v 47

 

I dagens nummer!

# Del 1
– Byggnadsplanerna
– Dagbok från Eden

# Del 2
– Träta om artefakter
– whatever/Syntax berättar
– En liten historia
– Rapporter och Tio i top

Byggnadsplanerna

Så kom de efterlängtade byggnadsplanerna så endgame kan ta fart på riktigt. En nymodighet är att Amaris numera upplyser oss om vilken dag de ska släppas fria, så alla kunde göra sig beredda till lördagens jakt. Tittar man på kartan så är utplaceringen rätt symmetrisk med flera närmare centrum och en ”ring” längre ut. Värt att notera är att två VU finns kvar. Senast jag såg en scoutning på en så såg den helt orörd ut.

På söndagsmorgonen fanns ingen BP kvar. Jag konstaterade att fördelningen var så att säga ojämn och gav mig glatt ut på jakt efter kommentarer. B var först med att ta en BP.

 

 

***

Hej!

Du blev först med att ta en BP. Vill du dela med dig av hur det gick till 

Safiren@Filosofiska Nyheter

____________

Hej!

Är ju inte så mycket att orda om. Vi fick ju liksom alla andra, förvarning redan på fredagen att byggplanerna skulle släppas under lördagen, så det var ju bara att vara redo. Så när de släpptes blev det allmän rusning och vi råkade vara först.

/Herne

Havs|Maniacs: Tja, BP gick RR väg och inte U. Vi i B lät bli att försöka norpa BP som låg nära U. Vi tog för givet att de skulle hinna först på dem. Vi gjorde även så med ngn BP som låg nära AA. Jag själv hade bestämt mig sedan länge att jag skulle försöka stjäla en BP i söder. Det gick inte alls. Den var norpad långt innan jag kom fram.
AA klarade sig bra t.o.m. en extra.
Eden trodde jag skulle ta en BP, men så blev det inte. Intressant att se om de “får” en BP från RR eller annan ally eller om de försöker stjäla en från ngn annan ally.

***

Att FP-Unionen lyckats ta 6 st Bps fångade naturligtvis min uppmärksamhet och jag fick tag på Byggmark.

Safiren:Hej!
Ni borde ha roligt hos FP nu.
…det var FPs 6 BPs jag ville prata om.
Byggmark: Ja, vi failade en del där,
…lite synd.
Safiren:Failade?
Byggmark: Ja, vi gick på 10 st.
… missade 3 med under 3h.
…riktigt surt.
Safiren: Eden missade sin, bombade grottor istället för skattkammaren.
…oxå surt.
Byggmark: Mmm, vet.
Safiren: Vad tycker du om den fördelningen som finns på BPs nu då?
Byggmark: att vi kanske hämtar några till.
Safiren: Heh, kan ju vara en idé förståss.
…räknar du inte med att ert överflöd av BPs ska beskattas då?
Byggmark: Vill du ha en bp till eden?
…bara att hämta
…för min del
…men jag bestämmer inte.
Safiren:Klocka vill säkert ha. Jag skulle naturligtvis uppskatta något som gör min värd glad. Då får jag mer att skriva om.
Byggmark: Eftersom det är RR mot alla utom eden,
…så är vi ju välvilligt inställda
Safiren:Fniss
Byggmark: Lite retligt vi inte fick ett par bp:s till,
…hade varit så coolt.
Safiren: hehe ja.
…men du. .. vad händer den närmaste tiden nu då? Medans det byggs vidare på maggen. Kommer någon mer att börja bygga på sitt VU? Och vilka är mest desperata i att få tag på någon mer BP? Kan man förvänta sig mycket slagsmål om BPs, nu när de inte är lika lätta att försvara genom att flytta?
Byggmark: ja
…:P
Safiren: Lite mer kan du väl ge mig,
…jag har inte haft någon Ros-propaganda på två nummer så kom igen nu.
Byggmark: Vad som händer den närmsta tiden… tja – från vår sida så kan vi äntligen börja anfalla igen. Har varit lite sparsmakat eftersom vi har varit tvungna att ha svep hemma för att gå på byggnadsplanerna. Vilket bland annat har märkts på topp10 den senaste veckan. Menar – -Ros- hade bara dubbelt så mkt som tvåan, och 1-3 togs av -FP-allianser. Brukar vara 3ggr så mkt till ros och 1-5 till -FP-.
…det där skrev jag bara för att retas *skratta*
Byggmark: Gällande VU så vill jag inte svara eftersom jag inte tror övriga har koll på vad som kommer ge dom tekniska fördelar, så ger inga tips.
…U och Eden bör ses som mest desperata att få tag på BP eftersom dom inte ens kan börja bygga på sina VU:n.
… Och – ja – de servers som spelats med 3.5 implementerat, inklusive 24h-regeln har inneburit många fler anfall på byggnadsplaner och då främst sådana anfall som innehåller massattacker. Tidigare kunde man sno bp:s genom finess och stil, nu görs det genom ren mängd.

***

Sen ville jag naturligtvis ha något från U oxå, och det fick jag.

Safiren:Hej Rolf,
…kan man få nått av er om BPs?
…Fördelningen blev ju något ojämn
Rolf – PDA|A: Ehm jadu RR är inte lika tjocka o lata som oss dem vann helt klart 100 meter häck. men vi kan nog stöta kula längre än dem får jag hoppas.
Safiren: lol
Rolf – PDA|A: (smirk)
Safiren:Två av Us VUn har ingen BP, tänker ni göra något åt det?
Rolf – PDA|A: Nope inte vad jag vet,
…vi har 3 vu att lira på,
…räcker långt.
Safiren: WAAB fick tag på tre till sina två VUn, Eden missade.
…allt snack på forumet då med en iap mellan PDA/AA?
Rolf – PDA|A: Ja Eden missade och DDNT/NSG plockade den framför näsan på Eden.
…Jo jag har hört en massa om den iapen..
…Direkt efter A.A. sa upp sin iap med RR så började RR anfalla A.A. om jag inte minns fel. Då ligger RR och A.A. i en konflikt. U och A.A. har bara valt att låta bli varandra eftersom vi har samma fiende.
…känns bara så onödigt att vi ska skaffa en konflikt med A.A. när vi redan ligger i krig med RR.
…Det är RR som själva har satt sig i den sitsen de sitter i nu. Varje allians väljer vilken väg de ska gå. Enligt RR så går de inte ens för seger. Om jag hade varit deras spelare och fått höra de orden av min ledning så hade jag blivit knäckt. vilken allians går inte ut för att vinna Eg ?

***

Jag tyckar alltid det är intressant att höra M13s åsikt.

Safiren:Några åsikter om BPs fördelning?
Majestic13/BOO: Hmm, RR agerade snabbt och offensivt som de brukar göra..inget förvånande med det eftersom de halkade efter med VU-byar.
Byggplaner har dock i motsats till VU-byar en tendens att vandra runt som andra artefakter.
Försvaret av så många byggplaner blir rätt komplicerat men jag anser nog att RR gjorde rätt som satsade på att ta så många bp som möjligt.
Safiren:Halkade efter med VU-byar?
Majestic13/BOO: De tog två..jag skulle nog ha rekommenderat minst tre.
Safiren:vilka kommer att vara mest desperata att få tag i fler BPs?
Majestic13/BOO: Alla… (chuckle)

RR kommer att fortsätta jaga dom, U likaså och jag kan inte tänka mig att A.A. och B inte tittar efter byggplaner.

Mest i behov är väl B antagligen och kanske U.
Det finns gott om bp att sno, inte en chans att RR kan deffa upp så många byggplaner utan att skicka dom långt bort från centrum.

****

Och från den sydöstra kvadranten – nada.

Det är iaf uppmuntrande att de lyckats medverka på forumet.

*************************

Dagbok: En vecka hos Eden

På egen hand igen tog jag upp en idé jag hade före Gifti om att gå på studiebesök hos olika allianser. Jag hade väntat mig att få sitta hos något mindre konto i Eden, men Klocka var ytterst gästfri och bjöd hem mig till sig.

Fre 21 maj

Drack avskedsöl hos FPunionen. Klocka nappade på min idé om studiebesök. Jag tänkte att han borde vara tillräckligt knepp för att gå med på det. Och det var han, tack så mycket!

Lör 22 maj

Och herrejisstanes, får rodna ordentligt idag. Har tydligen bekänt min olyckliga kärlek till Gifti över halva servern och forumet.

Det ska bli intressant och se vad som händer i Eden. Precis som Klocka sa så bekräftar Edens Lerhög att han är lite smågalen.

Och vad jag läste i mina morgontidningar bekräftas av de IGM jag hittar. Flera av GOS medlemmar har gått över till Eden.

Dagen avslutades surt, Skattkammaren revs inte när BP skulle hämtas, så Eden står utan. Fördelningen av BPs blev orginell. Jag måste ut o intervjua övriga.

Sön 23 maj

Har börjat dagen med att gå igenom kontot, byggt och skickat köpmän, man måste göra lite nytta som tack för mat och husrum.

På forumet funderas det över hur man ska gå tillväga nu.

Klocka har stannat. Jag hoppas det ska gå att dra upp honom igen med den nyckel jag fick löfte om under kvällens intervjurunda om byggnadsplaner. FP-blocket delar med sig med en byggplan, av den enkla orsaken att Eden är de enda på servern som inte är emot dem.

Jag hoppas min värd accepterar gåvan. Jag har fått större insikt i Edens vilja att vara självständiga genom de samtal vi haft och genom deras forum. Att endera få en byggnadsplan eller kriga sig till den verkar vara emot deras principer.

Precis som jag vill de vara vän med alla, men det är inte alltid så lätt…

Denna rapport fick Klocka till sin stora förundran:

http://travian-reports.net/se/report/…

Mån 24 maj

Du huserar fritt idag, sa Klocka, man ack vad arg han blev när jag byggt upp ressen till det hjältehus10 han tänkt sig att bygga. Nå nya resurser är på väg.

Intervjuat några medlemmar om livet i Eden. Fangog var en av dem:

***

Klocka skrev:

Du är en av dem som skriver på forumet har jag sett. Jag skriver en dagbok om livet i Eden till FN och undrar om du har något att berätta – om ditt konto, vad du tycker om Eden som allians – tex.

Hälsningar

Safiren@Filosofiska Nyheter

____________
Fangog skrev:

Inte så mycket att berätta . Alliansen funkar bra eftersom alla hjälper till då det behövs. Varesig det gäller råvaror eller trupper.

Mitt konto, den här omgången, har det gått mycket bra för. Har blivit anfallen 2 gånger sedan servern började. Har råvaror över hela tiden och mina trupper växer från dag till dag.

Eden är en trevlig allians som släpper in alla som vill komma in och det tycker jag är en bra sak för popen verkar kvitta. Vet att de flesta allianser har någon pop som krav och jag tror att Eden är den enda stora alliansen som inte har det kravet.

Hoppas att det blir till någon nytta.
/Fangog

***

Kvällen ägnad åt att jaga intervjuer om byggnadsplanerna, avslutar med att gå igenom kontot och bygga nästan överallt.

Tis 25 maj

En vecka sedan Tommy tog tillbaka Gifti, dagen har mest ägnats åt att vara bitter.

Men det händer saker på servern som ger mig lite att jaga efter på kvällen.

Jag får mig ett gott skratt när jag läser svaren på MM om vete:

“OK. Har typ dubblat veteprodden/h i xxx. Den ligger nu på 33/h. Har satsat på att få dom andra fälten till nivå 5+.”

Jag förstår ju varför Klocka gillar sitt Eden. De är ju sååå söta och rent oemotståndliga!

Ons 26 maj

Innan jag gick och la mig såg jag Maniacs på väg med 21 attacker mot Klockas startby. Inte mycket jag kunde göra åt det. Nollad och det finns i Rapporter. Det har tydligen sina risker att ha mig som gäst.

Hjälpt till på forumet med olika frågor, bl a om marknadsplats och handelskontor.

Några timmar har jag använt till att jaga intervjuer och avslutat med att gå igenom kontot. Inte så mycket för mig att göra annat än att poppa. Kontot är välskött.

Tors 27 maj

Klocka ber mig hålla hans co sällskap tills på söndagkväll då han själv ska ut och åka rally, jag har inget annat för mig så det ska väl gå bra.

Jag berättar för Ulla-Bella (min sekreterare i Lekstugan) om en av Edens medlemmar som hatar köpmän och därför bara har 4 st. Hon tycker det är jättelustigt och fnissar i två dagar.

Torsdagskvällen går jag i stå. Jag borde börja renskriva mina intervjuer. Snart kommer jag att få panik, nästa utgivningsdag närmar sig. Istället gör jag ingenting. Ja – chattar då… Och får mera material…

Fre 28 maj

Rolf scoutar Edens lerhög med ett gäng klubbor. Som vanligt överlever en och kan rapportera hem.

http://travian-reports.net/se/report/….

Det är stressat på jobbet som vanligt en fredag och kvällen ägnas åt öldrickande och chattande.

Lör 29 maj

Dagen ägnas mest åt arbete ute i trädgården. går in med jämna mellanrum och kollar till kontot och skriver på storforumet.

Det ser ut som om min värd hellre avstår från en byggnadsplan än låter Eden placeras i ett block, vilket skulle bli vad alla ansåg om han tog emot en.

Det blev KP lediga när Maniacs bombade bort startbyn och nybyggarna har kommit fram så det är bara att bygga på i den nya växlingsbyn.

Jag hejar på Fälldin på kontot Spirit, en gammal bekant från s4 och s7.

Det är verkligen dags att börja jobba med FN. Just nu är allt material bara en enda stor röra.

Sön 30 maj

Det är dags att avsluta min vistelse i Eden. Jag skriver en avskedshälsning på forumet , poppar runt och tar ett sista snack med Klocka. För hans medlemmars skull hoppas jag att det löser sig med BP .

Jag hoppas Eden får det roligt fram till slutet och önskar dem lycka till och tack så mycket för att jag fick hälsa på!

************************

Träta om artefakter

Jag har grubblat många gånger under veckan hur jag ska få ihop den här storyn så att båda parter fortfarande vill tala med mig efteråt. Att rapportera om ett infekterat gräl är inte så lätt. Det enda man kan vara säker på är att båda försöker framställa den andre i så dålig dager som möjligt.

Så nu beslutade jag mig för att bara börja skriva istället för att först försöka tänka ut vad jag skulle skriva. Det första jag tycker är intressant är att Ironfist talade om för mig att han inte får iväg mer än 8 vågor/sekund längre och då har han testat en massa olika sätt under en hel dag. Personligen tycker jag det är synd. Det är bara nån gång per server man eventuellt får se någon som lyckas få iväg 20 vågor/s. Det är alltid lika maffigt – utom för den som blir utsatt då förståss – och blir alltid ett jäkla liv och anklagelser om fusk. Bara uppståndelsen brukar räcka för att den som har klarat av det ska avstå från att upprepa det nån mer gång den servern. Nej, jag gillar inte att det har lagts en begränsning på detta.

Men för att återgå till bråket mellan faglin och Fairytale så kan jag ju gissa att faglin gärna upprepat sig om det varit möjligt. Vad det handlar om är artefakters vandringar åt håll som inte uppskattats av alla inblandade. Faglin är av den bestämda åsikten att en liten tränare borde ha vandrat åt deras håll istället för via Fairytale till Rolf, inte populärt alls eftersom PDA anses som ärkefienden.

Fairytale å sin sida anför att hur kan faglin vara lovad en artefakt som tillhör en fiendeallians? Finns det någon sanning i att idde egentligen var faglins spionkonto/multikonto? Och hur var det med artefakten som faglin norpade och gav till Ros?

Så när det gäller artefakter verkar det stå 1-1 men ordkriget eskalerar. När jag förhör mig hos Fairytale får jag höra talas om raka högrar och tvivel på förnuft från faglin. Tompa anser att det var ett misstag att ta in faglin i alliansen och att faglin och Ironfist är det odrägligaste han stött på under sina 10+servrar.

Jag går tillbaka till Ironfist och frågar vad Tompa har sagt som han känt sig mest förolämpad av. Jag får svaret så småningom att han Tompa kan vara sjukt irriterande och att han jävlas med flit. Och ja, det kan jag själv hålla med om *skratta*.

Jag tilldelar Fairytale segern i ordkriget 0-1 men ger faglin poäng för att vara rakt på sak.

Och så till slut, det som fångade min uppmärksamhet. Faglin fick offpoäng och Fairytale deffpoäng. Ordkriget har till slut övergått till ett riktigt krig mellan de forna allianskamraterna. Faglin ger sig dessutom på andra B som de anser har stöttat Fairytale. Kriget har varit mest givande för faglin hittills 1-0 även om Fairytale mellandeffat bort några K katas. När RR hängde på blev det fler röda siffror i Bbyarna. Ett motangrepp på faglin från B deffades till större delen bort.

Just nu ser det ut att ha lugnat ner sig, men jag antar att vi får se mera action mellan dessa så småningom.

DSB vs B
B vs DSB

************************************

whatever/Syntax

Jag fick ett tips om att whatever kanske var ett bra intervjuobjekt om sina deffpoäng. Och det var de, jag fick många ord tillbaka. Tack!

___________
Safiren skrev:

Jag har hört något om en konflikt mellan dig och NSG/DDNT/Troja.

Något du vill berätta om?

Hälsningar

Safiren@Filosofiska Nyheter

***

Hej!

Nu är jag blott en simpel nattslav som bara får komma ut ur min bur under natten och livnär mig på smulor under bordet och daggen i gräset – så jag tror säkert att Mr W har en mer nyanserad bild att ge.

Men kort sagt kan man nog säga att Syntax ses vara en huvudsakligen defensiv allians och då kan ett offensivt konto som detta sticka ut, och det är nog detta som har hänt i vårt fall.

Konflikten mot oss är till 90% med troja då huvudsaken av anfallen kommer ifrån dem, men en 6-7 DDNT lirare har varit förbi och avlagt visit även de.

Visst kan det vara lite intensivt ibland att ha ca 500-600st inkommande/dygn (vi räknade på det en dag förra veckan och då hade alla förutom 3st i Troja nåt slags anfall på väg mot oss ^__^ )

Men men, Chin down – Guard up, bygg(gulda) upp det som rivs ner och håll huvudet kallt så kommer vi nog snart att återgälda tjänsten.

Som du kanske ser på våra def/offpoäng+ hjälte så har vi haft en tämligen händelserik runda och det är inte första gången som vi har fått agera slagpåse – men personligen så vill jag att det händer saker istället för att sitta ute i obygden nånstans och bli fet.

Oavsett om vi tar hem det eller inte så är det ju resan dit som är den roligaste biten och inte det korta ögonblick när man kommer i mål ^__^

Du får ursäkta att jag skriver så mycket om så lite – men som nattare får jag inte besvara PM under natten, men då jag vet att du är neutral så kunde jag inte låta bli.

Men som sagt – troja trodde sig se en lös tråd och började dra i den, och de drog och drog – och 3 väggade offar senare så har vi mycket garn kvar att dela med oss av!

Avslutningsvis (om denna lilla bit kommer med i FN) Så vill jag bara hälsa till alla nattslavar därute – vän eller fiende

/R

***

Var hälsad min/vår skära Rubin:

Ser att min natt-CO svarat föredömligt, har egentligen inte så mycket att tillägga mer än att jag sannolikt borde jag ligga lågt och hålla mig undan av taktiska skäl.

Men i vart fall här kommer lite tankar och funderingar från mig.

Självklart har det varit bråda tider med så pass mycket inkommande under så lång tid, men det som inte dödar det härdar.

Att spela “mitt i spelplanen” är ett utsatt läge som garanterat ger erfarenhet om man överlever. Kontot har varit så placerat att det genom största delen av spelomgången legat i gränslandet mellan krigande allianser och härmed varit i “battle”front mest hela tiden oavsett allians som kontot varit allierad med.

Detta är en av anledningarna till att kontot är så pass litet, vi har fått kriga oss till för varje by och vetefält fram tills dess nuvarande allians och byklusters utkristalliserat sig.

Trojas “kamikazeanfall” som pågått närmare 2veckor nu tycks bero på något personligt mot mig eller någon annan på kontot.*

En lätt överslagsberäkning ger att deras mycket stora antal fakeattacker tillsammans med de relativt stora offensiva förluster som de förorsakat sig själva strax överstiger värdet på hela mitt lilla bykluster. Så det är med förundran man ser på att antalet attacker ånyo eskalerar.*

Möjligen kan vi (jag) upplevas som ett lätt mål med så pass liten pop, men övrig statistik talar sitt tydliga språk som även en mindre van Travianspelare kan läsa ut.

Man skulle även kunna tro att Troja frigör off för deffensiva enheter, men det går inte heller ihop då de anfallar med allt de har hemma och då menar jag allt(!)
Flera tusen prettar och övriga defensiva enheter springer in i väggarna här.*

Summa sumarum är väl att någon med lätt hybris eller annat motsvarande fått för sig att detta konto skall raderas av ett eller annat personligt skäl, men icke, vi biter oss envist kvar. Detta torde nu framgå med all tydlighet, även för de mest optimistiska Troja-medlemmarna.

that’s all, Whatever

***

____________
Safiren skrev:

Hej!

Det sägs att det är Troja som är på whatever. Kan du berätta för mig varför?

Hälsningar

Safiren@Filosofiska Nyheter

____________
Hotlady skrev:

Hej!

Det har väl att göra med att han har själv attackerat sina forna allianskamrater… nu attackerar de tillbaka….inget ovanligt att dom vill försvara sej…och han skrev till mej och sa att “bästa man må vinna” ….nått i den stilen….*
Så det är ju inte bara Troja som har varit på…han var den som började, om jag inte missminner mej.*

Hotlady/Troja

************************************

Ros-Mos Part3

Ros-Mos Part3 har jag hört det här kallas, men att få någon PDA att uttala sig var rätt omöjligt. Det jag fick fick jag inte använda. Det blev en intervju med förre ägaren, bytte några ord med nye ägaren och fick en hel drös rapporter om hur man minskar ett konto med 5Kpop. Intressant tyckte jag att en B deltog i attackerna.

Aikarn: Jag lirar inte längre på OdH
…Ca några veckor sen jag lämnade S2
Safiren: ja, jag har sett att kontot varit ganska inaktivt bra länge. Tröttnade du?
Aikarn: Well, vi var 2st som höll igång Gaber & OdH, Backsmoker & jag. Men vi gjorde några misstag som gjorde att vi båda tröttnade.. Backsmoker ville även njuta av denna sommar, förra sommaren gick till spillo då han plundrade sönder på Se2. Och utan han så är jag inte med på det.. så vi lämnade.
…Jag höll igång offen ett tag, sen kom nya ägare.
… Jag hade i princip ingen lust att bygga när jag var ensam på kontot, har inte heller aktiviteten för det. Höll bara igång svepet levande.
…Man kan lätt säga att utan Backsmoker så funkar det inte.
…Han har kids och heltidsjobb, men ändå så är han aktivare än de flesta.
Safiren: en klippa alltså?
Aikarn: Hehe ja,
…Lätt bland dom bästa här i Sverige i alla fall, när han är på spelhumör .
Safiren: Tack du har ju inget konto jag kan skicka godkännande igm till så får ta det här
…och Jigain sa att om jag bara tog godkännandet direkt i intervjun så var det ok.
Aikarn: Yes.

PDA vs Ros

************************************

En liten historia

[kl. 15.36.42] Znoken: Jag kan bjuda på en liten historia. Jag är sitter åt Stvafel och jag såg att Kallpilsner i Syntax skickat 5 vågor mot 5 av Stvafels supportbyar. Det var inga problem att lura ut att 3 var fejks och 2 var skarpa. Jag insåg även att Kallpilsner skickat sin hjälte mot byn Vu1 så jag skrev en liten truddelutt till Kallpilsner:

Det var en rätt solig dag när lille Minilix gick utanför dörren och såg all aktivitet i byn Vu1. Han tyckte det såg lite underligt ut för å ena sidan putsades det och fejades men å andra sidan höll man på och gräva djupa gropar precis utanför byns pallisad. Förundrat gick han fram till en kvinna som stod och putsade den nyligen uppresta byklockan mitt i byn.
-“Värst vad ni håller på. Får vi besök?”, frågade Minilix
-“Ja, det må du tro!”, skrockade kvinnan och fortsatte glatt -“Det kommer en massa folk hit och hjältar… jo, jo.. de kommer från alla håll och hörn så vi måste göra det fint för alla som kommer. Mycket folk är det. Folk med svärd och spjut och… en massa hjältar också. Byn kommer att svämma över av folk”.
-“Men varför kommer alla hit?” undrade Minilix.
-“Fråga min man som gräver den stora gropen utanför byn” svarade kvinnan och skrattade högt.
Minilix förstod inte men knallade bort till en stor, svettig mustageprydd man som stånkades hivade upp det ena spadtaget jord efter det andra.
-“Varför gräver du en så stor grop?” frågade Minilix.
Man gjorde en paus och torkade svetten ur pannan innan han svarade.
-“Jo, du förstår pojk. Vi kommer att få storfrämmande. Imorgon kommer en baron på besök. Baron von Epeen… och det här är hans grav” sa mannen och gjorde en svepande rörelse med handen.
-“Baron von Epeen? Det var ett konstigt namn”.
-“Javisst är det. Till och med ett löjligt namn” mullrade mannen och skrattade så högt att han började hosta. När han hostat klart fortsatte han.
-“Baron von Epeen är tydligen en hjälte och av någon anledning har han valt att komma till vår by för att dö. Det här kommer bli hans grav efter att han dött en kvalfylld död tillsammans med allt annat skräp som han valt att ha som eskort. En grav till fåntratten och en brakmiddag och stor fest för alla vänner och riktiga hjältar som kommer till byn innan fåntratten kommer”.
När Minilix gick tillbaka till byn var det med lätta och glada steg. Minilix tyckte om fester och han såg redan fram emot den kommande festen.

Resultatet:

************************************

Rapporter och Tio i topp

En Syntax träffar rätt tidigt en morgon.

Nordkap/Eden tycker det är roligt. Den ene B råkar skicka deff till en by där det nästa dag ramlar in en attack från en annan B. Genom diplomati löste sig allting då han är en bra handelspartner till den B med deffen.

Som jag berättade i Dagboken från Eden så fick Klocka sin startby nollad. Paranoid som jag är ser jag ett samband mellan mitt chattande tidigare på dagen och den klockrena strategiska betydelsen av nollningen.

http://travian-reports.net/se/report/…

Safiren: Så nästa fråga om du vill vara så vänlig att svara.
…Du rensade bort Klockas startby inatt
…du har visst tagit bort Lackeringens oxå
Havs|Maniacs: Lackeringens var mest för att om möjligt ta ihjäl våra småoffar, men det bidde inte så. Men ett annat argument är att det var en startby. Det innebär att den kan ha proddat långt över 30k Flaxar som finns i RR-byar. Om byn blir nollad så är den deffen borta. Jag förstår faktiskt inte varför inte PDA tagit bort byn för längesedan.
Havs|Maniacs: Klockas by nära oss, togs bort på en uppmaning från vår ledning. Dock var det jag som tog upp frågan. å anledningen till det är BP. Vi vill inte ha en hjälte med eskort komma snabbt från nära håll. Eden har ju ingen BP, så Klocka skulle kunna försöka.

____________
Safiren skrev:

Din startby är borta. Vem gjorde det?

Safiren@Filosofiska Nyheter
____________
Lackeringen skrev:

Maniacs bombade bort den…*

kan väl även tycka att det är magstarkt att först få hjälp med deff av någon och sen någon vecka senare bomba bort ens by. men visst var och en gör som den vill. Ångrar ju nu bittert att vi hjälpte honom med deff när han låg under anfall.

Och till sist Tio i topp v46

 

V47 blev det av nån anledning bara spelarlistan.

*******************

– – – – – – – – – –
Vill ni komma med egna åsikter och kommentarer? Kontakta Safiren eller Filosoferna så kanske just ditt uttalande eller din rapport kommer med. Detta var s2’s senaste Filosofiska Nyheter.

Nytt blad varannan Tisdag klockan 22.00, ehmm… Edit: Den kommer när eller kanske lagom Filosofiskt inte alls någon vecka.

Redaktionen: Charleston och Safiren

Tjänstlediga:
Tellus, Polipero, Jonate20, Brali & Lugna Copyright © 2008-2009 Filosoferna
All Rights reserved

Leave a Reply