v 49

I dagens nummer!

# Del 1
– Rapporter från VU
– Träta om artefakter del 2
– Knatte/U|VVV – Spelarintervju

# Del 2
– Ragatans historia
– Ostbollarna
– Rapporter och Tio i top

Rapporter från VU

Det första VU som fick byggstopp var Edens. Nu var det inte VU attackerna var riktade mot utan de var mot hela Klockas konto.NsG ville ta byggnadsplanen åt DDNT. Det visade sig att båda parter trodde att en artefakt kunde bli tagen medan den var på vandring så jag fick nöjet att “rädda” artefakten åt Klocka genom att säga åt honom att ha den på vandring under attackerna. När sedan NsG beklagade att den som skulle ta artefakten hade missat så fick jag förklara det där med. Enklast är väl att jämföra med resurser – man kan inte plundra inkommande, de måste landat först.

Nå, så kom en massa rosa helikoptrar inlarmandes en morgon kl 9 och demolerade Klockas konto så totalt att när jakten på BP fortsatte så hade han inget annat val än att lämna tillbaka den och sluta bygga på VU. Edens långa avstånd mellan medlemmarna förhindrar en effektiv boost till deras VU. För närvarande på nivå 27, vi får se om Klocka hinner få ordning på sitt konto och kan återuppta bygget.

Ett urval rapporter,var ca 40 attacker.

***

Riven blomrabatt

Efter lång väntan så kom till slut en attack mot FPs Power Tower. WAABs Nemz, mpz och Castors trupper gav sig glatt i kast med uppgiften att rensa bland blomstren. 30 nivåer lägre var VU från 86 – 57 när allt var över.

http://travian-reports.net/se/report/…

http://travian-reports.net/se/report/…

http://safirvin.se/travian/v49/WAABvsFP

Här kan det vara passande att ta upp censureringsreglerna. De två första har jag fått lov till att visa ocensurerade, men inte den tredje. Den är därför censurerad, dvs spelarnamn och bynamn är borttaget så att rapporten inte går att identifiera. Det finns inget som hindrar mig att skriva spelarens namn i min egen text – så länge jag följer reglerna och inte skriver något negativt om denne.

Filosoferna får börja bygga från nivå 57, beroende på om de övriga blir sänkta eller inte kan Power Tower kanske få en ny chans.

***

Det verkar ha hänt något även vid Castors och nilles VUn. Castor har backat några nivåer och nilles fick mer deffpoäng. Som vanligt är det svårt att få ut någon info därifrån och jag har ingen från attackerarna, vilka de nu var, heller.

***

Så var det dags för FPs Flower Tower, har verkar det ha funnits mer deff. Trots bastanta bräckor stod jordvallen kvar. Man kan undra hur mycket bräckor som behövs i ett väldeffat VU med Unik Arkitekt. Priezt och Fairytale stod för underhållningen. VU backade från 91-80, fortfarande en chans om de andra får tillräckligt med stryk.

http://travian-reports.net/se/report/…

 

***

Vilket VU blir nästa? Ja, nilles och Shmrg ligger bra till för att få påhälsning. Vem kommer att försöka slå ut vem? Det lär inte ligga i Us intresse att WAAB vinner. Kan FP vänta ut dem och sen gå på den kvarvarande? Det lär klia i mångas fingrar att få iväg sina släggor någon gång.

*********************

Träta om artefakter del 2

Hakpet@OdH spelade på iddekontot när bråket om artefakterna började. Han tog kontakt med mig för att ge sin syn på saken:

Idde gjorde tillsammans med faglin upp en plan där Fairytale skulle hämta en liten tränare hos dem för att sedan vidarebefordra den till faglin. Idde skulle dra bort sin off när hämtningen gjordes. Fairytale hämtade tränaren men lämnade inte över den.

***

Safiren: en sista fråga om artefakterna. ni gav bort en innan Tompa gav bort tränaren ?
faglin: ja men vi hade då tjatat i 3 veckor på att få tillbaka tränaren. tompa (fairytale) vägrade att ge ett datum när vi skulle få tillbaka tränaren, han undvek frågan helt och bytte alltid samtalsämne. Vi hade stort tålamod med tompa då vi frågade nästan varje dag i hela tre veckor men till slut måste man ju inse fakta. Tompa hade stulit tränaren av oss och vi var tvungna att låna en tränare på annat håll.
Tränaren som tompa stal hade vi förhandlat till oss av idde69 som då spelade i AA och eftersom vi ej kunde hämta den direkt, vi hade ett par titanskor just då, och vi kom ihåg att tompa så gärna ville låna en tränare så lät vi honom hämta den. självklart såg idde69 till att det inte fanns någon deff i byn och vi instruerade tompa i vad han skulle skicka för trupper.

***

För att få reda på hur det var med artefakten som faglin gav bort till Ros vände jag mig till Molnet som gav mig en lång intervju.

Safiren: (wave)
Molnet: hej hej
Safiren: har du tid nu?
Molnet: japp, det har jag
Safiren: vad har du att berätta om det här med faglin då?
Molnet: men vart ska jag börja?
Safiren: börja med när ni var sams?
Molnet: Sams var vi när vi spelade i B
…sedan skedde ju uppsplittringen av B och det var i det skedet som vi gick över till PDA
…Men några stannade ju kvar i B, bland annat Faglin
…Därför ville PDA börja attackera Faglin för att de inte gick över som det var sagt
…PDA såg Faglin som sin fiende
Safiren: Fairy var inte borta länge, 6 dgr
…varför gick Fairy tillbaka?
Molnet: det vet jag inte, men jag tror att det var på grund av meningsskiljaktigheter om hur mycket B-medlemmar skulle få påverka PDA-styret
…men säker är jag inte
Safiren: det blev aldrig några attacker mot faglin då?
Molnet: nej, eftersom några spelare t.ex. jag tjatade på PDA och sa att Faglin inte var den verkliga fienden utan det var RR
…men sen började Faglin att gå på inaktiva spelare i PDA
…men jag vidhöll fortfarande, vilket jag starkt ångrar idag, att faglin inte var en egentlig fiende till PDA. Resurserna från de inaktiva spelarna kunde ju hjälpa Faglin i sitt släggbygge
…Jag trodde att Faglin fortfarande var på motsatt sida jämfört med RR eftersom jag hade bra kontakt med spelarna på faglin-kontot
…Mitt tjatande om att Faglin inte var den “riktiga” fienden kan ha gjort att de slapp attacker men det är inte speciellt troligt
…Sen så kommer vi till den viktiga detaljen
…Dagarna innan B-splittringen hade hämtat det unika örnögat från Faglin eftersom de var under attack.
…Vi lovade Faglin att de skulle få tillbax örnögat när de ville ha det
…Så vi gav tillbax det när de ville, och det satte ju inte precis oss på Molnet-kontot i god dager hos PDA. Många gillade inte oss eftersom vi gav bort en unik artefakt till “fienden”
…De gamla B-medlemmarna hade bra kontakt med varandra efter splittringen och efter ett tag hamnade den lilla byggnadsplan som vi hade erövrat från nataren i Faglins händer
… och vi sa att vi ville ha tillbax den när Faglin var klar med den. Sen kommer jag inte ihåg vad som hände men jag tappade kontakten med Faglin-spelarna. Det var nog mest för att Tokern slutade, en spelare jag känner bra från tidigare servrar
…Sen en dag upptäckte jag att Faglin hade lämnat “vår” artefakt till RR…
…Då insåg jag att Faglin var en egentlig fiende till PDA och jag skämdes lite över att ha försökt att hindra att attacker rullade mot dom
Molnet: Vi räddade en unik artefakt åt dom och gav tillbax den trots protester från PDA
…Men de kunde banne mig inte lämna tillbax “vår” lilla byggnadsplan
…Det ser jag som ett riktigt lågvattenmärke
…Byggnadsplanen gick till RR 30 april och tränarens gick till PDA 12 maj
…jag har inte riktigt hängt med i vad som har hänt angående tränaren
…men handlade det inte om att Faglin ville ha tränaren men tompa gav den till PDA istället och det blev inte Faglin glada över?
Safiren: jepp
Molnet: suck…
… De hade gjort exakt samma sak 2 veckor före mot oss trots att vi hade gjort dom en större tjänst före
… och så klagar dom och går mot personliga påhopp mot tompa
…Jag har nog inte varit med om något värre, inte i travian iaf
…De förtjänar verkligen att få sina konton sönderbombade
…Jag tycker att det är fördjävligt att en spelare som fått så mycket hjälp av en allians totalt vänder dom ryggen och börjar attackera dom
…och om det är tränar-artefakten som är hela orsaken så är det ännu värre eftersom de hade gjort samma sak fast ett steg värre mot oss
…det var allt jag hade att säga om det ämnet.

***

Efter att faglin med stödjande konton fått en massa stryk och gjort av med sin slägga så bestämde de sig för att radera kontot. De har själva rivit i sina byar för att ge minsta möjliga farmning till U. Raderingen avbröts för att de fick slut på guld – och man kan inte köpa guld om kontot är på radering. Så sattes raderingen på och avbröts igen, och satts på – och kontot finns fortfarande kvar. Humma?

Jag passade iaf på att få en “sista” intervju:

Safiren: nu när ni raderar, kan ni svara öppet på frågor då?
…om multikonton o sånt?
faglin: klart
…och nej vi har inte haft multikonton
…ärligt
Safiren: har ni varit sitter på dessa konton som det snackas om? Idde, holmbom, moogwai och grandamiral?
faglin: vi var sitter på idde
…inte de andra
…på en del konton så har folk vi känner från förr tagit över
faglin: så nej inga multikonton
…bara bra med vänner
Safiren: men om de tog över konton för att sköta dem så ni fick nytta av dem?
…farmade ni de kontona?
faglin: vi fick främst info
…igm mm som skickades ut
…fast var ju ofta sånt man fick tag i ändå
…men klart vi fick lite deff med
…men vi fick en hel del från rr med
…35000 prettar i offbyn som var en del av vår deff ända till slutet kom enbart från aktiva u/pda spelare! dvs sådana vi ej hade vänner på utan ursprungliga ägare.
…inte från nån av de du nämnde alltså
…vi har aldrig fysiskt kunnat kontrollera nåt konto utom vårt
…men våra vänner hjälpte oss ju.
Safiren: genom info och deff
faglin: ja de konton du nämnde
Safiren: fick ni resurser av dem? Farmade ni dem?
faglin: nej vi farmade ej dom, de behövde sin res själva
…däremot farmade vi holmbom när han blev utslängd
…och vi fick ju res till trupper
…när de deffade oss
…vi plundrade dock alltid ganska bra så vi hade inte brist på res
Safiren: har ni farmat RR nånting?
faglin: nej
…de var ju våra vänner
…o ligger dessutom långt bort
…så nej vårt bra farmande berodde på hårt arbete och inaktiva eller mindre aktiva spelare
Safiren: vilka farmar ni?
faglin s2 / tjablin s4): oj många
…lite överallt
…en del pda men som sagt lite överallt
…de som ej legat alltför långt bort
…många allianslösa

*********************

– Knatte/U|VVV – Spelarintervju

Länge har han kämpat för att få sitt Plundringsguld och äntligen lyckades han.

1. Vem är du?

1. Jag heter Filip och har spelat travian förra S1 och nuvarande S2.

2. Hur kom det sig att du började spela travian?

2. Jag hade en kompis som spelade travian och blev därför intresserad av spelet. Efter ha tagit över ett större konto på S1 var jag fast i spelet.

3. Vilka servrar/konton har du spelat på?

3. På S1 spelade jag först på kontot Filop och sedan tog jag över kontot emilio. Nu spelar jag på Knatte här på S2 och på S1.

4.Vilken prestation är du mest nöjd med i travian?

4. Den största prestationen hittills är inte så jätte stor. På S1 lyckades jag och min kompis på kontot emilio bomba 7 vetefält för spelaren Lucius vorenius. Det var höjdpunkten på S1. Det största jag och mina nya cos har lyckasts med på S2 är väl att ta plundrarguldet.

5. Vilken prestation är du mest missnöjd med i travian?

5. Hmm, det jag är mest missnöjd över är nog att jag raderade hjälten som just hade gått upp 10 nivåer . Ibland är man klantig.

6. Vad för slags musik lyssnar du på när du spelar Travian?

6. Haha, lyssnar faktiskt inte på musik när jag spelar travian

7. Guldar du mycket?

7. Vi på kontot guldar för fullt. Men guld är egentligen det tråkigaste på det här spelet, det finns alltid någon som guldar mer och då är inte spelet rättvist.

8. Vilket VU tror du vinner?

8. Jag hoppas såklart på att VVVs Vu vinner men det är svårt och säga vilka som vinner, möjligen A.A.

9. Har du haft en personlig vendetta med någon?

9. Jag har haft ett litet personligt bråk med spelaren galahad. Efter att PDA/TF och B slogs ihop hade han svårt att samarbete med oss. Vi försökte tala honom till vettet men var svårt. Till slut försvann han från servern vilket jag själv tyckte var skönt. Visst han hade en ganska stor Vuslägga men det finns fler.

10. Vad tycker du om servern så här långt?

10. Första halvan av servern har varit väldigt långtråkig. Inga speciella krig. Sedan startade jag och några andra alliansen TTBF som gick väldigt långt. Pucklade på alliansen T.F ett långt tag men tillslut satte de stopp för oss. Därefter gick de större spelarna med i B och då fortsatte krigandet istället mot PDA 
Sedan har det var ett väldigt kul krig mot RR. Enda tråkiga är att de ligger så långt borta.

******************

Ragatans historia

Ragatan: Helt oprovocerad attack mot stackars oskyldig, värnlös Ragata.

http://travian-reports.net/se/report/…

Sen kom hans skåjter på besök. Och gillade visst, vad de såg…

http://travian-reports.net/se/report/…

För då blev han elak… Han kom o hälsade på mitt i natten, när jag låg o sov. Så jag kunde inte bjuda på saft och bullar. Men han hade visst något hårdrocksgäng med sig, för det blev lite behov av ROT-avdrag… 

http://travian-reports.net/se/report….

Och så kom han förbi, på frukost…

http://travian-reports.net/se/report/…

Jag har visst fått problem med skadedjur…

För nästkommande skåjter, fick visst malaria…

http://travian-reports.net/se/report/…

Han bor ju närmsta granne, så han kommer ofta på besök… och det är svårt att veta när man ska ha mottagningskommitté.

http://travian-reports.net/se/report/…

Sena besöksvanor ibland…

http://travian-reports.net/se/report/…

Och sen, när jag ÄNTLIGEN lyckas bjuda upp till dans, då blir det ju så här i stället. Somliga vet aldrig när de har fått nog…

http://travian-reports.net/se/report/…

Ragatan: Slit det med hälsan
…Nu sover jag med ena ögat öppet, natt som dag…
Ragatan har laddat råttfällan med whiskycheddar
Ragatan förstår inte varför hon ska vara så förbannat intressant helt plötsligt
…Här har man itne haft besök sen i **** – fel… början av servern…
…då jag blev av med en drös med oaser.
…men nu är det ett JÄDRANS spring

*****************

Ostbollarna blir av med sin offby

___________
Safiren skrev:

Hej!

Du hamnar på offguld den här veckan ser det ut som. Dels var du med mot ostbollarna och var fick du resten?

Och wulfric tog din diet.

Har du något åt mig blir jag glad.

Safiren

Hej..
En snabb resumé.

Jag fick order om att vara 2a in i Ostbollarnas offby.
och jag förväntade mig 2 resultat- antingen så går första svepet igenom eller så blir det tvär vägg.
Dock så blev det ingendera,
Här har du vårat bidrag.
Lite modifierat
http://www.travian-reports.net/se/rep…
Sedan tog 3e svepet byn.

Efter den början på veckan så började vi även rensa massa mindre spelares HSer i NV territoriet.
och vi låg väldigt bra till guldet på farmningen.

Dock så hade U i vårat område andra planer för oss.
Av en slump troligtvis så började det regna in attacker på oaser av några i U alliansen för att locka oss att anfalla en viss spelare, plus att Wulfric skickade en ensamt anfall mot vår HS. vi valde givetvis att deffa dom hårt anfallna byarna och missade helt hans anfall. Trodde till 100% på fejk.

http://www.travian-reports.net/se/rep…

Sedan under morgonkvisten så missade en av spelarna på kontot att INTE anfalla den här byn..
fick se anfallet 1 min för sent ock kunde inte återkalla..

http://www.travian-reports.net/se/rep…

Observera att jag tycker att vi dödar väldigt mycket def med det anfallet. så ni som deffar uppgradera era trupper i vapenkammaren.

Kan även meddela att vi lyckades få ihop 50k deff poäng.
Så som vanligt har det varit en händelserik vecka på Sianna konto.

Hoppas detta duger till FN utan att vara för ROSvänligt.

Med Vänliga hälsningar Niklas

***

Safiren: Ostbollarnas rök visst idag
Byggmark: jepp
…faglin har ju haft ett självmordsuppdrag länge därborta
…Byggmark: så de ville väl avsluta med att göra rejäl skillnad
…och gick därför först på ostbollarnas offby i ett övertag
…resten av deffen tog sianna
—och sänkte lite lojalitet
…och sen så tog 2hot byn
… min personliga uppskattning är att svepet var på 300 000 veteenheter.

***

faglin: Vi fixade det!!
…en fiendeslägfga mindre!!
Safiren: Ostbollarnas?
…rapport?
faglinhttp://travian-reports.net/se/report/…
…vi var försvepet o sen kom några till o slutligen tog 2hot2betrue över byn.

Safiren: morron
Safiren: eftersom frågan kom upp förra gången
…Var du medveten om att ni hade iap med Ostis?
faglin: alltså
…jag har pratat mkt med ostbollarna
…tycker mkt bra om honom
… jag har sagt att jag inte skulle anfalla honom när jag tex gick över till b från pda och jag har även undvikt detta
…bytt mål om det skarpa gått mot honom eller nån annan jag tyckt bra om
…nu är det dock eg och ostbollarna satt på en slägga
… vi är även så gott som allierade med rr och rr ville ta hans slägga
…det var uppgjort sen en bra tid tillbaka att vi skulle vara med på attacken mot ett stort mål
…att det skulle bli ostbollarna visste vi bara när planeringen var klar..ca 2 dagar innan kanske
… jag försökte inte ens byta mål då faktiskt, han som planerade är en mycket bra spelare och vet vad han gör och säger han att detta är det bästa målet så är det det
…jag är med i rr och vill verkligen att de ska vinna och kommer kämpa för det med
…och ja tyvärr satt ostbollarna på en slägga
…då borde man faktiskt förstå tycker jag
…hade han bara varit ett vanligt mål, ej haft slägga och varit mkt farlig för eg, så hade jag nekat att gå skarpt på honom
… men ungefär som att jag skulle satt mig i ett vu och blivit sur om ostbollarna fick order att anfalla det…

***

Hej!

Blir kortfattad, hinner inte mer.

Rätt snygg övertagning, men priset var högt för en av spelarna. Och då snackar vi inte trupper, för det kan vem som helst bygga.

//Arsene
____________
Safiren skrev:

Hej!

Har du något att säga om övertagningen av din offby?

Hälsningar

Safiren

*****************

Rapporter och Tio i topp

Safiren: det var nått med bonadea?
Byggmark: vi har erövrat bonadeas offby
…först så gjordes det ett försök
…från pez, dwimmfruq och hövdingar från lugna
…det misslyckades och de två förstnämnda väggade sina svep
…sen så erövrade Eirene och Lugna tillsammans byn
…med minimala förluster
…svepet var förmodligen rejält stort
…vad vi har sett var
…20k klubbor, 50k yxor, 25k gk
…men har varit mystiska anfall
…iaf så lyckades vi till slut ta den
…vilket var skönt.

***

Maniacs har varit ute och rört på sig. Bla ett försök att hitta XIIs off som misslyckades men gav fint byte och så faglins hs.

B vs Syntax

B vs DSB

B vs Ros

 

Andras påhälsningar hos faglin:

U vs DSB

Giftis hs blir påhälsad av RR

 

Klocka blir av med sin lilla arkitekt till BOO

 

Klocka har gett mig en ocensurerad rapport från sitt VU:

http://travian-reports.net/se/report/…

Rapporter från Fairytale:

http://www.travian-reports.net/se/rep…
http://www.travian-reports.net/se/rep…

Det går inte så bra när svepet kommer sist, en sällsynt men med ett fniss levererad rapport från sydöst:

RR vs WAAB

Barbaren gick på besök hos PDA

 

v48

v49

 


*******************

– – – – – – – – – –
Vill ni komma med egna åsikter och kommentarer? Kontakta Safiren eller Filosoferna så kanske just ditt uttalande eller din rapport kommer med. Detta var s2’s senaste Filosofiska Nyheter.

Nytt blad varannan Tisdag klockan 22.00, ehmm… Edit: Den kommer när eller kanske lagom Filosofiskt inte alls någon vecka.

Redaktionen: Charleston och Safiren

Tjänstlediga:
Tellus, Polipero, Jonate20, Brali & Lugna Copyright © 2008-2009 Filosoferna
All Rights reserved

Leave a Reply