v 31 del 3

Nordvästra kvadranten (-/+)

NsG, 56 spelare 534 byar 290 K, rank 8. Verkar ha haft det lugnt under kriget och passat på att omorganisera sig. Det har skett många förflyttningar mellan vänallianserna och man har tagit in en hel del nya spelare, bla hela Tmp, en Cosa och en Nostra har oxå hittat hit. 1 liten artefakt.

Allierade: NsG Ö, DDNT och Troja.
IAPs: Interim, T.F, TFK, LOD 1+2.

 

NsG Ö (NsG C). 19 spelare 74 byar, 31K, rank 30. Verkar ha fungerat som parkeringsplats för spelare under omflyttningarna. En spelare har bytt allians 4 ggr på en vecka.

Allierade: NsG, DDNT och Troja.
IAPs: PDA|E, T.F, TFK, LOD 1+2

DDNT. 52 spelare 431 byar, 230K, rank 11. Har förlorat några byar till AA/Wota. Bland de nya medlemmarna finns 3 st Cosa.

Allierade: NsG, NsGC och Troja.
IAPs: Interim, T.F, LOD 1+2.

 

Troja. 57 spelare 435 byar, 234K, rank 10. Förlorat en del byar i SV. Fick 5 Cosa och 7 st Nostra när LCB föll.

Allierade: NsG, NsGC och DDNT.
IAPs: Interim och Rampage.

 

SPECTRE. 18 spelare 250 byar, 165K, rank 16. Alliansen bildad efter LCNs fall av 10 Cosa , varav en raderat, och 9 Nostra.

Legion X 9 spelare 170 byar, 113K, rank 19. Alliansen bildad av 2 Cosa och 7 Nostra. Artefakterna från LCN: 4 små 2 stora.

Eden 35 spelare 123 byar, 75K, rank 25. 1 liten artefakt. 1 Nostra gick över. En allians vars grundare gillar att samla på och boosta småfolk. Från att från början ha varit få och spridda över kartan har man nu börjat samla ihop sig bättre.

 

Bland övriga allianser i NV tog N|F emot en Cosa. och GG en Nostra.
Enstöringar: H Cosa 1 stor artefakt. Grym Nostra.
Cosa 2 spelare kvar, ca 10 st har raderat, 2 står utan allians .
Nostra (upplöst) 8 raderade, en handfull utan allians.

Sammanvägning

Redan en bit före jul hade jag börjat fundera hur det var ställt i LCN egentligen. Jag tyckte det fanns tecken som tydde på att LCN inte var lika starka som alla trodde. Det grundade jag dels på att de inte tog speciellt många artefakter och dels på att de inte klarat av att rensa sin kvadrant från de allianser de valde att gå i krig mot. Och så hade jag börjat förstå att ledningen inte var tillräckligt aktiv. Jag anser att LCN begick flera strategiska missar varav de allvarligaste var att alliansen var för spridd, man tog på sig mer krig än man klarade av, och att man inte fick till stånd en IAP med Troja. Därmed vände man en vänligt inställd allians till en fiende och sabbade sin logistik.

Det har framförts att LCN/B var klena pga långvarigt krig, men man kan inte gärna skylla på sin motståndare när man inte planerat tillräckligt bra själv och inte haft tillräcklig insikt om sina svaga punkter. När kriget kom vid nyår fick jag rätt snabbt mina misstankar bekräftade men eftersom den infon jag fick var offrecord var det bara att slå sig ner och vänta. Efter tre veckor förklarade sig LCN besegrade och att säga att medlemmarna spreds för vindarna är ingen underdrift. Ett dussin gick över till Troja ganska omgående. En del spred ut sig i diverse fåmansallianser som senare samlades ihop till Spectre och Legion X.

För närvarande är NsG, NsG Ö, DDNT och Troja med 184 spelare, 1273 byar och 785K pop den starkaste grupperingen i NV. Men det finns många jokrar här. Eden, vars grundare tidigare s2 kört ett eget race med ett VU kan vara inne på att upprepa bedriften. SPECTRE ser ut att vara sammansatt av en del oprövade LCNspelare och behöver nog en del övning. Deras anfallssmönster tyder för närvarande inte på samarbete med övriga NV-allianser. Legion X ser ut att ligga lågt, även om det ryktas om ett eventuellt samarbete med RR tror jag att de avvaktar att läget har stabiliserat sig innan de bestämmer sig för vilka de ska stödja.

Sammantaget har vi väl här en kvadrant vars största hopp om Egseger är att de övriga slår ut varandra. NDT-blocket har IAPs med TF. Det finns 6 små och 3 stora artefakter.

Leave a Reply