v 31 del 4

Nordöstra kvadranten (+/+)

PDA|A 47 spelare 702 byar, 482K, rank 1. Hittills har 12 B bytt till PDA|A varav en har ångrat sig och gått tillbaka till B. Diverse omförflyttningar inom vänallianserna. 10 små och 6 stora artefakter.

Allierad: TF
IAPs: TFK, PDA, PDA|E, VI och BOO

PDA 58 spelare 708 byar, 450K, rank 3. Rensningar/omförflyttningar för att göra plats för eventuella B-spelare. Galahad har gått över från TFK. 4 små artefakter.

Allierad: TF (Fortfarande i krig mot Cosa&B??).

 

PDA|E 45 spelare 368 byar, 206K, rank 13 . 3 B har hittat hit. 3 små och 3 stora artifakter.

Allierad: TF och TFK

T.F 51 spelare 528 byar, 300K, rank 7. Fick en B som sen gick vidare till PDA|A. Ligers från VI gick över och tog en by från TF samma dag.

Allierade: PDA|A, PDA, PDA|E och TFK
IAPs: VI, BOO, DDNT, NsG och NsG Ö.

 

TFK. 51 spelare 328 byar, 167K, rank 15. Galahad gick över till PDA.

Allierade: TF och PDA|E
IAPs: PDA|A, PDA, BOO, VI, NsG och NsG Ö.

 

BOO. 24 spelare 220 byar, 122K, rank 18. BOO har under januari fått en hel del byar övertagna av diverse andra allianser. 6 st spelare har gått över till TFK, ett antal har lämnat/raderat.

IAPs: TF, TFK. PDA|A, PDA och PDA|E

 

B. 7 spelare 139 byar, 102K, rank 20. En hel del byövertagningar främst från RR, men även blivit av med några. I början av januari 23 spelare. Efter värvning/rensning 29 spelare. Efter en offensiv från RR/AA föll B i början av februari. Ca 20 har gått över till PDA*. Ett par står ensamma, någon har raderat. Picas konto var satt på radering men ändrade sig. Stvafel gick över till PDA* men ångrade sig och gick tillbaka. 2 små, 4 stora + 1 stor hos en fd B nu allianslös.

 

Hick (TTBL) En allians som utsatts för hårt tryck under januari och nu finns det inte mycket kvar.

Sammanvägning

PDA|A, PDA, PDA|E, T.F, TFK och BOO har tillsammans 276 spelare, 2854 byar, 1727K pop. 17 små och 9 stora artifakter.

PDA-blocket har visat sig ha stadga, trots kriget mot LCN/B där man förlorade typ en full ambassad spelare, har man ändå hållit ihop. RRs sista offensiv mot B har gjort att en stor del B och BOO nu hör till blocket. Här har man satt gammalt groll (officiellt krig och en besvärlig alliansdelning) bakom sig för att arbeta mot EG.
Sammanfattning

Alla applåderade när B gav sig på ICE som serverns dåvarande största block och ICE krympte långsamt samman till PDA. LCN/B gav oss en härligt lång tid av krig med många roande inslag som t ex Giftis by mitt i en kvadrat PDA , medan RR rensade sin kvadrant och samlade trupp till artifakterna och AA lekte simcity och rensade sin kvadrant i förbifarten.

RRs mål, har det framgått, har varit att dels försvaga sina blivande medtävlare om EGsegern och dels att skapa en roligare server. Den taktiken, smart och välplanerad som den varit hittills – och roligt har vi haft. Eller hur? – har nu lett till att PDA/TF åter är serverns största block. Om det var RRs avsikt att skaffa sig en ordentlig motståndare till EG så har de verkligen lyckats. Fast det förståss, de ville ju ha flera block och just nu ser det inte ut att vara läge för det.

NÖ: 276 spelare 1727K, + stadga, – många heta känslor inom blocket. 33 artefakter i kvadranten.
SV: 140 spelare 1120K, + strategi , – för smarta. 32 artefakter.
SÖ: 172 spelare, 1140K, + stjärnor, – mycket simcity. 12 artefakter.
NV: 184 spelare, 785K, + tungan på vågen, – för liten erfarenhet. 9 artefakter.

Hmm, jag tror jag missat en artefakt. Orkar hur som helst inte kolla en gång till. Jag skulle bli glad för Kommentarer skratta

 

Leave a Reply