v 21

Lugn, Snubbar som Aristoteles gillar Safirer
___________________________________________
FörslagspaltenVad vill du ha med i tidningen?
Mer rapporter?
Mer intervjuer?
Mer information om allianser?
Längre beskrivningar av allt som sker?
Mer koncis alt. kortare beskrivning av vad som sker?
Mer/mindre färger?
Mer krönikor (gästkrönikor också?)
Annat ni kan komma på?
Fler bilder?
___________________________________________

I dagens nummer!
# Del 1
– Amaris om 3.6
– AA/WotA omorganiserar
– Sæhrimnir
– The Pope erövrar tre byar
– AA vs TR
– Krogrundan

# Del 2
– Rapporter
– Veckans Topp Tio

Amaris om 3.6

Jag fick i uppdrag av en spelare att försöka intervjua Amaris angående 3.6. Tidsbristen var stor men hon var vänlig nog att ställa upp. Vi tackar så mycket!

Fråga 1. Vad tycker du personligen om den nya versionen, för/nackdelar enligt dig.

Svar: Jag tycker att den nya versionen är en förbättring i det hela taget. Den ger spelarna bättre överblick(listor, ikoner och statisikt), vissa Plusfunktioner är numera gratis, man har möjlighet att spela Travian och samtidigt “ha ett liv”.
Den mest kritiserade förändringen är samlingsplatsen, och det kan jag till viss del förstå, MEN en annan konsekvens av den här förändringen (som svenska spelare ännu inte har kommenterat i forumet) är att den här förändringen har tvingat allianser att bli mer tajta och jobba mer tillsammans för att t ex maskera anfall. Det tycker jag är någonting positvt.
Travian handlar om samarbete.

Fråga 2. Tidigare har det varit strikt förbjudet att använda sig av “cropfinnare” Vad tror du är anledningen till att TG har gjort en helomvändning där?

Fråga 5. Många funktioner som tidigare varit tillgängliga i olika sorters bots och skripts (tex köa fler byggnader, köa uppgaderingar i smedjan/vapenkammaren, farmingstatestik mm) går nu att använda i Travian, vad är anledningen till det?

Svar: Fråga 2 och 5 är egentligen samma fråga, så jag svarar på dem samtidigt genom att copy-pasta från ett inlägg som jag skrev på forumet tidigare idag:

“Jag tänker så här: Vissa funktioner, som tex Cropfinders, de VILL spelare ha, det spelar ingen roll att de riskerar att bli bestraffade, de använder det ändå för att de såååå gärna vill ha dessa.
-Istället för att det används externa program (scripts och bots) som inte bara bryter mot reglerna, utan även belastar våra servrar (och därmed orsakar problem för alla spelare på servrarna), går Travian dem till mötes och gör det möjligt att få detta. UTAN att de riskerar att bli bannade eller att det belastar servrarna.”

Dessutom, som nybörjare i Travian är det inte särskilt vanligt att det första du gör är att gå ut och letar efter hjälpmedel/scripts och/eller botar, medan kanske mer erfarna spelare fått höra av andra vad “som finns” och därmed provar detta. Genom att de här funktionerna blir tillåtna, och erbjuds inom spelet, blir det mer rättvist för de nya (då tex cropfinders varit så vanligt) SAMT att vi får mindre belastning på våra servrar. Vilket i slutändan är ytterligare en förbättring för våra spelare.

Summa summarum: Travian Games ger spelarna möjligheter att använda funktioner som de vill ha, utan att riskera att de blir bannade.

Fråga 3. Varför man väljer att göra så här pass “stora” förändringar mitt under en pågående server och inte inför det när en server startar om?

Svar: Jag är lite fundersam här. Det känns som om spelare inte riktigt har läst igenom vad som EXAKT kommer att införas på pågående servrar. Om man läser igenom det här inlägget på forumet: http://forum.travian.se/showpost.php…. så har jag där kommenterat det här.
Jag vill påminna om att det var precis likadant när version 3.5 infördes. V3.5 infördes delvis på pågående servrar, olika mycket beroende på hur gammal servern var.

Fråga 4. Den nya versionen kommer att införas redan på torsdag (3/12), redan 3 dgar efter att infon om den nya versionen kommit ut. Finns det någon anledning till att det kom så plötsligt? När tex 3.5 kom ut gick infon ut några månader innan.

Svar: Version 3.6 har testats på com10 (som jag tror startade i början på november, jag är osäker på datum här). Under den här tiden har spelarna fått reagera, utvärdera och tänka kring den. Vi (dvs vi admins) har vetat att v3.6 är “på gång”, men det har varit osäkert kring datum. Det har heller inte varit klart VAD exakt förändingarna kommer att bli för pågående servrar. Datum för .se fick jag i fredags, men jag ville inte announca den innan jag fått ALL information och bekräftat datum.
Att gå ut med fel information är fatalt, mina spelare förtjänar att få rätt information, går jag ut med felaktigheter får det följder. Det är mitt ansvar att få det rätt.

Fråga 6. Det har kommit en hel del klagomål på den nya versionen, finns det en chans att det kommer göras ändringar i versionen eller det står skrivet i sten?

Svar: Jag tycker att själva versionen 3.6 bevisar att ingenting står “skrivet i sten”. Travian Games lyssnar på spelarnas önskemål/tankar och förändrar efter det.

//Amaris

**********

AA&WotA omorganiserar

Jag startar varje dag med att gå igenom http://travian.ws. Där jag ser att det skett förändringar går jag in och kollar närmare. Och så blev jag ju nyfiken då på vad AA-blocket pysslar med.

Förändringarna ser ut att vara störst i WotA AW, fd AA.TL och AA.NO som går samman till LAA. Men vi lär se förändringar även i övriga vingar veckan som kommer.

En del intervjuer är anonyma. Har man fullt med AA/WotA omkring sig och helt plötsligt blivit allianslös känns det lite farligt att komma med kritik.

***
WotA: Bonadea och nilles kör med samma Skype – så jag vet inte vilken av dem jag pratade med *skratta*

Safiren:
 *pet*
yingoyang: Va?
Safiren: Jag sitter o försöker få ihop nått om er omorganisation.
… så har du något att säga om det?
yingoyang: Det blir ju så ibland när spelet börjar närma sig nästa fas och då måste ibland medkemmar lämna en som du säkert vet sen tidigare rundor.
Safiren: Mm, men ni verkar ta itu med det rätt beslutsamt.
yingoyang: Hur menar du?
… att det går undan menar du.
Safiren: mm.
… normalt ser man några stycken som åker ut pga inaktivitet
… men nu räknade jag till 9 st, tror jag, och när jag kollade dem var de inte direkt inaktiva.

yingoyang: Det är ju så att om man har varit med från början av en server och det inte händer så mycket så måste det ibland till drastiska åtgärder, och sen beror det på vad man ser som inaktivitet.
Safiren: Jag ser ju bara byggandet
… vet ju inte hur det är med trupp eller villighet att ställa upp i alliansarbetet.
yingoyang: Nja det vill jag inte gå in på riktigt då spelarna fotfarande spelar och som sagt så har jag ju inget emot dem och önskar dem all lycka.

Vi startade vår vinge för att fånga upp bra spelare som kommit in sent på servern och som sökte till oss men då vi ansåg de för små för vi skulle kunna ta in dem. Det var här vår vinge föddes och vi har fått in fler bra spelare i WotA.A. på detta sättet men det var aldrig meningen att den skulle överleva hur länge som helst, en sorts mellan landning där de visade vad de gick för innan de flyttades upp till oss eller kickades. Nu tycker vi tiden är inne.

***
Här hade jag först en AA-intervju och sen en annan, båda backade så jag fick inte publicera dem.

***

Safiren: Jag letar efter varför så många wota aw flyr alliansen
… har du nån förklaring? =)
Annan Allians: Jag vet ju inte men jag misstänker att AA Wota och de grupperna vill ju vara störst , bäst och vackrast. Inget fel i det iof, men det innebär att de minsta i alliansen har fått kicken..
… Vi har fått info från fd medlemmar i Wota att de har blivit mycket dåligt behandlade pga att de inte var så stora
… Jag tycker också att man kan ställa krav på att alla skall växa men tydligen har “många” i Wota upplevt det som mycket jobbigt, så skriver de och berättar till oss iaf.

***

Safiren: Du verkar inte så nöjd med den här omorganisationen?
… vart tänker du söka dig?
Kickad: Nej det är klart jag fick ju kicken. Har varit med länge i travian och att bara slänga ut 60+ spelare anser jag är vansinnigt.
Safiren: 60 st?
Kickad: Vet inte riktigt vart jag ska söka mig. Håller på och kolla vart jag ska ta vägen.
Safiren: Ett tiotal har jag sett i WotA AW
Kickad: Japp det är en stor omorganisation i hela AA tydligen.

Safiren: Och totalt tänker de göra sig av med 60 spelare?
Kickad: Alla som inte är en viss nivå ryker oavsett erfarenhet.
Safiren: och den nivån är?
Kickad: Vansinne enligt mig.
… Högre än mig uppenbarligen.
Safiren: Någon nämnde 1500 pop
Kickad: Vet inte exakt vilka kriterier som gäller.
… Kan tänkas.
Safiren: Du är ju hyfsat aktiv vad jag kunde se på travian.ws.
Kickad: Försöker vara aktiv.

***

Safiren: Det är många som har lämnat WotA AW, där ibland du. Har du lust att uttala dig om varför i Filosofiska Nyheter?
Xzazer: Dom skrev att dom ville vinna så dom kickade dom som dom inte tyckte hjälpte till eller något liknande.
Safiren: Vad tyckte du om det då?
Xzazer: Dåligt gjort!
Safiren: Vad ska du göra nu då? Tänker du söka till någon annan allians och vilken skulle det helst vara?
Xzazer: Jag håller på helst NOSTRA men jag frågade COSA för dom har lite lägre standard.

***

Safiren: Det är många som har lämnat WotA AW, där ibland du. Har du lust att uttala dig om varför i Filosofiska Nyheter?
jacki: Jag valde inte att lämna WotA.AW, vi fick inte vara med.
längre. De skulle bara ha kvar 10st i vingen sa ledaren.
Personligen tycker jag det var synd! Men så är det.

Safiren: Ska du försöka hitta någon annan allians att vara med i? Och vilken skulle du vilja gå till?
jacki: Jag har sökt till Ad Astra B. men de sa att jag var för liten ännu. Skulle ha minst 1500 i pop, sedan var jag välkommen att söka igen.
Safiren: Det blir till att bygga pop då. Har du KP till ny by? Det är snabbaste sättet att växa.
jacki: Jag har 3st byar. Men efter jag fick lämna alliansen har
byn Jacki och Frösakull anfallits stup i ett. Men by Tylösand
har det lugnt. Jag står under beskydd där av Troy i Wot A.A.
Safiren: Vilka anfaller dig?
jacki: T.R och GS.

***

GS? tänkte jag. Raskt iväg till travian.ws och kollade. Grannskapet med junglekid och Sæhrimnir och Sæhrimnir har bytt till AA idag. Var ju ett tag sen jag pratade med det kontot. *tassar iväg*

Sæhrimnir/AA

Safiren: Vem spelar på detta konto nu?
Sæhrimnir: Ingen du känner skulle jag tro.
Safiren: Nej, det lät så på Maximus, men jag var god vän med förre ägaren av kontot. Jag fortsätter gärna bekantskapen med kontot om det går för sig *ler*

Safiren: Jag såg att du gick ur AeM tämmeligen omgående och via GS har du nu gått till AA. Kanske en bättre plats för ett aggressivt konto om du är inne på den linjen.
Sæhrimnir: Så är det. Stod aldrig bakom de beslut ledningen i gamla AEM tog. Därför lämnade jag. Nu är det A.A som gäller. Och aggressiv. Jo, det får man nog kalla mig.
Safiren: Du fortsätter med att bygga tätt iaf. Aggresiv plundring eller ut o traska med katas?
Sæhrimnir:Guldar så är inte beroende av “fina” byar, mer beroende av att kunna frakta råvaror snabbt.
Jag gör både och på frågan om katas och plundring. Jag skickar katas på de jag plundrar och märker jag att de gör motstånd, då elimineras de. Och så i krig förstås.

Safiren:Du är en sån där då som små inte vill vara i närheten av 
Vad krävs av en farm för att du ska låta den vara någorlunda i fred alternativt ta emot tribut i form av resurser eller deff?
Sæhrimnir: Om en farm skall få bli lämnad ifred… tja. Om jag inte får tag i några råvaror alls på typ 50-60 plundringsattacker så lär jag låta dem vara en stund. Tills de växer sig så stora så att de inte kan gömma allt i grottor… sedan gör jag ett svep och gör dem till farmer iaf.
Men min policy är att om de gömmer under råvaror och börjar bygga trupper så går jag in med katas och rensar på alla byggnader så att de inser att det inte är någon idé. Man kan säga att jag inte bedriver någon välgörenhet, för att slippa vara farm så lär man måste vara någorlunda stor (fler än 5 byar iaf). Så ser jag på saken. Ond som jag är (i spelet…)

**********

The Pope erövrar 3 byar

Safiren: Hej, du har varit flitig.
… 3 byar denna vecka =)
(The Pope): Haha från samma spelare *blinka*
… eller aa 2 från samma.
Safiren: Jo, jag såg.
… du måste haft gott om KP *skratta*
(The Pope): haha jag hade sparat för att kunna ta två från han.
… sen så märkte jag att jag visst hade kp för ytterligare en *ler*
Safiren: Stackars Troja, de som ansett att de är fans till LCN och så har ni börjat vara såå elaka mot dem.
(The Pope): Hmm det är bara jag.
… han fick ju rå damp och bomba 2 vetefält för mig och 2 silos halft *flina*
Safiren: Vad jag har sett så är det inte bara du som är på Troja (tror jag).
(The Pope): Jag har ingen koll *blinka*
Safiren: Tittar på så mycket rapporter och travian.ws att det är lätt att blanda ihop *flina*
(The Pope): Skäms nästan lite över att jag bomba sönder hans hs med efter det *rodna*
Safiren: lol
(The Pope): Blev så jävla arg när han bombat mig, var sjuk å gick å la mig tidigt så han bomba vid 22 tiden 😛 men aa sen blev hans hs utan vete å silo/magasin.
… nu vet jag dock inte vad jag ska göra 😛 pumpar trupp och sen ska jag väl ta byar om några veckor igen
… har 2 byar att nolla med för att få stamledare redan på nivå 10 *flina*
Safiren: Blev DU arg? lol
… verkar ju vara han som hade mer anledning.
(The Pope): Jo men jag blir lätt arg i detta spel *flina* det är oftast inte så bra att ha mig som fiende *devil*
Safiren: Jo, jag var ju rätt bitchig jag med på s7.
(The Pope): Där var jag dock inte ensam, när jag spelar ensam så ska man passa sig *blinka*
Safiren: Ja herrn *ler*
… du råkar inte ha nån rapport?
(The Pope): Kan nog fixa med bombning av hs och just själva övertagningsögonblicket
(The Pope): http://safirvin.se/travian/v21/Pope.jpg

 

Safiren: Tack
(The Pope): Hade visst inte kvar rapporter på byarna.
Safiren: Synd
(The Pope): aa
… fått fejks å pytte anfall så kan inte se dom *ledsen*

**********

AA vs TR

Och det vart afton, och det blev morgon den fjärde dagen. I sin välvilja upplyste Gud den Filosofiske Redaktören.Och Gud såg att det var gott.

… Sent igår kväll kom det till Ad Astras kännedom om att ett fuskbygge fanns. Fuskbyggen tolereras inte.
Sagt och gjort så bestämdes det under kvällen/natten mot torsdagen att Bastus smutsiga, stinkande huvudby Honduras skulle rivas och att rivningen skulle påbörjas senast 08:30 torsdag morgon och avslutas snarast
… Genast så rullade rivningsverktygen iväg tillsammans med ett lämpligt antal rivningsgubbar.

08:29:56
Som sig bör så kom Gud fram först och svepte lite med sin hand mot de totalt förslappade försvararna som låg och sov ruset av sig efter nattens festande.
http://travian-reports.net/se/raport….

… Efter Guds svep så rusade de stolta, de framgångsrika och de oövervinnerliga rivningsgubbarna från Ad Astra in över staden likt en mörk höstorkan och påbörjade den otacksamma uppgiften att städa upp allt smuts.

Sprakel Den Store http://travian-reports.net/se/raport….

Wittmania Den Förskräcklige http://travian-reports.net/se/raport….

Zedzero Den Grymma http://travian-reports.net/se/raport….

Rio_Trix Den Elaka http://travian-reports.net/se/raport….

Megane Den Pricksäkra http://travian-reports.net/se/raport….

— 08:30:21–

På ett par sekunder så sjönk Honduras ned i sin egen dy och slutade att existera som huvudby för fuskbyggaren Bastu.
Minus 567 i Pop för Bastu. Lite kul med 567 pop på 25 sekunder *skratta*

—-

Tja, vad dom menar med “fuskbygge” vet jag inte, det känns bara som deras vanliga skitsnack.

Angående motstånd så tror jag inte att någon som har kastat ett öga på sidorna i det här kriget blir förvånad över att det inte alltid går att deffa bort en off med 6k yxor och 1.5k knektar.

Varför nu AA känner att dom inte klarar av ett krig utan att börja binda så gott som alla andra allianser till sig kan man ju bara spekulera i.

Det var en grymt snygg by-rivning, I’ll give them that much. Finner det dock lite roande att de censurerar sina truppsiffror men inte våra..

bastu/TR

**********

Krogrundan

… blev inte av men jag hörde den här:

B-spelare säger:
Om du pratar med den där filosofen kan du ju hälsa att vissa i B har problem med för små magasin
“våra plundringar ger för bra resultat”
och att “resurserna är inte dina förrän du har förbrukat dem”

 

Rapporter

Det var en jävla smäll, sa Zigge/Dimmfruq/LCN
http://www.travian-reports.net/se/ra….

http://i292.photobucket.com/albums/m….
TF vs TTBF

Deffrapporter:
http://travian-reports.net/se/raport….
Wot A.A plundrar, åker på smäll
http://travian-reports.net/se/raport….
F.d Wot A.A W tar ut sin ilska ^^
http://travian-reports.net/se/raport….
Sekunddeff lyckats väl 
http://travian-reports.net/se/raport….
Wot A.A igen som plundrar, men åker på smäll

Offrapporter

http://travilog.org.ua/se/5237338/70….
http://travilog.org.ua/se/4298873/4b….
http://travilog.org.ua/se/1881095/5d….
Wot A.A får känna sig utsatta
http://travian-reports.net/se/raport….
Då var det A.A som fick sin smäll
Mvh JKKB – T.R

**********

Tio i topp

Servern startade den Sjätte Juli 2009. Det innebär att servern har hållit på i ungefär fem månader. Under dessa fem månader har ett antal krig utspelats, ett antal allianser nedgjorts och band skapats, mellan allianser såväl som spelare. Därför tänkte Filosofiska Nyheter bjuda eder alla på de bästa – alla kategorier. Vi känner att de som hedras, hedras bör.

Först tänkte vi visa er vad som generellt har hänt på servern.

Som ni upptäcker är bara ungefär 1/5 av serverns spelare Germaner, emedan det bara skiljer ungefär 5% antalet romare och antalet galler på servern, antagligen p.g.a att antalet Germaner är så lågt jämfört med speed (långt gången server – 24.1%) och server 3 (kort gången server – 25.4%)

Sedan den 24:e november har antalet anfall dalat markant, måhända för att krigen gått i stiltje?

Jag vet att ni inte kan se hur grafen ser ut för antalet spelare men låt oss summera detta genom att säga att efter den intressanta uppsvingen vid Speed-starten, som sen drog sig ner till normal nivå, är stabil. Inga överraskande upp- eller nedsvingar i antalet spelare på servern – fortfarande 5000+ aktiva.

De Största Allianserna
http://img412.imageshack.us/img412/1….
Efter fem månader på servern är A.A. den största alliansen på servern med 52 spelare och 253572 poäng. NOSTRA, en del av Maffiafamiljen på server 2 har 49 spelare och 30000 mindre i poäng. W ootA.A. innehar tredjeplatsen med 200000 i poäng och 56 spelare. Högst medelpopulation har alliansen B med 23 spelare och 6800 poäng. De är rätt överlägsna där, men efter dem kommer -Ros- med 35 spelare och 5600 i medelsnitt. De är mycket jämnt om tredjeplatsen, tre allianser inom 200 poäng, men A.A. kniper platsen med 4800 poäng.

Nyheter om allianserna är att L.A.A är nybildad och att Syntax fått över spelare från alliansen Riket som upphört att existera.

De Främsta Allianserna (Offensivt)
http://img215.imageshack.us/img215/94…
Här utmärker sig Rosora och de Bittra sig rätt markant. De har överlägset mest offensiva poäng per konto och har genomgående genom rundan visat att de är aggressiva allianser.

De Främsta Allianserna (Defensivt)
http://img205.imageshack.us/img205/64…
Men B utmärker sig även defensivt. De är väl den allians som varit mest aktiv i krigandet hittills på servern. De kan sammanfattas som en allians med få spelare och mycket poäng, sådana som i Travian-sammanhang oftast kallas, men som vi drar oss för att säga, Elit-allians. Annars har T.R och NsG även de lyckats döda många fientliga trupper vid sina byar.

Det har varit ett antal krig på servern, ovan visar statistiken hur de har gått. Och statistik ljuger väl aldrig, eller?

De Största Spelarna
http://img403.imageshack.us/img403/2….
Spelarna Eirene och 2hot2btrue har en intern fajt om vem som skall leda servern med mest poäng i sina byar, de brukar turas om att leda. Men vi kan uppmärksamma att antalet spelare från respektive allianser är rätt jämnt, ingen allians vars spelare dominerar på topp 20 i population.

De Främsta Anfallarna
http://img403.imageshack.us/img403/99…
DwimmFruq, Pica Pica och Achtung! har dödat mest i offensiv väg(g). Skall påpekas att Achtung! varit inaktiv ett tag och numera inte har många byar kvar…Ett konto som tidigare dominerade server 2.

De Främsta Försvararna
http://img209.imageshack.us/img209/50…
Faglin har fem gånger varit med på Veckans försvarare och denne “B:iga” har visat sig vara ett dåligt mål att försöka anfalla, han har givit dem flesta på nöten och leder välförtjänt med 60000 i försvarspoäng. Efter det kommer det Gifti som har fått sina poäng efter en lyckad operation FireZtream i ICE-land. Alltså att bygga en by mitt i en fiendeland för att sedan börja katapultera närstående. Mycket skickligt och Gifti är god för 45000 poäng. Macl76 har dödat 35000 trupper runt sina byar.

De mäktigaste Hjältarna
http://img502.imageshack.us/img502/65…
Här toppar tre romare. DwimmFruq’s hjälte har dödat 80000 trupper, The Patriot’s hjälte har dödat 62000 trupper och Orcus hjälte har dödat 59000 trupper
Närmast efter det kommer faktiskt den bästa hjälten som faktiskt är en yxman, alla andra på topp 20 är hästar av olika slag, romarhjältarna är alla Imperieriddare.

Ni kan roa er med att jämföra hjältarnas poäng jämfört med sammanlgd offpoäng, såklart bara för att roa er, hehe

De största byarna:
http://img215.imageshack.us/img215/95…

Topp 10

– – – – – – – – – –
Vill ni komma med egna åsikter och kommentarer? Kontakta Filosoferna så kanske just ditt uttalande eller din rapport kommer med. Vi kommer skriva en artikel varje vecka. Detta var s2’s senaste Filosofiska Nyheter.Nytt blad varje Tisdag klockan 22.00, ehmm…

Vill ni stödja oss fattiga Filosofer att kunna fortsätta skriva? Vänligen spela mera Travian genom denna Reffererande länk
Eller är ni högfärdiga och snåla personer som bara tänker på egen vinning när ni spelar? tryck här.

Tellus, Polipero, (Jonate20), Brali, Charleston, Safiren & LUGNA Copyright © 2008-2009 Filosoferna
All Rights reserved

Leave a Reply