v 35

En ensam Filosofisk Redaktör
___________________________________________
FörslagspaltenVad vill du ha med i tidningen?
Mer rapporter?
Mer intervjuer?
Mer information om allianser?
Längre beskrivningar av allt som sker?
Mer koncis alt. kortare beskrivning av vad som sker?
Mer/mindre färger?
Mer krönikor (gästkrönikor också?)
Annat ni kan komma på?
Fler bilder?
___________________________________________

I dagens nummer!
# Del 1
– Två veckor sen sist
– Intervju med Krilee
– Wille tog Giftis by
– Spelarintervju med Znoken PDA
– Likalot WotA.A deffetta

# Del 2
– Spelarintervju med henrikofsweden Ris
– Smått och gott

Två veckor sen sist

Som de flesta väl lär ha mårkt är servern rätt lugn just nu. Det pågår en del omflyttningar. Några småallianser har gått upp i större, LAA in i TF, HC in i Eden och N|F in i NsG Ö. En del större spelare har raderat. Tex Mattenördarna efter en lång kamp. Galahad verkar ha slutat spela. Marija som var inblandad i bråket i Troja är borta och Nima i GOS har raderat.

GOS verkar för övrigt ha haft det riktigt besvärligt ett tag. Det har bla lett till att några av deras spelare flyttat över till AA. PDA och TF har beslutat sig för att knyta hymens band även offentligt genom att TF nu heter PDA|TF.

Och inget Tio i topp för screenshotsen kom jag på en minut för sent. Jag satt och redigerade intervjuer och tittade på film. Vad jag minns är att Andrilm, Majestic och Dizel låg på topp på offen, Likalot var deffetta och faglin knep plundrarguld med Hengest hack i häl.

Och därmed drar vi vidare till veckans intervjuer. Först en med Krilee som skrivit två välformulerade guider.

Intervju med Krilee

Safiren: Nej, jag vill veta vem du är som person.
…gå inte händelserna i förväg nu *ler*
Krilee: Haha, okej. Jag är en liten prick som gillar lågvattenskämt, skapligt söt, något manipulativ, sommarmänniska och tycker om att spendera tid ute i mina stugor.
Safiren: Inget om din ålder, jobb, familj?
Krilee: Min ålder är någonstans kring 20 år, studerande och för tillfället är jag singel vilket jag även har lovat mig själv att vara fram till åtminstone sommaren. *ler*

Safiren: Hur började du spela travian?
Krilee: Det var min kusin som lurade in mig i det. Detta inträffade då första se2 startade sen var jag fast. ^^

Safiren: Någon idé att fråga hur många och vilka servrar du spelat på?
Krilee: Haha, tyvärr har jag inget bra svar på den frågan. För många är tyvärr svaret. Jag hade en period där jag startade upp konton på nystartade servrar, farmade sönder mitt område i några veckor och låg på toppen av off-ranken sen raderade jag. Detta gjorde jag samtidigt som jag spelade mer seriöst på andra servrar så jag har ingen koll på antalet längre. Men jag har spelat både på svenska och internationella servrar.

Safiren: Vi känner dig som Krilee nu, men jag vet att du var maxodd när jag lärde känna dig för två år sedan.
Krilee: Ja, det stämmer bra. Jag spelade under nicket maxodd på första se4a men det där är en komplicerad historia. I grund och botten var mitt nick Krilee och har varit både före och efter se4. Men många från framförallt se4 känner igen mig under nicket maxodd så jag använder mig av båda.

Safiren: Ok, då förstår jag. och då var vi framme vid orsaken till intervjun.
…Du har skrivit två guider, Försvararens guide till galaxen och Magin bakom anfall och ledarskap.. Det är ett omfattande arbete. Hur kom du på idén att göra det?

Krilee: Idéen kom redan för 2 år sedan. Det var nämligen så att det visade sig att jag hade en liten “talang” för det här med anfall och blev något “känd” för det. Det var därför många som frågade vad som låg bakom framgången. Detta medförde en hel del diskussioner som var väldigt trevliga och givande med spelare som ville lära sig mer. Så, jag beslutade mig för att med en dokumentation ge en del av “mig” till de som sökte kunskap om travian. Framförallt för att höja kvalitén på de svenska servrarna. Tanken från början var att endast skriva en anfallsguide men så hamnade jag som ledare i alliansens RPx på första se7 och insåg att behovet efter en försvarsguide var större eftersom det var många nybörjare där som tog en hel del stryk. Som sagt, idéen väcktes för 2 år sedan men jag har inte varit så effektiv och jag vet inte hur många ggr jag påbörjat min anfallsguide. Nu lyckades jag ändå ta tag i saken och sätta ihop alla de delar som låg lösa på min dator och skriva klart den. *ler*

Krilee: Att skriva såna här guider är också ganska bra rehabilitering från ett “travianberoende”.
Safiren: Ja, du påstår att du har slutat spela nu. Du kommer inte tillbaka om nått år eller så då?
Krilee: Aldrig kan man ju inte säga men jag har förhoppningar om att aldrig mer spela travian. Det är ett trevligt spel och man lär framförallt känna många trevliga spelare, t.ex. dig Safiren, men tyvärr har jag inte tid längre för det. Nu är det dags för mig att söka nya äventyr. *ler*

Safiren: Ja, vi önskar dig alla ett trevligt liv fritt från travian *ler*
…Jag hoppas stöta på dig ibland ändå på skype eller irc.
Krilee: Det tackar jag för. Jag har lyssnat på “Now we are free” i över en vecka och det känns verkligen bra att avsluta travian på detta sätt, genom att ge ut en sista guide.
…Det är nog inte omöjligt att du stöter på mig här på skype ibland. Jag lär titta in lite nu och då. *ler*
Safiren: Grattis till att ha blivit färdig med guiden. Den ska bli väldigt intressant att läsa. Och tack så mycket för intervjun.
Krilee: Tack själv, jag hoppas att den blir ett nöje att läsa.
Safiren: Kan du läsa igenom o säga om det ser ok ut? Jag har lite svårt att skicka ett igm till dig.
Krilee: Jadå, det går bra. Ska kika.
…Det ser bra ut tycker jag *ler*

Wille tog Giftis by

Safiren: Den där byn lär väl ha varit en nagel i ögat på er bra länge?
Wille – PDA|A: Mm det har den varit kan man lätt säga.
…Vet om att Gifti har lagt ner försöket med byn för ett tag sen.
…och att det inte har varit prio nr 1 för han
Safiren: Han säger att han inte haft deff där på 2 månader och att det var synd du inte kom tidigare *ler*
Wille– PDA|A: Nä det stämmer nog.
…Problemet var aldrig deffen,
…eller jo i början var de då dem hade mycket deff där,
…men under mellantiden då de hade deff hade man kunnat försöka på byn,
…men där var alltid förbud eller restriktioner mot att gå på byn.
…Krig kom emellan, perioder med osäkerhet var fallna allianser skulle ta vägen osv, har gjort att det inte blivit av tidigare.

Gifti har ju länge varit en granne till mig och redan från början var det turbolent, för oss PDA:are
Man kan se Gifti som den nyinflyttade i området. När vi försökte komma över med välkomstpresenter så, var vi inte direkt välkomna. Gifti började sen ha högljuda fester och störa grannarna, välta sopptunnor och gå in på andras tomter och ställa till oreda. Kan ju lätt påstå att han inte gjorde sig populär i området.
Det var länge snack om att vräka Gifti, men där har alltid varit olika förhinder som har satt stopp för det hela.
Jag kände att det var dags att slutligen genomföra vräkningen, då det inte har varit någon hemma i B1 på en längre tid och aktiviteten där har varit låg. Vi vill gärna se ett område med trevliga grannar som hjälper varandra och har en gemenskap, så jag tror detta blev bäst för alla parter. Nu har vi ett bra område och Gifti kan ta och bygga ett nytt bo i andra områden.

Wille – PDA|A: det där sammanfattar det lite.
…Men som sagt jag är fullt medveten om att han inte har haft deff där på ett tag, men det har inte varit läge innan då allianser och spelare har flyttat runt en del på senaste tiden,
…nu när spelare har valt var de ska vara har det kommit till ett annat läge.
…Jag tror inte att gifti är speciellt arg på mig över att jag tog byn, då med tanke på att de inte har haft deff på länge, så förmodar jag att de bara väntade på att någon skulle ta byn,
…nu kan de ju använda Kulturpoängen till en annan by som blir mer strategisk för dem.
Safiren: Javisst, tack.

http://safirvin.se/travian/v35/wille.jpg

http://www.travian-reports.net/se/rep…

http://www.travian-reports.net/se/rep…

Spelarintervju med Znoken PDA

Vem är du?

Jag heter Peter och är 13572 dagar gammal. Jag bor med min dammråtta Korven. Jag är född i Uppsala men blev tillverkad i en liten stad som heter Guldborg i Danmark (enligt uppgift från de som var där då). Min skostorlek är 47 (ja, jag står stadigt!) och jag har 7 kusiner. Som person är jag i grund och botten ganska lugn och faktiskt inte så skogstokig som man kanske kan tro… om man inte väcker mig tidigt på morgonen utan en bra anledning. Ej kaffedrickare, usel sångare och senaste gången jag slog till någon var i 2:an (men min klasskamrat hade ju haft sönder min favoritlinjal så jag tyckte han förtjänade en smäll!). Jag pluggade ekonomi i Uppsala och jobbar vanligen som projektledare på något IT-bolag men är tyvärr arbetslös just nu. Jag är starkt emot dödsstraff men kan (nästan) tänka mig ett undantag för alla som röker. Jag äter det mesta med god aptit, tror inte på Gud, har körkort, skulle aldrig köpa Aftonbladet eller Expressen eftersom det är ren smörja som skrivs där, är inte politiskt aktiv och har spelat en hel del innebandy i mina dar. Uppvuxen med hund, ej nykterist och kan ibland ses krama Arnold (min sandsäck) samt kan få hysterisk tårläkage av vissa filmer. Jag anses vara snäll, har 107 t-shirts samt en slips med manliga könsorgan på (tack Simon för den 30-års presenten!).

Tja… jag kan väl inte påstå att det är en heltäckande beskrivning men… lite klokare kanske folk blev.

Not 1. Mamman till min klasskamrat köpte en ny linjal till mig och sen blev vi bästisar.
Not 2. Min dammråtta Korven… finns inte mer. Jag slant med dammsugaren.
Not 3. 13572 dagar innebär drygt 38 år.
Not 4. Jag har en ny dammråtta; Ester.

Hur kom det sig att du började spela travian?

Jag råkade bara surfa förbi Travian. Kommer inte riktigt ihåg hur jag hittade till Travian men jag kommer väl ihåg att jag länge funderade på om jag skulle regga mig för jag visste att om jag reggade mig så skulle jag med stor säkerhet fastna vilket skulle innebära många “bortkastade” timmar i mitt liv. Jag har spelat liknande spel tidigare så jag visste på ett ungefär vad det handlade om.

Vilka servrar/konton har du spelat på?

Jag är relativt ny här på Travian. Jag startade på S4 och S5 i somras 2009 men det var ju mitt i på båda så S2 är min första server från start. Startade på nuvarande S4 och hamnade rätt snabbt i TF så det var naturligt att jag hoppade med i TF när S2 startade. Dock känns det som att jag hittat hem när jag kom över till PDA.

Vad för slags musik lyssnar du på när du spelar Travian?

För det mesta ingen alls faktiskt men då jag har musik på så är det väldigt blandat. Någon form av techno, Linking Park, Evanescence, Enigma, Depeche Mode, Gyllene Tider och vissa stycken ur Carmen. Mao rätt blandat.

Guldar du mycket?

Vad är mycket? Detta är som sagt var min första server (kan man säga) så jag har lite svårt att veta vad som är mycket och vad som är normalt. Om jag får gissa så tror jag att jag ligger en bit ovanför snittet.

Vart kommer nästa stora krig?

Ja, den som det kunde förutspå. I skrivandes stund så känns det som att hela servern står still. Ungefär som att folk sitter och väntar på att något ska hända. En intressant detalj är hur många block det egentligen finns på servern. På en sådan fråga lär man få rätt många olika svar och vart nästa stora krig kommer och mellan vilka beror på vad verkligheten egentligen är.

Har du haft ett personligt vendetta med någon?

Ja, det var precis när servern startade. En granne skulle “jaga mig över hela servern” därför att jag skickade mina gubbar för att farma honom då jag såg att han skickat sina för att farma mig. Han gapade något om ersättning och sen var det något om min mamma och vad han skulle göra med henne och jag tänkte… coolt! Lammkött för morsan men… det blev visst inget. Hur som helst så raderade han sig rätt snabbt.

Vad tycker du om servern så här långt?

Jag har som sagt var inget att jämföra med men jag tycker det är intressant. Det finns många kopplingar hit och dit vilket ger en komplexitet som är rolig.

Övrigt?

Jag hade förväntat mig att Travian skulle innehålla mycket mer strategi och taktik men jag har märkt att det är oerhört många som låter känslor styra sina val här. T.ex. verkar det finnas vissa som anser att man inte ska behöva anfalla vissa fiender därför att de är ens vänner IRL eller vänner på andra servrar. Jag finner det fascinerande för i min värld är det att vara illojal mot sina egna alliansmedlemmar.
Vidare fascineras jag över allt gnäll om vad som är mitt och inte. “Min farm” har jag hört en del gånger och jag förstår inte det tänket. Hur kan man äga rätt att anfalla en annan spelare? Samma sak med oaser och obebodda dalar. Först till kvarn. Hur svårt kan det vara?
En annan sak som känns märkligt är hur folk verkar ta allting så personligt. Visserligen är det många som investerar enormt mycket tid och energi på sina konton (samt även pengar så klart) men det är ju ett spel och alla vet ju vad det går ut på. De som spelat Diplomacy vet att backstabbing är en del av spelet.
Travian är ett spel som innehåller många olika delar som gör spelet komplext. Det handlar inte bara om trupper och byar utan även om lagspel. Politik kommer in som en komponent. Sedan är det ju uppenbart att man kan spela spelet på så många olika sätt. Det har om inget annat du och ditt spelsätt tydligt visat 

Mvh
// Znoken
a.k.a Peter

***
Znoken [PDA]: Enligt sägnen skulle Igge, Issa och Ikaros ute på uppdrag. De var 3 hövdingar som fått order från högre AA-ort att de skulle knalla över till en grannby för att försöka prata byborna där till rätta. De hade redan varit där förut så de kände till vägen väldigt bra. De var dock irriterade öve att behöva gå samma väg igen för förra gången när de gick in i byn så fanns där ett stort och ståtligt palats så ingen ville lyssna på dem när de mitt på stortorget försökte prata med byborna. De hade faktiskt blivit till åtlöje och hade fått lämna byn rätt skamsna. De fick senare höra att deras vänner som var där innan hade bombat bort en lergrop. Man kunde verkligen fråga sig varför just en lergrop. De var alltså inte alls för glada att få återvända men… nu var de tvungna. Den här gången hade de dock tagit med sig några färdknäppar ifall det skulle bli för trist… och trist blev det. Det stod inte på förräns mjödet flödade medans de gick… eller snarare vinglade fram. Till slut stod de så vid byn och faktiskt… inget palats fanns där. Dock fanns där en massa försvarande trupper. Numera sitter de 3 hövdingarna och hinkar mjöd i Valhalla och… efter vad jag har hört så trivs de rätt bra där.
… http://travian-reports.net/se/report/…
http://travian-reports.net/se/report/…
http://travian-reports.net/se/report/…
Safiren: Tack.

Likalot WotA.A deffetta

Safiren: Varför ville dizel och andrilm så gärna hälsa på hos dig?[
Likalot:Beställt från en mindre ally..
…Som vi har plågat sedan dag 1 
…Vi har själv inte exponerat vad vi kör deff/off mot PDA så det var lite modigt och kul att dom ville komma.
Safiren: Vilken mindre ally har du varit så elak mot då?
Likalot:Nu hänger vi ut 
…GOS
Likalot:Jag vet inte om du uppmärksammade att offarna kom in på två olika byar och väggas båda  … lite kred till min ally för det.
Safiren:Jag fick en rapport,
…nej det har jag inte hunnit med att se,
…men de var väl inte syncade?
Likalot: Vi hade dessutom deffat upp rejält i fler byar. Tot var det 7 byar som anfölls. Grejen är den att jag missade först att Dizel hade titandojor och ville inte deffa HS, men fick panikdeffa den.
… Ganska sync. tre-fyra timmar flyttar man ingen deff på. Iaf inte mellan 00-04.
Likalot: En måndag *ledsen*

Likalot:Vad vill du veta mer?
Safiren:Har du någon mera rapport?
Likalot:Jag har två som visar deras off. Sen följde det mellan 13-18 attacker till med katas. Allt väggades. Två fält i min panikdeffade HS fick stryk. Sjukt med deff i WotA.A. Första gången jag spelar på S2 så jag vet inte vad jag kunde vänta mig. Men är mycket imponerad. A.A. och WotAA är en och samma allians. Det märktes tydligt.
Safiren:Alltid bra när samarbetet funkar.
Likalot: http://travilog.org.ua/se/7482766/4b….
http://travilog.org.ua/se/5185016/af….
Likalot:Inte lika generös med exponeringen som den du hade… sorry men mycket av trupperna är inte Likalots.
…Kan bara ta det också att Dizel-anfallet var mycket “otajt” Det var 2 sekunder mellan vågorna och instick hade varit att föredra men alliansen hade deff för vägg i stället.
Safiren:Ja, bra – tack
Likalot:Fråga gärna Nima i GOS om ryktena kring ett beställningsjobb… Hon kommer att “blåneka” *ler*
…Vill du veta mer eller det var rapporten som var det intressanta?
Safiren:Bra med lite info rumt omkring oxå.
Likalot: Grollet mellan Likalot och GOS kom efter att GOS-byar “ploppade” upp nära Likalot. Tom inom 7×7 från min hs. Sedan har det bara rullat på…mest utgående från Likalot och inkommande hos GOS.
…DenFete (co) och Likalot har plockat byar efter behov och bombat HS i jämna intervaller. Det finns deff men inte där vi har dragit fram.
…Dessutom blir det roligare med lite småbus mellan krigen.

Likalot:Något mer…..?
…Likalot – Bakgrund?
Safiren: Javisst om du vill.
Likalot: Likalot – 4 normalservrar, 2 speed.
…Hade störst off på förra S3. Var då en galler med 230k i slägga. Det var så sjukt kul att det visade sig att största släggan inte kom från en German….
…Spelar tillsammans med DenFete som höll VU till lvl 98 senast också på S3.
…Detta är första rundan på S2. Första rundan som dryga “Romare” så det blir inga 230k här inte… inte ens 130 k 
Safiren: hur började du spela travian?
Likalot:Vi en arbetskamrat som sa att det borde vara något för mig som älska excel och räkna. Jag är nördigt strategisk. Normalt är vi alltid Germaner och gillar dem bäst, men vi ville variera spelet lite…..men det blev inte till det bättre..
…Märker att spelet har blivit annorlunda med tekniker som iphones mm. Lättare för alla parter att vara online.
…På gott och ont
Safiren: vad tycker du om förändringarna i spelet?
Likalot:Lite ovant när man är inkörd på “det gamla”. Vi har tex. ingen artifakt, det beror på ren ovana att natarna visar sig redan då. Kommer som en överraskning. Vi är för gamla för att gilla förändringar *ler*
Safiren: haha
Likalot: Men för nya spelare så är det säkert ännu bättre och att man inte kan åka dit för “ofrivillig pushing” längre.
Safiren: Tack så mycket *ler*

 

Spelarintervju med henrikofsweden Ris

Vem är du?

Henrik, 33 år bor i Göteborg sen 9 år. Jobbar med film/teater och lite läraruppdrag.
Väldigt social och älskar spel, Gärna strategi och poker. Börjar jag med nått så gör jag det fullt ut. Tex så spelade jag endast starcraft i 7 år, Sen var det battlefield i 4 år, just nu är det travian som gäller.

Hur kom det sig att du började spela travian?

Min första kontakt var i Trollhättan. hade regisserat en informationsfilm åt EU. Premiärfesten var kul. När sista tåget skulle gå och mina vänner drog mot tåget. Men det gjorde inte jag utan drog vidare i natten för att se vad trollhättans uteliv hade att erbjuda.
Hamnade själv på ett stort dansställe. Snackade med några tjejer i baren. Följde med henne hem…
På morgonen vaknade jag av att hon satt vid datorn. – Kom och mys lite till sa jag. – nej det går inte.
Vred in mig i lakanet och tittade på skärmen. Där satt hon och spelade nått spel och uppgraderade en järngruva. Jag häcklade henne lite för att hom prioriterade detta.
Hon fick heta Sara Järgruva i mobilen.

Tre år senare efter ha tryckt på en banner i “hamnen” 2009 är jag precis likadan.

Men vem var Sara järngruva? Skulle en traviantjej vara en bra hona?! jag vet inte.

Vilka servrar/konton har du spelat på?

Detta är min första från “start”. Testade första gången lite på S1 och speed.

Vilken prestation är du mest nöjd med i travian?

Det var en tuff start för mig i Juli. Vaknade av att nån hade spytt på min dator som låg i min säng bredvid mig. Tittade på min vän som låg på golvet och slumrade. Insåg att det måste vart jag själv efter en stund. Det var den laptopen för 14000.
Fick lov att spela från seveneleven under två månader. Farmad av grannen Eirene gjorde det svårt. Byggde grottor. Farmningen stoppades.
Sen startade en kamp genom att slicka uppåt och lämna allianser. Gjorde en väldigt snygg ansökan till Ros samt byggde en klump av byar formade som en ros. Men nej Ros ville inte ha mig. Blev headhuntad till Ris och till slut var jag med i Ros så att säga ändå.

Vilken prestation är du mest missnöjd med i travian?

Hade en granne som jag slog ihop min egna allians med. Vi slog ihop. Jag fick rättigheter. Jag tog ett snabbt beslut och vi gick upp i en större allians. Jag frågade inte ens honom som startat den. Sen dödade jag honom med katapulter. Fan det var ondska. Var väl nått irltrauma jag tog ut där kanske.

Vad för slags musik lyssnar du på när du spelar Travian?

Mest tittar jag på tv eller lyssnar på sr, speciellt “MNK”. Annars är det Markus Krunegård och… Ja vilket band är det som gjort alla låtar som mina byar heter?

Nån favoritby?

Ja den senaste “77. Som Vatten”. Poetiskt så klart men gillar 77 innan.

Guldar du mycket?

200 i månaden/server

Vart kommer nästa stora krig?

Blir säkert nått nord sydligt, men jag vet inte. Ärligt så vet jag inte.

Har du haft ett personlig vendetta med någon?

Naa, det var väl när jag byggde mina livs första katapulter. Fick nån flipp och raderade 20-25 spelare.

Vad tycker du om servern så här långt?

Spännande i början. Nu det senaste 6 månaderna har det varit “safe”. Jag har ju ingen artifakt ,kan ju förklara en del. Annars kul att snacka med nya människor.

Övrigt?

Blir det nå travian fest i göteborg?

Smått och gott


Det hände sig i Eden

nordkap: Är du intresserade av lite rapporter där det inte gått så hemskt bra för en troja spelare Safiren? Gick väl inte så hemskt bra för dom som deffade heller visserligen

Safiren: Jatack
.
…Jag ser att ni börjat gå över till Eden
,
…ni har gått över färdigt?

nordkap: Japp det har vi.
Safiren: Hoppas ni kommer att trivas
.
nordkap:

…där har du dom fyra smällarna
,
…sen testades lyckan i nästa by,

 


…så en troja har lidit lite förluster just nu
.
Safiren Tack så mycket.

Om att ta över ett bombat konto

Fråga 1.Vem är du som tagit över Pica- kontot? Var spelade du förut?
Svar: Jag som har tagit över pica-pica spelar egentligen som co-spelare på kontot knatte som just nu finns på denna server och S1. För tillfället är jag bara sitter åt knatte och kör på pica. Tidigare servrar har jag spelat solo under nicket downhill.

Fråga 2. Picakontot var rätt hårt bombat. Hur är det att ta över ett konto som behöver så mycket jobb för att bli bra igen?
Svar: Detta konto blev som sagt ganska utsatt och nerbombat…. är ju fortfarande trasigt och lär inte repa sig faktiskt, dock så finns det en liten chans till att få upp en hygglig truppstyrka som antingen kan hjälpa till försvarsmässigt eller göra livet lite surt för några offensivt.

Fråga 3. Vad var det som gjorde att du ville ta över kontot?
Svar: Att ta över någon annans konto ger en lite av en möjlighet till att testa sig fram utan att behöva bry sig så oerhört om det skulle bli stora förluster eller om det åter skulle komma att bli bombat.

Fråga 4. Vad har du för planer för kontot?
Svar: Framtiden vet jag inte så mycket om men förhoppningen är väl att vid EG ha en hyffsat bra truppstatus och kunna hjälpa min ally på bästa sätt med den och resurser.

En artefakt byter ägare

Safiren: *vinka*
…du har tagit galahads skor?

Majestic /13.0.0.0.0: Jo de var rätt storlek..

Safiren: Ni måste ha missat i kommunikationen nånstans? Eftersom han hade trupp kvar där?

Majestic /13.0.0.0.0: Nej, det var ett nödfall..Galahad har gradvis tappat i aktivitet och det hade nått en nivå där vi befarade att nån skulle kunna ta dom utan förvarning.

Safiren: åh fan
…varför blev det så?

Majestic /13.0.0.0.0: Det har varit problem IRL.

Safiren: Ok, tack.

– – – – – – – – – –
Vill ni komma med egna åsikter och kommentarer? Kontakta Safiren eller Prick så kanske just ditt uttalande eller din rapport kommer med. Detta var s2’s senaste Filosofiska Nyheter.Nytt blad varje Tisdag klockan 22.00, ehmm… Edit: Den kommer när eller kanske lagom Filosofiskt inte alls någon vecka.

VD, sekreterare, receptionist, redaktör, journalist, tryckare & utgivare: Safiren

Tjänstlediga:
Tellus, Polipero, Jonate20, Brali,

Leave a Reply