S1 Special del 4

Allianserna i NV (-/+)

 

KAOS


Artefakter: 19 små och 18 stora

Alliansintervju

Och jag ville ha svar på hur KAOS bildades….

Spiff|Hog: mja.. det ska du nog egentligen ta med den andra halvan av KAOS, Tiberius, då jag själv har en lite annorlunda syn på varför vi bildades än vad de flesta har. Så det kan bli lite missvisande.
Safiren@Filosofiska Nyheter: åh, nu blev jag ju nyfiken!
…du kan berätta din syn så kan jag ta hans sen.
Spiff|Hog: Men det jag kan säga är att vårt mål var att ge duktiga spelare som är mindre intresserade av att “vinna” EG på ett traditionellt sätt kunde få en chans och bryta “den svenska spelstilen”, där man bunkrar upp inför EG, där det skapas större samarbeten mellan allianser. Där man enligt många har tråkigt i flera månader för att sedan kriga fullt ut mot slutet. KAOS har gett spelarna mycket frihet under ansvar vilket har gjort att de flesta har valt att kriga under hela servern och kommer inte att sluta förens kontot är borta.
Varför är kaos dominerande? Det är vi långt ifrån då i.o.m vårt sätt att spela (mindre diplomatiska skyldigheter än alla andra) har gjort att vi har skapat oss fler fiender än de flesta och på det viset egentligen är den mindre makten på servern. Men vi har helt klart musklerna i alliansen då det är aktiva och också aggressiva spelare vi har tagit in, så mitt och de andras arbete som ledare är att se till så att musklerna kan samarbeta med varandra och fungera som en enhet. Så det är där det stora arbetet ligger, för vi har inget att lära våra spelare
Vår enda givna planering är att vi ska göra själ för vårt alliansnamn under EG och att vi ska ha lite som en vågmästarroll under EG.

Duo Consul | Tiberius: Jag tillsammans med några från förra S1 var så trötta på det gamla vanliga EG så vi beslutade oss för att spela annorlunda. Så vi startade kaos.
Kaos var tänkt som en fristående allians utan tillhörighet i block och annat, vi hade som mål att bara jaga släggor och sabba för de allianserna som tror de kan bygga till sig en EG seger.
Vi ville helt enkelt vara en liten fristående organisation med duktiga spelare som kunde påverka serven genom att ge allt utan att själva vilja vinna.
Safiren@Filosofiska Nyheter: Inget VU för er?
Duo Consul | Tiberius: Vi har inte sagt att vi absolut inte ska satsa på VU, men vårt mål var inte att vinna EG.
…Vi vill kunna visa folk att EG inte är allt *ler*
Trenden säger att man ska gömma sig för att bygga släggor, annars kan man inte vinna, men den trenden vill vi nu krossa genom att ge oss på de som bara bygger för EG
Tyvärr fick vi så mycket uppmärksamhet och vår plan ogillades av de som vi har som mål, så ett samarbete mellan spetznas, exq, Dx, RWD, DLK, IT och T-allianserna skapades för att slå ut kaos.
Så när halva serven riktade sig mot oss tog vi hjälp av NYPD, trots att inte det var planen att spela tillsammans med andra allainser. Och nu står vi stabilt med dem.
Safiren@Filosofiska Nyheter: Massa nollade byar igår, såg jag, men ingen kaos. Är det ni som nollat?
Duo Consul | Tiberius: Jag vet inte riktigt, vi anfaller alla allianser jag nämnde som ett block, och vi tar ut många byar en del offar varje dag.
Safiren@Filosofiska Nyheter: Några andra jag pratat med säger tt det är en 2-blocksserver
Duo Consul | Tiberius: mm, man kan se det så, men det är inte helt rätt.
…Det är ett stort block som öppet samarbetar och planerar tillsammans, de möts av fria allianser som självklart försöker undvika att anfalla varandra när alla vet att blocket har en lista på vilka de ska ta ut i en bestämd ordning.
…Först kaos sen outlaws, osv.
…Jag skulle dock säga att det helt klart bara finns ett block.

Alex/Tribble – Spelarintervju

1. Vem är du?

Jag är Alex, en väldigt anonym traviannörd som lever ett extremt dubbelliv. Ingen känner till mitt spelande, varken familj, vänner eller någon annan. Familjen skulle mörda mig och vännerna skulle mobba mig…typ…så det är bäst att hålla det så. Är 21 år, kommer från Stockholm men pluggar sedan oktober i Heidelberg i Tyskland; geografi som gäller. Här blir det en massa festande och fotbollsspelande och en del travian, därmed finns ingen tid för studier tyvärr.

2. Hur kom det sig att du började spela travian?

Min satans lillebror som upptäckte detta och sade till mig att det är kul. Startade ett konto och tyckte det var rätt kul…loggade in 2-3 gånger om dagen och var skitstolt när jag hade 100 falanxer. Sedan kom någon och dödade dem och då insåg jag att man måste lägga ner mer tid på detta…och då blev det tråkigt. Men travian är som rökning, man lägger ändå inte av!

3. Vilka servrar/konton har du spelat på?

Testade lite på första omgången av s3.com men jag var för usel så blev katapulterad och lade av. Började på s4.com (första rundan) där det gick rätt bra. Hamnade top 20 pop och off…men bör sägas att det på den tiden inte var samma standard på travian. Knappt någon som lirade med co-players och det fanns ju varken huvudstäder, oaser, hjältar med mera. Var övertygad om att jag skulle lägga av efter den rundan när travian fick för sig att introducera travian i Sverige. Så då blev man bara tvungen att försöka glänsa där. Och det började inte bra, första rundan av s1.se gick åt skogen eftersom man valde fel sida och var helt fast i fiendeområde. Detta plus ett par långsemestrar gjorde det omöjligt att försvara kontot, så blev att ta revansch på nästa s1.se. Och där gick det mycket bättre och tänkte att man kunde lägga ner efter den servern. Bortsett från några hjälpinhopp här och där så var jag travianfri fram tills s1.se (fjärde rundan) startade i vintras. En massa rekord som rykt så kändes som om det var dags att ta ner skorna från hyllan och köra en sista runda.
Som du märker….man är fast. Men jag är helt övertygad om att denna runda blir den sista rundan för mig. Åtminstone på ett par år…..

4.Vilken prestation är du mest nöjd med i travian?

Solklart över att vi lyckades sno de unika titanskorna trots att vår off låg långt långt bort från artefaktbyn.

5. Vilken prestation är du mest missnöjd med i travian?

Missnöjd är man över en del eftersom jag är petig. Men surast hittills var jag nog när jag lyckades vägga 7k klubbor som skulle springa in efter huvudsvepet men så glömde jag bort tiden så klubborna sprang in innan huvudsvepet. Därtill händer det smågrejer…man råkar springa in i en överdeffad by, råkar köa spjut i offbyn och sådant. Men sånt gör en mer irriterad än missnöjd.

6. Vad för slags musik lyssnar du på när du spelar Travian?

Försöker plugga samtidigt så blir inte så mycket musik. Men annars…en massa klubbmusik lyssnas det på…framförallt David Guetta men även Michael Mind, Fedde le Grand, Alex Megane, Laurent Wolf,Magic Affair, Tune Up!, Italo Brothers, Basshunter (tyvärr) och en hel del bra men okända DJs. Lyssnar även en del på Nightwish, Rammstein, The Strokes, Three Doors Down med flera…som sagt, rätt blandat. Och absolut tyngsta låten är Disco Pogo med Die Atzen. Det är musik att spåra till!

7. Guldar du mycket?

Nä. Blev ju en del i uppbyggnaden av huvudstaden, och emellanåt slösar man lite på att få upp huvudbyggnaden de sista nivåerna. Men just nu ligger vi väl på en 4-6 guld om dagen kanske. Därtill kommer produktionsbonusarna och plus.

8. Vilka tror du vinner?

Det blocket som vi väljer att inte kriga mot. Därför gäller det att vara snäll och skicka resurser till oss, även om vi kanske inte är snälla tillbaka. Förr eller senare är det kanske det som avgör servern!

9. Har du haft en personlig vendetta med någon?

Personlig aldrig. Självklart får man ogilla andra konton, men personerna bakom de allra flesta kontona är trevliga människor, även om de står på fiendesidan. Däremot kontovendettor…ja anfaller någon oss så brukar vi anfalla tillbaka, men det är sånt man får räkna med. Även fakes räcker ibland. Tyvärr glömmer man alltid bort ett par namn. Men personligt blir det aldrig mot någon, inte ens när vissa påstår att vi kompenserar våra små ädla delar genom stora traviansläggor.

10. Vad tycker du om servern så här långt?

Intressant server. Varit dött alldeles för länge på många håll men visst är det kul nu när ett stort krig är på gång, där halva servern krigar mot kaos. Kul för kaos, men undrar om det inte känns/känts rätt tråkigt i vissa väderstreck var alla levt i fred, harmoni och gemensamma bubbelbad med varandra alltför länge.

11. Övrigt?

Önskar alla andra lycka till, vänner som fiender. Och hoppas att fler än vi vill njuta lite av sommarvämen så man slipper alltför mycket stök och bök nu när hettan är som värst, badplatserna som mest eftertraktade och tjejerna som mest lättklädda! 

Kråkan/Tribble – Spelarintervju

1. Vem är du?

Jag är Kråkan och spelar på Tribble kontot. Rent personligt så är jag en 17 årig grabb som kommer från Stockholmsområdet. Även jag en extremt anonym jätte traviannörd. Inga kompisar får veta om att jag spelar trots att det en gång uppdagades, en av mest ångestladdade dagarna någonsin. Får fortfarande pikar för det och svär varje gång det nämns att jag verkligen inte spelar och typ slutade för 2 år sen, men här är jag.
Annars är det inte så mycket att veta, pluggar natur tränar lite n stuff. Defintivt smartare, starkare och bättre än Joal.

2. Hur kom det sig att du började spela travian?

Kommer inte ihåg helt faktiskt, men tror att jag spelade hattrick ett kort tag läste om travian på forumet där och så började jag.

3. Vilka servrar/konton har du spelat på?
Började på s6.com där tror jag men sög ju självklart, fick väl upp en 5 byar då travian i Sverige startade.
Första s1. Jag är väl 12-13 år om jag minns rätt, självklart rätt dåligt men var ingen sjuk klass på den servern i övrigt heller. Riktigt kul dock, och riktigt lärorikt. Lirade såklart på den vinnande sidan SE som nicket kråkan.
Flyttar sen över till andra s1 där jag väl har de största meriterna, började på kontot Kråkan och gick väl helt okej top20 pop större delen av tiden och en helt okej slägga. Ingen vidare spelare då heller men bra start och lärde mig mer och mer.
Bytte rätt tidigt över till Xhale kontot, där det köttades på. Kom 2a i offen något k före Moss och lyckades spränga ett vetefält i ett Vu med en rätt bra slägga.
Det är från s1 jag har de mesta minnena genom “karriären”. Riktigt härliga personer man stötte in i där.
Spelade under s5 också, riktigt grym runda ibörjan med KOMANDÅ!. Sen så sjönk väl spellustan där överlag på kontot och jag som den värsta spelaren med fullt upp på s1. Dock rätt kul runda, speciellt en person som var viktig för mitt spelande som jag stötte på där.
Sen speed en kortis där jag failade totalt förutom i början.

4.Vilken prestation är du mest nöjd med i travian?

Artefakterna måste nog vara den stund med mest glädje hittils. Så får väl bli det.
Joals och min chat var grym den kvällen!
Att lyckas sno titanskorna var riktigt soft. Att vara delaktig i spräckningen av M på s5 var grymt också

5. Vilken prestation är du mest missnöjd med i travian?

De gånger jag vikit ner mig och inte fortsatt spela utan bara glidit iväg och lämnat de på kontona kvar i sticket.

6. Vad för slags musik lyssnar du på när du spelar Travian?

Taryn Southern så klart!!

7. Guldar du mycket?

Kan jag inte påstå. Då jag är ung och fattig har jag inte riktigt råd. Just nu guldar vi inte särskilt mycket. Baserna 25% plus och lite npc när det krävs. Men försöker klara oss utan att gulda upp byar t ex.

9. Har du haft en personlig vendetta med någon?

Allt för rädd av mig för att våga göra någon arg, så tror inte jag haft någon. Inte så att det är någon spelare jag hatat och bara velat kötta ner på grund av det.

10. Vad tycker du om servern så här långt?

Tycker att det har varit en kul server hittils där det gått rätt bra för oss =). En del krigande från våran sida i alla fall, men kanske inget jättedrag överlag.
Blir ju lite så att alla avvaktar tills artiesarna kommer. Så jag tror att vi har det bästa framför oss.

11. Övrigt?

Just vinnandet av servern är inte något som cirkulerar i huvudet på mig just nu, bara vi har kul rundan ut så är jag nöjd med det mesta =)

****

Rapporter

betydelsen av bräckor

 

scoutning

artefakt övertagen 15 nivåer på hjälten

**********************

NYPD

Mina kontaktförsök rönte ingen lycka här hos NYPD

Artefakter: 2 små artefakter

**********************

En kvadrant där herraväldet är fullständigt. Ska de lyckas med sin föresats att skapa kaos på servern? Kommer de att lägga beslag på alla viktiga artefakter?

*******************

– – – – – – – – – –
Vill ni komma med egna åsikter och kommentarer? Kontakta Safiren så kanske just ditt uttalande eller din rapport kommer med. Detta var ett specialnummer av Filosofiska Nyheter för server 1.

Nytt blad varannan Tisdag klockan 22.00, ehmm… Edit: Den kommer när eller kanske lagom Filosofiskt inte alls.

Ansvarig utgivare: Safiren

Copyright © 2008-20010 Filosoferna
All Rights reserved

Leave a Reply