v 33

En ensam Filosofisk Redaktör
___________________________________________
FörslagspaltenVad vill du ha med i tidningen?
Mer rapporter?
Mer intervjuer?
Mer information om allianser?
Längre beskrivningar av allt som sker?
Mer koncis alt. kortare beskrivning av vad som sker?
Mer/mindre färger?
Mer krönikor (gästkrönikor också?)
Annat ni kan komma på?
Fler bilder?
___________________________________________

I dagens nummer!
# Del 1
– Krönika om veckans tilldragelser i NV
– Intervju med Lugna/Ris
# Del2
– Intervju med Rolf/PDA|A av Mofaza
– Samtal med Sprakelspena A.A av Mofaza
– Rapporter
– Tio i topp
– Nöje


Krönika om veckans tilldragelser i NV

Nordvästra kvadranten har varit ett vertabelt getingbo under veckan som gått. Främst är det Troja där den förre ledaren kakhajir slutade med dunder och brak, men även i NsG har det varit en del turbulens då Ironoak tämligen abrupt, verkar det, slutade att spela.

Men jag tror jag börjar med Evilman som raderade i söndags så att han försvann från top10-listan där han låg med både på off och deff. En Nostraspelare som varit hyfsat aktiv genom servern och som hamnade i SPECTRE så småningom efter LCNs upplösning.

Evilman gick ur SPECTRE och både off och deff och att gå ur sin allians väckte naturligtvis mitt intresse. Det är ju en inte alltför ovanlig utveckling när någon tänker radera, vilket han gjorde. Evilman svarade inte på mitt IGM så jag fick fråga runt.Det visade sig att Evilman för ca en månad sen tydligen väggat sin off mot DDNT. Och att han haft en hel del gruff med dem. När väl Evilman byggt upp sin off igen väggade han den en gång till. Jag kan tänka mig att det inte var så bra att ha i bagaget när han ansökte till Ros eftersom han blev nekad. Det sägs också att han inte skrev så trevliga brev. Jag har för mig att han låg trea på off och femma på deff innan hans poäng var borta så han använde sina trupper innan han försvann.

***

En som försvann betydligt stillsammare var Ironoak, ledare för NsG, ena dagen fullt aktiv och sen bara drog sig ur. Här förlorade tydligen NsG sin sammanhållande faktor för i stort sett hela ledningen flyttar över till DDNT. Ser man det kartmässigt såg det ut som en strategisk deffflyttning. Några dagar senare är de tillbaka igen. Jag fick tag på den nye ledaren Wulfric för en intervju.

Disab|Wulfric|Armageddon: Det som har hänt är att ironoak bestämde sig för att sluta och det blev lite oordning när det hände. Men nu har vi en ledning och jobbar framåt mot EG.
Safiren: Så intressanta händelser och så få ord =)
… Det var en hel del hoppande fram och tillbaka till DDNT?
Disab|Wulfric|Armageddon: Wulfrickontot var på den tiden vice hövding när det hände så det var ganska naturligt att vi steg in och tog över för att det inte skulle bli panik i leden. Ledningen som fanns godkände att vice tog över. Men dagen efter var alla borta utan en förklaring. Tala om dålig start.
Safiren: Heh, inte guldläge nej.
Disab|Wulfric|Armageddon: Om varför de försvann och vad som fanns bakom lär man aldrig få veta. Men jag tror att det var någon som alltid har haft lust att byta och övriga ryktes med i farten.
…Men nu är det tillbaka så vi kör på.
Safiren: Jag hörde något om förhandlingar med RR?
Disab|Wulfric|Armageddon: Jag tror att en eller flera spelare var hemskt intresserad med ett samarbete men övriga såg inte fördelar i samarbete med RR.
Safiren: Troja då?
Disab|WulfricArmageddon: Vi är allierade med Troja & DDNT som samarbetar som vanligt

***

Så i NsG verkar det ha ordnat upp sig men hur går det i Troja?

I skrivande stund har jag uppgifter om ca 1K attacker mot Troja ifrån Syntax. Men i väntan på hur det går så ska jag försöka reda ut vad som egentligen hänt i Troja. En rent ut sagt jävla röra där ord står mot ord. Diverse skypechatter har visats upp där folk säger än det ena och än det andra. Varpå båda sidor påstår att de är förfalskade. Den enda skypechatt jag skulle lita på är en där jag deltagit själv.

Men någon gång för tio dgr till två veckor sedan verkar det som om kakhajir beslutat sig för att det var dags att gå tuffare fram mot Syntax. Det hade förekommit en del bråk om byar och oaser och tydligen en delvis otrevlig brevväxling från kakhajirs sida. Alla i ledningen verkar dock inte varit inne på samma linje och till slut är det stora kalabaliken där kakhajir avgår men har försäkrat sig om att kunna komma tillbaka genom att han i hemlighet har delat ut rättigheter till några han tror sig kunna lita på.

Safiren: (wave)
Hotlady/3vil: Hej.
Hotlady/3vil: Vad hade du på hjärtat?
Safiren:Jag skulle gärna vilja ha en intervju om vad som hänt i Troja.
Hotlady/3vil: Ja vad vill du veta?
Safiren: Hur började hela historien?
…om jag har förstått rätt ville kakhajir ut i krig med syntax?
Hotlady/3vil: Vi ville inte egentligen alls ha krig med syntax. Det var på ett ledningsmöte som han och hero och en av tjejerna brakade ihop utan dess like… då hoppade han först ur ledningen… sedan efter det gick han ut ur alliansen…och då blev faktiskt alla runt Troja riktigt glada.
…det var många som var förbannade på honom.
…Kakhajir gick ut och skickade attacker på en allians vi hade eld-upp-hör med.
Safiren:Spectre?
Hotlady/3vil: Och dom blev inte särskilt glada eftersom vi förhandlade om en IAP där…men före det så gick han ur alliansen och tillsatte mej och Ursus som ledare till Troja.
…han strök vårat IAP där ..jag har inte hunnit att kontakta dom … det har varit mycket hajen här som du förstår.
…Det är mej han är ilsken på…och det får han vara då…istället för någon annan … det tar jag.
Safiren: Herodotos då?
Hotlady/3vil: Hero fanns kvar till första mötet….sa jag att han satte in mej och Ursus utan ens fråga om vi ville?
Safiren: Vem satt in er?
Hotlady/3vil: Vi fick beskedet via skype av kakhajir att hon och jag hade alla rättigheterna.
…Han satte in oss själv…vi visste ju inte det…se´n gick han ut ur alliansen.
…Dagen efter satt jag i förhandling med syntax… dom ville ha hans huvud på ett fat som dom uttryckte det …han hade hotat dom med krig.
…Så dom gillade inte hans attityd.
Hotlady/3vil: Men då tyckte jag synd om honom och bad att han skulle komma tillbaka in i alliansen och hålla sej lugn…efter om och men så kom han in igen.
Safiren: ok
Hotlady/3vil: Tyckte inte han var värd att slaktas eftersom han var ju den som tog in oss från LCN när det tog slut där.
SSafiren:Ja, han tyckte han gjorde ett kap.
Hotlady/3vil: Jag vet att han skriver en massa om mej…och han har utsett mej som den onda…men han själv har skapat detta.
Safiren: Jo, det verkar ju så.
Hotlady/3vil: Och sista gången har kom ur alliansen var när jag själv slängde ut honom… för då hade han gått för långt. Han har också…kom det fram till oss i går skickat ut en massa meddelanden som han förfalskat i mitt namn.
…nä fy det här blir snart en hel roman
…en sak är säker…han är körd…spelar ingen roll om han har utsett mej som den som förstört och stulit hans allians…..
…våra allierade accepterade inte honom heller.
Hotlady/3vil: Men faktum kvarstår… jag är inte det minsta rädd för en person som inte kan behärska sej och i allmänhet bär sej illa åt…för en sådan tappar jag respekten.
…Visst är detta ett spel…men man kan ju inte bara se på när en person leker hitler och hoppar in och ut ur chatter och i alliansen….när han var inne och spökade med Hero den natten blev jag så ilsken så att jag skrev att jag hade fått nog och tänkte radera mitt konto…och jag sa hej då till alla i chatterna … sen satte jag mej och höll på med facebook resten av natten.
Safiren: Haha, ja det är underligt det här spelet, så upprörd det kan få en.
Hotlady/3vil: Men min vän han sa att jag skulle sova på saken…men innan jag la mej så gick jag in och kollade på rättigheterna man har som ledare,
…då var hajens kvar och heros fast dom inte var i ledningen längre—-gissa vad jag gjorde
…tog bort dom
…sen sov jag..och jag tänkte på dom i allyn… dom som gillade den här nissen…så började jag läsa vad alla hade skrivit
…du anar inte vilken respons jag hade…alla bad mej att komma tillbaka
…jösses..har du hört nått liknande
Safiren: Sånt är skönt.
Hotlady/3vil: Då tänkte jag; Näe…han ska inte förstöra för dom här fina människorna…och jag tänkte på min attackgrupp som jag hade förhandlat in i Troja,,,,,näe…han ska inte förstöra deras pengar och tid här…nu tar jag smällen
…och det gjorde jag istället för att i ilska radera eller ge bort kontot
…och på den vägen är det.

Och kakhajir känner sig förrådd och har raderat. Enligt egen uppgift är han co på något konto. Därifrån tänker han med nöje betrakta Trojas fall. Han har delat ut all info om trojas deff , off och onlinetider.

____________
kakhajir skrev:

Ställ så många frågor du vill ha svar på för en intervju.

Mitt konto här är borta om 20 timmar. så du får skynda dig *blinka*
ciao!
__________
Safiren skrev:

Vad började det här med?

Det började med att vi tog in 10 st LCN spelare in i vår gemenskap och gjorde en av dem till OFF general.

Jag hörde att du ville ut och slå på Syntax?

Jag ville ut och slåss på syntax ja.
Jag försvarar troja mot alla angrepp.
Det kunde lika gärna vara en annan allians. Den som ger sig på troja, får min vrede tillbaka.

Och att du kickade dem som sa emot dig?

Jag kickade ingen som sa emot mig?? Den LCNcensur som jag hade gjort till offgeneral kickade mig. Hur kan jag ha kickat dem när de är kvar och jag är här ute?
Kom igen.

Och att du och Herodotos höll på och tjafsade.

Jag och herodotus tjafsar alltid. Det är liksom vår grej.
Vi är som ett gift par som älskar och tjafsa.
Som en riktig familj. Vår tjafs är normal för de flesta.

Och slutade med att Hotlady kastade ut er båda två?

Ja precis…hon kastade ut hero först…men jag tog in honom igen efter nån dag och sen lämnade jag själv som protest.
Men sen kom jag tillbaka efter att jag märkte att Hotlady höll på att slicka syntax röv…dvs hon ville ha en IAP med syntax. Sånt där meseri tolererar inte jag.
SÅ jag kom tillbaka och tog tillbaka mina rättigheter och tog över igen.

Men sen på kvällen hade hotlady, ursus och lambi utsatt mig för en kupp. De kastade ut mig från min egen allians och för att göra det hela ännu för dem själva…dvs för att kunna omvända mina egna medlemmar mot mig, så började hotlady tillverka falska skypesamtal som hon sedan kablade ut i trojas forum.

Där jag påstods ha sagt att våra medlemmar är si o så , och alla de texter hon kablade ut framställde mig som en krigisk ledare som tyckte egentligen illa om sina medlemmar.

Så är det.
SÅ nu ska jag radera hela kontot. jag orkar inte längre med det här tjafset.
Ska leva i friheten och umgås med min sambo och se på när troja går under , under hotladys styre.

***

Tidigare nämnde jag att Syntax var på väg mot Troja med 1K attacker. Hur slutade det då? Jo, med 26 st veteåsta byar. Jag fick tag på XII och fick ett uttalande av honom.

Kirill – XII, Atlantis: Det som orsakade en offensiv var Trojas aggresiva ställning tidigare denna runda men då av ledning under Kakhajir. När vi påbörjade lite små attacker för att få fram en reaktion så avgick han eller blev avsatt. Våra samtal med Troja/DDNT framgick det klart och tydligt vad våra krav från syntax var. Det var att de skulle göra sig av med Kakhajir. Det var då den natten han gick ur Troja och vi kände att vi hade nått överenskomelse. Nästa natt gick vi med på fred och attackstopp men eftersom Kakhajir hade fått tillbaka sin plats i alliansen fick de åter en varning om Kakhajir men våra överenskomelse gällde fortfarande. Morgonen där på så drog Kakhajir ut attacker mot flera personer i syntax. Då gick vi ur våra avtal som då gällde.

det kan du få citera
Safiren@Lekstugan♥Gifti: tack
…och och att ni inte använt info från kakhajir?
Kirill – XII, Atlantis: Nej, det har vi inte för vi har ej tagit del av någon konkret information från Kakhajir
Safiren@Lekstugan♥Gifti: ok, tack
Safiren@Lekstugan♥Gifti: mm, du förresten, nån uppskattning om hur många byar som fic skador?
Kirill – XII, Atlantis: 26 byar är det räknat till
…samt en HS
Safiren@Lekstugan♥Gifti: vetelåsta?
Kirill – XII, Atlantis: yes
…HS gick ingen vidare men de övriga såg bra ut *ler*
Safiren@Lekstugan♥Gifti: tack”

Den största enskilda truppförlusten:
http://travian-reports.net/se/report/…

***

Och Troja fortsätter att få stryk av Syntax och PDA*, även Ros och B sägs ha blandat sig i. Veckan som kommer lär vi få se hur det går. Får kakhajir sin hämnd så att Troja faller eller lyckas hotlady hålla ihop alliansen?

************************************************** ****


Intervju med Lugna/Ris

Safiren: Jag har sett att boddan blivit av med många byar efter att lämnat Ris för PR och sen till Syntax och så ut därifrån igen. Vill du lämna nån kommentar om det?
LUGNA ٩(●̮̮̃•̃)۶ LugnaPungen: Det kan jag göra *ler*
… Boddan gillade inte ledningen i Ris och tyckte nog väldigt illa om just mig. Hon klargjorde att hon inte tänkte stötta oss med deff eller på annat vis samt började löpa amok i vårat kvarter osv.
…Hade hon bara lämnat och respekterat oss och våra gamla avtal osv så hade hon givetvis fått vara ifred, då hon trotts allt har flera vänner hos oss med, tyvärr valde hon en annan väg och då tyckte jag med flera att det fick vara nog.
…Ingen mening med att ha en stor granne som hatar en eller hur?
Safiren: Nej, det kan ju inte kännas bra.
… 11 byar tagna och 3 nollade räknade jag till. Det var tre byar kvar när hon raderade. Ni jobbade snabbt,
… och synnerligen effektivt.
LUGNA ٩(●̮̮̃•̃)۶ LugnaPungen: Vi antog att hon borde satt igång raderingen när våran första attack skickades mot henne och det stämde ju ganska bra, det gällde att jobba duktigt *ler*.
Safiren: 20K deffade hon bort
LUGNA ٩(●̮̮̃•̃)۶ LugnaPungen: Ja det var lite lustigt, orginalplanen var att ta alla hennes byar på 5 sek, sen blev det 5 minuter men vi måste vart riktigt risiga när vi körde igång för det hela tog lite längre tid än så ler*
… En del misstag begicks när HS skulle nollas, allt skulle vara så förbannat synkat, en dator laggade o då kom fel svep först *ler*
Safiren: Ni var några som hade gått om KP, hur länge hade ni planerat det här?
LUGNA ٩(●̮̮̃•̃)۶ LugnaPungen: Några dagar en vecka har jag för mig.
Safiren: boddan borde haft egen off. Vart tog den vägen?
LUGNA ٩(●̮̮̃•̃)۶ LugnaPungen: Hon var främst en deff spelare men hade en liten off oxå, den gjorde ett bra jobb måste jag erkänna med tanke på storleken, det var ganska irriterande så jag bytte övertagningsby o snodde hennes off by asap.
… Här har du hennes bästa offensiv
http://travilog.org.ua/se/1641813/35….
Safiren: Lyckoträff?
LUGNA ٩(●̮̮̃•̃)۶ LugnaPungen: Hehe det skulle man kunna säga.
… Jag hade gått o lagt mig att sova lite och vaknade av att min sitter ringde o sa att boddan dödat min hjälte, jag fattade ingenting, kunde bara försöka skratta åt det hela och försöka se lite rättvisa i det.
… Min hjälte dog inte hjälte döden direkt *ler*
Safiren: Hur mycket kostar det att väcka upp den igen?
LUGNA ٩(●̮̮̃•̃)۶ LugnaPungen: Min sitter pratade om ca 300k ca 60h.
Safiren@Lekstugan♥Gifti: Tack så mycket för att du berättade *ler*
LUGNA ٩(●̮̮̃•̃)۶ LugnaPungen: Självklart ställer jag upp för dig, uppskattar ditt arbete!

************************************************** ****

Intervju med Rolf/PDA|A av Mofaza

Martin- The Reader@Mofaza Goddagens
Martin- The Reader@Mofaza Kan jag få ett ord med dig?
Rolf – PDA|A Japp absolut
Martin- The Reader@Mofaza Skriver nu inte som en PDA|A spelare utan som journalist åt FN. Har lovat Safiren att hjälpa till en gång. http://forum.travian.se/showpost.php?… bekräftar att jag inte snackar skit
Martin- The Reader@Mofaza Jag skulle vilja ställa några frågor om hur fortsättningen på servern verkar nu helt enkelt
Rolf – PDA|A Okej visst går de bra
Martin- The Reader@Mofaza ok, då ska vi se hur detta går. jag är ju knappast världens vanaste journalist
Rolf – PDA|A *ler*
Martin- The Reader@Mofaza och att inte prata om sånt som finns i] våra chatter kommer att vara svårt också. men jag måste klara det. hoppas jag
Martin- The Reader@Mofaza då så. öppnar intervjun
Rolf – PDA|A kör på
Martin- The Reader@Mofaza Det har ju varit en del fram och tillbaka med olika spelare ur b som gått med i alliansen. vissa har stannat kvar andra har gått igen. vad beror detta på?
Rolf – PDA|A Jag tror att folk förväntar sig att PDA ska vara en elite allians vilket PDA aldrig har varit och har aldrig påstått. Menar inte att vi är dåliga eller på något sätt. Vi har alltid stått för goda relationer och att vi ska ha kul i första hand om vi vinner är de bara en plus poäng. Sen att vissa har lämnat kan bero på att dem vill hellre stå på Ros sida för dem är vinnarskallar och tror att dem ska vinna. Finns säkert spelare som sprider ut propaganda vilken amatör allians PDA är osv. *ler*
Martin- The Reader@Mofaza Det är nog en bra förklaring.
Martin- The Reader@Mofaza Flera kom ju in i PDA|A först och gick sedan vidare till antingen PDA eller PDA|E hände detta för att det fanns plats i ambassaden eller fanns det en annan anledning?
Rolf – PDA|A PDA har ju få platser och PDAA hade flest. PDAA försöker hålla sig till offensiva konton och PDA mer defensiva konton.
Martin- The Reader@Mofaza Då förstår jag. Hur verkar framtiden nu då? Det har ju varit en del gränsgruff mellan PDA och A.A. den senaste veckan. Byar har tagits över och så vidare. Kommer det att bli mer aggressivt spel nu?
Martin- The Reader@Mofaza Det har ju varit ett par veckor av uppbyggnad och nya byar nu.
Rolf – PDA|A Ingen vet alls hur framtiden ser ut. Anledningen till att vi tog byar från A.A. är för att spelarna i Nö känner sig låsta det finns inte mycke mer att anfalla just nu
Martin- The Reader@Mofaza Där kan jag hålla med. Av egen erfarenhet.
Rolf – PDA|A A.A. tar säkert byar från oss som ligger på deras planhalva.
Rolf – PDA|A Jo det är sant ju. Folk vill inte bara bygga och inte göra något
Martin- The Reader@Mofaza Så det märks en oro och handlingsvilja bland spelarna. Men det finns inga säkra planer för framtiden?
Martin- The Reader@Mofaza Något måste nog ändå ske snart, långt kvar till EG och ingen som vill vila sig till dess.
Rolf – PDA|A Nej och det är lite jobbigt för spelarna vet inte vad som gäller och vi från ledningen kan inte ge några bra svar iheller direkt.
Rolf – PDA|A Och något kommer ske snart tror jag annars kommer de nog bli tråkigt.
Martin- The Reader@Mofaza Beror denna brist på svar på att ett krig med t].ex. A.A. i] detta läget vore förödande eftersom RR skulle kunna stå och bygga upp sig?
Martin- The Reader@Mofaza Eller på en rädsla att RR skulle gå med i kriget på A.A.s sida. Att deras allians inte är slut alls?
Rolf – PDA|A Det handlar absolut i] första hand vad skulle PDA tjäna på. Att gå i krig bara för att kriga är korkat ska vi gå i krig mot någon måste de finnas en tanke bakom det hela. Vi är väl inte rädda om A.A. och Ros skulle kriga mot oss men det hade blivit sjukt tungt för oss.
Martin- The Reader@Mofaza Det är alltid detta med att skadan blir större än nyttan alltså?
Rolf – PDA|A ..ja precis. Gäller vi lägger vår kraft på rätt ställe så vi inte slänger dem på onödiga mål.
Martin- The Reader@Mofaza Där kan man ju se en svaghet med en treblocksserver. Finns alltid en som vinner på att de andra krigar. Därför vågar ingen kriga.
Rolf – PDA|A Ja precis. det kommer bli vs tror jag
Martin- The Reader@Mofaza det brukar bli så i dessa situationer
Martin- The Reader@Mofaza tyvärr
Rolf – PDA|A Ja
Rolf – PDA|A men många är väldigt försiktiga
Martin- The Reader@Mofaza Jo, ingen gillar att bli den som står ensam på sin sida.
Rolf – PDA|A Nej precis
Martin- The Reader@Mofaza då så, vi har rett ut lite om läget på servern som det är nu.
Rolf – PDA|A (y)
Martin- The Reader@Mofaza PDA börjar bli oroliga men det finns ännu ingen säker stig utlagd för framtiden. Jag tackar för intervjun.
Rolf – PDA|A Tack själv *ler*
Rolf – PDA|A Oroliga är vi nog inte *ler*
Martin- The Reader@Mofaza Tänkte mer av stilla ståendendet. Blir spring i benen.
Rolf – PDA|A Aha okej då e jag med

************************************************** ****

Samtal med Herr Sprakelspene av Mofaza

Jag hade ett litet samtal med Herr Ragnar von Sprakelspene, som även om det möjligen inte avslöjar några gigantiska hemligheter om läget på servern visar andra saker. Bland annat min oförmåga att intervjua människor, jag förvandlar den enklaste intervju till ett samtal. Och vikten av att skriva ned frågor man vill ställa i ett intervju-samtal.

Carl / Sprakelspene: Hej hopp
Martin- The Reader@Mofaza: Har den ene av herrarna av sprakelspene tid nu? I så fall letar jag reda på mina verktyg, travian analyser osv
Carl / Sprakelspene: På denna skypen finns bara Ragnar von Sprakelspene. Men jag har tid i 1½h typ
Martin- The Reader@Mofaza: 1,5 timme passar perfekt, mer tid har inte jag heller. Min fråga gällde det faktum att du är den ende sprakelspenen jag har skypen till och därför är det bara en som går att prata med för mig
Carl / Sprakelspene: 
Carl / Sprakelspene: Well, here I am
Martin- The Reader@Mofaza: då ska vi se, mitt livs tredje intervju. Där den ena skedde igår, den första i högstadiet när jag intervjuade grannen
Carl / Sprakelspene: Tredje gången gilt!
Carl / Sprakelspene: Jag är tacksam att jag fick just det turnummret…
Martin- The Reader@Mofaza: Ska se till at göra mitt bästa.
Martin- The Reader@Mofaza: Ska vi se, servern har ju sedan slutet av kriget mot B varit i en uppbyggnadsfas
Martin- The Reader@Mofaza: A.A. har grundat byar ganska friskt. Var denna tid nödvändig för att hämta andan?
Carl / Sprakelspene: A.A. har haft en hel del konflikter, först LOST tidigt på servern, sedan AeM3 (nu KAMIKAZE) tillsammans med I.R.A och sist Cosa/Nostra/B så visst var det skönt att hämta andan lite.
Martin- The Reader@Mofaza: Mitt minne från tiden i A.A. är ju att vi i norr, på mofazakontot och grannar var långt ifrån händelsernas centrum innan kriget mot LCN/B. Men jag märkte hela tiden av aktivitet.
Martin- The Reader@Mofaza: Men nu när det hunnits vila lite, vilken är planen? Det är ju lite långt kvar till EG, för mycket för att bara vänta enligt många.
Carl / Sprakelspene: Visst känns det nu som om det är lite av lugnet före stormen, och jag tror inte att “friden” kommer att hålla sig ända tills EG, någon kommer att ta tillfället i akt att stärka sina kort. Men det är ett intressant läge, då den som anfaller kan få de andra att sluta sig samman.
Carl / Sprakelspene: Motsatsen att två grupperingar skulle gå samman och anfalla den tredje är också lurigt att genomföra i praktiken.
Martin- The Reader@Mofaza: Det är ju det stora problemet med en tre block-server. Det finns alltid risken att det blir två mot en, eller att en tjänar på de andras krig. Men det har ju varit en del gränsgruff med PDA, speciellt PDA|A. Är det början på något större?
Carl / Sprakelspene: Gränsgruff var det nog inte så mycket som att spelare som låg djupt inom de andras territorium fick lite påhälsning, bland annat en del spelare i före detta A.A. NO där du själv spelade tidigare. PDA tog upp många nya spelare i svallet efter Cosa/Nostras/B viftade med vita flaggan och då går det lätt så.
Carl / Sprakelspene: Vi spelar ett konfliktspel och milimeterrättvisa är inte något att ens försöka eftersträva i diplomatin mellan allianser och det är en av mina ledstjärnor i hur man hanterar den typen av situationer.
Martin- The Reader@Mofaza: Jo, det är många uppe hos oss som började känna/ känner sig instängda där uppe. Vi tog ju själv en by från A.A. B, detta dock omedvetet. Vi såg bara till byn och inte alliansen.
Martin- The Reader@Mofaza: Men ni kände er inte provocerade av dessa angrepp?
Carl / Sprakelspene: Givetvis gjorde vi det, men som sagt så finns det större fiskar än så att fundera över. Treenigheten (för att göra en lite kristen referens) av allianser t.ex. Det spelar större roll än en tagen by.
Carl / Sprakelspene: Sedan finns det fler PDA byar i vårt territorium så det kommer säkert att jämna ut sig..
Martin- The Reader@Mofaza: Jag tänkte komma till det. Ni verkar inte ha kommit igång med er våg av närområdesrensing än. Men den kommer?
Carl / Sprakelspene: Det är inte något som sker på alliansnivå i någon allians så vitt jag vet. Jag är 100% säker på att ledningen i PDA inte sagt till spelarna (som kontot du spelar på) att anfalla A.A. utan det var spel för kontots vinning.
På samma sätt skulle vi inom A.A. ledning inte gå ut med direktiv att ta över byar från småspelare i andra allianser. Ligger en by bra till så tar en bra spelare byn helt enkelt. Inte mycket att fundera på i mitt tycke. 
Martin- The Reader@Mofaza: I så fall har många i A.A. inte hunnit bli så spända än antar jag.
Martin- The Reader@Mofaza: Va tycker ni om att många B gått till PDA, och om Giftis hopp till Ros?
Carl / Sprakelspene: Om igen tror jag inte att det är spänning. När det passar kontots utveckling så sker det
Carl / Sprakelspene: Att PDA och Ros tar in dem är 100% naturligt, allt annat vore helt enkelt dumt. Personligen så undrar jag mer över spelarna som går med i alliansen som just givit dem kompanistryk.
Det skulle jag personligen inte göra.
Carl / Sprakelspene: Många av spelarna som gick med i PDA hade uttalat sig ganska nedsättande om den alliansen på forumet. Men det är väl som det gamla ordstävet går: “If you can’t beat them, join them”
Carl / Sprakelspene: Så all heder till PDA och Ros är väl sammanfattningen om det.
Martin- The Reader@Mofaza: Jag personligen kan säga att hade jag haft trevliga konversationer med en allians under kriget som min allians förlorade hade jag inte tvekat att gå med den om det dessutom gynnar kontot.
Martin- The Reader@Mofaza: Det blir ju så att man kan snacka till man kommer på att nu går det inte som tänkt.
Carl / Sprakelspene: Absolut, undantag finns alltid.
Martin- The Reader@Mofaza: Då så, jag tror vi kan lämna den utvecklingen nu.
Martin- The Reader@Mofaza: Och så tappar jag bort mina mentala anteckningar angående frågor.
Carl / Sprakelspene: Not till dig: Nu har vi mer ett samtal än en intervju, men det vet du säkert.
Martin- The Reader@Mofaza: Jag är meveten om detta då jag helt saknar förmåga att fråga utan att kommentera.
Carl / Sprakelspene: Bra att du ser skillnaden.
Martin- The Reader@Mofaza: Men nu har jag inte bara tappat mina mentala anteckningar utan dessutom min improvisationsförmåga. Jag hade ett par frågor till som skulle ställas. Dessa hittar jag dock inte nu och kommer inte på dem heller.
Martin- The Reader@Mofaza: Jag får helt enkelt tacka för din tid och hoppas att detta samtal duger till publicering i alla fall.

************************************************** ****

Rapporter

Ni är dåliga på att ge mig rapporter. Bli bättre på det är ni snela. De rapporter jag fått är mest av det roande slaget *ler*

Byövertagningsförsök hos Faglin/B:
http://www.travian-reports.net/se/rep…
http://www.travian-reports.net/se/rep…
http://www.travian-reports.net/se/rep…

En WotA.A kände sig tydligen i behov att att göra sig av med trupp:

Nulli Secundus/Ros lät en ensam soldat vandra hem och ett övertagningsförsök:
http://travian-reports.net/se/report/29867800db3
sdfy/SPECTREs hjälte var ute och roade sig:
http://travian-reports.net/se/report/…Och King Kong/PDA tyckte det var dags att jag slutade lata mig hos Gifti och hämtade hem mig så det skulle bli ett FN nån gång:
http://travian-reports.net/se/report/…

************************************************** ****

Tio i topp

Leave a Reply