Sez10 v5

NR 12 sez10 v5 Tredje Årgången
___________________________________________

I dagens nummer!

# Del 1
– Safirens spalt
– Intervju med Revvan
– TWO & DBA

# Del 2
– Spelarintervjuer
– Topp 10
– Rapporter
– Nöjsamt

Safirens Spalt

Det händer saker lite här och där på servern. VVs krig med Lerb Fri slutade med upplösning av Lerb Fri. Undrar vilka de tänker ge sig på sen? Jag hörde ryktas om ett krig med Crash som drogs tillbaka nästan fortare än det började. TPs inofficiella krig med SG ser ut att ha runnit ut i sanden. I NV har TWO tröttnat på uppvaktningen från Disney och försöker ge igen. NÖN och eVil ser ut att tagit tag i vem som ska regera i kvadranten. Vi hoppas på mera nyheter där nästa vecka. Och SÖ är så tysta så tysta.

Som jag skrivit tidigare kommer vi inte att försöka vara heltäckande i varje nummer, de blir inte så länga alltså, så ni kanske orkar läsa hela ^^ Den här veckan har vi inga intervjuer som inte hunnit bli godkända, däremot så har två spelarintervjuer fastnat hos en av redaktionsmedlemmarna. Förhoppningsvis får jag in dem i morrn och kan komplettera.

Safiren

*********************

 

Intervju med Revvan, moderator

Eftersom det varit turbulent på forumet tänkte jag att en intervju med Revvan skulle vara passande och han var vänlig nog att ställa upp.

1, Berätta lite om dig själv.
Nickat Revvan så länge jag kan minnas online. Är ett smeknamn för mitt riktiga efternamn och därmed blev det naturligt så även på internet. Är 20 år gammal för stunden och pluggar lite lätt i Göteborg i väntan på mitt kall från ovan, eller ja.. Jag försöker bestämma mig för vad jag skall ägna mitt yrkesliv åt. Är ytterst verksam i föreningslivet och lägger flera timmar i veckan på min förening här hemma som ungdomsledare. Har därigenom varit med om hur många äventyr som helst och det är inte för inte som jag fortsätter med att låta andra uppleva saker.

2. Hur kom du i kontakt med travian?
En god vän till mig inom spelet Call Of Duty lurade in mig på en reflänk.. Javisst tänkte jag.. det här kan man väl testa.. Sagt och gjort, testade gjorde man och fastnade gjorde man. Sen dess har jag köttat på för fullt, spelat ett otal servers och gjort bort mig in-game tusentals gånger – ett tips som jag fick lära mig den hårda vägen är att inte skicka sin slägga som förstärkning mot ett VU – det skapar viss munterhet hos övriga spelare på servern, oavsett block och/eller allians. Således, skicka inte släggor mitt i natten när du egentligen borde sova…

3. Hur mycket har du spelat?
Öh.. Räcker för mycket? Spelar just nu på ett antal servers men för en gångs skull inte helt själv på något konto – vilket jag annars oftast gör. Inte för att jag är omöjligt att samarbeta, snarare tvärtom. Men jag vill stå för mina egna misstag och mina egna lyckade anfall osv. Överlag så kan man säga att det än så länge inte blivit för mycket av det goda även om det börjar närma sig.

4. Varför blev du moderator?
Det fanns ett behov av mods, jag skickade en in ansökan tillsammans med mina tidigare erfarenheter som inte är så små om man får skryta lite. Jag har med andra ord varit moderator och administratör på flera forum tidigare och det kändes som om att jag både kunde göra nytta och behovet av erfarna mods fanns. Det hela ledde till testmod efter bara någon dag och sedan efter ett tag blev jag accepterad fullt ut och välkomnad in i öppna famnar hos vad jag tror är travians bästa team.

5. Hur mycket tid lägger du ner på det?
På moderatorjobbet? Det varierar väldigt, så mycket jag hinner. Skola går före allt, det har alltid varit min prioritering. Skola och kärlek till vänner/familj och en viss någon som än så länge inte accepterat den fullt ut, haha. Men eftersom jag har vänner här så prioriteras det högt också. Minst 2-3 timmar per dag läggs i vårt forum i dagsläget. Men jag hoppas på att kunna minska något nu när vi har fler moderatorer på väg in i teamet.

6. Tar du emot guldet du får?
Om jag spelar själv på ett svenskt konto, eller om jag spelar på ett konto med endast team-medlemmar på så tar jag emot det ja. Annars gör jag inte det av en enkel anledning, konton skall ha samma förutsättningar. Jag guldar inte så mycket själv utan kör mest med Plus och guldklubbaktiverat.

7.Du har nyligen bannat två av de mest färgstarka forumiterna, Onkel Tom och Rock. Folk hade föga förståelse varför du inte bannade sämst på samma gång. Men han är visst bannad nu. Varför dröjde det så länge?
Som ni alla säkert hört förut så varken kan eller kommer jag kommentera eller diskutera enstaka fall med någon förutom den direkt berörda. Jag tar ingen direkt hänsyn till vad ett konto heter såtillvida inte namnet i sig är ett regelbrott. Sker regelöverträdelser som direkt förtjänar en bann blir det en bann. Sker flera regelöverträdelser som resulterar i varningar och sedermera straffpoäng så blir det förr eller senare temporära eller livstidsbann då med. Jag har inte full insikt i vilka diskussioner eller bråk som varit på föregående sez-omgångar. Jag dömer utifrån det som sker på forumet. Hittar jag ett dubbelkonto så stängs det av. Sker regelbrott i en tråd så resulterar det i någon form av straff/varning. Oavsett vem som skrev det. Jag har i andra forum än just sez bannat de som varit med i min egna allians in-game vilket skapat mig problem men forumet och servern är två skilda ting för mig som moderator. På forumet jobbar jag, på servern roar jag mig.

Safiren: Följdfråga: De här tre som jag frågade om har en lång historia av att skaffa nya konton när de blir bannade. Vi aktiva på forumet känner oftast igen dem snabbt när de dyker upp igen, medan modsen verkar helt blinda? Även om de nämns vid namn i inläggen.
Revvan: Jag har ett antal konton som jag följer väldigt noga.. förr eller senare blottar de sig så att jag kan hugga, sällan om än i princip aldrig bygger det på uppgifter från användare tyvärr.
Safiren: Jag hoppas att du aldrig ska få anledning att hugga på mig. Jag visste att jag tangerade gränsen den helgen du gav mig straffpoäng och låste flera av mina trådar. Hård i nyporna är du *fnissa*. Jag fick respekt för dig och avhöll mig från flera inlägg som kunde riskera Filosofiska Nyheter. Går ju inte att ge ut tidning om man är bannad 😛
Revvan: Hehe, De allra flesta förstår när man säger till… dessvärre gör inte alla det och de är de som nu står utan konto på forumet.

8. Hur ska man få en vänligare ton på forumet?
Hur är man vänlig? Vad är vänligt? Jag tycker Asmodeans senaste tråd är ett utmärkt exempel på en diskussion som kan föras trots skilda åsikter. Den tråden är ett föredöme. Jag älskar diskussioner – jag vinner dem dessutom alltid . Skämt å sido så tror jag det hänger mycket på alla som är på forumet. Jag får dagligen PM om hur stämningen försämras och att folk väljer att inte skriva vilket jag tycker är tråkigt. Om alla ni istället skriver och är vänliga mot varandra kommer det ta över och det ovänliga försvinna. Dessutom – hjälp oss att hjälpa. Rapportera olämpliga inlägg så går det fruktansvärt mycket fortare för oss mods att reagera. Ingen människa kan vara på alla ställen samtidigt och det tar tid att lusläsa alla nya inlägg på forumet flera gånger om dagen. Inte minst när jag dessutom har en dubbel tjänst inom travians svenska team. Kom ihåg – Ni är forumet, inte jag.

9. Till sist: Vill du hälsa spelarna på sez något?
Självklart. Jag spelar än så länge på ett anonymt konto, men vi ses på slagfältet! Och där spelar det ingen roll om jag är moderator eller inte – jag är lika dålig på spelet för det.. Må bäste allians/union/block vinna! Hoppas sez10 – jubileumsservern – blir riktigt lyckad.

TWO & DBA

Vi har haft en del från Disney så den här veckan gick jag på jakt efter intervjuoffer från TWO &Co. Jag fick tag på Jackie som ledde mig vidare till några andra.

Jackie/TWO

Safiren: Var var ni i TWO under förra servern? Jag tror inte jag hade någon kontakt med er då.
Jackie TWO: Jag vilade förra servern, jag spelar sällan en sommar runda men några av mina medlemmar och ledare spelade i H&H. TWO har jag och min man startat en gång ihop med en god vän. för ca 9 rundor sedan. vi har under denna tiden blivit ett litet men härligt sammansvetsat gäng som spelar för att ha kul
Safiren: Ni hamnade i NV tillsammans med den mest offensiva allyn. Hur kändes det när ni insåg det?
Jackie TWO: Kändes inget speciellt, TWO har alltid varit illa sedda och är vana vid att ha fiender, och sen är det ju ett krigsspel man kan ju inte spela simcity hela tiden.
Safiren: Ni var snabba med att skaffa er allierade?
Jackie TWO: Ja kanske men några var uppgjorda sen tidigare, och andra sökte till oss och vi snackade med dem, och de som var seriösa är ju med idag sen kanske det blir någån mer, den som lever får se 
Safiren: Jag som inte känner till sez historia så bra. Vad menar du med att TWO altid varit illa sedda?
Jackie TWO: Ärligt så vet jag inte varför, men så har det varit, kan vara för att jag satsar på de små likväl som de stora, sen har vi en tendens att bli många vingar ibland
Safiren: Brukar ni ligga samlade i en kvadrant?
Jackie TWO: Ja oftast, vi är ett tajt gängoch vi spelar oftast mest deff.
Safiren: Hur brukar ni agera i EG?
Jackie TWO: Vi knyter allierade till oss, och håller vi VU så är det lika mycket deras seger och VU som vårt. Vi gör nog som alla andra, en union med väl utvalda vänallianser. Eller så stöttar vi någons.
Safiren: Brukar ni ha någon favorit att stötta?
Jackie TWO: Ja det har vi, det är oftast de som har varit vid vår sida många gånger. och stöttat oss. Framför allt så sätter jag stort värde på ärlighet och raka rör, backstabbing är det värsta jag vet. Att man börjar en ny runda varje gång stämmer ja, men vissa kommer man alltid ihåg. En person sa till mig en gång, att om du inte lär dig att köra med rävspel och spioner och annat skit kan du aldrig ta dig till toppen. Då var mitt svar att jag tar det som en komplimang, för jag vägrar att läsa andras skype eller ens logga in på ngns konto och läsa deras mail. För att det ska gynna mig, jag vill inte ha lösen till ngn eller ens spionera på ngns annan skype eller msn eller FB och mail. som jag vet har förekommit hos vissa.
Safiren: Lite rävspel och lite spioner hör nog till, men det ska vara ärligt.
Jackie TWO: Ja det tycker jag.
Safiren: Får ni använda er deff till något?
Jackie TWO: jo den har vi fått nytta av vid ngr tillfällen mot ngr inga namn nämda.

****

Nisse|TWOI

Safiren: Så du är offgeneral i TWOI?
Nisse|TWOI: Yes.
Safiren: Jackie sa åt mig att TWO främst var en deffallians, men det verkar som om ni gått på offensiven idag? Disney säger att ni är på dem.
NisseTWOI: Mer så att vi har börjat slå tbx på de stora.. våra spelare har ledsnat på att vara kanonmat på så vis.. så vi har börjat lägga upp lite mer strategiskt valda mål ja. Disney är väl de som är hetast på oss ja.
Safiren: Jo, jag kan tänka mig att Disney inte är så lätta att ha som grannar.
Nisse|TWOI: Näe det finns ju trevligare 
Safiren: Hur har det gått då? Har ni träffat bra nånstans?
Nisse|TWOI: Hehe jo det tas ju lite byar här och bombas lite där.. men det går ju åt båda hållen.. Styrkan vi i TWO har är ju den sammanhållningen som finns.
Safiren: Det vore trevligt om du hade någon rapport åt mig.
Nisse|TWOI: uj.. ett ögon så kan jag kika. Dessvärre inga rapporter som jag får fram
Safiren: n: märkligt vad svårt det är att få fram rapporter på sez10 ^^
Nisse|TWOI: 
Jackie TWO: (chuckle) man måste ju få ha sina små hemligheter med 😉
Safiren: Det finns mycket hemligheter på sez.
Nisse|TWOI: Helt klart.. och lite utav det som gör att spelet blir som det blir.. olika strategier och massa skoj =) Men så är det väl även på de andra servrarna med misstänker jag.. =)
Safiren: Man är på sätt o vis öppnare på slow, även om de har hemlisar där med. Där kan man göra något bara för att det är roligt utan att det får återverkningar överallt och alla letar efter ens dolda agenda. Beror väl mest på att slow är så mycket längre, man har mera tid på sig och kan leka lite. Allt är inte blodigt allvar hela tiden.
Nisse|TWOI: så sant så sant =)
Jackie TWO: Safiren: Det svåra med Sez är att man har ganska kort tid på sig att rätta till sina misstag, och gör man ngr så är det nästan kört. Mycket handlar om ledarskap med att låta alliansens medlemmar jobba utan att styras för hårt, men ändå finnas där med hjälp och stöd.
Nisse|TWOI: Precis så som Jackie skriver så blir man väldigt hörsam om vad som händer runt omkring sig.. och missar man nånting så kan det få ganska stora konsekvenser.
Jackie TWO: Jag tror att hur du är i spelet återspeglar din personlighet i verkliga livet.
Safiren: Jag tror att vissa använder spelet för att göra/bete sig så som de inte törs i verkliga livet.
[kl. 20.43.30] Nisse|TWOI: Indeed.. det är många som tror att bara för att de sitter bakom en dator så kan de kläcka ur sig både det ena och det andra.. utan att det blir konsekvenser.. det är väl lite så dessa roliga krig mellan de mindre allianserna uppstår 😛
Safiren: Hörni, det blev ett trevligt snack det här och lagom långt när det är renskrivet, tror jag.
Jackie TWO: Tack själv!

****

Dolph@D&K TWO


1. Vem är du?

Heter Fredrik irl & mitt ständiga nick är Dolph 38år, förutom travian så é de datorn eller som fotbollstränare & pingistränare för mina kiddz. I spelet är jag nästan alltid offensiv.

2. Hur kom det sig att du började spela travian?

De var några kompisar på IRC-EFNet som lurade in mig till Travian & Travian bygger ju mycket på att man chattar med varandra så de var lite som & vara på IRC fast man även spelar samtidigt vilket passade mig perfekt.

3. Vilka servrar/konton har du spelat på?

Oj det har blivit några år på Travian nu & jag sparar inte på allt jag har gjort tidigare men jag har väl spelat på Sez 4-5 rundor, tror jag, under olika namn bland annat= Dolph , Manowar, SingelMalt & nu D&K… Och så har jag hållit till på S4 några rundor med & där var jag med & vann min första server vilket var väldigt skoj så klart. Sez,S4,ts10 & så var det nån i början av min karriär som jag inte minns.

4. Vilken prestation är du mest nöjd med i travian?
Bästa prestationen var på rundan i våras på Sez då jag & Knivmakarn61 som spelade på konto SingleMalt deffade bort den största spelarens off i en enda smäll & sen krossades den spelaren av alliansen på mindre än 24h om jag minns helt rätt, det var riktigt kul för oss.. & släggan som var hade klarade sig fint med till EG.

5. Vilken prestation är du mest missnöjd med i travian?
Det var ett stort svep som skulle gå 1 sec före jatt ag skulle dundra in med alla mina kattaz i EG & vi hade bara 1% kvar på VU med ca 2 timmar kvar….. tyvärr så lät spelaren som hade kontot med det stora svepet sin CO som inte var så rutinerad ta hand om & skicka svepet.Tyvärr såg spelaren fel på en timme så svepet kom en timme efter alla vi andra landade mot den byn …. vilket hade gjort att vi hade vunnit servern….. så kan det gå ibland, små marginaler…

6. Vad gör du medans du väntar på att de farmande trupperna ska komma hem och uppgraderingarna ska bli klara?
Spelar på 2 servrar samtidigt & sen hjälper jag en som vi är sitter för så de blir inte så mycket dötid faktiskt, men skulle de bli de så hänger man på skype & chattar med sina allierade..

7. Guldar du mycket?
Jag guldar läskigt mycket enligt dom 2 CO jag har på kontot just nu hehe… men jag brukar gulda lite extra när jag får mina guldnings-anfall så det inte drabbar dom andra på kontot.

8. Vad tycker du om servern?

Sez trivs jag absolut bäst på av flera anledningar , dels för att det går snabbare, kan bli väldigt långsamt på slowspeed. Sen é vi ett sånt skönt gäng i den allians som heter TWO och jag har spelat i TWO många rundor nu, med en hängiven & duktig ledning med Jackie i spetsen.

9. Vad tycker du om att leva i samma kvadrant som Disney?
Hehe tja de é väl bara & gilla läget , har haft turen & hitta platser där man har kunnat operera ostört tidigare servrar…. men denna gången så får man ha kollen 24/7 för & vara på den säkra sidan. Så med andra ord så har man fått göra ett liten annat upplägg på kontot än man tänkt från början.

10. Övrigt?
Önskar alla spelare på Sez lycka till !!! De é ju trots allt ett spel & må bästa allians vinna med FairPlay. Vill rikta ett tack till mina duktiga COs på kontot D&K med som är Knivmakarn61 & Lolita.

***

Diamond DBA

Safiren: Jag tänkte göra ett NVspecial i nästa nummer av FN och med de andra allianserna som delar kvadranten med Disney. Kan du berätta hur alliansen bildades? Har ni funnits förr på sez?
diamondDBA: Jag startade allyn precis i början av sez 10, så den är rätt ny. Jag ville sj ha en ally som skulle vara bra, tyckte det var roligt.
Safiren: De flesta allianser på sez har funnits tidigare i en eller annan form och nya skapelser har svårt att göra sig gällande. Så vad är din definition på en bra ally?
diamond DBA: jaa att den skulle vara som en spelare, en för alla alla för en.
Safiren: Känner du spelarna du tagit in?
diamond DBA: Vissa, andra inte. Jag känner inte hela travian  tar in dom som jag tycker är bra.
Safiren: Vad har du för krav på en bra spelare?
diamondDBA: Lojal, inloggad mycket, snäll växer snabbt, smart. Svårt att säga allt. Man ser på person till person.
Safiren: Du har Herman som spelare i din allians. Storpopparen himself, fast just nu omsprungen av Spökplumpen.
diamond DBA: Mm, vänner. Men man behöver inte känna varandra för att bli bra.
Safiren: Ni allierade er snabbt med TWO. Känner du dem sen förut?
diamond: Nej men jag bedömde att TWO var bra så jag ansökte om allians. Då var vi nr 2 allyn eller nr 1.
Safiren: Så ni låg i topp i början?
diamondDBA: Japp nr1 lång tid, Dubbelt så bra som de andra, vi var nr 1 i off pop och plundring men inte i deff.
Safiren: Det är sällan startallianserna blir kvar någon längre stund.
diamondDBA: Mm, men vi blev sabbade av en inuti allyn. Han kraschade hela allyn så jag fick bygga upp den igen.
Safiren: Vad hände?
diamond: Det var ett konto med två spelare, en av dom var den jag hade talat med. Och så hände det att någon annan gick in på hans konto och kickade alla i allyn och kraschade den.
Safiren: Det verkar finnas någon sådan på varje server. Inte första gången det händer.
“diamond” DBA: Kanske det. Väldigt ledsamt. Vi var superbra, alla de bästa spelarna, första allyn.
Safiren: Försvann de spelarna till andra allianser då? Eller blev de kvar?
diamond: Många försvann.
Safiren: Synd, men inte oväntat kanske. Jag får önska dig o din allians lycka till i fortsättningen. Vill du hälsa övriga spelare på servern något?
diamond DBA: lycka till.

********************
# Del 2 
– Spelarintervjuer
– Topp 10
– Rapporter
– Nöjsamt
Spelarintervjuer

Av Påskharen

Påskis skrev igm till några av spelarna på Topp 10 och fick två svar som ni nu får nöjet att läsa.

Flying Dutchman/Jerks!

1. Vem är du?
Vi er 15, 23 og 75. våre hobbier er travian, travian og mannfolk.

2. Hur kom det sig att du började spela travian?
Det er en familiesvakhet.

3. Vilka servrar/konton har du spelat på?
Vi har IKKE spilt s3 moldova

4. Vilken prestation är du mest nöjd med i travian?
At jeg scoret christian.

5. Vilken prestation är du mest missnöjd med i travian?
At det tok så lang tid å score christian.

6. Vad gör du medans du väntar på att de farmande trupperna ska komma hem och uppgraderingarna ska bli klara?
Sender flere tropper ut på farming.

7. Guldar du mycket?
For mye…

8. Kan du berätta lite om er allians? Sju spelare, mäktiga namn, många är säkert nyfikna.
Jaaa, de er mektige. og nysgjerrige alle sammen, hoop! Hmmmm… hvem skal du spørre fra? Oooh! Har ikke vært borti noe slikt før. Men jo, er en gjeng dansker og norsker som har spilt sammen 3-4 servere, før vi er en alle-kjenner-alle ally. Kommer nok til å jobbe med noen, men velger å se det litt an siden vi ikke kjenner serveren eller spillerne^^

9. Vilka allianser tror du blir något att räkna med?
Jerks!

10: Var kommer dina poäng ifrån? Har du någon rapport?
Jeg har en diger bunke med aktuell rapport, som du gjerne kan overta, rawr!

11. Övrigt?
Jeg ser fram til bilde av deg, samt konto utskrift hvor det framgår hvor mye gull du bruker… og ja, kysser du bra?

//knipperdolling

****

Mysbyxa /NÖN 2

1. Vem är du?
Jag är 19år, är allmänt idrottsintresserad. Dock har en skada satt mig framför datorn i nuläget. Starka åsikter om vad jag tycker är rätt etc etc.

2. Hur kom det sig att du började spela travian?
Kompisar visade det för mig när vi gick i grundskolan och det verkade som ett hyfsat fritidsfördriv.

3. Vilka servrar/konton har du spelat på?
Jag har spelat på 2 speed servrar tidigare dock kommer jag inte ihåg vilken omgång. Namn vill jag inte dela med mig tyvärr =)

4. Vilken prestation är du mest nöjd med i travian?
Just nu är det nog att ligga 1 på deff ankingen över denna omgång samt att jag kommer få min första medalj om några timmar.

5. Vilken prestation är du mest missnöjd med i travian?
Att jag tillät mig bli bortbombad i en tidigare omgång pga kaxighet.

6. Vad gör du medans du väntar på att de farmande trupperna ska komma hem och uppgraderingarna ska bli klara?
Jag kollar på film, läser olika forum och livnär mig på kontrollerad betting.

7. Guldar du mycket?
Jämnfört med toppen, nej. Men helt klart övermedel (840 guld nu)

8. Vad tycker du om servern?
Verkar bra, händer mycket i top allianserna nu..

9. Vilka allianser tror du blir något att räkna med?
Disney, NöN, TWO och Studio54


Topp 10

Veckans gästskribent på Topp 10 är Cruella De Vill från Disney.


Allianser – TOP 10:

Off – Disney vinner denna vecka igen, följt av samma allianser som förra veckan. Vi blir även imponerade av NÖN och Evil som båda lyckas ta död på många fientliga soldater (av varandra?). Båda allianserna visar klart och tydligt att de är fullt kapabla att i framtiden ställa till besvär med de i dagsläget relativt stabila Disneyspelarna .
Deff – Evil vinner veckans deffmedalj följt av Disneyklubben och SG tätt efter. Evil som är i krig med NÖN har inte lyckats döda lika mycket som de förlorat, men dom har deffat ut ett par fina offar.
Pop – Ingen kommentar, ingen viktig medalj. Disney vinner före Evil och trea kom TP-AAA
Plundrare – Veckans plundringsallians blev Disney (ovanligt att vi vinner medaljer ;o) följt tätt av (botarna) BS! Och efter dom kom TWO. Väldigt ovanligt att både BS! Och Disney kan farma in så mycket när dom ligger i samma vädersträck.

Allianser – TOP 20:

Disney ligger precis som tidigare veckor etta på pop, tätt följt av Evil och på tredje plats ligger TP-AAA, samma som på Veckans Popallians. Trots ett högt medlemsantal behåller Disney en alltjämt relativt hög medelpop. Bäst medelpop har Studio54 med sina 3513 i medel, följt av V.V., ! och Disney. Väldigt intressant att det pratas så lite om Studio54, jag lägger ett varningstecken för den alliansen!

Spelare – TOP 10:

Anfallare- Nordisk Stenfot tar första platsen före Cruella de vill, Nordisk stenfot som vägga sin off 2 ggr samma vecka. (vart e hästarna?) Nils dacke imponerar å tar 3e platsen, värt att notera är att detta popmässigt lågrankade konto flera veckor på rad letat sig in på top 10 anfallare. PRIX tar 4e platsen med bara några ynka poäng!
Resten bra jobbat!

Deff – PRIX tar första platsen efter att Nordisk stenfot varit där och hälsat på! Spökplumpen hamnar 2a, efter att varit hårt ansatt av toppalliansen attackerade av TWO (har vi en konflikt på gång även i detta väderstreck måntro?). Bra deffat resten av kontona!

Klättrare – 
Stort grattis till de som lyckats leta sig långt upp i ranken så här pass sent!

Plundrare – SuEr!! landar i topp som vanligt nu efter att Doktorn är avstängd! Efter kom Tingeling. 3e platsen knep Cruella de vill. Sen tappert av er andra som lyckades landa på topp 10!

**************************


Rapporter

Veckans skratt fick jag nog av kardacs andra väggning. VV fick en ny fan men de fäller nog veckans tår vid insikten att han inte ens visste om att de fanns. PRIX fick veckans gulddeff och gav en intervju med några rapporter.


PRIX/eVil

Safiren: Hej. Du verkar ha retat upp NÖN.
PRIX:Hej du ja lite grann *rodna*
Safiren: Jag ser att du kör samma bynamn igen.
PRIX:Japp håller alltid samma namn, bynamn och spelarnamn.
Safiren: Jag är gömd på ett konto den här gången så ingen risk att jag får påhälsningar igen som skulle ha gått till dig *skratta*
PRIX:Hehe, nä dom kan bli jobbiga dom påhälsningarna denna runda *skrattar*
Safiren: Om jag förstått rätt så är det du som inlett fientligheterna med NÖN?
PRIX:Nja det beror på hur man ser det, dom har ju småanfallit alla möjliga innan så jag tänkte att nån måste ju slå ifrån.
Safiren: Du verkar ha lyckats rätt bra för det lät irriterat därifrån.
PRIX:Hehe jo jag brukar va ganska bra på att irritera upp folk
Safiren: Jag såg nån rapport där du blivit av med trupp, men även en där kardac väggat hos dig.
PRIX:J.app den small, antar att du sätt den riktiga rapporten på det anfallet för den snurrade ut snabbt på servern.
Safiren: Ja, ocensurerad på forumet. Frågade de dig om lov?
PRIX:Nä men jag bryr mig inte, den avslöjar ju inget väsentligt.
Safiren: Hade du några rapporter åt mig?
PRIX:http://travian-reports.net/se/report/…
http://travian-reports.net/se/report/…
http://travian-reports.net/se/report/…
http://travian-reports.net/se/report/…
PRIX:Så där har du några, censurade dom så slipper nån bli arg över det.
Safiren: Tack så mycket. Sparade mig jobb (hug) Antar att det hinner hända en hel del till innan FN kommer ut imorrn kväll/natt. Du får vara snäll och hålla mig uppdaterad.
PRIX:Jo det kan nog hinna hända mer.

Mot två byar där det inte gick lika bra, men bara en rapport eftersom de var lika.
http://travian-reports.net/se/report/…

****


Nordisk Stenfot NÖN

Safiren: En i FNredaktionen har låtit smått irriterad över PRIX. Han har visst varit på flera av er? Jag hörde att det skulle göras något åt det och PRIX har iaf samlat på sig en massa deffpoäng så ni har varit ute och gjort vadå?
Kardac:eVil ville pröva på sin lycka med Norröner lagom tills helgen började, däribland PRIX. Därför valde Norröner att under söndagen gå till motoffensiv. Det blev en hel del bombning åt både höger o vänster som synes på rankningen i söndags kväll. Prix var en av dom som fick besök såklart.

Safiren: Forumet har bjudit på några goda skratt på senare tid och jag skrattade länge när jag såg inlägget om att du väggat för andra gången på en vecka och kanske borde fundera på att ansöka till V.V. Våga Vägga. Kommentar?
Kardac:Visste inte ens om att V.V. fanns, men de har fått ett fan nu  Offtrupper är till för att användas och vare sig vi på Nordisk Stenfot eller Lennart, vår härförare, är rädda för att vägga. Sammanlagt har ungefär 28k klubbor och 1300 GKs möt ond bråd död denna vecka  Det är väl ungefär lika många offtrupper som eVil har totalt efter denna helg…
Men vi lovar ny uppvisning tills senast nästa helg då vi borde fått upp allt det förra och lite till.

Safiren: Rapporten lades ut ocensurerad på forumet. Prix var inte tillfrågad. Var du?
Kardac:Nope, inte vad jag minns.

****

TWO vs Disney

http://travian-reports.net/se/report….

http://travian-reports.net/se/report….

*****************************

Nöjsamt

Av Petter

Disney

Förra veckan skrev jag en kort artikel där en del handlade om Disney.

”Mina första tankar går mot den ledande alliansen. Jag borde lätt kunna få en intervju från någon i där. Alla där är ju trots allt noobs. Ödet slår till! ”Toy Story 3”s trailer kommer upp på TV:n som en blixt från klar himmel och jag inser att om jag vill ha något på Disney kan jag lika gärna gå på bio och se den nya Toy Story. Minst lika givande. ”
// Petter, Filosofiska Nyheter V.4

Jag skulle vilja ta tillbaka det uttalandet med den enkla motiveringen att det inte är sant, vilket jag kom att se efter lite granskning av Disney. Vad är det som egentligen gömmer sig i denna slutna allians?

Jag måste bara tillägga att min sökning började lika pinsamt som Sarah Pahlins uttalanden brukar vara. Jag misstog Disneys ledare för att vara någon random i TWO. Jag började med lite researching om Disney och detta ledde till många frågetecken, lika så många skandaler kom att uppenbaras. Vad har dom egentligen hållit på med? Många rykten om att Disney skulle ha sexuella referenser kom fram. Stämmer dessa? Låt oss se:

Som ni ser så verkar ryktena vara sanna tyvärr. Vi ser Simba under en stjärnhimmel som verkar antyda till ordet ”Sex”. Vi har även spelaren XXX i Disney. Detta bekräftar även Ledaren i Disney, Knatten.

Petter: Det har pågått väldigt mycket rykten om att Disney skulle antyda väldigt mycket till sex, är det sant?
Linken – Dx: hahaha
Linken – Dx: ryktas det inom Travian världen?
Petter: Mer eller mindre relevant, svara hellre på frågan *skrattar*
Linken – Dx: ryktas sanning om det 😛

En annan skandal som har kommit fram är Disneys attityd mot Jack Sparrow.
(Länk, http://www.aftonbladet.se/nojesblade…. )

Även här har jag fått en kommentar från Knatten.

Linken – Dx: haha han är den värste piraten på de 7 haven 
Linken – Dx: och som försvar säger vi att någon plagierat oss som Disney och skrivit det där utan vår tillåtelse.

Men den där bortförklaringen är det ingen som går på hoppas jag. Jag går i alla fall inte på den!

*******************

– – – – – – – – – –
Vill ni komma med egna åsikter och kommentarer? Kontakta någon i redaktionen så kanske just ditt uttalande eller din rapport kommer med. Detta var ett nummer av Filosofiska Nyheter för sez10.

Nytt blad varannan Tisdag klockan 22.00, ehmm… Edit: Den kommer när eller kanske lagom Filosofiskt inte alls.

Redaktion: Birk, Greeny, Petter, Påskharen, Sannen.

Ansvarig utgivare: Safiren

Copyright © 2008-2010 Filosoferna
All Rights reserved

Leave a Reply