det handlar i så fall om enskilda spelare. Vi i Kaos vill bara ha folk som kan hålla sig till våra mål.

Så min syn på serven i helhet är att kaos gör alltt för att uppnå sina mål, men att resten av serven nu viskar om EG.
I dagsläget har vi haft en vecka då vi verkligen skadat Spetznas otroligt mycket. Vi har väggat massor av deras offar och själva bombat massa huvudstäder, tagit större offbyar och tagit artefakts.
Duo Consul | Tiberius:
De får hålla på som de vill. Dock går det rykten om att F.F rör sig mot Spetznas som vänner. Men snart finns det inget spetznas kvar.
Safiren:Tror du det? De hr verkat ganska stabila hittills.
Duo Consul | Tiberius: Har du tillgång till vad som händer på S1?
Safiren:Jag har svårt att få en samlad bild av vad som händer, annat än vad jag kan se i statistik och trawian.ws typ. Det är ju en av begränsningarna jag får av att inte spela aktivt och inte vara med i någon allians. Jag är beroende av att folk talar om för mig vad som händer.
Duo Consul | Tiberius: Ta denna vecka som exempel, Spetznas anfaller Kaos som krigat sen start och redan ligger i flera krig, Spetznas har mer trupp, är utvilade och har mycket fler vänner än oss.

Ändå väggar Spetznas oftast hos oss, medan vi lätt tar mål efter mål hos dem utan något större motstånd. Det är synd att det inte finns statistik på bombad pop. Skulle kriget mot Spetznas fortsätta så här ett par veckor till förstår jag inte varför folk skulle vilja fortsätta där. Dock högaktar jag många i Spetznas, flera av dem är mycket duktiga och trevliga, inte minst deras ledare. Men de har inte lyckats mäta sig med oss än. Du får ändå tänka på att Spetznas har Exq, T-allianserna och RWD med sig mot oss.
Safiren:Har du något att säga om T då?
Duo Consul | Tiberius: Vi tar byar för dem varje dag, och vi skadar dem säkerligen mer än F.F och outlaws gör. Livet i Kaos är rätt lätt, det är bara att kriga på.

Safiren:lol. Har bara en fråga kvar: Vad vet du om Arvernes?
Duo Consul | Tiberius: Jag vet att de är fransmän, men inget mer, de ska tydligen ha en del deff också.
Safiren:Vad tror du de kommer att göra i EG?
Duo Consul | Tiberius: Säkert stödja någon ally de gillar.

Safiren:Ok, tack ska du ha. Jag renskriver o skickar över
Duo Consul | Tiberius: Tack, var det inget mer?
Safiren:är ett “slönummer” för mig det här, behövde något lättsammare efter sez. det numret var mastigt att göra.
Duo Consul | Tiberius: Du gör ett fantastiskt jobb, och hoppas folk tackar dig ofta, får passa på själv nu (bow) tack.
Safiren:Tack för att ni pratar med mig, utan det skull det ju inte funka.

************************************

Leave a Reply