Sez10 v2

NR 9 sez10 v2 Tredje Årgången
___________________________________________

I dagens nummer!

# Del 1
– Safirens spalt
– Allianserna

# Del 2
– Allianserna

# Del 3
– Intervjuer

# Del 4
– Dagbok
– Ris&Ros och Ditt&Datt
– Topp10

Safirens spalt

Så, då har den första hela veckan på sez10 gått. Servern ser ut att snabbt stabilisera sig. Jag antar att det går fortare än på slow eftersom så många av de större allianserna är överenskomna i förväg. Än så länge ser det ut som om det är i SV och NV vi kommer att få se de största fajterna den närmaste månaden innan alla börjar sikta in sig på artefakterna. Så snabbt igång med krigandet nu och ge oss något att skriva om!

Vi kanske inte lyckas täcka varje kvadrant i varje nummer, det får ni ha överseende med. Hellre tidning oftare tänker vi. Vi tar gärna emot tips om vad NI tycker vi ska skriva om. Så här i början när alla är så hemliga av sig är informationsinskaffandet behäftat med vissa svårigheter så alla bidrag mottages tacksamt.

Redaktionen har varit flitig under veckan och vi hoppas att det insamlade materialet skall vara en förnöjsam läsning. Jag skrattade gott när jag såg Sannens variant av kommentar till Topp10.

Safiren

*********************


Allianserna och var de bor.

Av Safiren.

Jag tror det är bäst att jag börjar med att påpeka att det här får ni läsa med en stor nypa salt och jag bjuder på de skratt mina spånerier kan framkalla om de nu råkar vara helt uppåt väggarna. Jag är själv lidelsefullt intresserad av kartor så travian.ws använder jag flitigt för att ta reda på hur servern ser ut. Förhoppningsvis hittar jag vart en del av mina kontakter från förra sez tagit vägen.

NV -/+

 

Mest nyfiken just nu är jag på hur allianserna placerat sig i kvadranterna. Och jag börjar med NW som ligger etta. Precis som namnet säger ligger de i nordväst (-/+) Jag ser att SuEr som jag intervjuade förra veckan och Cilantro flyttat över från SAT fd FO. Roligt att se att de lyckas väl med kontonamnen i alliansen. Det är väl inte alltför svårt att gissa på att namnet sen blir Walt Disney. Det lär finnas många bekanta här. Det ska bli roligt att få reda på vilka som döljer sig bakom kontona och jag hoppas på många rapporter till tidningen.

I NV finns fyra av tio största allianserna, NW, DBA, TWO och TWO I, så det kan bli en rolig kamp om herraväldet där. NW lär inte bli lätta att tas med för de andra. Allieringar blir viktiga för de som vill ta sig till EG. Det verkar de redan vara medvetna om för profilerna vimlar av allieringar och IAPs. En nackdel med många allieringar är att farmningsunderlaget minskar och därmed går växande inte lika snabbt. Jag hoppas det är ”min” Jackie från s2 jag ser i TWO.

 Övriga allianser 11-20: STAR.

Det är många bilder så artikeln måste delas upp. Fortsättning i nästa del.

 

# Del 2
– Allianserna

 

*********************************************

 

Allianserna och var de bor.
Av Safiren.

NÖ +/+

Tvåa på allianslistan är TP-AAA vilket raskt för oss till NÖ (+/+). Det här är Chang naam & vänner. Jag ser EDDUL, honom är det trevligt att diskutera böcker med. Massa förgreningar åt alla möjliga håll. Som IAP hittar vi The Crash med Faerietopia, puss på dig nilla. Men en sak undrar jag, här finns inga naturliga fiender. Den enda jag kan hitta är SG, som i alla fall ännu inte hör till allierade. Förra gången stod de på castors sida – men hur är det nu?Övriga allianser 11-20: AAA-TP, Lerb fri, GNÖ

SV -/-

Tredje plats bland de tio största tas i skrivande stund av NÖN2, Norröners vinge. eVil finns oxå i den här kvadranten som är SV (-/-). I NÖN har vi en hel del gamla rävar, eVil var de som vann sez9. Även här kan vi förvänta oss en kamp om makten över kvadranten. Evil har en del vänner sen förr så kamrater i kampen kommer att finnas.

 

 

 Övriga allianser 11-20: WASP, JFF, The Enix.

Övriga

Den sista alliansen bland de tio största är H-MASTER, utspridd över hela kartan och dömd att bli en farmallians. Hittills har jag aldrig sett en allians med den formen lyckas komma någon vart annat än i pop på grund av sitt antal.

Övriga utspridda 11-20: PPN, TV.

Saknar ni inte något? Jag har inte nämnt SÖ (+/-) än. Varför finns det ingen allians därifrån bland de tio största? Och bara en bland de 20 största.

Studio54 ligger där, den som sägs vara Castors allians. Kör gissningsleken och satsar på Senil som boplats för honom *garva*.

Och nu får jag nog sluta om jag ska bli färdig med detta tills imorgon. Jag har naturligtvis inte kunnat låta bli att klicka vidare på travian.ws. Det finns fler intressanta allianser ute på servern. Men mer om det någon annan gång.

En kort sammanfattning: I NV har vi en ensamstående allians och ett gytter av allierade. Krig emotses! I NÖ har vi ett annat gytter och en del fristående. En kvadrant där diplomati betyder mer än krig? SW med det Norröna teamet och eVil kan komma att bjuda på en lustiger dans även de. Och så SÖ igen då. Vad månne det bliva av detta? Simcity i hela kvadranten?

 

# Del 3
– Intervjuer

 

***************************************************

 

Intervju med Linken@Knatte/NW
Av Birk

Intervju med allians ledaren för NW
Vi fick tag i Linken och bjöd in honom i FN-chatten för en intervju om vad alliansen NW egentligen är för en allians, då det enligt rykten sägs att denna allians kanske är en av dem vassaste allianserna denna runda. Stämmer verkligen detta? Eller är det bara ett rykte som går på forumet och i vissa skypechatter? Ja. vi försökte luska fram lite fakta om detta i denna intervju. Något vi dock har fått höra ryktats efteråt är att kontot Linken spelar på sägs vara farmat. Vi har ingen bekräftelse på om ryktet är sant eller inte. Jag önskar er trevlig fortsatt läsning.

Birk: Hej Linken.
Linken: Tjänare!
Safiren: Hej Linken. Trevligt att se dig här.
Linken: Hehe tackar, det är kul att vara här.
Safiren: Så du är ledare i NW?
Linken: Ja jag är ledare för NW.
Safiren: Är kontot du spelar på hemligt?
Linken: Kontot skulle egentligen vara hemligt från början, men är inte det längre, så nej jag spelar på Knatte.
Safiren: Då har du medaljer att gotta dig åt.
Linken: Hehe, kan tacka mina CO spelare för det, vi var ju på en Travian fest i Hova när vi satt och kämpa ihop dem.
Safiren: Det sägs att den här alliansen är planerad sen länge, stämmer detta?
Linken: Japp, har planerat denna sen förra sommaren på ett ungefär. Anledningen till den långa tiden är att jag ryckte in i lumpen i slutet av sommaren, så ville inte starta den då eftersom jag knappt skulle kunna sitta något, så jag fick lite extra tid att planera en del extra och skrapa ihop folket som skulle delta i det hela.
Safiren: Ni är 43 medlemmar, är det bara överenskommet folk som får komma in?
Linken: Jag får väl berätta lite av grundtanken med hela NW konceptet här (inte vårt riktiga namn utan vi kommer byta när alla våra lirare är samlade). När jag började planera detta handlade det om ca 15 spelare (inte konton) som skulle delta. Men sen började folk ansluta som ville köra en sista runda tillsammans med oss (är en hel drös som kört ihop sen bland annat sez 1) och då började vänners vänner komma och så vidare, så vi blev ett tight gäng som hade kul tillsammans.
Med tiden utvecklades detta mer och mer, mycket med tanke på all den tid jag fick att planera i lumpen, men samtidigt också för att vi lärde känna så mycket nytt gott folk under de 2 rundorna som var (även en del från slow servers) så vi blev ju fler och fler som ville köra tillsammans igen.
Och ja, alla spelarna är handplockade och rekommenderade från våra egna lirare samt folk vi tycker om sedan tidigare o njuter av att ha nära oss.
Birk: Tänkte bara inflika och fråga, vad kommer ni heta när ni är fulltaliga? Eftersom ni inte skulle heta NW då?
Linken: Vad vi kommer heta sen tycker jag är ganska självklart med tanke på våra nicks. Det kommer bli varse när vi fått in alla våra lirare dock, så vill inte säga namnet riktigt än.
Safiren: Coolbrother sa att ni låg tätt på kartan och jag ser att det är så. Är ni tajmade redan från början?
Linken: Nej just med kartan så orkade jag inte ta tag i det, utan sa till folk att registrera när ni vill så länge ni låter mig sova o inte tvingar upp mig 06 hehe.
Safiren: Haha, om ni är så samspelta redan nu lär det bli intressant att beskåda er framfart.
Förresten så hörde jag ett rykte på förra sez att en allians skulle bildas som skulle ta allt och slå en massa rekord. Är det ni det?
Linken: Nja slå en massa rekord och så, visst vi har ju en del som är sugna på att satsa på lite olika, men det är långt ifrån vad denna allians handlar om. Men egentligen finns det ju folk som vill slå rekord och så i de flesta allianser så det är inte specifikt vilken som menats med det.
Safiren: Vad handlar er allians om då?
Linken: Att bara ha allmänt kul tillsammans med ett gäng som spelat mycket tillsammans tidigare och att samtidigt vara en pina för så många vi bara kan under vår tid här.
Safiren: Vad har du för åsikt om alliansbildningarna i de andra kvadranterna?
Linken: Jag har inte alltför stor inblick i dem, men jag förväntar mig att det kommer bli hårt motstånd från de flesta, bland annat Norröner, V.V, FU! och Castors gäng i studio54.
Safiren : TWO då?
Linken: Tja, de har en del duktiga lirare, och de har faktiskt bevisat att de kan samordna gemensamma attacker, men tror inte de blir något större hot denna runda heller, men jag vill inte underskatta dem heller.
Safiren: Changs gäng TP?
Linken: TP är vassa svar ja, men enligt mig brukar det inte märkas av så värst förens i endgame, och då är de farliga, har aldrig varit med om några som kämpar på så väl som de, tycker verkligen att de förtjänar en vinst denna runda.
Hade jag valt att spela EG så hade det definitivt varit dem jag hjälpt.
Safiren: Ska du inte spela under EG?
Linken: Jo spela kommer jag att göra, men jag personligen och mitt konto kommer inte ha något med EG att göra utan vi fortsätter spela som tidigare och ignorerar allt vad världsunder och bp heter.
Safiren: Enskilda spelare då förutom er som varit/är på topplistorna, t ex Dr House?
Linken: Oj, jag har inte så stor koll på vilka som spelar var, men helt klart är Dr.House ett väldigt starkt konto, tillsammans med många andra här, dock går jag inte särskilt mycket efter topp 10 listorna. Efter att vi på Knatte lyckades ta alla 4 gulden första veckan, så litar jag mer på infon jag får om vilka som spelar på vilka konton osv istället för topp 10 listorna.
Safiren: Nämn några konton/spelare du tycker vi ska intervjua.
Linken: Ledmotivkillen om ni vill ha lite tokar som alltid är fulla, Dr. House vore kul o se något av, Cruella de vill, Karjala Oy och L.G från NÖN vore kul.
Safiren: Vi får försöka. Har du något du vill tillägga, har jag missat att fråga om nått?
Linken: Tja, jag hoppas att alla får en rolig runda och säger väl lycka till allihop, annars kommer jag inte på något mer. Det är i så fall om du själv kommer på något mer du undrar hehe.
Safiren: Jovisst ja, Ni har lagt er i NV. Med tanke på den förkärlek folk visar att alltid lägga sig i samma hörn, har ni många från samma kvadrant förra rundan? Med tanke på vad du sa om ledmotivet.
Linken: Ah, nej vi är faktiskt väldigt blandade, och NW är just det område vi har haft minst spelare i förr, så därför valde vi det den här rundan som variation samt för att vi från början tänkte lägga oss i SW (när vi ville vara lite små hemliga) men blev röjda så då tog vi NW istället.
Safiren: Tack så mycket för att vi fick intervjua dig, vill du läsa igenom o säga om det är ok?
Linken: ok!

*********************


Från Nalle Puh till kondomer.
Exklusiv Intervju med Befolkad By@Simba/NW

Av Petter

Den 7 oktober fick jag ett konstigt meddelande från Befolkad By där han frågade varför jag inte kom på festen. Eftersom jag inte visste vilken fest han menade och jag var helt säker på att jag inte hade blivit bjuden blev jag fundersam. Smart som jag är använde jag min icke existerande inbjudan till min egen vinnings skull. Två dagar senare fick jag en intervju med vår folkkäre Befolkad by.

Befolkad By spelade som vi alla vet med Flytkorken på kontot Bäst förra rundan, men var spelar han nu? Jag fick svaret att han inte säger det än men han säger däremot att han har fått en bra start med bra möjligheter att farma. Han kläckte även ur sig att han gillar den första Twilight filmen bättre än Twilight New Moon och att han inte har sett den sista filmen, vilket enligt min mening var den bästa eftersom att man får se mer barbröstade unga killar.

Befolkad By:s jobb är inte som man kan tro professionell Travianspelare, som jag, utan en IT produktspecialist på LG electronisk. Eftersom jag är född nyfiken frågade jag hur en vanlig dag ser ut för Befolkad By. Han vaknar klockan sex av sin väckarklocka men vägrar gå upp och snoozar vidare till halv sju vilket visar att han är dödlig som alla vi andra. Hur som helst hinner han inte äta frukost, eftersom att han har snoozat, kastar på sig kläderna och springer 4 kilometer till jobbet. Väl framme på jobbet fixar han med alla krisärenden som nattpasset strular till, likt en blå regering städar upp efter en mörk tid med röd regering. Lunchen består av en proteinshake (vilket jag antar Chuck Norris också äter som lunch om han nu skulle äta). När allt är fixat på jobbet går han hem vid fem och åker sedan till gymmet. Efter en lång dag äter han en välförtjänt pizza. Dock är dagen inte slut här än utan har går över till sin kompis syster och lagar deras dator.. Efter att ha lagat deras dator återvänder han hem till sin lya och börjar fixa med ett LAN som han ska ha hemma hos sig i en vecka.

Tre snabba

Hårt eller mjukt toalett papper?
Mjukt

Vilket ord tilltalar dig mest, vem eller vad?
Vad

Vem gillar du mest, Knut Knutsson, Mona Sahlin eller Nalle Puh?

B: Vem är Knut?
P: Han i Antikrundan. (Ni som har läst intervjun med mig vet att jag gillar antikrundan)
B: Nalle Puh

Nu ville jag veta hur jag var som journalist så jag började fråga lite frågor som ni kan se här nedan:

Anser du att jag skulle passa som journalist på Aftonbladet?

Nej.

Är jag överkvalificerad?

En bra journalist är väl förberedd och kan provocera för att få fram nyheter.

Anser du att jag borde provocera mer? Idiot…

Snarare att man borde ha ett luktsinne för storys…

Besviken av det jag fått höra fortsätter jag att fråga frågor, med en smak av avsky i min mun, samt att jag försökte få fram lite mer intressanta nyheter, så jag frågade om han ansåg sig själv vara en tillräckligt snaskig nyhet för Filosofisk nyheter. Hans svar var ”inte än”. Desperat för att försöka få fram något läsvärt gick jag rakt på sak och frågade om han hade något snuskigt att avslöja för er läsare. Svaret blev ” Runda 11 kommer jag troligen att starta upp FortKnox på nytt, de gamla medlemmarna kommer att bli inbjudna och flera nya kommer att gå med”. Till min besvikelse verkade han ha missförstått frågan men jag gav inte upp för er läsares skull. Den här gången försökte jag vara lite mer rakt på sak och frågade, ”Anser du dig vara bra på kondommärken?”. Han var tydligen inte väldigt påläst men han hade testat runt lite med olika märken. Hans favorit var Cho San därför att den var lite tunnare och därför fick man en bättre känsla.

Där har vi en bit av Befolkad By. Antagligen inte hela sanningen om vem denna mystiska man är men jag hoppas intervjun gav er lite ny information.

Petter
Filosofisk journalist

Kommentarer:
” Leker på den tunna röda linjen”
” Vad är det här för skit?”
” Jag micrar glass.”

*********************

Spelarintervju med Nostradamus/Killers
Av Felle

Felle: Hello!
Nostradamus:Hey!
Felle: Well then, who are you?
Nostradamus:I’am an student from Prague.
Felle: Why and when did you start playing travian?
Nostradamus: About 6-7 years ago, I like the princip of this game and it has low requirement for an computer.
Felle: Which accounts have you played on before?
Nostradamus: Too many already, but played top games on AUX, CZX, CLX and UKX and now trying SEZ .
Felle: Which of your travian performance are you most pleased about?
Nostradamus: When I won the AUX top 1 rank in attackers and hero.
Felle: Which of your performance are you most are you most dissatisfied with?
Nostradamus:Probably when I was catapulted in PTX cause I start to late, and was betrayed by ally members.
Felle: : What kind of music do you listen to when playing travian?
Nostradamus:I listen nothing, I spend 8 hours per day in a noisy lab so I like the sound of silence.
Felle: Do you spend alot of money on travian?
Nostradamus:Not a lot, I use golds only for the plus acc and for the crop searcher.
Felle: What do you think about the server this far?
Nostradamus: I haven’t got any idea yet… Hard to se things clear this soon at the server.
Felle: Which allys do you think will make it all way to EG?
Nostradamus: I don’t really know yet, but I would say my ally. 
Felle:Anything else you wanna tell or comment?
Nostradamus:I would just wan’t to wish good luck to my enemies

 

# Del 4
– Dagbok
– Ris&Ros och Ditt&Datt
– Topp10

*********************

Dagbok från sez10
Av Safiren

Torsdag 4 november

Inga svar har kommit från min förfrågan på forumet om någonstans att bo, den alliansen jag tyckte skulle vara intressant avböjde mitt medlemskap. Mitt självvalda yrke här på travian som journalist ligger mig i fatet. Ledsen blev jag över att få höra – igen – att man saknar förtroende för mig och att man inte litar på mig. Känslosam som jag är fällde jag en tår i ren frustration. Det är jobbigt att få höra sådant och att inte få veta vad man gjort. Hur ska jag kunna bättra mig och se till att de misstag jag gjort inte upprepas om jag inte får veta vad? Jag är mest böjd att lägga ner allt med travian,

När jag kommer hem från jobbet, sent som alltid, så blir jag kontaktad – och övertalad att göra ett nytt försök att hitta någonstans att bo, folk vill ha tidningen. Jag hoppas få napp något slumpmässigt så jag får se sez10 från en annan vinkel.

Fredagen 5 november

Jag blir kontaktad av några stycken som är intresserade av att jag ska bo hos dem, men inget blir bestämt. Jag får oxå flera påstötningar om att se till att det blir Filosofiska Nyheter på sez. Första dagen på servern händer det inte så mycket då alla har nybörjarskydd men man ser att en del poppar friskt.

Lördagen 6 november

En del seriösa förfrågningar kommer in. En galler vill gärna ha mig och bjuder in mig till deras allychatt. Jag är lite osäker dock. Dels vill jag helst prova på german och dels vill jag hamna hos någon som är bättre än jag själv och som jag inte behöver hålla handen. Jag kommer ju att lägga mycket tid på FN och när jag jagar runt efter material glömmer jag allt vad konto heter…

En romare erbjuder plats. Jag tar mig en funderare. Romare har jag aldrig varit utom som korta sitterinhopp och jag tycker de är awful långsamma! Skulle jag stå ut med det? Jag skulle få lära mig något nytt, vilket jag var ute efter, men ändå.

Nya och gamla redaktionsmedlemmar dyker upp och vill vara med. Får vi ihop en redaktion så skulle det bli mycket enklare att få ut FN varje vecka.

En german dyker upp och visar intresse, jag känner igen nicket sen förut. Denne skulle jag kunna få det intressant hos. Jag hoppar på.

Speciellt mycket info får jag inte om kontot. Han är hemlighetsfull min nye kompanjon. Jag märker att det är fler inne när jag gör mina första farmningsförsök som german. Haha, det känns smått fånigt. Ut med ett par gubbar och så bär de hem typ 40 resurser. Kan det bli nått av det här?

Söndag 7 november

Arbetet med att få ut FN till på tisdag har börjat. Jag undrar lite över allyn jag blivit inbjuden till. Är den stabil eller? Chatten får mig att grimasera för mig själv. Men det är roligt att se hur det går till när de försöker styra upp en fungerande allians. Jag framför mina funderingar till min hyresvärd, men jo, vi ska vara där säger han.

Under dagen märker jag att aktiviteten på kontot minskar och på kvällen får jag reda på att kontot ska raderas. Alla trupper har dött och området farmas av alltför många germaner som kommit igång bättre. Jag får använda kontot hur jag vill under kvällen bara jag inte slösar med guldet. Jag roar mig kungligt med att farma och får ihop 40 klubbor innan kvällen är slut, varvat med insamlande av material till FN.

Måndag 8 november.

Vaknar på morgonen och får reda på att nu är det ett nytt konto som ska lekas med. Jag undrar lite, ska man följa reglerna så ska man inte skapa nytt konto förrän det gamla är borta. Det har jag aldrig åkt dit för, säger kontoägaren, bara man låter bli att gå in på det gamla så. Som en försiktighetsåtgärd väntar jag tills jag kommit till jobbet så jag kan logga in från en dator jag inte använt på sez10 innan jag går in.

Nu får jag vara med från början och jag får hålla mina galliska byggarinstinkter i schack, det är bara en sak som gäller – trupp och farma så länge vårt nybörjarskydd räcker. Så det var dags igen för att sända ut 2-5 trupper i taget. Men flitiga bar de hem en del och blev fler och fler. Jag fick lov att bygga lite på fälten och lite mag o silo för att bytet skulle få plats.

Tisdag 9 november

Det visar sig att nybörjarskyddet räcker ytterligare ett dygn så det är bara att glatt farma vidare utan att bry sig om några konsekvenser. Såväl trupp som pop växer stadigt. Min kontoägare tycker att det börjar bli dags att planera lite mera byggen.

Onsdag 10 november

Det är dags att sätta igång med akademi, baracken ska upp ett par nivåer. Nu flyter det på, det byggs och köas. Nybyggarskyddet har gått ut och vi får ducka några attacker. De som var med på det förra kontot verkar inte ha följt med och jag tycker det behövs en till på kontot så vi täcker upp bättre. Jag har ett förslag som accepteras. Vi är uppe i 200 trupp och K (kontoägaren) är riktigt nöjd. Hotelsebreven börjar dimpa ner. Det vanliga ”Du är en ***sugare!”. Svaret blir ofc ”Jag älskar att suga ***. Det är så bra betalt!”

Torsdag 11 november

Jag skickar ut farmningar innan jag drar till jobbet. Det visar sig att en större attack mot en motsträvig gallerfarm inte går som tänkt. Även om jag slog ihjäl all deff så dog det 46 klubbor *hänga med huvudet* Jag får skäll och byggstopp tills jag farmat och byggt nya klubbor. Men gallern är numera farmvänlig. Irriterande dock att han bygger upp sina fällor hela tiden.

Fredag 12 november

Det har farmats flitigt av oss tre, natt som dag. När jag vaknar är det en fest på gång. Nu ska det bli ny by. Upp med residens och börja köa nybyggare. Det krävs intensiv farmning för att få ihop resurserna. Med växande förundran studerar jag turerna i alliansen. Ledningskontot håller inte ihop. Och konton och spelare skiftar. En del lämnar för att söka sig någon annanstans och jag undrar över uthålligheten hos min germanske K. Så länge han styr kontot med fast hand är jag nöjd – även om jag får hålla mina byggarfingrar i styr.

Lördag 13 november

På lördag morgon köas den sista nybyggaren. Vi får vänta på K för att bestämma vart den ska. Vi har inte varit nöjda han och jag med det vi hittat. Det finns inga riktigt bra alternativ i närheten av fronten. Sen är frågan om vi ska ha en supportby först och ta 15c sen. K är mest inne på en supportby men jag anser att med den fart som de närmsta 15c försvinner så riskerar vi att missa den vi vill ha om vi inte tar den direkt. Till slut fastnar vi för en 15c en bit utanför och nybyggarna kan traska iväg.

Söndag 14 november

En dag som för oss alla tre styrs av Farsdagsfirande, men vi hinner in lite då o då för att farma och bygga på vår nya by. 15C är jobbiga utan farmningsmöjligheter, det gäller att få upp vetet så man kan npca istället. Vi har börjat planera för by nr 3, snart har vi tagit igen vad vi tappade på att byta konto.

Det har varit en trevlig vecka, jag trivs med mina kontokamrater om än icke med alliansen – om den nu fortfarande existerar annat än i teorin. Alla trupper är ute och springer. FN har kommit en bra bit på väg. Det är dags att natta.

*********************


Ris&Ros och Ditt&Datt

Av Birk

Vad har vi nu lyckats hittat på då? Jo det är så att vi på redaktionen hade tänkt oss göra en sida i tidningen som ni själva fixar innehållet till. Meningen är att detta ska vara en form av ”baksida” i tidningen där man har roliga eller kanske kärleksfulla saker i. Exempel på sådana saker skulle kunna vara vitsar, Citat, Veckans ros eller varför inte en dikt eller två? Någon gång kanske det kommer dyka upp en tävling här, ett korsord eller liknande där man har chans att kunna vinna något, kanske bara ära, men kanske något mer exklusivt? Hur som helst så är detta er sida, det är ni som ska skicka in saker till oss som ni vill att vi visar, även en anledning till varför just detta ska komma med vill vi ha. Denna gång har jag tillsammans med mina vänner på redaktionen gjort det mesta på detta blad, men inte riktigt allt, vi har faktiskt en dikt från en spelare att delge er också.

Veckans ros:
Vill jag ge till den som vi faktiskt har att tacka att dessa nummer kommer ut. Jag är helt övertygad om att utan allas vår Safir aldrig skulle vi inte ens tänka på att få ut någon form av tidning. Alla röda rosor till dig Safiren!

Veckans ordspråk: 
Alla besök bereder mig glädje, en del när de kommer. En del när de går.

Veckans dikt: 

Här nedan följer nu en dikt som är gjord av en man i 30 årsåldern. Han har haft det här med att dikta som en hobby sen dess att han gick i gymnasiet. Jag ställde frågan om hur det kommer sig att han började dikta, samt varför?
– När vi fick verktygen för att kunna skriva en dikt i skolan, samt fick i uppgift att skriva en dikt var jag såld. Vi skulle som sagt skriva en, jag hade snart skrivit ner tio, började charmera tjejerna redan på denna tid genom att ge dem en dikt var. Så en av de stora anledningarna till att jag egentligen började dikta var för att charmera tjejerna, men även för att kunna skriva av sig de tankar och funderingar man har.
Några av er har säkert redan räknat ut vad för charmtroll detta är, men för er som inte kommit på det ännu så är det Piffe som spelar på Gizmoduck, visst jag är inte tjej men jag blev ändå berörd av denna dikt. Jag hoppas även att ni kommer gilla den!

Du skona mig besegra,
tills natten tar sitt slut.
Du ädla prinsessa i gall byn,
jag skänker dig en kyss.
En kyss för hopp,
en kyss för tro.
En kyss för att livet
snart sin växt skall gro.
Kom till mig
när nattens måne skiner,
skiner för mig och för min kärlek.
Du ädla prinsessa, finns du?
Varför kommer du inte.
Jag väntar här i månens sken
och än är du inte försen.
Jag behöver mer råvaror till
mina trupper, så kom till mig!

Till er alla damer ute på
vidderna i Travians vackra landskap.
/Piffe|Gizmoduck

—-

En del av er har kanske hört talas om Kaninernas skämtsamma tilltag med att sälja sin medalj på Blocket. Det orsakade en del uppståndelse och vi bjöd in Lille Fille till FN-chatten.

Lille Fille | Vi som inte äter morötter-kontot:

<<< Det var i torsdagskväll som jag hade väldigt tråkigt, och hade skämtat med de andra kaninerna över hur missnöjd jag var med 3:e plats på veckans klättrare.

Så jag bestämde mig för att sälja medaljen (på skoj), och skrev det i profilen, och fick även för mig att lägga ut en blocketannons. Tyvärr så gillar inte Amaris att spelare säljer sina medaljer.

Fick respons på den, många som tyckte det var en grymt rolig idé. Även den moderator som nu censurerat länkarna i forumet kommenterade posten att det var en kul idé.

Ikväll vid niotiden fick vi ett IGM av Amaris, och även ett mail via blocketannonsen, att om medaljen byter ägare kommer kontot raderas omedelbart.

Har svarat admin och bett ursäkt för vårat regelbrott mot §5. Även frågat om hon kan förklara närmare hur en eventuell överföring av en medalj skulle gå till, eftersom det närmsta vi har klurat ut är tankeöverförning.

Safiren-embedded: Har du ändrat signaturen då?
Lille Fille |
 Vi som inte äter morötter-kontot: Yes, tog bort hela signaturen för att slippa straffpoäng. Tycker dock att hela det är skämtet blev mycket roligare när både admin och moderator tog det så seriöst.

Safiren-embedded: Man får inte försöka göra pengar på travian, inte köpa o sälja guld/konton osv
Lille Fille | Vi som inte äter morötter-kontot: Nej, och det är antagligen därför det har blivit som det blivit. Dock så uttrycks det även i annonsen att vi gärna byter den mot en rosa kanin. Enligt mig så är det här så uppenbart ett skämt det kan bli. Folk tolkar ju saker på olika sätt dock.

Vi skrev till Amaris och undrade om hon inte fnissade lite iaf. Och fick en kommentar:

Det är inte alls självklart att alla vet att det inte går att sälja medaljer, och även om det har fnissfaktor för de som vet det, så måste jag gå in och stoppa sådana här saker.

Och till sist, ett rykte: Vi på redaktionen har sökt Dr. House vid ett flertal tillfällen denna vecka. Han har glidit oss ur händerna precis när vi trott vi fått tag på honom. En spelare som har 6 byar och 1800 pop efter 10 dagar skulle det vara intressant att veta mera om.

Skvallret säger att Dr.House är solospelare, att han kommer från Bulgarien. Att han tänker sluta när bulgariska speed börjar och att han tänker sälja sitt konto.

Så Amaris gör nog rätt när hon reagerar allvarligt även på skämt, man vet aldrig när det faktiskt är allvar. Ryktas det.

Detta var allt denna sida hade att komma med denna vecka. Nu är det upp till er att skicka in era bidrag till oss om ni vill att denna del av tidningen ska få finnas kvar och bli bättre. Vi vill ha era bidrag före söndag klockan 22:38 för att det ska kunna ha chans att komma med i kommande veckans nummer.

 

Topp10
Av Sannen


*******************

– – – – – – – – – –
Vill ni komma med egna åsikter och kommentarer? Kontakta någon i redaktionen så kanske just ditt uttalande eller din rapport kommer med. Detta var ett nummer av Filosofiska Nyheter för sez10.

Nytt blad varannan Tisdag klockan 22.00, ehmm… Edit: Den kommer när eller kanske lagom Filosofiskt inte alls.

Redaktion: Birk, Felle, Greeny, Petter, Påskharen, Sannen.

Ansvarig utgivare: Safiren

Copyright © 2008-2010 Filosoferna
All Rights reserve

Leave a Reply