Sez10 v1


NR 8 sez10 Tredje årgången
___________________________________________

I dagens nummer!

# Del 1
– Safirens spalt
– Sez10 jubileumsserver – Intervju med Amaris
– SV/Norröner – Intervju med Kardac
– Spelarintervju med Chang naam

# Del 2
– SV/Evil – intervju med sabina
– Intervju med Coolbrother
– Germanstart – intervju med SUne
– Guldintervju med Knatte

# Del 3
– Ännu ej godkänd intervju av Petter
– Topp 10


Safirens spalt

Så har då sez10 startat, den första veckan som bara varade tre dagar bjöd på en hel del äventyr. Vi fick se SuEr!! raskt gå upp i topp och tävla med skusers om farmningarna, båda fick ge sig för Knatte som formidabelt knep alla 4 medaljerna och en bonusmedalj. Alliansbildningen har börjat och en del som planerat långt i förväg som t ex TWO har redan tre vingar. Många av allianserna på topp finns knappast kvar om en vecka. Den närmaste månaden kommer att bli spännande när herraväldet över kvadranterna ska avgöras innan artefakterna kommer.

Så här i början är alla så hemlighetsfulla om vilka som finns på kontona och i allianserna så de som vill vara anonyma får vara det. Jag kommer att få ett himlans jobb med att leta reda på alla mina kontakter igen.

Själv kom jag fram till att det fanns stor risk att jag skulle börja känna mig ensammen om jag skulle köra mitt vanliga lilla inaktiva FN-konto. Vis av alla förvecklingar det ledde till när jag kände mig ensammen på s2 så beslöt jag mig för att försöka få ett aktivt germankonto att bo på. Dels för att få komma in i en allychatt där det snackades mer om spelet så jag skulle få mer aktuell info och dels för att jag måste erkänna att det kliar i mina fingrar efter att få bygga och farma igen. Så nu är jag “embedded”. För er som inte känner till uttrycket så har jag tagit det från Irak-kriget där USA tog med sig “inbäddade” journalister för att rapportera från kriget.

Därmed börjar vi väl att närma oss väsentligheterna. Det är mig en glädje att kunna meddela att redaktionen har utökats. Vilket borde göra det lite lättare att få ut Filosofiska Nyheter. Förutom mig, finns även Påskharen och Sannen sen tidigare här på sez. Nytillkommna är Felle och Greeny. Jag har även nöjet att meddela att Petter som skrev den famösa artikeln om Vikingar vill medverka igen.

Eftersom alla inte kan medverka i varje nummer ser vi gärna fler frilansare till redaktionen, tag kontakt med den av oss som passar er bäst via skype eller IGM.

Välkomna alla med tips och ide´er till tidningen!

Vid pennan

Safiren

***************************


Sez10 jubileumsserver – intervju med Amaris

Jag tänkte att en intervju med Amaris kunde vara intressant så här inför sez 10. Dels blev det inte riktigt rätt med serverstarten och dels så spelar hennes karl hemma i Sverige för första gången på mycket länge. Och sen är det ju alltid väldigt trevligt att få en pratstund med Amaris när hon kan ta sig tid. Jag tackar så mycket.

Safiren: Sez10 har startat, en server många har längtat efter verkar det som.
Amaris: ja, det är en jubileumsserver nr 10 *ler*
Safiren: Ända sen jag kom in på sez9 har folk talat om för mig att sez10 ska bli något alldeles extra.
Amaris: Det är många gamla rävar som är tillbaka.
Safiren: Jag hörde att det var lite trassel med starten, samlingsplatsrestriktioner var på fast de inte skulle vara det.
Amaris: När en server sätts upp görs detta av tech i Munchen. När detta gjordes den här gången var det uppenbarligen ngt som gick fel. Vad det beror på vet jag inte. Dock åtgärdades detta så snart vi fick reda på det.
Safiren: Ja, det skrevs inlägg om det på forumet, var det så det upptäcktes?
Amaris: Vi fick in det via olika informationskanaler. Dock är det via admin@travian.se som sånt här ska anmälas. Det är den korrekta vägen.
Safiren: Ja, men när jag fick tag på dig så var du nyvaken och samlingsplatsen var åtgärdad redan då, finns det fler som håller koll och kan åtgärda saker?
Amaris: Jag var nyvaken för att jag varit vaken under natten ^^
Safiren: Haha, sedan var det omedelbart hemkallande av trupper som inte heller var på.
Amaris: Det stämmer, och det är också korrigerat, vilket var det jag jobbade på under morgonen.
Safiren: Ja, det var bra att ni så snabbt fick ordning på det. Vad finns det mer som kan gå snett när en server startas upp?
Amaris: Svår fråga. I princip kan väl allt gå fel. Fast det är ju sällan det händer
Safiren: Vad är det som gått mest fel någon gång?
Amaris: Jag tycker inte att jag har behövt “slita mitt hår” någongång. Om det är ngt som blivit fel skickar jag det till tech och de korrigerar det omedelbart. Jag har aldrig haft känslan av att “det här går inte att ordna”, helt enkelt därför att det alltid går att ordna. Sedan, vill jag tillägga, är det väldigt sällan som det blir tokigt. Det har hänt, ja. Men aldrig på ett sådant sätt att vissa spelare får fördelar före andra. Alla på servern spelar under samma premisser.
Safiren: Jag såg något om att ni gjorde en rollback på en server, där vissa tydligen (om jag kommer ihåg rätt) fått dubbla trupper.
Amaris: Du pratar om se4. Det var en bugg på servern som gjorde att vissa spelare fick dubbla trupper och dubbla hjältar. För att åtgärda buggen fanns ingen annan väg än att göra rollback till senaste backup.
Safiren: Tänk vad många ggr man önskat sig mer än en hjälte, de måste haft kul de som råkade ut för det.
Amaris: Och väldigt orättvist för dem som inte fick det ^^
Safiren: Ja, men eftersom ni backade så hade de inte nöjet så länge *skratta*
Amaris: Sant.
Safiren: Har ni en massa extrabevakning på sez10 nu? Även med de nya verktygen som automatiskt spärrar händer det väl en hel del, antar jag.
Amaris: MH-bemanningen är den vanliga.
Safiren: Hur många MHs är den vanliga?
Amaris: Det beror naturligtvis på trycket, men runt 3-4 eller till och med 5 på sez.
Safiren: 4500 spelare har reggat nu på tredje dagen, hur många tror du det blir som mest?
Amaris: Oj, jag vet faktiskt inte alls. Naturligtvis hoppas jag på att det blir massor. Förhoppningsvis använder spelarna sig av värvningsfunktionen mer än vad de har gjort tidigare. Det har varit lite dåligt på den fronten nu ett tag. Om du vill ha en siffra skulle jag tippa på runt 6 tusen. Men jag har ärligt talat inte en aning. Jag hoppas att det blir så. Ju fler desto roligare.
Safiren: Värvningsvillkoren är väl tuffare nu än de var förut?
Amaris: Tja, de har förändras. Man får värvningsguldet när spelaren man värvat grundar sin andra by. Men så har också summan av guld ökat. Man får nu 50 guld vid värvning.
Safiren: På en slow innebär det att det kan ta upp till 4 veckor innan man får guldet, tidigare kunde det ta en vecka om den man värvade poppade bra.
Amaris: Beror ju på vem du värvar.
Safiren: Ja, men många värvningar tidigare var väl kompisar som bara poppade lite för att ge värvaren guldet.
Amaris: Och det är väl det som man vill komma åt. Man vill att spelaren ska värva nya “spelare”, inte kompisar som är snälla.
Safiren: Ja
Safiren: En personlig fråga: Du som inte får spela på .se, att ha en karl som spelar här, frestas du inte att titta på när han spelar?
Amaris: Nej, inte ett dugg. Varför skulle jag titta på när han spelar?
Safiren: För att nya byar är så söta? =) För att du är nyfiken? =)
Amaris: *skrattar högt* Skulle väl vara för söta byar då… Nej du, skämt åsido. Om jag vill titta på ett konto så tittar jag i databasen. Den ger mycket mer information om ett konto än när man är inloggad som spelare. Men det är bra att du tar upp den frågan om Kardac. För det där är det en del som undrar över. Travian är en sån stor del av mångas liv. De “kan inte förstå” att det här är mitt jobb. Dvs att vara Game Operator för Travian.se. Din egen fråga om “blir du inte nyfiken på hans konto, tjuvtittar du inte?” Visar på PRECIS det.
Safiren: Mhm, jag vet ju inte hur ni har ert datorliv reglerat, och jag utgår från att ni har egna datorer, men finns de i samma rum så ser du väl kanske en skymt av hans konto på skärmen alltså.
Amaris: Det är klart att det kan hända, men det finns inget intresse från mig att titta där, eftersom jag får mer information om hans konto om jag tittar i databasen.
Safiren: Klagar han högt när han spelar om att farmerna är bra eller dåliga?
Amaris: Jag har sagt till att jag inte vill veta något alls om hur spelet går på sez
Safiren: Jag skulle ju ha väldigt svårt att inte få prata om spelet med den jag bor tillsammans med när båda är travianare.
Amaris: Det är det. Men mitt jobb går före våra hobbies. Jag vill inte veta hur det går, och jag vill inte det eftersom han är en vanlig spelare på servern och ingenting annat.
Det får han lov att respektera.
Safiren: Till sist: Något du vill hälsa spelarna på servern?
Amaris: Är du redan klar? Jag trodde du skulle fråga något med anledning av det som Kardac berättade om vår extra admin på servern?
Safiren: Berätta om extra admin då *ler*
Amaris: *Ler lite* Som jag sa tidigare, det är en del spelare som inte riktigt inser att detta är mitt jobb, och att spela är en hobby. När det blev klart för någon månad sedan att Kardac skulle spela på sez, insåg jag direkt vad klockan var slagen. Det skulle nämligen inte spela någon roll vad jag sa eller vad jag gör. Eftersom han är min man skulle det alltid viskas om jäv. Därför vände jag mig till Agge, som är Community Manager för Travian i hela världen och förklarade läget. “Min man kommer att spela på svensk server. Det kommer att bli ett synnerligen besvärligt läge för mig, då jag kommer att bli anklagad för att vara jävig, oavsett vad jag gör eller vad jag säger.” Och jag bad sedan om att få en extra admin på servern. Den här adminen är satt på servern för att granska MIG och mitt arbete. Jag har själv bett om att få honom.
Kardac skrev i sin intervju med dig att den här adminen är satt att granska honom och hans allians. Vilket är ett rent sakfel. Adminen är här för att granska mig, och det är klart att han kommer att finna mitt arbete med berörd allians och spelare speciellt intressant.
Amaris: Förstår du hur jag menar?
Safiren: Japp
Safiren: Men du har ju ganska lång vana nu vid att hålla dig objektiv, så jag tror inte du kommer att ha några större problem med det.
Amaris: Det är inte det det handlar om. Det handlar om spelarnas förtroende.
Safiren: Det jag har haft med dig att göra så har jag ju sett att du tar ditt jobb på största allvar.
Amaris: Jag vill ha det här på det här viset för att ha en garant för min opartiskhet. Det är mitt jobb. Och det är det som jag kan bli väldigt frustrerad över. Det är många som inte förstår det.
Safiren: På sätt o vis har jag försökt härma dig genom att hålla mig neutral, men jag är inte lika bra på det som du *ledsen*
Amaris: Tack, det tar jag som en komplimang. *ler* Men det finns alltid plats för förbättring.
Safiren: Ja, och jag söker nya sätt att göra FN, så den här gången har jag gått in på ett aktivt konto för att få bättre kontakt med vad som sker.
Amaris: Låter trevligt.
Safiren: Sez går ju så snabbt, travian.ws och andra sajter ligger ju en dag efter, mina morgontidningar
Amaris: mmm
Safiren: ahapp, var det dags för det där Till sist nu? Jag börjar längta efter frukost *skratta*
Amaris: Hah. Om jag vill säga ngt till spelarna? Klart jag vill! Ha kul! 
Safiren: Tack, det blev en lång och trevlig pratstund detta, jag bockar.
Amaris: Tack själv.

***************************

Norröner – Intervju med Kardac

<Safiren > Du har återkommit till travian.se med Norröner efter vad jag förstått varit en längre tids frånvaro. vad är det som lockat dig tillbaka?

<Kardac > Många olika saker. Först är det motståndet. Svenska spelare är sjukt duktiga har jag märkt. Sedan är det väldigt speciellt att spela på sitt hemspråk. Jag har märkt att stämningen i vår allians blir mycket bättre så fort man pratar på nordiska. Och så är det även för att locka tillbaka svenska spelare till de svenska servrarna. Det är mycket färre människor som spelar Travian nu när den första nyfikenheten har lagt sig. Varenda spelare vi kan locka tillbaka till den svenska kommuniteten är bra tycker jag, blir roliga för alla.

<Safiren > Känner du till spelarna och grupperingarna på svenska speed? Det är samma konstellationer som återkommer, verkar det som.

<Kardac > Jag har personligen lite dålig koll på allianserna även om jag har någorlunda koll på en hel del spelares engagemang. Vissa lyser klarare än andra. Som tur var har jag några av de mest erfarna sezrävarna i min allians som ger mig värdefulla tips och råd, utan dom vore jag förlorad. Självklart har vi en och annan skummis som slinker runt i de andra allianserna som också får samla in information. Spioninformation är aldrig 100% pålitlig men kan bidraga till kanske en redan befintlig värdering.

<Safiren > När spelade du i Sverige senast?

<Kardac > Senast jag spelade i sverige var första svenska servern, s1.travian.se.

<Safiren > Oj, det var länge sen.

<Kardac > Mmm. Skönt att vara tilbaka. Hittils har det varit jättekul. Mänga nya personer och nick som man fått äran att prata med.

<Safiren > En personlig fråga: Amaris får ju inte spela i Sverige. Låter du henne tjuvkika på ditt konto? =)

<Kardac > Om Amaris behöver veta något om svenska servrarna har hon adminaccess på alla servrar, hon har ingen som helst intresse av att titta på mitt konto. Vi är väldigt noga med att separera mitt spelande med hennes roll som Admin på .se, därför har hon anlitat en internationell Admin att kontrollera mig och min allians vid misstankar om t.ex. fusk. Jag vågar nog säga att det är få allianser som är så granskade som vår  Hon har varit sitter åt mig 2ggr förut när vi spelat tillsammans på internationella servrar men då vi har ungefär samma onlinetider är det sällan vi tjänar på att hjälpa varandra som sitters och co är inte att tala om då vi båda har så starka viljor.

<Safiren > Till sist: Vad vill du hälsa dina medspelare på servern?

<Kardac > Det är en ära att få möta er alla. Detta kommer bli en grym omgång, alla verkar jättetaggade och sugna på att kriga vilket är toppen. Kom bara ihåg att vinsten inte är viktig, det är vägen dit som betyder något i efterhand!

<Safiren > Tack så mycket. Jag renskriver och återkommer .

<Kardac > Tack själv, kul att bli intervjuvad.

***************************

Spelarintervju med Chang naam

~Sannen ~ : 1. Vem är du?
Chang naam /TP : Jag är en 48-årig man från Staffanstorp…två barn och en hamster.

~Sannen ~ : 2. Hur kom det sig att du började spela travian?
Chang naam /TP : En ren slump…satt och slösurfade och hittade en länk…testade och blev biten..detta var sez4

~Sannen ~ : 3. Vilka servrar/konton har du spelat på?
Chang naam /TP : sez4 och framåt…bara speed

~Sannen ~ : 4.Vilken prestation är du mest nöjd med i travian?
Chang naam /TP : Att ha lyft TP från att vara en liten allians med nybörjare till att vara en allians man får räkna med varje runda.

~Sannen ~ : 5. Vilken prestation är du mest missnöjd med i travian?
Chang naam /TP : Väldigt svårt att svara på…har säkert gjort en del dåliga beslut men jag som alla andra gör mitt bästa och jag kan inte peka på något speciellt. Finns säkert andra som hellre svarar på den frågan.

~Sannen ~ : 6. Vad för slags musik lyssnar du på när du spelar Travian?
Chang naam /TP : Om jag skulle lyssna när jag spelar vilket jag inte brukar så skulle det vara Rammstein, Devo och Dream theater

~Sannen ~ : 7. Guldar du mycket?
Chang naam /TP : Allting är relativt men det blir en del.

~Sannen ~ : 8. Vad tycker du om serverstarten?
Chang naam /TP : Alla verkar vara sugna, speciellt de som inte spelade sommarrundan.

~Sannen ~ : 9. Har du haft en personlig vendetta med någon?
Chang naam /TP : Nej

~Sannen ~ : 10. Vad anser du om allianserna som bildas nu och var tror du att folk gömmer sig ?
Chang naam /TP : Än så länge är det för tidigt att uttala sig om detta…de som sedermera blir att räkna med är ännu inte i full styrka. Var spelare gömmer sig?…det vill jag inte tala om eftersom det finns en anledning till att de gör det. Det vore en diplomatisk miss att lämna ut sådant. Folk får själva visa sig och jag visar alla samma respekt antingen de är vän eller fiende.

~Sannen ~ : 11. Hur tror du att du själv kommer prestera denna rundan, Kommer du att gå på rejält och kriga, eller se till att det är väldigt lugnt , tills allt bryter ut i EG
Chang naam /TP : Det får omständigheterna avgöra.

~Sannen ~ : 12. Vad tycker du om killen som Copycatade dig – Har du skickat brev till MH / Admin ( Fått svar ? )
Chang naam /TP : ja, men MH kan inte göra något…och den killen eller tjejen har jag inte mycket till övers för. En verkligen låg grej att göra…mitt namn kan jag väl stå ut med att förlora men vi gillar att heta TP som allians.

~Sannen ~ : 13. Vill du tilläga något?, Berömma någon, säga hej, Eller ja – Vad det nu kan vara?
Chang naam /TP : Jag vill gärna önska alla en trevlig runda och hoppas på en ärlig kamp i spelet.

 

# Del 2
– SV/Evil – intervju med sabina
– Intervju med Coolbrother
– Germanstart – intervju med SUne
– Guldintervju med Knatte

 

************************************************** ***********


SV/Evil – intervju med sabina@The Crazy Ones

Safiren: Hej
sabina/leader- eVil:Hej.
Safiren: Jag tänkte få ut ett FN på tisdag.
sabina/leader- eVil:vad kul.
Safiren:Nu måste jag försöka lära mig alla namn igen, och vem som finns var *sucka*
sabina/leader- eVil:jo jag tror det *skratta*
Safiren: Undrade om du har någon åsikt om vad som händer just nu, allianserna som börjar bildas och vilka som är i dem.
sabina/leader- eVil: Oj , idag har det varit en sådan där dag då man frågar sig varför just jag blev ledare, har suttit hela dagen. Ok ett par korta pauser har jag haft, har svarat på igm , på skype på igm , trycket har varit superstort på eVil idag så jag har inte hunnit tänka på vad andra gör. men givetvis har jag hört rykten om att det kommer att bildas olika block denna runda
Safiren:Vilka olika block har du hört om?
sabina/leader- eVil: Det jag hört, hörde jag under förra rundan, har faktiskt inte lagt allt på minnet, tänkte att det får vi se när sez10 kommer igång. Det enda jag kommer ihåg på rak arm är att Linken skulle starta stata upp ett av dem.
Safiren:Ni är 18 medlemmar hittills, är det trogna medlemmar alla?
sabina/leader- eVil:Vil: De allra flesta är “gamla” spelare – de övriga är välkända och har kommit in på rekommendationer. Vi låter alltid de som tidigare spelat med oss komma in först
Safiren: Har ni någon kompisallians?
sabina/leader- eVil:Nej inte just nu, vi har valt att avvakta med iap och ally ett tag framåt för att se hur de olika allianserna utvecklas.
Safiren: Norröner har startat i samma kvadrant. Kardac, Amaris karl, är ledare där. Ni får namnkunnigt folk att kämpa om herraväldet i kvadranten i.
sabina/leader- eVil: Angående Norröner så har de, som du säger, namnkunnigt folk, men det har alltid funnits sådana allianser och kommer alltid att finnas. En bra ledare är ju viktig för alliansen , och det verkar de ha fått.
Safiren: Till sist: vill du säga något till dina medspelare på servern?
sabina/leader- eVil: Spela för att ha kul och glöm inte fair play! Det är roligare att vinna då 

************************************************** ***********

Spelarintervju med Coolbrother

~Sannen ~ : 1. Vem är du?
Coolbrother : Jag är en jobbargubbe på 44 år från Helsingborg
.
~Sannen ~ : 2. Hur kom det sig att du började spela travian?
Coolbrother : Mest av en slump, satt och letade spel hamna på en engelsk server tyckte det verka skoj så jag hoppa på en svensk slöserver – sen har jag spelat i fem år nu
.
~Sannen ~ : 3. Vilka servrar/konton har du spelat på?
Coolbrother : Jag har spelat på rätt många konto slö servrar spelade jag innan men har spelat alla speed rundorna mesta dels i en allians som heter YG. Kan inte räkna upp alla kontona
.
~Sannen ~ : 4.Vilken prestation är du mest nöjd med i travian?
Coolbrother : Att få ha roligt med kompisarna och alla goa mäniskor jag träffat på spelet är ett spel jag brukar inte spela för att vinna först och främst ha skoj med vännerna.

~Sannen ~ : 5. Vilken prestation är du mest missnöjd med i travian?
Coolbrother : Rundan jag spelade med Ceres där fanns så många goa mäniskor men allt skitsnack gjorde att det inte blev så kul som jag trodde det skulle bli, runda sju.

~Sannen ~ : 6. Vad för slags musik lyssnar du på när du spelar Travian?
Coolbrother : Allt möjligt mycket hårdrock blir det men varje dag spelar jag en sång som heter just idag är jag stark med kenta det har jag gjort i över 20 år vet inte varför men känner jag får kraft från den sången.

~Sannen ~ : 7. Guldar du mycket?
Coolbrother : jag spelar oftast med en kille som heter joppenniven ja vi guldar för mycket

~Sannen ~ : 8. Vad tycker du om serverstarten så här långt?
Coolbrother : Verkar bli en spännande server. Många duktiga spelare som vill mycket, ser fram emot tre tuffa månader med mycket skoj och bus.

~Sannen ~ : 9. Har du haft en personlig vendetta med någon?
Coolbrother : Nä kan jag inte påstå jag har haft, men samtidigt är jag inte personen som gillar att bråka med andra. Passar det inte går jag min väg.

~Sannen ~ : 10. Vad anser du om allianserna som bildas nu och var tror du att folk gömmer sig ?

Coolbrother: Alliansena kommer och går, tror det blir många omgrupperingar denna runda. Jag vet för lite vilka som spelar var. Många bra spelare bytar namn varje runda, skulle tro att det största slagfältet blir i SW denna runda. Ryktet går att där finns många bra spelare. Walt Disney kommer återuppstå från dom döda, röra om ordentligt i grytan. Haha!

~Sannen ~ : 11. Hur tror du att du själv kommer prestera denna rundan, Kommer du att gå på rejält och kriga, eller se till att det är väldigt lugnt , tills allt bryter ut i EG?
Coolbrother : Det kommer bli full rulle från start till mål , kommer inte sikta på endgame denna runda, ha skoj kriga på.

~Sannen ~ : 12. Vill du tilläga något?, Berömma någon, säga hej, Eller ja – Vad det nu kan vara?
Coolbrother: Ja jag skulle vilja berömma alla spelarna som kämpar på varje runda, beundrar er som orkar sitta här och tokfarma dygnet runt eloge till er! Sen vill jag verkligen säga tack till mina vapen-bröder och systrar utan er hade jag aldrig fortsatt spela, ni har gett mig så mycket kärlek specielt The Angel1 och joppenniven och många andra goa spelare . Du är en av dom Sannen.

************************************************** ***********

Germanstart – intervju med SUne@SuEr!!

Safiren: Du låg i topp väldigt snabbt i början. Hur betedde du dig för det?
Sune: Jag aktiverade mitt konto exakt vid 06:00 och kom precis runt 0|0. Sen var det bara att 06:00 dag 2 när nybörjarskyddet släppte va redo att farma alla runt omkring mig innan dom vaknade =p

Safiren: Eftersom alla har ett dygns skydd i början, vad bygger du första dagen?
Sune: Jag bygger oftast enligt uppdragen ( bygger dock en marknad ganska tidigt) fram tills man ska bygga en barack, efter det byggde jag enbart klubbor resten av dagen.

Safiren: Gör du uppdragen?
Sune: Ja, Fram tills barackuppdraget, där efter så gör jag klart det efter hand.

Safiren: Npcar du resurserna för att kunna bygga som du vill?
Sune: Jag Npcar när jag tycker det tar för lång tid att vänta, tex när prodden i just den råvaran man missar är låg.

Safiren: När börjar du bygga trupper och hur många har du när skyddet släpper?
Sune: Jag började bygga trupper efter jag var klart med barackuppdraget, och jag hade ca 30-35 klubbor när nybörjarskyddet släppte.

Safiren: Hur mycket tid lägger du ner på att farma för att få in så mycket? Hur många behöver man vara på kontot?
Sune: Vi är aktiva och farmar 24 timmar om dygnet, fast det är inte så mycket jobb som man tror, max 15-20 min per timme än så länge. Vi är 2 på SuEr!! kontot och vi har även en sitter.

Safiren: Vad gör du sen med alla resurser du får in?
Sune: Bygger mer trupper och byggnader, ca 70% trupper och 30% på byggnader. Under dag 2 så hade jag ca 250 klubbor som mest.

Safiren: Det hände något eftersom du tappade sedan?
Sune: Fler började farma i mitt område, farmsen blev tomma och fler och fler spelare började ducka =p Hela farmningen är ett gissningsspel på vem som är offine just nu.

Ja det va la svar på alla dina frågor =p

Safiren: Underbart hörrudu :*

************************************************** ***********

Guldintervju med Knatte/NW

Safiren: Så – ni måste ha planerat det här tagandet av guldena rätt bra?
Knatte: Nja, inte direkt. Vi insåg att vi skulle vinna popen och farmningen ganska fort, även om vi reggade lite sent på fredagen. Oaserna började rensas i slutet av söndagen, när alla farms inte gav något o ch vi börja farma oaserna eftersom vi tjänade mer på detta, inte bara för o jaga off poäng. Sedan hade vi turligt lite skarpa anfall mot oss under sista kvällen som vi enkelt kunde deffa ut.
Däremot var (insert konto från TTP) väldigt nära att slå oss, endast med 5 minuter till godo ledde han med 15 poäng. Vi lyckades att få in en attack och norpa 20 offpoäng till då 

Safiren: Vad satsade ni mest på i början?
Knatte: Klubbor för att farma.

Safiren: Gjorde ni uppdragen?
Knatte: Japp, gjorde alla uppdragen. Kanske inte i prefekt ordning, men någolunda efter vad som sades. Allt som byggdes var med i uppdragen tills vi hade slutfört dem

Safiren: npcar ni råvarorna i början?
Knatte: Japp, gick åt väldigt mycket guld vecka #1.

Safiren: Hur mycket trupper hade ni när nybörjarskyddet släppte?
Knatte: Hm.. Har jag inte koll på då jag inte var hemma under den tiden.

Safiren: Hur mycket trupper hade ni som mest ?
Knatte: 600 klubbor innan vi började med oasrensningarna.

Safiren: Vad gjorde ni med resurserna ni fick in?
Knatte: Vi hade ren tur med plundringarna i början att vi kunde dra ifrån så pass mkt, för under söndagen såg vi bara dr.house komma närmare o närmare, så var ren tur där.
Vi satsade inte på någon ny by direkt, dock har jag inte sett något onödigt byggt i byn, eller numera byarna, utan i princip det vi behöver, akademi, hög nivå på barracker, stall, verkstad och eftersom vi håller ambassaden har ju givetvis den fått hoppa upp ett par nivåer.

Safiren: vad är din favoritbyggnad att poppa med?
Knatte: Om jag kollar tidigare konton så är det väl Stall/Barrack, Vapenkammare/Smedja. För att jag inte orkar spela klart hela EG, av olika orsaker så har jag alltid poppat upp kontot så mycket som möjligt.

Safiren: Ni är inte med på listorna längre.
Knatte: Nej, eftersom vi rensade så pass mycket oaser tappade vi mestadels av klubborna samt att många farms är utrensade i vårat område. Tittar man på kartan så ser man hur nära NW-kontona ligger varandra. Tittar man även på Allians-farmningen så ser man att vi farmat dubbel mängd som tvåan har (D-K).

Safiren Så vad satsar ni på nu då?
Knatte: Just nu är det att dra ut en ny by, vilket vi varit väldigt långsamma med.

Safiren: Hur ser framtiden ut i NW?
Knatte: Framtiden i NW ser väldigt ljus ut.

Safiren: Ni har som allians lyckats placera er bra i starten?
Knatte: Oja, verkligen. Vi ligger kanske lite för tätt mellan farmkonton, men det är en bra spridning på oss. Många börjar ju få sina andra byar nu och då lossnar det ordentligt.

Safiren: Skulle du vilja hälsa de andra spelarna på servern något?
Knatte: Lycka till, hoppas ni får en kul runda samt att inte sluta spela!

Safiren: Grattis till era medaljer, det ser snyggt ut i profilen! Och tack för att du ställde upp på en intervju.
Knatte: Jadå, Bara Voltaire som klarat det tidigare (sez7), och han är ju norrman, det är inte bra för Sveriges travianspelare.

 

# Del 3

– Topp 10 

************************************************** ***********

Topp 10 – kommentarer av Felle

Såhär såg första veckans top 10 ut.
Först och främst, stort grattis till Knatte som tog första platsen på alla 4 medaljer, och fick en bonusmedalj!
Och även grattis till alla er andra som tog er in på topp 10!

Såhär såg topp 10 ut i allianserna. NW, en ny allians med spelare vars namn inspirerade utav olika serie figurer vann alla 4 guldmedaljer. Stort grattis NW!
På veckans försvarare hittar vi FO, en allians enbart bestående utav 3 spelare, dessa hittar vi även på Veckans plundrare och Veckans anfallare.
eVil och TWO känner väl de flesta igen, båda två lyckades i alla fall ta alla 4 medaljer.

******************

Grattis till alla er och även dem allianser jag inte nämnt ovan!

För att vi ska få något att jämföra med nästa vecka så även dessa listor:

 


*******************– – – – – – – – – –
Vill ni komma med egna åsikter och kommentarer? Kontakta redaktionen så kanske just ditt uttalande eller din rapport kommer med. Detta var ett nummer av Filosofiska Nyheter för sez10..

Nytt blad varannan Tisdag klockan 22.00, ehmm… Edit: Den kommer när eller kanske lagom Filosofiskt inte alls.

Ansvarig utgivare: Safiren

Copyright © 2008-2010 Filosoferna
All Rights reserved

Leave a Reply