Del 44 – 45 Gifti och Safiren

 

Del 44 King Kongs häst

Safiren sitter och läser högt för King Kongs hest ur senaste numret av Filosofiska Nyheter. Hesten nickar glatt när han får höra om sina äventyr medan han mumsar på de röda vinteräpplena i en korg han fått av Safiren. Hon skrattar för sig själv när hon tänker på att folk var så ivriga efter FN att hesten kom och hämtade henne när hon hade det så skönt hos Gifti.

 

Dessutom gav ju Gifti Safiren en sådan underbar present när han döpte sin artefaktby till Safirens paradis för då kan hon färdas fritt mellan byarna och King Kongs hest bär henne så gärna. Hon fnittrar till och sneglar på hesten. Undrar om han kan räkna och berättar för sin husse vad som står utanför byn? Själv undviker hon att titta då hon vet att Gifti inte vill att hon får veta vad som står där.

 

Safiren känner sig trygg och tillfreds. Bara Gifti kommer ihåg att prata med henne nu oxå så kommer kärleken att blomstra. Safiren lever ju på ord, utan ord svälter hon och blir mager o ämlig som ett streck. Den här veckan har hon iaf blivit ordentligt gödd med söta ord av Gifti, så hon kan använda sin energi till att tänka på FN.

Kul var det när Gifti frågade om Safiren ville bli hans sitter. Hon undrar hur snabbt han hade gjort slut om hon svarat ja. Safiren fnissar högt, hesten tittar undrande på henne där han mumsar i sig det sista äpplet. Men vilken frestelse att dingla med framför henne. Tänk att få tillgång till attackloggen i en stor allians.

Safiren suckar, ack, ack, det är ju det hon saknar allra mest. Att inte se truppstyrkor och anfallsmönster. Men har hon tackat nej till sitter/co hittills med hänvisning till sin neutralitet så är det bara att fortsätta med det. En galen idé far igenom hennes huvud. Skulle man inte kunna gå på studiebesök hos allianserna? Tillbringa en vecka hos varje som gäst? =) Vore ju en rolig intervjuserie, men det skulle nog inte ens hon gå i land med att få tillstånd till…

– Men hallå där! Safiren rycker hastigt undan korgen ifrån hesten. – Buse! Du får inte äta upp korgen oxå! Nej nu ska vi ut och rida du och jag. Nu vill jag till mitt paradis och bara lata mig och bli bortskämd.

 

Del 45 Gifti lyckas få tyst på Safirens spammande 

 

Det är måndagkväll och Safiren spammar på som vanligt. Gifti mumlar instämmande då och då där han sitter och pluggar inför ett prov på jobbet. Hon har äntligen tagit sig i kragen och fixat screenshots på det hon vill ha kvar från s7 och undrar om Gifti vill titta.

 

      

 

 

Jodå, Gifti tittar och lyssnar sen tålmodigt vidare när Safiren funderar vidare över än det ena och än det andra.

Swantinho: Så fixat, du är sitter, bara att vara glad nu.
Safiren: Shit.
Swantinho: Yes nu är det kört.

Safiren blir äntligen tyst. Gifti skrattar gott och önskar henne en god natt på kontot och kryper till kojs.

Nu har Safiren det svårt. Hon kan ju alltid avstå och kryssa av sig men samtidigt vill hon vara lojal mot Gifti. Både Tommy tidigare och Swantino nu har ju alltid ställt upp för henne och funnit sig i alla hennes nycker. Hon känner sig stå i skuld och det verkar som om den har förfallit.

Safiren inser att det bara är att sträcka vapen, Gifti har vunnit den här leken. Hon loggar in för att lära sig kontot.

***

Safiren: och vilka massa underbara funktioner då..
… Jadu, du kommer ihåg att jag är dyr i drift va? =)
Safiren: Jag har köpt massor med nya klänningar och hittade de mest underbara urnor i marmor att plantera rosor i till våren och så anställde jag fler köpmän och så såg jag en alldeles utmärkt plats för ett handelskontor men det finns inte ens ett stall. Var ska jag då göra av King Kongs hest?
Safiren: Se till att få iväg trupperna på morgonen nu raring (inlove)
…godnatt

****

Swantinho: Hejsan baby.
…Jaså, ja klart du får vara dyr i drift. Inga problem det.
…Fan vad underbart att komma in på ett konto som för en gång skull inte har en massa mags fulla.
Safiren: Du är söt, låter mig slösa =)
SSwantinho: Ja klart att att jag kan lägga pengar på dig..speciellt nu när jag inte behöver tänka så på råvarorna på dagarna.
Safiren: Du vet att du sabbat min neutralitet nu? Och jag lär inte bli insläppt i allychatter längre.
Swantinho: Men ingen vet att du är här eller?
Safiren: …för jag tänker inte dölja att jag blivit din sitter, det funkar inte för mig.
Swantinho: Nehe okey det är upp till dig själv.
Safiren: Jag kommer åt Ros loggar t ex
…och ser hur många som har grön prick 😛
Swantinho: Ja det har du rätt i.
…eller röd hehe.
Safiren: Den hederskodex jag kört på den här servern tillåter mig inte att dölja det. Det hade varit annorlunda om jag inte kört journalistgrejen och så stenhårt hävdat min neutralitet – att inte lägga mig i spelet.

Men Safiren tänker att kunde Filosoferna göra tidning fast de hade ett aktivt konto så kan väl hon med. Hon kommer att fortsätta med att försöka göra en tidning varannan vecka som de senaste numren. Att ge ut FN varje vecka tar 3-4 kvällar och sen tänker hon på FN de resterande dagarna. Hon hade ju liksom tänkt lyckas göra något annat ibland och så blir det så här.

Körd. Safiren skakar på huvudet. Han är listig Gifti, snyggt fångat.

 

 

Leave a Reply