v 22

Lugn, Snubbar som Aristoteles gillar Safirer
___________________________________________
FörslagspaltenVad vill du ha med i tidningen?
Mer rapporter?
Mer intervjuer?
Mer information om allianser?
Längre beskrivningar av allt som sker?
Mer koncis alt. kortare beskrivning av vad som sker?
Mer/mindre färger?
Mer krönikor (gästkrönikor också?)
Annat ni kan komma på?
Fler bilder?
___________________________________________

I dagens nummer!
# Del 1
– Ledare
– Intervjuer
– Krönika av Safiren
– Sporten
– Nöje

Ledare

Kaos, hysteri & vansinnigt roligt så sammanfattar jag helgen då artefakterna släpptes fria. Vi i Ris hade fått för oss av tidigare erfarenheter att artefakterna i regel släpps fria ca 1 vecka efter att Nataren gjort sin entre på servern och hade planerat efetr detta, kl 23.00 i fredags visade det sig att på s2 var saker annorlunda och efter bara ca 30 timmar var det dags att jaga artefakter, tagna på sängen var det bara att göra det bästa av situationen, fullt ös medvetslös *flina*.

När söndagen kom var det dags för mig att gå in i väggen (den mentala väggen denna gången) 20-30 skype chattar om dagen, inte mycket till sömn, sorl om artefakter överallt 1000 frågor + 1000 frågor till OMG ZzzzzZzzZz tvärsomna och vakna febrig.

Nu är det alltså midgame på s2 och servern kommer att förändras ordentligt den närmsta tiden, de stora blocken har gjort vad de kan för att säkra sina positioner, det har handlat om förberedelser och att visa var skåpet ska stå men nu är frågan kommer s2 gå i samma linje som förut eller kommer vi få se nya allieringar, vänner som blir fiender eller tvärtom? Spännande tider oavsett vart på kartan man har sina rötter.

Filosoferna har varit på ännu en filosofisk världsturne denna vecka och den duktiga safiren har tydligen följt med dem som materialförvaltare, som tur är kom safiren hem i tid för att fixa lite godis till alla FN läsare även denna veckan, därför är detta numret lite kortare än vanligt men jag har tagit på mig att ordna med något för er alla då jag själv vet hur ledsen man kan bli när ett FN nr är försenat eller inte kommer.

Jag har gjort mitt bästa på kort tid.

Prao
LUGNA

//////////////////////////////////////////////////////////////

Intervjuer

Det som har varit det har varit, det som kommer det kommer & det som är nu kommer att bli det som har varit. 

Vi har denna veckan bett några av top 10 allianserna om deras resume av servern, det som har varit, det som är och det som komma skall.

Här följer deras svar.

////////////////////////////////////////////

COSA

Shusaku skrev:

Det finns inte så mycket nytt att berätta *ler* Senaste stora nyheten var: http://www.aftonbladet.se/nyheter/art…

////////////////////////////////////////////

-Ris-

Hengest från -Ris- väljer att prata om sin helg/

När röken lagt sig…

Någon gång under vanliga omständigheter på torsdagsmorgonen den 3 december upptäcker jag att vi tappat en placering i ranking. Attans, undrar vem som tagit en by och gått om.

Visade sig ganska snabbt att det handlade om hela 88 byar! Jag spådde att Sez’s EG skulle dra igång samtidigt som travianteamet skulle implantera 3.6 versionen, och det gjorde dom. Att de var så flitiga att de runt 23-tiden på fredagskvällen kastar in natarerna på en måttligt berusad server2.

För att inte gå händelserna i förväg. Vårt konto hade länge planerat för att hämta artefakter, och framgick ganska snabbt att vi var en av de få som redan hade en skattkamare på nivå 20 klar när dom dök upp.

Vi tänkte i lugn och ro stycka upp kartan under helgen, så min co-spelare fick ledigt och jag gick ut och åt julmiddag med jobbet och vår sitter lämnades “in charge”.

Vinglar tillbaka lite senare och tittar in på kontot, upptäcker med stor förvåning att den vanliga ~veckan innan natarerna blir upplåsta kortats ner till 30h. Reagerar med blixtens hastighet (trodde jag) och hämtar hem alla trupper.

Runt 2-tiden då jag nervöst suttit och väntat på att få hem alla och samtidigt insett att det är några timmar kvar tills uppstigning och bandymatch. Skickar iväg trupperna på dryga 10h resa för att hämta närmsta stora diet.

Vaknar halvt död 4 timmar senare, matar trupperna och flyr travian för några timmar. Kommer hem till jubel, och klagomål för att jag varit borta för länge när vi kunde skickat på nästa artefakt.

Görs lite nya förberedelser och drar iväg trupperna på ett par små titanskor. Med ännu lite hjälp hämtas även dom hem (har ju bara 1 hjälte) av en hjälpsam allianskamrat.

Hjälten och resterande trupper är på väg hem, och det blir julmiddag med släkten. Trupperna kommer hem runt 1-tiden och det blir ännu en sen natt. Med för få timmars sömn skickar jag offen på fel artefakt. En Stor tränares talang, istället för en liten. Paniken sprider sig, och kroppen vaknar efter några liter cola (yes, I’m a junkie!)

Får tag i grannen på skype, han laddar kontot och jag lovar att fixa upp nivå 20 på en skattkamare innan offen landar.

Gick sådär, skrapat ihop varenda råvara på kontot och i alliansen som kunde hinna fram i tid, hans hjälte blir försenad men skickas iväg med en chansning. 2h innan den landar guldas sista nivån upp och våra trupper rensar artefakten (Tur i oturen, vi fick guldet på serverns hittils intensivaste helg *blinka*).

Somnar direkt, vågar knappt titta hur det gick med attacken. Drömde mardrömmar om att någon lycklig ägare landat mellan mig, och hjälten som skulle hämta artefakten. Som tur var kunde jag börja andas igen. Pulsen gick ner och artefakthetsen på vårt konto är över, “for now” *skratta*.

/Hengest

//////////////////////////////////////////////////////////////////

Krönika av Safiren

Artifakterna och FN och annat grejs

Flosofiska Nyheter v 20 slog läsarrekord. Det var mycket roligt! Fredagskväll hos ICE blev oxå välläst. Jag hoppas ni hade lika stort nöje av det som jag. Sir Tazrazor och jag blev riktigt goda vänner – efter att jag svarat på ännu flera frågor förståss *skrattar*

Men så hände något. Efter vad jag kunde utläsa av http://travian.ws så fick Tazrazor besök av katas efter min specialartikel. Och sen var det slut på vår vänskap.

Så nu skulle jag gärna vilja veta vilka som sabbade min lovande travianska lovestory *fäller en tår*

Det är inte meningen att någon som ställer upp på mina galenskaper och är tillräckligt modig för att låta mig publicera ska få skit för det. Jag vill ju gärna publicera fler tokiga infall men för det behöver jag en motpart.

Jag vill inte att mina skriverier ska leda till efterräkningar för de som ställer upp.

Nu har jag babblat av mig det varav hjärtat är fullt. I avskedets bittra stund fällde jag en del icke så vänliga ord. Nu vet jag inte hur jag ska göra det gott igen med denne i mina ögon helt förträfflge (travianske) kavaljer *ledsen*

Och förra veckans nummer då? Jodå, det blev oxå väl mottaget med intervjun med Amaris och sen blev det torsdag…

Och ni vet väl alla vad som hände runt lunchtid i torsdags?

 

 

… runt lunchtid dök de upp (och läsningen av tidningen tvärdog). Väntat för en del och oväntat för andra. Som jag t ex som inte brytt mig om att ta reda på/glömt bort vad Travianteamet räknar som midgame. TT räknar en slowserver som 300 dgr + Endgame. Och 150 dagar passerade vi nyssens. Sedan har det diskuterats hur länge artifakterna skulle vara låsta. Allt från 24h till flera veckor nämndes.

Ros&Ris är de som verkade vara bäst förberedda. Eirene/Ros nappade raskt åt sig Dårens unika artifakt. Ros&Ris har i skrivande stund 6 stora (2 unika) och 14 små.

Hos Ice-blocket var det King Kong som var alertast, raskt kapade han åt sig 2 stycken. Den ena genom att helt sonika överta byn! ICE/TF har hittills tagit 2 stora och 9 små.

Fredagskvällen tillbringade jag bla hos LCN/B. Där visade sig en hel del av deras trupper vara ute på vandring mot ICE när artifakterna släpptes. Resultatet kunde jag beskåda på travian.ws senare. Detta bidrog till att LCN/B inte kom igång ordentligt med artifakterna förrän på söndagen. De har nu 8 stora (4 unika) och 9 små. Av dessa har B 3 stora (2 unik) och 4 små.

Dwimmfruq/Nostra gjorde en chansning och gav sig ut efter de Unika Titanskorna i SV.

Safiren: Så du traskade in i SV du och tog titanskor?
DwimmFruq (Fruq): Jepp, de var ju lite felplacerade så vi fick hämta hem dem *ler*
Safiren: lol
… Hört några klagomål?
DwimmFruq (Fruq): Nej inte ännu, var lite förvånad att vi hann fram.
Safiren: Hur lång tid hade du dit?
DwimmFruq (Fruq): Knappt 20 timmar.
… men var sent ute med att skicka.
Safiren: Chansning som gick hem?
DwimmFruq (Fruq): Jepp, först siktade vi in oss på stora skon som bara låg 7 timmar bort, men gjorde en sista minuten ändring som lönade sig *ler*
Safiren: Man får väl säga grattis *ler*
DwimmFruq (Fruq): Trodde den skulle vara eftertraktad…
… Tack
… nu ska vi bara bygga upp offen igen
Safiren: Ros&Ris har hunnit med att ta 12 st.
DwimmFruq (Fruq): mmm skadat…
… väggade ju de mesta av offen 24/11 så de var precis att vi fått ihop off att rensa unika med överlevande hjälte
Safiren: hur mycket trupp gick åt?
… för att få hem en levande hjälte
… och vad fick du hem
… alltid nyfiken jag
… är väl rätt mycket trupp i en unik artifakt
… så du måste ha byggt trupp rätt skapligt sen du väggade.
DwimmFruq (Fruq): http://www.travian-reports.net/se/ra….
… jepp de var ganska precis att vi fick ihop det
… var tvungen att skicka med bräckorna .
Safiren: Vad har du för level på dina trupper?
DwimmFruq (Fruq): Finns det något annat än max *blinka*
Safiren: Visst är natarernas trupper rätt klena egentligen?
… iaf om man har hyfsad level på sina egna.
DwimmFruq (Fruq): Vet inte riktigt…
… mjo kanske det
… stämmer dom siffrorna så är dom väl hyffsade
… förutom att dom inte är levlade och så har ju dom ingen murbonus heller.

 

 

Därmed har vi SÖ kvar. AA-blocket har 3 stora och 5 små. De verkar inte ha så bråttom därnere. Värt att notera är att sHm har lagt beslag på 3 st!

För övrigt har Syntax och NSG varsin liten artifakt. Och lilla Eden har oxå tagit en.

De flesta uppgifter jag fått har varit offrecord. De flesta vill inte säga så mycket förrän det lugnat ner sig lite *fnissa*

Men ni såg i Dwimmfruqs rapport vad som fanns i en unik artifakt.

I en stor finns det: Trupper 4259 2293 3422 91 2220 2366 1274 437 1 1.

En liten: Trupper 2768 1491 2224 73 1443 1538 828 284 1 1

Tack till den som gav mig lov att lägga ut dem *ler*

///////////////////////////////////////////////////////////////////

SPORTEN

Top 10 allianser
Top 10 spelare

Tyvärr så glömdes det bort att ta foto denna viktiga vecka, jag ber om ursäkt för detta då denna veckan enligt mig var en av de viktigare veckorna att betrakta.
Det jag minns var att Ris & Ros, AA toppade veckans anfallare & farmare.
Ur spelar statistiken så var Hengest, Eirene, King kong på top gällande offensivt spelande, i farmarligan återfanns Hengest, inte pbenno med flera.
Bra jobbat pojkar och flickor!
(I know this was lame *flina* inte lika skoj som en bild *ledsen*)

///////////////////////////////////////////////////////////////////

– – – – – – – – – –
Vill ni komma med egna åsikter och kommentarer? Kontakta Filosoferna så kanske just ditt uttalande eller din rapport kommer med. Vi kommer skriva en artikel varje vecka. Detta var s2’s senaste Filosofiska Nyheter.Nytt blad varje Tisdag klockan 22.00, ehmm…

Vill ni stödja oss fattiga Filosofer att kunna fortsätta skriva? Vänligen spela mera Travian genom denna Reffererande länk
Eller är ni högfärdiga och snåla personer som bara tänker på egen vinning när ni spelar? tryck här.

Tellus, Polipero, (Jonate20), Brali, Charleston, Safiren & LUGNA Copyright © 2008-2009 Filosoferna
All Rights reserved

Leave a Reply